Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, רציתי לשתף על משהו שקרה לי היום, אפשר לקרוא לזה פדיחה רצינית.

לפני יומיים נגמר לחבר המלווה והיום יצאנו עם הרכבים, הגענו ליעד, החניתי את הרכב והשארתי לו קצת מקום להכנס לפני הרכב שלי.

הוא ניסה להכנס פעם אחת, שניה, שלישית ורביעית אך ללא כל הצלחה (אחרי הכל, יום וחצי על הכביש).

אני עד עכשיו למדתי נהיגה על רכב קטן (גולף) ונסעתי רק על הרכב הפרטי שלי (איביזה), כלומר - רק מכוניות קטנות בלי תא מטען בולט ורק גיר רגיל.

הצעתי לו את עזרתי להחנות והוא הסכים, אחרי הכל סמך עליי, וזאת הייתה הפעם הראשונה שלי על אוטומט, אמרתי כמה קשה זה כבר יכול להיות והוא בלית ברירה נתן לי, כי לא הייתה חניה אחרת.

עליתי לרכב, הכנסתי לרוורס, מוריד אמברקס ועזבתי את הברקס (זה רוורס בעליה) האוטו פשוט עמד במקום, אמרתי אוקיי עכשיו צריך להוסיף קצת גז, נכון? ברגע שרק נגעתי בגז בצורה הכי עדינה שאני יכול האוטו פשוט ע-ף לאחורה ובהפתעה מוחלטת, ישר לחצתי על הברקס ועצרתי את האוטו במקום.

לאחר מכן הצלחתי להתקדם טיפה טיפה בלי גז עד שהגעתי לנקודה שאני ממש קרוב לרכב מאחוריי ופתאום נעצר לי הרכב, אוקיי אז הפעם ננסה להיות יותר עדינים עם הגז, טיפה גז האוטו ברח לי קצת לאחורה ונכנסתי באוטו שלי :? (וגם חשבתי שיש לי עוד להמשיך, אחרי הכל אני רגיל להאצ'בק ולא האמנתי ששמעתי את הבום)

אמנם בצורה עדינה ביותר שלא גרמה לנזק (אני מקווה שהשריטה על הטמבון שלו כבר הייתה שם לפני) אבל עדיין עד עכשיו כולי רועד מהחוויה הזאת, כי אחרי הכל הוא סמך עליי ואני מרגיש שאכזבתי אותו, וגם הבכתי את עצמי מול כל החברים, אבל לפחות הוא יכול להתנחם שנכנסתי ברכב הפרטי שלי :lol:

ועכשיו לשאלתי - איך לעז*** אתם מתסדרים עם אוטומט? עוד לא נגעתי בדוושת הגז והאוטו פשוט ע-ף לי! לא חשבתי שאני יסתבך ככה ברוורס על אוטומט (ד"א מדובר בטויוטה קורולה 2006) ואני ממש מפחד להתקרב עכשיו לרכב אוטומט (נסעתי אחרי זה סיבוב על האוטו שלו בשטח פתוח ודווקא הסתדרתי לא רע, אבל הרוורס הרג אותי)

אני נורא מצטער על החפירה, ואני לא יודע אם זה יותר מתאים לאוף טופיק, אבל גם אין לי גישה לשם.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

דווקא אנשים שואלים "איך לעזאזל אתם מסתדרים על ידני" אז אתה עוד שואל על אוטומט?

כנראה שלחצת יותר מידי חזק על הגז,בטח אתה רגיל עם קלאצ'+גז.

לא נורא פעם הבאה אל תיקח על עצמך אתגרים מסוכנים 8)

ההגה הוא עגול!

פורסם
דווקא אנשים שואלים "איך לעזאזל אתם מסתדרים על ידני" אז אתה עוד שואל על אוטומט?

כנראה שלחצת יותר מידי חזק על הגז,בטח אתה רגיל עם קלאצ'+גז.

לא נורא פעם הבאה אל תיקח על עצמך אתגרים מסוכנים 8)

כן בדרך כלל שואלים הפוך אבל על נהיגה על כביש יום יומית, אני מדבר על איך אתם מסתדרים ספציפית עם חניות עם שיפוע, שהאוטו מסרב לזוז בלי גז.

ודווקא לחצתי על הגז הכי קצת שיכולתי, בצורה שלא ציפיתי שהטורים יזוזו בכלל, אבל האוטו הפתיע אותי אחרת.

זאת לא הייתה ההתנסות הראשונה של על אוטומט, נהגתי פעם אחת על רכב של בן דוד שלי (סוזוקי בלנו) ונסעתי חלק, אבל לא יצא לי להחנות אותו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אוטומט זאת צורת נהיגה אחרת מידני, הרגישות שונה.

יצאת בזול :-D פעם הבאה תעשה סיבוב קטן עם הרכב לפני שאתה עושה איתו חניות צפופות, תתרגל לרגישות של הגז.

פורסם

תשמע,על כל רכב שונה שאני עולה אני בדרך כלל נותן לחיצה קטנה על הגז לראות מה רמת הרגישות שלו וגם אחרי זה על הברקס בשביל להתרגל (רכב אוטומט כמובן).

שוב זה עניין של רגש,פעם הבאה פשוט תיתן לחיצה ממש קטנה ואז תוכל להבין מה רמת הרגישות ואיך הרכב מגיב.

ההגה הוא עגול!

פורסם

זה טויטה, יכולת פשוט להאשים את השטיח או את דוושת הגז :)

לא קרה כלום, אני ביום שנגמר לי המלווה נכנסתי באוטובוס ובעוד איזה 10 מכוניות נוספות, הרכב עליו נהגתי היה חדש לחלוטין, עדיין עם ניילונים על הכסאות, זה היה ממש משפיל כשכל החברים מחכים לי מחוץ לתיכון ואני מגיע עם אוטו חדש ושבור, ממש ממש ממש שבור, בלי מראות, קרעים בפח, שמשה מפוצצת ומה לא. תענוג :)

haters will hate

פורסם

גם אני ביום הראשון שעליתי על אוטומט ובאיזה רמזור מרוב לחיצה חזקה מדי על הגז הרכב התפרפר במקום...

צריך ללחוץ עם קצות האצבעות , במיוחד ברכבים חדשים שהתגובה שלהם לגז היא ממש חזקה ולחיצה הכי קטנה מטיסה אותם

Miata ND2

פורסם
זה טויטה, יכולת פשוט להאשים את השטיח או את דוושת הגז :)

לא קרה כלום, אני ביום שנגמר לי המלווה נכנסתי באוטובוס ובעוד איזה 10 מכוניות נוספות, הרכב עליו נהגתי היה חדש לחלוטין, עדיין עם ניילונים על הכסאות, זה היה ממש משפיל כשכל החברים מחכים לי מחוץ לתיכון ואני מגיע עם אוטו חדש ושבור, ממש ממש ממש שבור, בלי מראות, קרעים בפח, שמשה מפוצצת ומה לא. תענוג :)

די נו, המצאת את זה עכשיו. ואם לא - אתה חייב לספר איך זה קרה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנצי, אני מחכה לוסט שמספר את החוויה הזאת, ברשותך.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

גם אני נבהלתי מהרגישות של הגז בפעם הראשונה שנסעתי על אוטומט.

אני מציע לך בפעם הבאה, בלי שום קשר לסוג הרכב, לנסוע איתו קצת ולהתרגל לפני שאתה מבצע חניה.

אחרי כמה זמן אני מבטיח לך שמתרגלים.

פורסם

בהמשך לבנצי, ביום שלי נגמר המלווה עשיתי 360 מעלות בפניה ליד בית גולמיץ בנתניה ועליתי על המדרכה עם האוטו של אבא.

מי ידע שרכב (משפחתי) לא יכול לפנות ב90 קמ"ש. :lol:

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בכל רכב יש רגישות שונה של דוושות הגז והבלם, בד"כ הרכבים חדישים יותר הדוושות יותר רגישות.

אני זוכר שעברתי מפיאט אונו למאזדה 3, והייתי רגיל לתת לחיצה רצינית על דוושת הבלם ובמאזדה

הדוושה הייתה מאוד רגישה. קיצור לוקח קצת זמן להתרגל לרכב אחר, אם הזמן כאשר תנהג בהרבה

רכבים שונים, תפתח כבר רגישות אוניברסלית לדברים האלה. בכל אופן, חניה ברוורס זה לא הדבר הכי

כדאי לעשות ברגע שזה עתה עלית על רכב שאתה לא מכיר.

פורסם
די נו, המצאת את זה עכשיו. ואם לא - אתה חייב לספר איך זה קרה...

זה בנצי, הכל קרה לו. גם אם הוא יטען שהוא עשה רייס מול דרקון בצומת סומך. :idea:

לפתוח השרשור - הפעם, יצאת בזול. מעבר לכך אני חושב שלכל רכב (אפילו לדגם זהה) יש את 'הקריזות' שלו, ולכן עדיף להכיר את הרכב לפני שמבצעים נסיעה/תמרונים חשובים. בטח ובטח כאשר אתה נוהג ברכב שונה מזה עליו הורגלת.

מעבר לכך - סע בדרכים טובות ונקווה שזוהי הפעם האחרונה שהדבר יקרה לך, אל תחשוב על תגובות חבריך ותפיק לקחים מהמקרה.

הבוז לך.

פורסם

ב2006 היא הייתה עם גיר אוטומט רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...