Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשתי פ'גו לפני כשבוע וקבענו עם לובינסקי להפגש בתחילת ינואר כדי שאאסוף את האוטו.

היום הם התקשרו וניסו ללחוץ עליי לקחת את הרכב מחר או מחרותיים - אך בשום אופן לא אחרי ה-1 בינואר, "אנחנו חייבים למסור את כל רכבי 2011 ב-2011, הרכב לא יכול להשאר כאן". לא קיבלתי את ה-BS הזה מאחר וסיכמתי בשיחה קודמת עימם שאגיע בינואר, ולאחר שיחה עם ה-"מנהל" הסכמנו שאגיע לקחת את הרכב בתחילת ינואר כמו שהובטח לי.

נשמע לי כאילו הם עסוקים יותר בלנסות להטות את סטטיסטיקות המכירות שלהם ל-2011 מאשר לדאוג ללקוחות... והחליטו לנסות ללחוץ עליהם באיומיי סרק, שיבואו מהר.

חשבתי שאם אקבל את הרכב בינואר אז "תאריך עלייה לכביש" יהיה ינואר-2012, אך אותו מנהל חזר מספר פעמים שגם אם אקבל את הרכב בינואר, עדיין יהיה רשום דצמבר-2011 בתאריך העלייה לכביש.

האם הוא צודק? זה נשמע קצת לא הגיוני מאחר ותאריך העלייה לכביש הוא התאריך שבוא אני פיזית מקבל את הרכב, הלא כך?

תודה

פורסם

תאריך העליה לכביש הוא התאריך בו הרכב עבר מבחן רישוי. בסוף שנה מומלץ לבקש שלא להעביר את הרכב טסט לפני הראשון לינואר.

ייתכן שהרכב הספציפי נמצא במחסני היבואן קרוב לשנה ולכן אין להם ברירה אלא להעבירו טסט לפני שתחלוף שנה.

פורסם

במידה ושולם על הרכב התשלום המלא ונחתמו ונשלחו כל מסמכי הרישוי היבואן יוציא את הרשיון עם תאריך העליה לכביש 12/2011.

בסוף שנה האינטרס של היבואנים לדווח על כמה שיותר רכבים שנמכרו והסיבה השניה היא הנחות שכפי הנראה קיבלת ולא תקבל לפחות בתחילת השנה.

היבואנים לחוצים להנפיק כמה שיותר רשיונות ולבצע מסירות גם בגלל ספירת מלאי שמבוצעת ביום יומיים האחרונים של השנה .

התאריך שבו אתה לוקח פיזית את הרכב מהסוכנות לא רלוונטי כלל אלא רק תאריך העליה לכביש כך שאם כבר יש רשיונות גש לקחת את הרכב במקום שישכב בסוכנות .

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

אתה יכול לקחת אותו גם במרץ אבל סביר להניח שאת הרישוי הוא כבר עבר ואז תאריך העלייה על הכביש כבר נקבע לדצמבר.

מבחינת היבואן מדובר רק על דוחות מסירה כי את המכירה הוא כבר ביצע ואת הכסף הוא קיבל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תשאל אם הרכב כבר עבר רישוי או לא, ואם כן אז שיציגו בפשניך את רשיון הרכב.

אם הוא עבר רישוי אז זו מילחמה אבודה.

אם הוא אינו עבר רישוי עדיין, תשלח מכתב בדואר רשום בוא אתה מציין את השתלשלות הארועים, כולל הבטחה בעל פה של סוכן המכירות למסירה בינואר ותבקש בתוקף לא להעביר את הרכב טסט לפני 01.01.2012.,ציין כי באם יעבירו אותו טסט לפני התאריך הנ"ל הינך רואה בזה הפרה של חוזה שבעל פה אשר הוסכם בין שני הצדדים אשר יהיו לו השלכות משפטיות (לא בטוח שיש לך תיק, אבל זה מסנן את שיטת המצליח, ברגע שתראה רצינות בעיניין יש סיכוי טוב שהם יעברו להבא בתור).

הסיבה שהם מנסים למסור כמה שיותר רכבים במסגרת סוף 2011 היא בדרך כלל בכדי לעמוד במכסת המכירות אותה הציבו ליצרן הרכב, וזאת לצורך קבלת הנחות כמות אשר היצרן הסכים להן. מספיק שלא עמדת מכמות במספר רכבים בודדים (נניח 10 מתוך 1000) והיצרן יכול לבטל את הנחת הכמות.

ליבואנים תמיד יש את האופציה למכור בסוף השנה את שאר הרכבים לחברות הליסינג או מגרשי רכב, אך כך הם מפסידים 20-30% על מחירון הרכב ולכן מעדיפים לתת הנחות של 15% ללקוחות פרטיים ועדיין לעמוד בהתחייבויות ליצרן.

פורסם

בשביל 5% עדיף להם לחסוך את כוח האדם ובלבול המוח עם לקוחות פרטיים ולמכור לליסינג.

לגבי חוזה שבע"פ, זה לא משנה כלום כי אם חתמת חוזה שהרכב יהיה מוכן למסירה תוך X ימים זה מה שקובע.

פורסם

אני לא בטוח שאתם צודקים, לי כבר יש מספר רישוי, הרכב כבר בארץ והסכום שולם במלואו, אך האספקה תהיה בינואר תוך כדי שבחוזה כתוב במפורש ״רישוי 2012״.

פורסם

אין קשר למספר רישוי. לי היה מספר רישוי עוד לפני ששילמתי את כל הסכום. מה שקובע הוא מועד העברת הרישוי ורישום הרכב במשרד הרישוי.

• תוכן חדש...