Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע הבא: שיבושים בתנועת הרכבות בכל הארץ

טוקבק 3 - בדיוק מה שגם אני חשבתי כשקראתי את הכותרת:

אלה לא חדשות מצטער ....... אם הייתם רושמים ששבוע הבא הרכבות לא יאחרו יגיעו בזמן ותהייה נקייה מנפוטיזם אז הייתי אומר שאלה חדשות

:turn-l:
פורסם

כל כך מעצבנים הקרטלים הללו , רכבת ישראל , חברת החשמל , נמלי ישראל ובראשם נמל אשדוד.

במיוחד מהרכבת נמאס כבר , מה שאני לא מבין זה איך אפשר לאחר? מה יש פקקים? זו רכבת , אפילו כשיש כביש במפגש רכבת הרכבת מקבלת עדיפות. ואיך זה שיש מפגשי רכבות , הרכבות לא מסונכרנות? רבאק.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

האמת - לאחרונה התחלתי לנסוע ברכבת כל יום אז אני חושב הבנתי למה הן מאחרות.

הרכבות מאחרות כי הן תלויות בזמן שלוקח לנוסעים לעלות / לרדת, והזמן הזה תלוי מאוד בעומס על הקו. התחושה שלי אומרת שהם לוקחים זמן קבוע בחישוב שלהם במקום להתאים אותו ליום ולשעה.

זה כאשר אין תקלות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רכבות מאחרות מכל מיני סיבות.

בחלק מהקווים יש רק מסילה פעילה אחת. מה שאומר שבכל רגע נתון רק רכבת אחת יכולה לנוע בכל קטע קו והמפגש בין רכבת שנוסעת לכיוון אחד לרכבות שנוסעות לכיוון אחר נעשה בנקודות קבועות בדרך בהן יש פיצול לשתי מסילות. רכבת שמאחרת בכיוון אחד גוררת איחור של רכבת בכיוון השני וחוזר חלילה.

זאת ועוד, בחלק מהמקומות קו רכבת אחד נפגש עם קו רכבת אחר, למשל - במסילות שעוברות בנתיבי איילון נפגש הקו מכפר-סבא עם הקו שמגיע מחיפה עם הקו שיוצא לבת ים והקו שיוצא לכיוון לוד, נתב"ג וכו'. אם רכבת מאחרת את ה-slot שלה בכניסה לקו האיילון היא צריכה לחכות עד שיתפנה מקום בקטע הקו העמוס, כלומר איחור נוסף.

סיבה נוספת לאיחורים היא הגבלת מהירות זמנית שמוטלת על קטעי מסילה מסויימים. נניח, למשל, שיש טרקטור שעובד לצד המסילה באזור כפר-מנחם. הרכבת, שבעבר נסעה באזור הזה על 110 קמ"ש צריכה להאט ל-40 קמ"ש כדי למנוע סכנת פגיעה בטרקטור. זה גוזל זמן, שלא תמיד נלקח בחשבון כשקבעו את הלו"ז של הרכבת בתחילת השנה.

כדי להתמודד עם הבעיות האלו יוצרים "ריפוד" של הלו"ז. כלומר מוסיפים במתכוון עוד 5-10 דקות לזמן הנסיעה האמיתי כדי למנוע איחורים מהלו"ז. לפעמים זה מספיק, לפעמים לא.

ולגבי הקרטלים - אני מבין את הכעס ואת הקנאה בתנאים שמקבלים אותם עובדים, אבל לא ממש מסכים עם האופציה השנייה. נסו לבדוק מה קרה באותם שירותים שהיו בעבר קרטל והופרטו, האם שופר השירות לציבור ועל חשבון מי בוצע אותו שיפור?

דוגמאות -

ההפרטה של אגד ודן יצרה שכבה שלמה של נהגי אוטובוס לא מקצועיים שמשתכרים שכר מינימום עם שירותיות נמוכה (ע"ע חברת קווים הידועה לשמצה).

ההפרטה של עובדות הניקיון באוניברסיטת באר-שבע הביאה אמנם שירותים נקיים בדיוק כמו שהיה קודם, אבל גם כמה עשרות עובדות ניקיון שמועסקות בלי שום ביטחון תעסוקתי ועם שכר מעליב של 3000 ש"ח בחודש.

וכן הלאה וכן הלאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל זה ממש לא בא מעניין של קנאה , מעצבן שאתה מרגיש שמחזיקים אותך בביצים, עם חברת החשמל אני אתעסק פחות , אבל אם היית אשדודי היית מבין מה באמת קורה שם בנמל , זה פשוט בית זונות אחד גדול והם עושים מה שבא להם , ועוד מתלוננים , מה שמקומם פה זה שהם על כל פיפס קטן שלא נראה להם מספיק שהם מאיטים את העבודה שלהם ופוגעים בהמון אנשים , שלא לדבר על שביתה , אני מכיר אנשים שעובדים בנמל והורים של חברים שעובדים בנמל , ופשוט שכונה שם , ברכבת הבעיה היחידה היא האיחורים הללו והשבתות של הקווים , אני מבין שיש מפגשי מסילות , אבל איך אי אפשר לצמצם את זה?

פורסם
קודם כל זה ממש לא בא מעניין של קנאה , מעצבן שאתה מרגיש שמחזיקים אותך בביצים, עם חברת החשמל אני אתעסק פחות , אבל אם היית באר שבעי היית מבין מה באמת קורה שם באוניברסיטה , זה פשוט בית זונות אחד גדול והם עושים מהעובדים זונות , ועוד מתלוננים , מה שמקומם פה זה שהם על כל פיפס קטן שלא נראה להם מספיק שהם נותנים קנסות ופוגעים בהמון אנשים , שלא לדבר על שכר שלא משולם בזמן , אני מכיר אנשים שעובדים כמרצים באוניברסיטה והורים של חברים שעובדים אצל קבלן הניקיון , ופשוט שכונה שם באוניברסיטה.

מקווה שלא אכפת לך, ציטטתי אותך ושיניתי קצת את הטקסט כמו שאני רואה אותו.

אני מאחל לך, מכל הלב ובלי שום ציניות, שלעולם לא תצטרך לעבוד תחת קבלן פרטי שנותן שירות למגזר הציבורי. אני מאחל לך שלעולם לא תרגיש מה זה להיות עובד סוג ב', חסר זכויות וותק במקום העבודה.

לצערי הרב, לפי תאריך הלידה שמופיע לך בפרופיל כנראה שאתה צעיר למדי והסיכוי שהאיחולים שלי יתגשמו - קטנים למדי.

ברכבת הבעיה היחידה היא האיחורים הללו והשבתות של הקווים , אני מבין שיש מפגשי מסילות , אבל איך אי אפשר לצמצם את זה?

השבתות של הקווים מתבצעות בעיקר בגלל פיתוח של רשת הרכבות. אף אחד ברכבת לא משבית את הקו לבאר-שבע או לנהריה רק בגלל שמתחשק לו. מה לעשות, אי אפשר לפרק קטע מסילה באורך 10 קילומטרים ולהרכיב אותו מחדש בלילה אחד. ובוא לא נשכח, במדינת ישראל לא תמיד אפשר לעבוד בשבתות.

צמצום של מפגשי רכבות מצריך השקעה אדירה בתשתיות. עושים את זה עכשיו, אבל זה לוקח זמן. בתחילת השנה הבאה (2012) אמור להיפתח הקו הכפול לבאר-שבע וישים סוף לרוב האיחורים בקו הזה. בהמשך 2012 יפתח גם הקו הכפול באזור עכו וגם שם ישתפר המצב. עוד בהמשך 2012 - תחנה חדשה ביבנה. שנה אחר כך - חיבור של יבנה לאשדוד ולאשקלון. שנתיים אחר כך - מסילה מאשקלון לבאר-שבע דרך נתיבות ושדרות. שלוש שנים אחר כך - קו רכבת מהיר לירושלים.

בקיצור, עושים, אבל לאט...

פורסם

צביקה, הקו הכפול לנהריה לא אמור להיפתח בשנה שנתיים הקרובות.

לפי מה שאני יודע, הפרדות מסילתיות בציר לא אמורות להסתיים בשנתיים-שלוש הקרובות.

לכן לדעתי צריך לקחת את הכתוב באתר הרכבת בערבון מוגבל.

פורסם

הצפי לסיום ההכפלה לנהריה הוא סוף 2012 תחילת 2013. המידע לא מאתר הרכבת אלא מפורום תחבורה ציבורית בתפוז.

פורסם

צביקה , לא אמרתי להפריט אותם לעובדי קבלן , אבל כן צריך לרסן אותם , אם יום ראשון הם מחליטים פתאום שלא מתאים להם השכר , ושובתים , כל השוק נפגע , ואז מה? יגיעו לפשרה והם הרוויחו , וכך חוזר חלילה , ומה ימנע מהם לעשות זאת שוב? ככה זה קורה כל פעם , ואם על הטבה של סטייק הם שובתים , אז באמת יש שם בית זונות

• תוכן חדש...