Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נואשים לקצת סדר - רכב עד 55,000 ₪

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו זוג צעיר (בינתיים ללא ילדים. אבל זה בהחלט יכול להשתנות תוך שנה שנתיים).

מחפשים לקנות רכב בסביבות ה-50-60 אש״ח.

נשמח לקבל המלצות:

דגם?

מה עדיף: חברות ליסינג או לחפש ממוכר פרטי?

אמינות?

בטיחות?

עלות חלקי חילוף?

שוק למכירה בעוד כ-3-4 שנים?

צריכת דלק?

קילומטרז׳?

הודעת שירות:

לקבלת ייעוץ מקצועי חינם בנושא קניית רכב מליסינג

פורסם

ליסינג יאפשר לכם רכב יותר חדש,כניראה גם אחריות מסוימת,אך ק"מ גבוהה ורמת איבזור נמוכה לרוב.לכן זה שיקול שלכם,מוכר פרטי ק"מ יותר נמוך אפשרות לבחור דגם מאובזר אך ללא אחריות.

אתם מחפשים משפחתית או סופר מיני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דגם?

מה עדיף: חברות ליסינג או לחפש ממוכר פרטי?

אמינות?

בטיחות?

עלות חלקי חילוף?

שוק למכירה בעוד כ-3-4 שנים?

צריכת דלק?

קילומטרז׳?

1. דגם - יש לא מעט דגמים שיכולים להתאים לכם אבל לפני שנתחיל לפזר כאן טונות של המלצות שרק יבלבלו אתכם אולי כדאי שתספרו קצת יותר מה אתם מחפשים. יש כאלו שרק מחפשים פחנוע אמין ויש כאלו שמחפשים את הרכב הכי בטיחותי שיש. יש כאלו שמחפשים רכב ספורטיבי ויש כאלו שמחפשים רכב נוח כי לבעל יש פריצת דיסק.

2. ליסינג או פרטי - במודלים הרלוונטים לכם 80 אחוז מהרכבים הם רכבי ליסינג. אם תפסלו את הליסינג תפסלו לא מעט רכבים פוטנציאלים, תוותרו על תנאי מימון טובים, על הנחה ממחיר המחירון ועל אחריות. במקום זה תקבלו עשרות סוחרים שינסו לדחוף לכם רכבי ליסינג במסווה של רכבים פרטים. לשיקולכם.

3. קילומטראז' סביר לרכב בישראל הוא בסביבות ה-15 עד 20 אלף קילומטרים בשנה. תעשו את החשבון בהתאם למועד העלייה לכביש של הרכב. יותר קילומטרים מהממוצע זה לאו דווקא רע, זה רק אומר שצריך לבדוק טוב יותר את הכלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני חושב שקורולה רכב מוצלח - אמין, יחסית חיסכוני , בחיר ולא יקר להחזקה.

אבל הוא יותר יקר לקניה מאשר רכבים משפחתיים אחרים.

קורולה יכולה להתאים גם למשפחה עם ילד או שניים.

אני ממליץ בכל מיקרה להתחיל את החיפושים מאנשים פרטיים ורכבים עם נתונים טובים.

סתם דוגמה שראיתי כאן בפורום, ואין לי שום קשר למוכר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3171995#post3171995

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
1. דגם - יש לא מעט דגמים שיכולים להתאים לכם אבל לפני שנתחיל לפזר כאן טונות של המלצות שרק יבלבלו אתכם אולי כדאי שתספרו קצת יותר מה אתם מחפשים. יש כאלו שרק מחפשים פחנוע אמין ויש כאלו שמחפשים את הרכב הכי בטיחותי שיש. יש כאלו שמחפשים רכב ספורטיבי ויש כאלו שמחפשים רכב נוח כי לבעל יש פריצת דיסק.

2. ליסינג או פרטי - במודלים הרלוונטים לכם 80 אחוז מהרכבים הם רכבי ליסינג. אם תפסלו את הליסינג תפסלו לא מעט רכבים פוטנציאלים, תוותרו על תנאי מימון טובים, על הנחה ממחיר המחירון ועל אחריות. במקום זה תקבלו עשרות סוחרים שינסו לדחוף לכם רכבי ליסינג במסווה של רכבים פרטים. לשיקולכם.

3. קילומטראז' סביר לרכב בישראל הוא בסביבות ה-15 עד 20 אלף קילומטרים בשנה. תעשו את החשבון בהתאם למועד העלייה לכביש של הרכב. יותר קילומטרים מהממוצע זה לאו דווקא רע, זה רק אומר שצריך לבדוק טוב יותר את הכלה.

שלום,

מחפשים רכב משפחתי.

ככל הנראה באמת הולכים לכיוון של הליסינג.

בטיחות וצריכת דלק אלו שני הפרמטרים החשובים לנו ביותר (עד כמה שאני מבין...)

מכוניות שככה שמענו הצעות לגביהם עד כה:

מיצובישי לנסר אקזקטיוב 2008

מצדה 3

שברולט אופטרה

רנו מגאן

קיה ריה

מה דעתכם?

שאלת תם: רכב עם נפח מנוע גדול יותר (למשל 1.6 לעומת 1.2) יצרוך יותר דלק, נכון? אבל מצד שני האוטו "יסחוב" יותר...?

מה החסרונות של לקנות אוטו "קטן" (למשל יונדאי i10)?

אם אני משווה אוטו עם "תחת" לעומת אוטו "ללא תחת" האם ההבדל הוא רק במראה או ישנם הבדלים מהותיים...? (בטיחות, צריכת דלק וכו'...)

תודה רבה!

פורסם

שברולט אופטרה - לא מומלצת.

מיצובישי לאנסר - אופציה מעניינת, נמכרת כיום ישירות מהליסינג ב-50 אלף ש"ח ומטה, מה שהופך אותה למאוד אטרקטיבית.

רנו מגאן - אופציה מעניינת, לדעתי אם כבר קונים אחת אז רק במסגרת המבצע של קרסו טרייד אין לשלוש שנים אחריות.

קיה ריו - קטנה מהאחרות שכתבת אבל גם זולה מהן.

רכב "מיני" כמו יונדאי i10 יכול להתאים לזוג צעיר ללא ילדים אבל ממש לא יתאים עם הולדת הילד הראשון. ההפרש בצריכת דלק - משהו כמו 1.5-2 קילומטרים לליטר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שברולט אופטרה - לא מומלצת.

מיצובישי לאנסר - אופציה מעניינת, נמכרת כיום ישירות מהליסינג ב-50 אלף ש"ח ומטה, מה שהופך אותה למאוד אטרקטיבית.

רנו מגאן - אופציה מעניינת, לדעתי אם כבר קונים אחת אז רק במסגרת המבצע של קרסו טרייד אין לשלוש שנים אחריות.

קיה ריו - קטנה מהאחרות שכתבת אבל גם זולה מהן.

רכב "מיני" כמו יונדאי i10 יכול להתאים לזוג צעיר ללא ילדים אבל ממש לא יתאים עם הולדת הילד הראשון. ההפרש בצריכת דלק - משהו כמו 1.5-2 קילומטרים לליטר.

מה לגבי מאזדה 3? איך היא בהשוואה למיצובישי?

פורסם
אם תפסלו את הליסינג תפסלו לא מעט רכבים פוטנציאלים, תוותרו על תנאי מימון טובים, על הנחה ממחיר המחירון ועל אחריות. במקום זה תקבלו עשרות סוחרים שינסו לדחוף לכם רכבי ליסינג גמורים,את אלו שהחברות לא רוצות למכור בעצמן כדי לא לפגוע במוניטין שלהן והן מעבירות בבאלקים לסוחריםבמסווה של רכבים פרטים. לשיקולכם.

מאסטרו, אני מקווה שאתה לא כועס שהרחבתי את האבחנה שלך

שלום,

מחפשים רכב משפחתי.

ככל הנראה באמת הולכים לכיוון של הליסינג.

בטיחות וצריכת דלק אלו שני הפרמטרים החשובים לנו ביותר (עד כמה שאני מבין...)

מכוניות שככה שמענו הצעות לגביהם עד כה:

מיצובישי לנסר אקזקטיוב 2008 רכב נחמד מאד,סחירות נמוכה כמשומש

מצדה 3 יש לי אחת (מליסינג...:-P ) לא מאד מרווחת מאחור,פתח תא מטען גרוע,לא זריזה כמו שהמיתוס טוען. אמינה מאד, מרגישה מאסיבית ושקטה,תא נוסעים שבנוי היטב. כיסא נהג נוח מאד (ואני195/195 אורך/רוחב) דלק 1/10 משולב בנהיגה סופר רגועה. מזגן מצויין למרות מה שתשמע (ואל תשכח שאצלי צריך לקרר את כל ה195/195. תמיד חם לי)

שברולט אופטרה נוהג על כאלה (כרכבי העבודה שלנו) רכב רע מאד. איטי, היגוי זוועתי וכבד כסא נהג היישר משנות ה80 צריכת דלק שערוריתית מנוע שלא מגיב וביטחותית פחות בהגדרה. תא מטען ענק ומרחב גדול לנוסעים. עיצוב פנימי של סובארו DL ואין אפשרות לבטל כ"א קדמית לנוסע לצורך רתימת מושב תינוק

רנו מגאן - לא מכיר מקרוב ולכן לא אחווה דעה. אמנם לגיסי הייתה כזו, ולמזלו היא היתה שייכת עדיין לחברת הליסינג. הרכב היה יותר על גרר מאשר על הצמיגים שלו. לא יודע עם זה גורף לכל הדגם.

קיה ריה כשחיפשתי רכב בחנתי את בת הדודה שלה (שזה בעצם אותו רכב) האקסנט. היא נורא,נורא צפופה וקטנה. בנהיגת מבחן היא היתה חלשה משמעותית.

מה דעתכם?

שאלת תם: רכב עם נפח מנוע גדול יותר (למשל 1.6 לעומת 1.2) יצרוך יותר דלק, נכון? אבל מצד שני האוטו "יסחוב" יותר...? לא. ממש לא בהכרח. תבדוק בפורומים ותראה למשל שהגטס הישנות (מנוע 1.3) צורכות דלק כמו סונטה (2.0) יש רכבים חסכוניים יותר וחסכוניים פחות. אם זה נתון חשוב לך תבדוק אותו כאן:

http://www.kml.co.il/

מה החסרונות של לקנות אוטו "קטן" שהוא צפוף והבאגאז' שלו קטן מאד ולא תכנס לך עגלה

אם אני משווה אוטו עם "תחת" לעומת אוטו "ללא תחת" האם ההבדל הוא רק במראה או ישנם הבדלים מהותיים...? (בטיחות, צריכת דלק וכו'...)

תודה רבה!

תשובות באדום

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
טויוטה קורולה אמינה מאוד,חסכונית,ועדיף אותה על שאר הרכבים!

זאת הבחירה הכי טובה אתם לא תצטערו

היום מחר טויוטה:-D

מסכים בעיניין קורולה לפני 2008.

לגבי היום - בעיקר היברידיות.

לגבי מחר - לפי קצב ההתקדמות של הקוראניות, וסחיבת הרגליים של טויוטה, לא בטוח.

פורסם

כמה הערות:

1. רכב "3 קופסאות" יהיה בעל תא מטען יותר גדול מאחיו בעל "2 קופסאות" אבל פחות מהסטיישן המקביל (בדגמים המעטים שמגיעים ארצה בתצורה זו).

2. מאזדה 3 - האמת היא שאני מכיר את הדגם החדש בגרסת הליסינג, הוא מצטיין בחוסר נוחות משווע, תא מטען קטן עם פתח צר (אפילו למאזדה 2 סאן יש תא מטען בעל נפח יותר גדול).

3. סופרמיני בהחלט תוכל לשרת אתכם גם עם 1-2 ילדים, במיוחד אם תהיה בתצורת "3 קופסאת" כדוגמת יונדאי אקסנט או מאזדה 2 סדאן. בתצורת "3 קופסאות" תא המטען קטן אם כי לפחות בחלק מהדגמים עשוי לספק את הצרכים.

4. אתה יודע מתי אתה קונה את הרכב, קשה לדעת מתי תמכור אותו. אם יהיו ילדים תקציב המשםחה ישתנה לחוטין ובהחלט יתכן מצב שבו תתכנן להחליף רכב לאחר 3 שנים ותשאר אתו 9. זה מה שקרה לי עם הרכב הקודם, אם כי השיקולים היו שונים לגמרי. ויתכן גם שתגלה שהרכב לא מתאים לך ותרצה להחליפו כעבור שנה ופחות. כיון שהנבואה ניתנה לשוטים קשה להעריך מה תהיה הסחירות של דגם מסויים בעוד שנה, קל וחומר בעוד 5 או 10.

5. צריכת דלק - מה הנסועה הצפויה? אם מדובר באלפי ק"מ בודדים מדובר בשיקול די משני. אם צפויה נסועה גבוהה כדאי להתעמק בנתון זה וכן בעלויות טיפולים ותקלות צפויות.

6. מבחינת דגמים - למשפחתיות הקטנות הייתי מוסיף את הברווזון המכוער\קרפדה הקרויה סוזוקי ליאנה (או את מחליפתה ה-SX4) - אמנם בדגמים המדוברים תגובה איטית (אם כי לא חוסר כוח בעליות) אבל בדגם ה-4 דלתות תא מטען עצום שיהיה מצויין למשפחה צעירה עם ילדים, ואם האקזמפלר לא סבל התעללות - מדובר ברכב אמין מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה הערות:

1. רכב "3 קופסאות" יהיה בעל תא מטען יותר גדול מאחיו בעל "2 קופסאות" אבל פחות מהסטיישן המקביל (בדגמים המעטים שמגיעים ארצה בתצורה זו).

2. מאזדה 3 - האמת היא שאני מכיר את הדגם החדש בגרסת הליסינג, הוא מצטיין בחוסר נוחות משווע, תא מטען קטן עם פתח צר (אפילו למאזדה 2 סאן יש תא מטען בעל נפח יותר גדול).

3. סופרמיני בהחלט תוכל לשרת אתכם גם עם 1-2 ילדים, במיוחד אם תהיה בתצורת "3 קופסאת" כדוגמת יונדאי אקסנט או מאזדה 2 סדאן. בתצורת "3 קופסאות" תא המטען קטן אם כי לפחות בחלק מהדגמים עשוי לספק את הצרכים.

4. אתה יודע מתי אתה קונה את הרכב, קשה לדעת מתי תמכור אותו. אם יהיו ילדים תקציב המשםחה ישתנה לחוטין ובהחלט יתכן מצב שבו תתכנן להחליף רכב לאחר 3 שנים ותשאר אתו 9. זה מה שקרה לי עם הרכב הקודם, אם כי השיקולים היו שונים לגמרי. ויתכן גם שתגלה שהרכב לא מתאים לך ותרצה להחליפו כעבור שנה ופחות. כיון שהנבואה ניתנה לשוטים קשה להעריך מה תהיה הסחירות של דגם מסויים בעוד שנה, קל וחומר בעוד 5 או 10.

5. צריכת דלק - מה הנסועה הצפויה? אם מדובר באלפי ק"מ בודדים מדובר בשיקול די משני. אם צפויה נסועה גבוהה כדאי להתעמק בנתון זה וכן בעלויות טיפולים ותקלות צפויות.

6. מבחינת דגמים - למשפחתיות הקטנות הייתי מוסיף את הברווזון המכוער\קרפדה הקרויה סוזוקי ליאנה (או את מחליפתה ה-SX4) - אמנם בדגמים המדוברים תגובה איטית (אם כי לא חוסר כוח בעליות) אבל בדגם ה-4 דלתות תא מטען עצום שיהיה מצויין למשפחה צעירה עם ילדים, ואם האקזמפלר לא סבל התעללות - מדובר ברכב אמין מאוד.

שלום,

האם מישהו שמע על אחריות של 7 שנים עבור קיה ריו?

מה עדיף-

מאזדה 3, עברה 71 אלף ק״מ, 2008 ב-67 אש״ח.

או קיה קיו, עברה 30 אלף ק״מ, ב- 58 אש״ח.

• תוכן חדש...