Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי כיוון קלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שאני שואל סתם, ובעצם ככה זה צריך להיות.

אבל בגלל שאני לא יודע אני פונה למומחים שבפורום.

מדובר על 2 רכבים, פיג'ו 206 XS וסיטרואן ברלינגו HDI.

ה-206 שלי, הברלינגו של אבא.

בברלינגו של אבא הקלאץ' קצר מאוד, זאת אומרת שלא צריך ללחוץ הרבה בשביל שהוא יגיע לסוף, וזה אומר שממש איך שאני משחרר אותו טיפה האוטו כבר מתחיל לנסוע.

בפיג'ו שלי, הקלאץ ארוך מאוד! צריך ללחוץ כמו שצריך בשביל שהקלאץ' יגיע עד הסוף שלו, ובנוסף כתוצאה מזה בשביל להתחיל לנסוע אני צריך לשחרר בערך שלושתרבע קלאץ' [שבזמן הזה לא קורה כלום, האוטו לא זז והמנוע לא נכבה] ורק אז האוטו מתחיל להגיב לשיחרור הקלאץ' - מתחיל לנסוע או נכבה.

זה ממש מעצבן אותי שזה ככה, זה גורם לי הרבה פעמים סתם לתת גז והקלאץ' לא מספיק משוחרר והטורים עולים וככה גם האוטו מרגיש לי פחות ספורטיבי כי בין הילוך להילוך אני צריך לדחוף את הקלאץ' הרבה ואז גם לשחרר הרבה.

השאלה שלי אם ככה זה אמור להיות בפיג'ו?

או שזה הכל עניין של כיוון הקלאץ'? ואם זה עניין של כיוון, איך אני מכוון אותו? הבנתי שזה משהו עם כבל, אני יכול לעשות את זה בבית או שצריך מוסך בשביל זה ולהרים את האוטו על ליפט?

תודה.

פורסם

תמדי יש הבדלים בין מכוניות שונות.

מקור ההבדלים הוא ברמות שחיקה שונות של הקלאץ' וגם במבנה שונה ומהלך דוושה כללי שונה.

פורסם

אין לך מה להתעסק עם כיוון הקלאצ'.

כמו שבוקי אמר, יש הבדלים בין רכבים.

גם לי לקח זמן (10 דקות) להתרגל למצמד מפריד נמוך בברלינגו 2010 (זה המצב ברכב הנ"ל, די בולט למען האמת).

ויכול להיות שב 206 שלך יש כבר שחיקה, ולכן המצמד מפריד גבוה.

לנהג מיומן לוקח כמה דקות להתרגל לנקודת חיכוך של הקלאצ' ברכב אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברור שהתרגלתי כבר לקלאץ' שלי אבל עדיין לפעמים בגלל שהוא באמת גבוה נוצר מצב שסתם הטורים עולים כי לא שיחררתי מספיק קלאץ'.

והחליפו קלאץ' באוטו לפני 4 חודשים אם אני לא טועה, זה הופיע ברשימות של הטיפולים שהרכב עבר במוסך מורשה, ככה שאני לא מאמין שיש לו כבר שחיקה.

אז אתם אומרים לא לגעת בו? ונניח אני מחליט לגעת בו יש אפשרות לכוון אותו שיהיה כמו בברלינגו?

אתם מכירים מישהו בפורום שהוא בעל רכב כזה שאני יוכל לברר אם גם אצלו זה ככה?

פורסם

יש לך כאן חבר פורום,שהוא למעשה מוסך אשר מתמחה רכבי פיג'ו:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=3770

ועוד אחד כזה:

לhttp://www.carsforum.co.il/vb/member.php?find=lastposter&t=382637

ועוד אחד:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?find=lastposter&t=387387

מוסך שאני מטפל ברכבי יש פורום, אתה יכול לשאול גם שם:

http://www.garage4u.co.il/Page27185.asp

(גם הוא חבר קארספורום, רק פחות פעיל)

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם המצמד הוחלף לפני 4 חודשים במוסך מורשה - יש לך עדיין אחריות על התיקון.

אם לדעתך מצמד לא תקין - תחזור למוסך שעשה את ההחלפה, שיבדוק.

פורסם

buki,

אני מבין אותו בצורה כזאת- לפני שמגיעים למוסך בטענה שיש בעיה ב 206, הבחור רוצה לקבל תשובה מוסמכת, ולא מהמוסך שביצע החלפת קלאצ', לגבי גובה המצמד של פיג'ו בהשוואה ל ברלינגו (במצב תקין), ובאותה הזדמנות לקבל תשובה לגבי האפשרות לכוון מצמד של 206 שיפריד נמוך כמו ברלינג, גם אם אין בעיה בפיג'ו.

מנסיון שלי עם כמה וכמה רכבים, לא פגשתי עוד רכב שמפריד קלאצ' נמוך כמו ברלינגו.

לכן אני סבור שהעניין לא יצליח לגמרי.

בכל מיקרה, מי שיכול לענות בצורה הכי טובה, זה בעל מקצוע שמתמחה בשני הרכבים האלה, ויש לו 4 כאלה בהודעתי הקודמת.

פורסם

vladclar קלעת בול אחד לאחד למה שהתכוונתי.

אני חשבתי שאולי זאת בעיה בכיוון מכיוון שקלאץ' שמפריד נמוך מרגיש לי יותר ספורטיבי [יכול להיות שזה רק אני כזה] ופיג'ו 206 XS אמורה להרגיש ספורטיבית.

בכל אופן, תודה על העזרה ותודה על התגובה עם הבעלי מקצוע.

בע"ה יום ראשון אחרי שכבר יגמר כיפור אני יבדוק את זה.

שיהיה לכולנו צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה!

• תוכן חדש...