Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וברוכים הנמצאים,

בשבועות האחרונים יצא לי לקרוא לא מעט פורומים וכתבות בנושא הרכבים שיפורטו להלן, כמו גם עשרות שרשורים בפורום זה, ונהיה לי "סלט" אחד גדול מול המידע שאני קורא ומקבל מחברות הרכב עצמם. ה"סלט" הוא בעיקר כי כל מה שאני קורא בנוגע לרכבים בהם אני מתעניין נכתב בשנים 2009-2010 ולביקורת זו משיב לי הנציג בחברת הרכב כי בשנת 2011 בוצעו שיפורים כאלו ואחרים. על כן הייתי שמח לפתוח שרשור ולקבל את חוות דעתכם המעודכנת בנוגע לרכבים אלו:

א. שברולט קרוז LT 1800

ב. סקודה TSI

ג. פורד פוקוס החדשה 2000

ד. או כל רכב אחר שתציעו על פי המפרט הבא:

אני מחפש רכב משפחתי +, או מנהלים -

מחיר: 120K-140K

לזוג עם שני ילדים קטנים (ילד ותינוקת), כך שחשוב לי תא מטען גדול.

עוד חשוב הוא נוחות הרכב מבחינת האבזור (GPS, חיישני חניה וכד').

שיהיה חסכוני בדלק (עד כמה שניתן)

מתלבט בין רכב חדש מהחברה או יד שנייה בן שנה אחת או קצת יותר.

והינה הדילמות להשלמת התמונה:

לאחר בדיקה וסקירה כללית, אשתי ואני מאוד, אבל מאודדדד אהבנו את השברולט קרוז מבחינת המראה שלה, גם חיצונית וגם פנימית. לכן אני די בבעיה, כי לטעמנו זה הרכב שנראה הכי נוח והכי יפה בסגמנט הזה, מאידך אני קורא ביקורות ממש שליליות עליו. אולם, כל הביקורות שאני קורה הן משנת 2009 ו-2010, כשבחברה טוענים שבשנת 2011 בצעו שיפורים משמעותיים לתיבת ההילוכים וכי דובר ב"חבלי לידה" של השקת הרכב. לא רק זאת, אלא שאותן "חבלי לידה" היו רלוונטיות רק לקרוז LS מנוע 1600 ולא לקרוז LT מנוע 1800. על כן הייתי שמח לקבל את עמדתכם בנוגע לקרוז LT1800 באופן ספציפי, כי כבר הבנתי שאין לי על מה לחשוב ב-1600 מרוב הביקורות הקשות, והפער של 10K בין ה-1600 ל-1800 נראה לי משתלם. על כן אשמח כאמור לקבל עמדה על ה-1800 באופן ספציפי.

החיסרון המשמעותי שמרתיע אותי ברכב הוא כמובן הסחירות וצריכת הדלק המלחיצה. עצרתי כמה אנשים ברחוב שנהגו ברכב, וחלקם ממש השתוללו על צריכת הדלק, עד כדי חרטה בקניית הרכב. אשמח לקבל את עמדתכם, למי מכם שיש או שנהג ב-1800.

שאלה אחרת:

אם כבר מוציאים סכום של כ-140K על רכב, לא עדיף לקנות רכב מנהלים כמו טויוטה קאמרי היברידית מייבוא אישי ב-150K, ואז אמנם אני מוציא כי 15K יותר מהקרוז 1800 אבל אוכל לחסוך את הסכום הזה על צריכת הדלק?

בקיצור, מלא שאלות, ואלה רק חלק ממה שעדיין לא פתור אצלי, אבל אתחיל בזה ואשמח מאודדד לקבל מענה כלשהו.

ואנא מכם, אל תכתבו על השברולט קרוז 1600 לפני שנת 2011, שכן את כל השרשורים בעניין זה כבר קראתי. תודה רבה ושנה טובה לכולם.

פורסם

קודם כל, אל תלך בגישה של "אם כבר מוציאים 140 בוא נוציא 150" בשיטה הזו תגיע מהר מאוד ל-200... התחלת ב-120 - בוא נחפש רכב ב-120. אני בטוח שתמצא עוד שימושים ל- 30,000 ש"ח... וזה גם מתבטא אחרי זה בביטוח, טיפולים וכו', עקרונית רכב זול יותר - חלפים זולים יותר (יש כמובן סטיות אבל זה בגדול).

אם אתה נוהג רגוע בד"כ, עדיף לך לחפש רכב עם מנוע טורבו קטן שמאפשר בנהיגה רגועה להגיע לחסכון משמעותי בדלק לעומת אטמוספריים.

מנועי TSI (סקודה, פולקסוואגן, סיאט) מצוינים ויש מגוון אפשרויות. אישית התנסיתי בליאון, וחבר שרכש לאחרונה ליאון 1.2TSI מספר כי הרכב מאוד חסכוני ומפתיע בביצועים. אמנם ידנית - אוטומט (DSG) מייקר את המחיר אבל לא אמור לשנות מהותית את מאפייני צריכת דלק וביצועים. זה אותו מנוע בסקודה.

אני עם משפחה בהקף דומה, כך נשמע (ילדים בגילאי 5 ושנתיים) משתנע בפיאט בראבו, 1.4 טורבו באותו טווח מחיר, רובוטית מאובזרת לגמרי תמצא ב-130K לפני הנחה (120K עם אבזור מעט בסיסי יותר). אני מבין שחשובה לך הנוחות והיופי, הבראבו וודאי היפה ביותר בסגמנט, היא בערך באמצע מבחינת נוחות (ונותנת איזון טוב בין נוחות והנאה בנהיגה). תא המטען מספק את כל הצרכים, בכלל זה לאחסן עגלה בגודל מלא לקטן + האופניים של הגדולה + קניות + כל השטויות שרובצות בבגאז' ושוכחים להוציא... אני מרוצה, וממליץ.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני דווקא כן רוצה להגיב על הקרוז 1.6 מ-2010, היות שממש לאחרונה קניתי אחת: מדובר ברכב סופר מפנק ונוח, נראה חסכוני בינתיים (הוא משייט 120 על 2500 סל"ד בזכות ההילוך השישי) וה"חסרון" היחיד שלו הוא האצות חלשות. נכון שבשביל לזנק צריך להצמיד את הדוושה לרצפה, מה שגם גורר עליית סל"ד ורעש מוגזם, אבל באמת שמעבר לזה אין לו שום חסרון מהותי וכל אלו שמספרים "הרכב לא סוחב עליות" ו"אין כח בכלל" - אלו הגזמות פראיות.

מסקנה שלי: היות שאני מרוצה (מאוד) מהקרוז 1.6 2010, אני בהחלט מאמין שהקרוז 1.8 2011 רק תעלה עליה.

מה ששמעת בנוגע להחלפת מנוע וגיר זה נכון, התבצע סוף 2010 / תחילת 11, זה גם הדגם שמגיע עם בקרת שיוט.

ואגב, אם אתה מאיזור המרכז או ירושלים - אתה מוזמן לקפוץ לסיבוב כדי להתרשם בעצמך. אשמח לתת עוד פרטים בפרטי.

לשאלה המקורית - כמובן שנסיעות מבחן בכל הסוכנויות מומלצות. אני חושב שהאוקטביה גם מומלצת מאוד, מדברים פה בפורום על חוסרי מלאי וזמני אספקה ארוכים. יש גם את ה-I35 ששווה לך לבדוק לדעתי.

פורסם

תודה על כל האינפורמציה. אכן המליצו לי לבחון את הסקודה TSI (נדמה לי שזה היה האוקטביה), למרות שראיתי שהיא רק 1200 סמ"ק, אזמין נסיעת מבחן. הבראבו פחות רלוונטית לי, אני מעדיף רכב סדאן, שיהיה גם קצת ייצוגי לעבודתי.

תודה רבה!

פורסם

ל-se7e11:

תודה על התגובה, סוף כל סוף מישהו עם מילים טובות על הקרוז :-)

כאמור, היא קנתה את לבי מבחינה חיצונית (חוץ ופנים) ואני מאוד אוהב את השילוב שזה רכב משפחתי וגם בהחלט רכב ייצוגי. שמח לשמוע על צריכת הדלק, זה כאמור הדילמה העיקרית שלי עם הרכב הזה, כי אומרים לי שזה משהו כמו 1/10 או אפילו 1/9, כשלעומת זאת הפורד פוקוס החדשה זה ממוצע (עירוני ובינעירוני) של 1/15 והסקודה אוקטביה זה 1/16 או אפילו 1/17. אם כל זה נכון, אז מדובר על צריכת דלק גדולה בכ-50% מהאחרות, וזה משמעותי.

אני לא מתרגש מ"זינוק" ומזה שהרכב קצת כבד, אני לא מתפרע בכביש ורוב הזמן אשתי תנהג בו.

אשקול שוב את האפשרות של הקרוז בכובד ראש.

אם כבר חוזרים לכיוון הקרוז, מה אתה אומר, להשקיע בחדש (135K כולל את כל התוספות) או ביד 2 שנת 2010 שעולה בסביבות ה-110K? מה עמדתך בעניין?

פורסם
תודה על כל האינפורמציה. אכן המליצו לי לבחון את הסקודה TSI (נדמה לי שזה היה האוקטביה), למרות שראיתי שהיא רק 1200 סמ"ק, אזמין נסיעת מבחן. הבראבו פחות רלוונטית לי, אני מעדיף רכב סדאן, שיהיה גם קצת ייצוגי לעבודתי.

תודה רבה!

כל הרעיון של "רק 1,200 סמ"ק" במנועי ה-TSI הוא שמנוע קטן נפח וחסכוני בדלק מוציא הספקים יותר גבוהים ממנועים גדולים וזללנים ממנו בהרבה.

פורסם

ממה שאני יכול להגיד לך להורי יש את הקרוז מנוע 1.6 מהגרסה הראשונה הוא רכב בטוח מאוד, מאובז, מרווח, עם תא מטען גדול לגבי האמינות הרכב לא עוד הרבה זמן יהיה אצלנו שלוש שנים ומפגין בינתיים אמינות בסדר גמור טפו טפו טפו אומנם הוא לא מכונית מרוץ אבל ביצועים סבירים למדי בייחוד למשפחתית, ועל אחת כמה וכמה השתפרו פלאים בגרסה החדשה.

לגבי ה-1.8 הוא רכב מצויין הורי הצטערו מההתחלה שלא לקחו את המנוע הזה כי לא חשבו שה1.6 יתנהג בצורה שונה ממה שהורגלו הרכב הוא גם לא מכונית מירוץ, אבל מעניק ביצועים טובים שהשתפרו עוד יותר בשדרוג שעבר מרגיש יותר נמרץ יחסית לקטגוריה הוא מאובזר בשפע של אבזור נראה +++ מה שקשה לומר על רכבים חדשים אני אישית אם אתה שואל אותי, אין כמו חדש אתה הבעלים הראשון אתה יודע איך הוא ננהג ובאיזה צורה טופל שוב אין כמו חדש אגב לגבי עזרה של מימון אתה יכול לקחת מUMI ללא ריבית וללא הצמדה אפילו עד 80% מערך הרכב אם אני לא טועה אבל שוב זו החלטה ובחירה שלך.

עוד דבר תיקח בערבון מוגבל מה שאנשים רושמים פה כי לרוב זה או כאלה שבכלל לא נהגו על האוטו וכותבים מתוך שמועות או סטיגמות, או כאלה שהם פשוט לא אוהבים את המותג ולא אובייקטיבים מספיק.

לגבי האוקטביה היא ממש לפני החלפה יש לו רשימת המתנה ארוכה אני בכלל לא יודע אם אפשר כיום בכלל להזמין אותה, חוץ מזה שהיא פחות בטיחותית מהקרוז עם 4 כוכבים לעומת 5 בקרוז ולגבי הפוקוס אוטו חדש דנדש גם בעולם, הייתי נותן לו זמן להתאקלם בארץ ולא להיות שפני ניסיונות ולראות איך הביקורות שלו לגבי האמינות ושאר הדברים בעתיד.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תוכן חדש...