Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

בעוד חודש בשעה טובה נגמר הרומן הטרגדי שלי עם צה''ל.

ומתחילות תוכניות ומחשבות על העתיד.

אני רואה חברים שהשתחררו,וזה מתחלק אצלהם ל2.

יש את אלה שבחרו בדברים הבסיסיים,עבודה מועדפת,טיול,עבודה לחסוך כסף ולימודים.

ויש את אלה שהיו במודיעין (2 חברים ששירתו ביחידה של מודיעין בתפקיד של אנשי סיסטם בהתעסקות עם שרתים ורשתות בעיקר)

כמובן שזה 2 קצוות מנוגדים כי הראשונים מרוויחים שכר מינימום בלי תנאים בעבודה בשעות מטמטמות ועבודה סזיפית ומשעממת.

ואלה שבאים בתחום המחשבים מצאו עבודה בקלות יחסית, דרך חברת השמה ועובדים בIBM וCISCO,מקבלים את כל התנאים (רכב צמוד פלאפון ולפטופ,ארוחות,עבודה בשכר גלובלי ולא לפי שעה)שמה ישארו בערך שנה וחצי ככל הנראה ואז יתחילו לימודים אקדמאיים כנראה במסלול ערב וישלבו עם זה עבודה כדי לצבור ניסיון.

הבעיה שלי היא מבחינה מקצועית,לא עשיתי משהו יותר מדי חשוב בצבא, התחלתי בקרבי ובגלל פריצת דיסק שהתגלתה אחרי שנתיים עברתי לג'וב ושם כמובן לא עשיתי שום דבר חשוב או מועיל.

השאיפה שלי בחיים תמיד הייתה להיות בקבוצה השניה,להרוויח כמה שיותר ולעבוד בעבודה קבועה שאפשר להשאר בה ולא שירות לקוחות כזה או אחר.

אני כבר יודע,שמדעי המחשב לא הכי מעניין אותי,אבל חשבתי כן לקחת איזה קורס בג'ון ברייס או במכללת נס או כל מקום שמלמד דברים שקשורים להייטק. נראה לי שהתמחות ברשתות שרתים או אבטחת מידע זה הנושאים שיותר מעניינים אותי.

לסיים את הקורס הזה,בתקווה למצוא עבודה מסודרת,עם שכר טוב לעבוד לחסוך קצת וללמוד מנהל עסקים וכלכלה (עוד נושאים שמעניינים אותי)

אם מישהו פה עבר משהו דומה לשלי,או למד באחד המקומות המוזכרים ויש לו עצות או רעיונות שיכולים לעזור לי אני אשמח.

בברכת חג שמח ומתוק ושנה רוויות צמיגים שחוקים.:-P

פורסם

אני מבין אותך, זאת גם אחת הסיבות שהחלטתי לעשות הנדסאי חשמל לפני הצבא, כשאני יצא מהצבא, אני יודע לאן אני מוביל את עצמי, יש ביקוש רב להנדסאים, השכר הוא מכובד לגמריי, וגם תנאי העבודה, לפחות במקומות שבהם אני ביקרתי וגם עבדתי תקופה קצרה.

יש גם שאיפה להמשיך למהנדס בעתיד הקרוב רחוק, אבל לזה יש עוד זמן.

בכל אופן, אני חושב שבנאדם צריך ללמוד ולעסוק במקצוע שהוא אוהב, ומתחבר, אין שום סיבה בעולם שתקום בבוקר ותלך בבאסה לעבודה שלך, כי אתה יודע שלא למדת או כי למדת ואתה לא אוהב את זה, כמובן גם הקטע של השכר חשוב.

לגביי כלכלה ומנהל עסקים, תשקול את זה טוב טוב, למה יש הרבה שלא התחברו לזה, תבדוק את העניין לעומק, אם אתה מתוסבך עם עצמך ולא יודע מה אתה רוצה ללמוד יש את המקצוע המדהים הזה שנקרא תעשייה וניהול, זה מקצוע הנדסה לכל דבר, הוא דיי קליל, והוא מקצוע כללי.

הרבה שלא יודעים מה הם רוצים, הולכים ללמוד את זה.

אתה יכול להכנס לכל תחום כמעט עם התואר הזה.

לגביי מקצוע מנהל העסקים, המרצה שלי במכללה, למד לפני הצבא הנדסאי, אחריי הצבא למד את המקצוע הזה ועשה תואר ראשון, בסוף הוא בכלל לא התחבר לזה.

והלך להשלים מהנדסאי חשמל למהנדס חשמל!

היום הוא מרצה במכללה, שאוהב את העבודה שלו ומרוויח 5 ספרות מאוד יפות.

בכל אופן, קודם תשתחרר, תנוח קצת חודשיים שלוש, תחשוב מה בא לך, תתעייץ, אתה תמצא את עצמך!!

ובהצלחה חבוב.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

לי היה עבר דומה לשלך, גם אני לא שירתתי בתפקיד יותר מדי חשוב (8 עד 12 בצריפין בד"כ) וגם אני רציתי ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה...

כשהשתחררתי הלכתי לעבוד בבר, ששם המשכורת הרבה יותר גבוהה ממינימום, ולאט לאט התעוררה בי מחשב האהבה למוזיקה ולחיי לילה.

החלטתי לשים את המחשבים בצד ולהשקיע במה שאני באמת רוצה.

היום אחרי פחות מ 4 שנים אני יכול לומר שתודה לאל אני בקושי נושם מרוב עבודה, מעורב בכמה מקומות מהגדולים ביותר בת"א, בחתונות, גני אירועים, ואולמות מהגדולים והמפוארים בארץ, ואפילו אחד החברים הטובים שלי שמחזיק בתואר במדעי המחשב + 5.5 שנים בממר"מ ועבודה ב-HP מקנא בי.

בסופו של דבר הכל עניין של רצון, התמדה והחלטות נכונות.

אני בכל זאת לא שולל את האפשרות לעשות תואר, כי גם אני רוצה ללמוד כמו כולם, אבל זה כנראה יהיה רק בשלב שיהיה לי קצת יותר זמן פנוי.

פורסם

יש כאן בעיה קטנה - אם בכוונתך ללמוד התעוררת קצת באיחור, כיון ששנה"ל עומדת להתחיל בשבועות הקרובים.

אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. האם החלטת שאתה רוצה ללמוד? אם התשובה חיובית - מה המקצוע המבוקש והיכן אתה רוצה ללמוד?

2. האם אתה רוצה להתחיל בלימודים קרוב ככל האפשר או שאתה רוצה להמתין עוד שנה- שנתיים.\?

3. מה ההערכה שלך ליכולותיך מבחינת לימודים ועודה - האם אתה מסוגל ומוכן להכנס עכשיו ל-1-4 שנות לימוד על מנת לרכוש מקוע או תואר אקדמי?

4. אם אתה מעוניין בלימודים המצריכים מבחן פסיכומטרי - האם כבר נבחנת, והאם התוצרות מסיקות לקבלה ללימודים (מקצוע ומוסד) המבוקשים. אם אתה זקוק למבחן פסיכומטרי כדאי שתתחיל להתכון בהקדם.

5. מה מצבך הכלכלי: האם, מבחינה כלכלית, אתה יכול לעמוד בעלות של לימודים ומחיה בשנים הקרובות? האם וכמה המשפחה מסוגלת לתמוך בך? האם יש לך אפשרות להמשיך להתגורר בבית ההורים במהלך הלימודים?

אם התשובות לשאלות אלה (ואני מניח שגם אתה תמצא עוד שיקולים) מובילים אותך ללימודים בשלב זה של חייך החל להתכונן להם כבר כעת: בדטק באיזה מוסדות ניתן ללמוד את המקצוע המבוקש, מה ת נאי הקבלה ללימודים, האם יש אפשרות להתחיל לימודים בסמסטר אביב וכו'. התכונן לפסיכומטרי אם נדרש, למד להכיר את דרישות הקבלה ללימודים והחל השלמות (למשל - שיפור בגרות, או לימודי קדם נדרשים - כמו, למשל, פיזיקה הנדרשת כמקצוע קדם בטכניון). כך תוכל להגיע ללימודים בשלב מוקדם ככל האפשר,דבר שלדעתי טוב במידה ואתה לא חש צורך קריטי ב"טיול הארוך שאחרי צבא".

מדוע לדעתי כדאי להתחיל למוד מוקדם ככל האפשר: פשוט מאוד - כדי להגיע לתעודה\מקצוע מוקדם ככל האפשר, על מנת להתחיל את ההתבססות שלך. שיקול נוסף הוא שאם אתה יכול להמשיך להתגורר בבית ההורים בגיל 22 זה לא יהיה קשה, אבל בגיל 26 זה כבר עלול להיות מאוד לא נוח, ואז יהיה לך הרבה יותר קל אם כבר תהיה בעל מקצוע עם אופציה סבירה לעבודה יציבה, ולא סטודנט תפרן. גם להורים יהיה יותר קשה לתמוך בך ככל שהם מתבגרים.

ודבר אחרון - נסה להסתכל לעתיד רחוק ככל האפשר. לימודים טלאי על טלאי הם בעיה, כיון שהם יימרחו לך על שנים רבות שבהן כבר תרצה להתפרנס עצמאית. אם יש לך האפשרות נסה לגמור עם הלימודים, לפחות ברמה הבסיסית הנדרשת למקצוע, "במכה אחת" מאותם שיקולים שהזכרתי בפסקה הקודמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנסה לברר בלשכת התעסוקה על עבודות והכשרות שהמדינה ממנת , אולי תמצא תחום שימשוך אותך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
יש כאן בעיה קטנה - אם בכוונתך ללמוד התעוררת קצת באיחור, כיון ששנה"ל עומדת להתחיל בשבועות הקרובים.

אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. האם החלטת שאתה רוצה ללמוד? אם התשובה חיובית - מה המקצוע המבוקש והיכן אתה רוצה ללמוד?

2. האם אתה רוצה להתחיל בלימודים קרוב ככל האפשר או שאתה רוצה להמתין עוד שנה- שנתיים.\?

3. מה ההערכה שלך ליכולותיך מבחינת לימודים ועודה - האם אתה מסוגל ומוכן להכנס עכשיו ל-1-4 שנות לימוד על מנת לרכוש מקוע או תואר אקדמי?

4. אם אתה מעוניין בלימודים המצריכים מבחן פסיכומטרי - האם כבר נבחנת, והאם התוצרות מסיקות לקבלה ללימודים (מקצוע ומוסד) המבוקשים. אם אתה זקוק למבחן פסיכומטרי כדאי שתתחיל להתכון בהקדם.

5. מה מצבך הכלכלי: האם, מבחינה כלכלית, אתה יכול לעמוד בעלות של לימודים ומחיה בשנים הקרובות? האם וכמה המשפחה מסוגלת לתמוך בך? האם יש לך אפשרות להמשיך להתגורר בבית ההורים במהלך הלימודים?

אם התשובות לשאלות אלה (ואני מניח שגם אתה תמצא עוד שיקולים) מובילים אותך ללימודים בשלב זה של חייך החל להתכונן להם כבר כעת: בדטק באיזה מוסדות ניתן ללמוד את המקצוע המבוקש, מה ת נאי הקבלה ללימודים, האם יש אפשרות להתחיל לימודים בסמסטר אביב וכו'. התכונן לפסיכומטרי אם נדרש, למד להכיר את דרישות הקבלה ללימודים והחל השלמות (למשל - שיפור בגרות, או לימודי קדם נדרשים - כמו, למשל, פיזיקה הנדרשת כמקצוע קדם בטכניון). כך תוכל להגיע ללימודים בשלב מוקדם ככל האפשר,דבר שלדעתי טוב במידה ואתה לא חש צורך קריטי ב"טיול הארוך שאחרי צבא".

מדוע לדעתי כדאי להתחיל למוד מוקדם ככל האפשר: פשוט מאוד - כדי להגיע לתעודה\מקצוע מוקדם ככל האפשר, על מנת להתחיל את ההתבססות שלך. שיקול נוסף הוא שאם אתה יכול להמשיך להתגורר בבית ההורים בגיל 22 זה לא יהיה קשה, אבל בגיל 26 זה כבר עלול להיות מאוד לא נוח, ואז יהיה לך הרבה יותר קל אם כבר תהיה בעל מקצוע עם אופציה סבירה לעבודה יציבה, ולא סטודנט תפרן. גם להורים יהיה יותר קשה לתמוך בך ככל שהם מתבגרים.

ודבר אחרון - נסה להסתכל לעתיד רחוק ככל האפשר. לימודים טלאי על טלאי הם בעיה, כיון שהם יימרחו לך על שנים רבות שבהן כבר תרצה להתפרנס עצמאית. אם יש לך האפשרות נסה לגמור עם הלימודים, לפחות ברמה הבסיסית הנדרשת למקצוע, "במכה אחת" מאותם שיקולים שהזכרתי בפסקה הקודמת.

לימודים אקדמאיים לצערי אוכל להתחיל רק באוק' 2012 כי אין לי יותר מדי כסף רזרבה,צריך זמן לעבוד לעשות פסיכומטרי

השאיפה שלי ללמוד באונ' תל אביב,אם לא אז באריאל.

אם יהיה באריאל כנראה שאתגורר שם,אם בתל אביב אוכל להמשיך לגור אצל ההורים ובמקרה הכי גרוע אנסה לקבל מעונות.

תודה לכולם על התשובות,

אשמח גם לקבל התיחסות לגבי הקורסים השונים בתחום ההיטק שהתעניינתי להם.

פורסם

לדעתי, הקורסים האלה הם בזבוז של זמן וכסף.

המחיר שלהם משתווה לשכר לימוד של שנה וחצי אקדמאית ויותר.

אני הלכתי על המסלול הרגיל.. מועדפת.

אפילו אם זה שכר מינימום, ביחד עם המענק זה יוצא קרוב ל5.5 אש"ח לחצי שנה.

פורסם

תודה לכולם על התשובות,

אשמח גם לקבל התיחסות לגבי הקורסים השונים בתחום ההיטק שהתעניינתי להם.

בזבוז זמן וכסף. עבודה רצינית בהייטק לא תמצא עם קורסים כאלו, אלא אם אתה באמת מוכשר. אבל אז אתה לא באמת צריך את הקורסים האלו כדי לקבל עבודה, כי אתה באמת מוכשר.

בקיצור, גם אתה וגם החברים שלך שעובדים בתחום הסיסטם יבינו מהר מאוד שאין קיצורי דרך וכדי להתקדם בתחום חייבים תואר אקדמאי רלוונטי.

אהה, כן, ותבדוק גם את אוניברסיטת בן גוריון בבאר-שבע. מחייה זולה יותר מאשר בתל-אביב, יותר חדרים במעונות ורמת לימודים גבוהה יותר מאשר באריאל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לדעתי, הקורסים האלה הם בזבוז של זמן וכסף.

המחיר שלהם משתווה לשכר לימוד של שנה וחצי אקדמאית ויותר.

אני הלכתי על המסלול הרגיל.. מועדפת.

אפילו אם זה שכר מינימום, ביחד עם המענק זה יוצא קרוב ל5.5 אש"ח לחצי שנה.

אני אחראי משמרת במסעדה חביבה ובזמן הצבא כשאני עובד 3-4 פעמים בשבוע אני מגיע ל3 וחצי 4 אלף אז במשרה מלאה אני בכיף מגיע שם ל6 אלף,מה שכן כמובן אין לאן להתקדם.

שכחתי אפשרות נוספת,

להורים יש משרד הנהלת חשבונות,כשאמא עוסקת בהנהלת חשבונות ואבא רואה חשבון,בלי עין הרע, המשרד עובד מעולה קיימת האופציה כמובן ללמוד ראיית חשבון,לעשות את הסטאג' כביכול אצלהם במשרד שמוכר בעיני הרשויות וכל החרא הזה ובסופו של דבר להיות חלק מהמשרד מה שכמובן יגדיל את מס' התיקים שנוכל לטפל בהם,ובבוא היום כשיגיעו לגיל הנכון לפרישה אני אוכל להמשיך לנהל את העסק המשפחתי כביכול.

הבעיה היא,אם אני באמת רוצה לעסוק בזה,זה דיי משעמם ומונוטוני.

את הראש לעבודה יש לי עזרתי להורים כמה פעמים בכל מיני דברים והם אומרים שלדעתם אני יכול להשתלב שם אם רק אבחר בזה.

פורסם

צביקה פיק - מה שכתבת על באר שבע לא מתאים לבחור כיון שהוא יכול להשאר בבית ההורים בת"א, מה שיחסוך חלק נכבד מהוצאות המחיה, סביר שב"ש (או חיפה, או ירושלים) יהיו דווקא יותר יקרים מבחינתו.

MB - האם הדקת אפשרות לחילת ליחמודים בסמסטר האביב (מרס)? אפשרות זו תלויה במה שכבר עשית - מבחינת פסיכומטרי, תיקו בגרויות וכו', וכמובן המוסד והפקולטה שבהם אתה מעוניין ללמוד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

M.B כתב שהוא שוקל ללמוד באריאל. אם ילמד באריאל, יתקשה להמשיך לגור אצל ההורים בתל-אביב ולעשות כל יום את הנסיעה לאריאל באוטובוס. אם יקנה רכב, הוצאות הרכב והדלק יהיו גבוהות מעלות דירה בבאר-שבע.

M.B כתב שהוא שוקל ללמוד באוניברסיטת תל-אביב ולקחת חדר במעונות. הבעיה היא שיש מחסור בחדרים במעונות של אוניברסיטת תל-אביב וקשה לקבל חדר. כנראה שיצטרך להתפשר על דירה שכורה באזור האוניברסיטה, עניין של 2000 ש"ח בחודש לערך. בבאר-שבע זה יעלה לו חצי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם הבחור לא ילמד בת"א (שם הוא בפירוש ציין אפשרות מגורים אצל ההורים) קרוב לודאי שב"ש תהיה בין הפתרונות היותר זולים.

וכמובן שאלת השאלות - לאיזה מוסד הוא יתקבל למסלול המבוקש.

• תוכן חדש...