Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרני השמש הקטנות שביצבצו אתמול בבוקר מאחורי העננות השטחית לא הדאיגו אף אחד, שכן כל חובב מזג אוויר מתחיל ידע מה עומד לקרות תוך שעות ספורות. מפות המשקעים והמודלים היו ברורים מאוד, ומכ"ם הגשם של השירות המטארולוגי הראה כבר בשעות הבוקר המוקדמות חזית אלימה שמתקרבת לחופי ישראל.

הבוקר החל בשקט יחסי. מזג האוויר היה בהיר עד מעונן חלקית, והטמפרטורה הגיעה עד ל31° מעלות בעמק יזרעאל. חובבי מזג האוויר לא ישנו במשך כל הלילה ועקבו באופן קבוע אחרי המכ"ם של השמ"ט שהתעדכן כל 30 דקות.

החל משעה 11:15 בבוקר החלו להיכנס עננים מפותחים לאזור מישור החוף הצפוני. היישובים שזכו לחטוף ראשונים ממטח הגשם הראשון היו נהריה, עכו, חיפה והקריות וכן היישובים והקיבוצים באזור. גשם קל החל לרדת כשהוא מלווה בסופות רעמים וברקים יחידות, הטמפ' ירדו אך עדיין לא היה קר.

87016388.jpg

כביש 4 מכפר מסריק ועד קרית ביאליק - ליד הקריון

הגשם הקל היה למעשה השקט שלפני הסערה. תוך כרבע שעה החלו לרדת גשמים עזים כשהם מלווים במטחי ברד ובסופות רעמים וברקים. הנהגים ברכב החלו להדליק את אורות החזית ברכב, למרות שע"פ החוק אין צורך להדליק אורות בשעות היום בתקופה הזאת של השנה. כביש 4 מכפר מסריק ועד לקרית ביאליק התמודד יפה עם כמות הגשמים הגדולה ומערכות הניקוז בו פעלו כשורה.

כביש 79 מצומת הקריון ועד למחלף סומך נמצא כעת בשיפוצים ובעבודות הרחבה, אך גם בו לא נרשמו בעיות ניקוז והתנועה בו התנהלה כשורה, אם כי מעט באיטיות.

הגשמים הלכו והתחזקו כשיירדנו ממחלף סומך לכביש 70. גשמים כבדים עד עזים יירדו בעוצמה כשהם מלווים במטחי ברד ובסופות רעמים וברקים. ממחלף סומך ועד לצומת זבולון החלו להתפתח בנוסף תנאי ערפל, ומהירות הנסיעה ירדה ל- 60 קמ"ש. גם המהירות הגבוהה ביותר של המגבים לא עזרה, ומספר נהגים התייאשו ועצרו בצד. רוב הנהגים הדליקו בנוסף את פנסי הערפל ברכב כדי לשפר את תנאי התאורה. יש לציין שבקטע הכביש הנ"ל לא נרשמו שלוליות משמעותיות.

59504779.jpg

כביש 70 ממחלף סומך ועד צומת זבולון

צומת יגור לא נראתה מעולם גרוע כל כך. בימים טובים יותר הנהגים שבאים מצומת חסידים לכיוון צומת יגור רואים ממול את הר הכרמל, אך אתמול זה היה פשוט בלתי אפשרי - הר הכרמל נעלם כליל בגלל תנאי מזג האוויר הקשים. קטע הכביש הבא שעימו נאלצנו להתמודד היה כביש 70 מצומת יגור ועד לצומת העמקים. מערכות הניקוז בו קרסו לחלוטין והרכב נכנס לתוך שלוליות ענק שהעיפו את המים בגובה של 4 מטר לפחות. מכוניות רבות איבדו אחיזה אל מול השטפונות בכביש, מה שאילץ את הנהגים להוריד את המהירות ל- 40 קמ"ש. הפאביה הצליחה להתמודד יפה עם השטפונות וההצפות הרבות קטע הכביש הנ"ל בזכות מערכת ה- ESP שעבדה שעות נוספות, והיה ניכר בכך בגלל נורת הבקרה הכתומה בלוח השעונים שהבהבה בכל פעם שהרכב נכנס לשלוליות ענק.

גם בקטע הכביש המהיר מצומת העמקים ועד לצומת התשבי (צפונית לטבעון) לא היה חדש תחת השמש - או במקרה הזה תחת הגשם. גשמים עזים המשיכו לרדת ללא הפסקה ולהכות במכוניות, דבר שגרם גם שם להצפות ושלוליות ענק, מים שעפים לכל עבר מהמכוניות וגשם כבד שיורד ללא הפסקה. למרות תנאי מזג האוויר הקשים הנהגים הקפידו על נהיגה עם אורות ואורות ערפל פועלים ולא נרשמו תופעות של עקיפות מסוכנות כלל. הראות הוגבלה ל- 50 מטר בשיא.

מדובר באחת הנהיגות המורכבות והמסוכנות - עוצמת הגשמים היתה אדירה והגיעה בשיא לעוצמת גשם של 150 מ"מ לשעה. אירוע הגשם הנוכחי נחשב לאירוע גשם חריג בגלל עוצמות הגשמים ואינו מובן מאליו במיוחד בתקופה הזאת של השנה.

6907676.jpg

צומת יגור מכיוון צומת חסידים - ממול: הר הכרמל תחת ערפל כבד

לסיכום:

או שגם הפעם הניקוז לא עבד בקטעים מסויימים, או שרמת הסלילה כ"כ גרועה עד כדי כך שהמים לא יכולים להגיע לניקוז...

פורסם

לא מפתיע בכלל.

טוב שלא נסעת בשדרות בן גוריון בק.מוצקין.

היום המצב שם היה סביר ,אך בשנים קודמות המקום נקרא "ונציה הקטנה" :).

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אתמול היה טוב.

נסעתי בגשם, הכבישים בקרית אתא לא מותאמים למזג אוויר כזה. הצפות וסדקים בכבישים מסויימים לאחר הגשם.

אתמול נסעתי בכיכר טיפה מהר מדי וכבר הרגשתי את הרכב מחליק ואת כל מערכות ההגנה מופעלות בזו אחר זו.

אני אישית אוהב את מזג האוויר הזה, מקווה לראות עוד הרבה גשמים השנה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

היום בצהריים משער הגיא עד לכניסה לירושלים היה אחלה של מ"א עם כביש רטוב במיוחד ו 20 מעלות (ע"פי חיישן הטמפ' ברכב). חסך לי את השטיפה שתכננתי למחר. ;)

כן יירבו.

פורסם
לא מפתיע בכלל.

טוב שלא נסעת בשדרות בן גוריון בק.מוצקין.

היום המצב שם היה סביר ,אך בשנים קודמות המקום נקרא "ונציה הקטנה" :).

אתה בטוח שלא התכוונת לשד׳ גושן?

פורסם
הפאביה הצליחה להתמודד יפה עם השטפונות וההצפות הרבות קטע הכביש הנ"ל בזכות מערכת ה- ESP שעבדה שעות נוספות, והיה ניכר בכך בגלל נורת הבקרה הכתומה בלוח השעונים שהבהבה בכל פעם שהרכב נכנס לשלוליות ענק.

מעניין. אני זוכר שכשהייתי עובר בשלוליות גדולות במהירות, ה-ESP לא היה נכנס לפעולה בכלל. ובכלל בחורף רק לעיתים רחוקות אני זוכה לראות את ה-ESP עשה את שלו. מוזר איך ביום אחד הצלחת להעביד את ה-ESP שעות נוספות.

פורסם

ה- ESP תמיד התערב בכל פעם שעברתי על שלוליות גדולות, עוד מהפעם הראשונה שהרכב פגש גשם אי שם לפני 3 שנים. לא יודע למה, כנראה הצמיגים מאבדים אחיזה בגלל כמות המים.

יכול להיות שהבקרת משיכה דווקא מתערבת וזה מפעיל את הנורת ESP (זאת אותה נורה לשתי המערכות).

פורסם
ה- ESP תמיד התערב בכל פעם שעברתי על שלוליות גדולות, עוד מהפעם הראשונה שהרכב פגש גשם אי שם לפני 3 שנים. לא יודע למה, כנראה הצמיגים מאבדים אחיזה בגלל כמות המים.

יכול להיות שהבקרת משיכה דווקא מתערבת וזה מפעיל את הנורת ESP (זאת אותה נורה לשתי המערכות).

בקרת המשיכה מונעת פרפור בהאצה מהמקום עד כמה שידוע לי. אם היית במהלך נסיעה אז ככל הנראה מדובר באמת ב-ESP. אולי לקראת בואו של החורף כדאי באמת שתבדוק את מצב הצמיגים (פתחת שרשור בעניין לא ממזמן). אל תבנה על ה-ESP שיעשה את כל העבודה בכל מצב.

פורסם
אתמול עליתי את דרך הים בחיפה על הצד (ובשליטה מלאה, בלי להשתולל)

זה היה ממש כמו לנסוע על סבון.

אני אוהב את החורף!

זה מה שאתה עושה טויינגו תחשוב מה אני עושה :}

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

גם אני חוויתי את הסופה באיזור הצפון ובמיוחד בכביש 85 הידוע לשמצה בכל הנוגע לאיכות סלילה וניקוז. ובפאביה TSI ידנית הגעתי למצב שאני מפרפר ללא הרף בכל יציאה מרמזור גם האיטית והמתונה ביותר ואפילו בהילוך שני ה-ESP עבד שעות נוספות, ראוי לציין שהצמיגים יחסית טריים בני 8 חודשים ו30,000 קילומטר. היו מצבים בהם היה קושי ניכר בלהאיץ מבלי להגיע למצב של סחרור גלגלים הגורר הפעלת ה-ESP, חוויה לא נעימה בכלל

פורסם
בקרת המשיכה מונעת פרפור בהאצה מהמקום עד כמה שידוע לי.

לפי מה שאני יודע, בקרת משיכה נכנסת לפעולה כאשר אחד הגלגלים מאבד אחיזה, ולא רק בהאצה מהמקום. (או "פתיחה" בלשון העם.)

• תוכן חדש...