Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפיז'ו 206 2001 ידנית 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהרכב ברשותי מס' חודשים החלטתי לבדוק את צריכת הדלק.

כרגע הנתון שיש בידיי משקף שבוע אחד בלבד של נסיעה.

במהלך השבוע נסעתי 311 ק"מ, חצי עירוני, וחצי בין עירוני.

כל הנסיעות היו ברכב שיש בו לפחות עוד שני נוסעים, עם מזגן, הנסיעות העירוניות מתחלקות חצי בנסיעה בשיפוע (עליה), וחצי בירידה (בעליות דרושה רגל כבדה על הגז).

הבין עירוניות ברובן במישור.

בכל אופן, במהלך אותם קילומטרים הרכב צרך 25.221 ליטר בנזין 95.

זה אומר צריכת דלק של בערך (אל תתפסו אותי על הנקודה) 12.3 ק"מ לליטר.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. צריכת דלק טובה/רעה?

נ.ב הרכב עבר נתון לעכשיו 194400 ק"מ.

פורסם

נשמע בכלל לא רע ועוד בהתחשב בעובדה שלא עשית את הבדיקה כמו שצריך. עם לפחות 3 נוסעים ברכב + מזגן + חצי עירוני \ חצי בינעירוני + עליות וירידות זה נשמע כמו צריכה מופתית.

מדוד צריכת דלק לאחר מעבר מס' קילומטרים מקסימלי בין תדלוק לתדלוק ולדעתי תקבל נתונים טובים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צריכת דלק אופיינית לרכב זה.

הפיז'ו שלי (גם 1.4 ידנית 01') עברה 140000 והעירונית היא באמת בין 13-12 ק"מ לליטר והכי טוב 15.5 בבין עירוני, ככה שאין לך מה לדאוג.

פורסם

התכנון הפעם הוא לנסוע עד שתדלק נורת הדלק, ואז לראות.

בנתיים עשיתי כבר כ-150 ק"מ (נסיעה לקצרין ובחזרה לצורך טסט - עבר בהצלחה תוך 15 דקות, ואח"כ נסיעה לחיפה ובחזרה ליום פתוח באוניברסיטה).

עידכונים בהמשך.

פורסם

לא הייתי ממליץ לנסוע עד שהנורה תדלק ,לא בריא למשאבת דלק, ועוד בעיות.

אני תמיד מתדלק כשנשאר 1/4 מיכל, מספיק ל 500-550 ק"מ.

פורסם
לא הייתי ממליץ לנסוע עד שהנורה תדלק ,לא בריא למשאבת דלק, ועוד בעיות.

זו עוד סטיגמה נפוצה.

אין כל בעיה לתדלק אחרי שהנורה נדלקת.

כל הסיפורים על שאיבת משקעים וכו' לא נכונים.

המשאבה בכל מקרה שואבת מתחתית הטנק.

פורסם
זו עוד סטיגמה נפוצה.

אין כל בעיה לתדלק אחרי שהנורה נדלקת.

כל הסיפורים על שאיבת משקעים וכו' לא נכונים.

המשאבה בכל מקרה שואבת מתחתית הטנק.

אין עניין שהמשאבת דלק נמצאת בתוך המיכל והדלק מקרר אותה ואז אם אין מספיק דלק היא מתחממת?

פורסם

לא, הקירור של המשאבה הוא על ידי דלק שזורם דרכה. כלומר כל עוד יש דלק במיכל והוא נשאב על ידי המשאבה - יש לה קירור.

פורסם

+1.

למעשה רוב גוף המשאבה נמצא באוויר החופשי כבר מהרגע שיש חצי מיכל ומטה.

ברכבי הזרקה משאבת הדלק פועלת כל הזמן בסירקולצייה, חלק מהדלק הולך למנוע וחלק חוזר למיכל הדלק. המשאבה כל הזמן מקבלת דלק טרי שבין היתר מקרר אותה.

לגבי השאיבה, פתח הכניסה למשאבת הדלק ממוקם בתחתית המיכל, כך שזה לא ממש משנה אם המיכל מלא או ריק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל, שנה טובה וחג שמח לכולם!

עדכון קצר. אתמול בדרכי חזרה מהעבודה נדלקה נורת הדלק (או בעצם חוסר דלק).

הגעתי לתחנת הדלק, מילאתי 43.6 ליטר, והמרחק שהרכב עבר מפעם קודמת הוא 566 ק"מ, שוב, חצי מהמרחק עבר בנסיעות בין-עירוניות (סה"כ שלוש נסיעות, אחת מטבריה לקצרין ובחזרה, ושתיים טבריה-חיפה-טבריה), והשאר נסיעות עירוניות.

הפעם הממוצע של הנוסעים ברכב עמד על 2. כמובן שהמזגן עבד ללא הרף (ואגב, לחץ האויר בצמיגים נמוך מדיי).

מכאן שצריכת הדלק עמדה על 12.98 ק"מ על כל ליטר.

כלומר הממוצע עד עכשיו הוא 12.64 ק"מ לליטר.

אכין טבלה מדוייקת יותר (אם יש המלצה לפרמטרים שכדאי לרשום אותם, אשמח לשמוע את דעתכם) כדי למדוד עד כמה שיותר נכון, ואציג פה את הממצאים אחת לכמה זמן (בהתאם לתדירות התדלוקים שלי).

• תוכן חדש...