Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לפני כמה חודשים עברה אלי פיג'ו 205 במשפחה ולהפתעתי בנסיעות בינעירוניות הנורה של החום מנוע נדלקת ביחד עם נורת הStop.

ברכב השתמשו במי ברז בשביל הרדיאטור לאחר שקיבלתי את הרכב עשיתי ניקוי לרדיאטור והחלפתי את המי ברז לנוזל ירוק של פרסטון עשיתי ניקוז אויר וכל מה שצריך בהתאם לתשובות שמצאתי פה בפורום.

עכשיו מבחינת מי קירור פעם בשבוע יורד המפלס במיכל עיבוי בסנטימטר או שניים.

בדקתי שמן אין סימני טחינה והצבע שלו תקין.

החלפתי פקק למיכל עיבוי.

בדקתי אם הטרמוסטט תפוס לפי תשובה שמצאתי פה בפורום(בדקתי את הצינור התחתון של הרדיאטור לאחר שהרכב מגיע למעלות הרצויות לפתיחת טרמוסטט והוא אכן קריר ואז מתחמם במכה באותו הזמן שהטרמוסטט נפתח מה שאומר לא תפוס).

בדקתי נזילות אין.

עכשיו לפני שבוע מילאתי גז מזגנים ברכב וכנראה שגם הפיוז של המזגן היה שרוף אז הוא החליף אותו והסביר לי שאני לוחץ על המזגן שני המאווררים אמורים לעבוד על המקסימום.

בדקתי את הנושא והמאוורר הימני לא עובד והשמאלי עובד כאשר המזגן פועל.

עכשיו מספיק שאני נוסע חצי שעה מחוץ לעיר נדלקת לי נורה אדומה.

וגם בזמן האחרון הרכב לא סוחב לי ב90 מה שלפני חודש הוא היה נוסע לי על 110 בלי שום בעיות והוא גם עושה רעש במהירות גבוהה כמו נקישות יכול להיות שזה מהמנוע או מהאגזוז לא יודע איך להבחין.

אשמח לעזרה

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום!

הפתרון נמצא לנגד עיניך, ניסחת שאלה ושרשור מעניין ,פעלת לפי כל הכללים החלפת מי ברז למי קירור, ניקזת אוויר , בדקת תפקוד תרמוסטט, השמשת את המזגן ואז התגלה לך פיוז שרוף, הפיוז הוחלף, והובהר לך ששני המאווררים אמורים להכנס לפעול

יחדיו, ובמהירות המקסימלית, מכיוון שמאוור אחד לא נכנס לפעולה, המנוע מתחמם, והספק המנוע יורד בגלל התחממות יתר, בדוק ותקן לפי הנדרש את המאוור שלא נכנס לפעולה, כנראה, בגלל יוניט מאוור תקול, מאוור לא תקין, ממסר לא תקין,פיוז נוסף שרוף, או כל האפשרויות גם יחד.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דבר אחד שקצת מוזר לי זה שבנסיעה מחוץ לעיר הרדיאטור מיתקרר מהאויר החיצוני ולכן לא נחוצים המאווררים על מנת לקרר אותו מה שמעלה את החשד יותר ממאוורר שלא עובד כשורה בעייה נוספת שגורמת להיתחממות המנוע שככל הניראה זה רדיאטור סתום או משאבת מיים שאינה מתפקדת כהלכה. אבל בתור התחלה אני אזרום עם ידידינו הותיק צביקה ואומר שכדי לבדוק בעיות נוספות צריך להתחיל מהראשונה אז סדר קודם את הסיפור של המאוור שאינו עובד ומשם ניתקדם. גם בעיית איבוד המיים אינה תקינה אבל שוב, זה לשלבים המיתקדמים אחרי שבעיית הוונטה תסודר. כמו כן אתה יכול לנסות לבצע מעקף של החיווט של המאווררים ששניהם יעבדו רק בשביל הבדיקה עצמה של ההיתחממות אם היא אכן נוסעת רק מבעית הוונטה.

:)
פורסם
אז ככה לפני כמה חודשים עברה אלי פיג'ו 205 במשפחה ולהפתעתי בנסיעות בינעירוניות הנורה של החום מנוע נדלקת ביחד עם נורת הStop.

ברכב השתמשו במי ברז בשביל הרדיאטור לאחר שקיבלתי את הרכב עשיתי ניקוי לרדיאטור והחלפתי את המי ברז לנוזל ירוק של פרסטון עשיתי ניקוז אויר וכל מה שצריך בהתאם לתשובות שמצאתי פה בפורום.

עכשיו מבחינת מי קירור פעם בשבוע יורד המפלס במיכל עיבוי בסנטימטר או שניים.

בדקתי שמן אין סימני טחינה והצבע שלו תקין.

החלפתי פקק למיכל עיבוי.

בדקתי אם הטרמוסטט תפוס לפי תשובה שמצאתי פה בפורום(בדקתי את הצינור התחתון של הרדיאטור לאחר שהרכב מגיע למעלות הרצויות לפתיחת טרמוסטט והוא אכן קריר ואז מתחמם במכה באותו הזמן שהטרמוסטט נפתח מה שאומר לא תפוס).

בדקתי נזילות אין.

עכשיו לפני שבוע מילאתי גז מזגנים ברכב וכנראה שגם הפיוז של המזגן היה שרוף אז הוא החליף אותו והסביר לי שאני לוחץ על המזגן שני המאווררים אמורים לעבוד על המקסימום.

בדקתי את הנושא והמאוורר הימני לא עובד והשמאלי עובד כאשר המזגן פועל.

עכשיו מספיק שאני נוסע חצי שעה מחוץ לעיר נדלקת לי נורה אדומה.

וגם בזמן האחרון הרכב לא סוחב לי ב90 מה שלפני חודש הוא היה נוסע לי על 110 בלי שום בעיות והוא גם עושה רעש במהירות גבוהה כמו נקישות יכול להיות שזה מהמנוע או מהאגזוז לא יודע איך להבחין.

אשמח לעזרה

הנקישות שאתה שומע , אנחנו בעלי המקצוע , אומרים על זה שהמנוע מצלצל. אחת הסיבות לכך היא טמפ. עבודה גבוהה מדי.

אני מקוה שאתה לא נוסע כשהנורה האדומה דולקת, כל רתיחה גורמת נזק למנוע, והנזק הזה מצטבר ויכול להגיע לראש המנוע.

תקן מיד את המאוורר שאיננו עובד כמו שהציע לך צביקה ידידי , ונקוה שבזה יגמר הסיפור.

ועוד טיפ קטן, אף פעם אל תחכה לנורת האזהרה, יש לך שעון חום ,הוא צריך להראות בין 90 ל- 95 מעלות צלסיוס. אם הוא לא שם

משהו לא תקין, תמיד!!! ותזכור, ברוב המקרים " הכל בגלל מסמר קטן", כדאי לטפל מיד בכל התראה, גם אם מתברר בסוף שזה שום דבר.

פורסם

בנוסף לשלל העצות הטובות שקבלת ממכובדי הפורום

עלי לומר כי עליך להתייחס ראשית לבעיית איבוד נוזל הקירור

בדוק כי שטיח פנים הרכב הרכב, אינו רטוב

פרק את המצתים ובדוק את צבעם ,אני חושש כי יש דליפה של נוזל לאחד הצינדרים או לתעלת שסתום פליטה

האם סרק הרכב תקין ?("עובד יפה")

האם יוצאת כמות של מים מוגזמת מהמפלט בשעת ההתנעה לאחר חנייה ממושכת ?

ראשית חבר משאבת לחץ ובדוק האם יש נפילת לחץ

פורסם
הנקישות שאתה שומע , אנחנו בעלי המקצוע , אומרים על זה שהמנוע מצלצל. אחת הסיבות לכך היא טמפ. עבודה גבוהה מדי.

אני מקוה שאתה לא נוסע כשהנורה האדומה דולקת, כל רתיחה גורמת נזק למנוע, והנזק הזה מצטבר ויכול להגיע לראש המנוע.

תקן מיד את המאוורר שאיננו עובד כמו שהציע לך צביקה ידידי , ונקוה שבזה יגמר הסיפור.

ועוד טיפ קטן, אף פעם אל תחכה לנורת האזהרה, יש לך שעון חום ,הוא צריך להראות בין 90 ל- 95 מעלות צלסיוס. אם הוא לא שם

משהו לא תקין, תמיד!!! ותזכור, ברוב המקרים " הכל בגלל מסמר קטן", כדאי לטפל מיד בכל התראה, גם אם מתברר בסוף שזה שום דבר.

בפיג'ו 205 אין שעון חום אלה מנורה שנדלקת רק כשהרכב כבר במצב אל חזור וחייב לעצור באותו הרגע או ייגרם נזק.

ביום שישי הזה אני הולך לחשמלאי שיתקין לי שעון חום חשמלי ויבדוק לי אם היוניט תקין ועל הדרך גם יבדוק וונטה ומשם אני יעבור למוסך שיעשה בדיקה מקיפה ומה שצריך להחליף או לתקן יטופל.

לקחתי את עצתכם בקשר למה זה יכול להיות ואני יאמר זאת למכונאי בזמן הבדיקה.

אני רק מקווה שלא ניפול על איזשהו מכונאי חצי קלאץ' שידפוק לי מחיר ויהרוס יותר מאשר יתקן.

ועוד שאלה למרות שהחשמלאי אמר לי יש מישהו שיכול לאמת את דבריו שאכן שני הוונטות אמורות לעבוד כשהמזגן דולק בפיג'ו 205 forever שנת 98?

פורסם
בפיג'ו 205 אין שעון חום אלה מנורה שנדלקת רק כשהרכב כבר במצב אל חזור וחייב לעצור באותו הרגע או ייגרם נזק.

ביום שישי הזה אני הולך לחשמלאי שיתקין לי שעון חום חשמלי ויבדוק לי אם היוניט תקין ועל הדרך גם יבדוק וונטה ומשם אני יעבור למוסך שיעשה בדיקה מקיפה ומה שצריך להחליף או לתקן יטופל.

לקחתי את עצתכם בקשר למה זה יכול להיות ואני יאמר זאת למכונאי בזמן הבדיקה.

אני רק מקווה שלא ניפול על איזשהו מכונאי חצי קלאץ' שידפוק לי מחיר ויהרוס יותר מאשר יתקן.

ועוד שאלה למרות שהחשמלאי אמר לי יש מישהו שיכול לאמת את דבריו שאכן שני הוונטות אמורות לעבוד כשהמזגן דולק בפיג'ו 205 forever שנת 98?

הייתה לי בעייה דומה ברכב דומה, אצלי הפתרון היה החלפת היוניט שמפעיל את הנורה, והעניין הסתדר.

לגבי המזגן, אצלי בהפעלת המזגן, ונטה אחת נכנסת לפעולה מיד, והשנייה מופעלת לפי היוניט שברדיאטור

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...