Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להריץ סרבר 2008 בכדי ללמוד שרתים עצמאית.

קודם כל מהיכן אוכל להוריד גרסה לנסיונות שלי ?

דבר שני המחשב שברשותי הוא נייד עם מעבד אטום שלא יריץ 64 ביט, האם ניתן להריץ את ה64 ביט במכונה וירטואלית שתדמה 64 ביט על מחשב זה?

בבית יש לי נייח שאולי יוכל להתאים - e5700 ליבה כפולה.

אשמח לקבל ייעוץ

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

קודם כל, מברוק על הבחירה בתחום, בתור אחד שסיים לא מזמן את הקורס הרשמי - זה ממש מעניין וכיף.

לגבי המחשב: קודם כל תשכח מלהריץ מכונות וירטואליות על נט-בוק זה לא נאה ולא מכובד ;).

בשביל להרים שרת 2008 בצורה סבירה מינוס, אתה צריך להקדיש לו מינימום ג'יגה זכרון פנימי.

מכיוון שהמכונה הוירטואלית לוקחת לעצמה בלעדית את הזכרון, זה אומר שאתה חותך מהזיכרון של המחשב עצמו.

כלומר אם בנטבוק שלך יש 2 ג'יגה זכרון - זה אומר שלמחשב המארח (הנט-בוק) ישאר רק ג'יגה אחד, ולמכונה הוירטואלית ישאר רק ג'יגה אחד. גם משאבי המעבד יתחלקו חצי חצי. ואם תחליט להרים עוד מכונה וירטואלית, תיאלץ להקצות 500 מגה לכל שרת וירטואלי, שזה כבר דיי בדיחה.

בשביל להריץ את שרות הוירטואליזציה HYPER-V, אתה צריך מעבד תומך VT, מבדיקה כאן: http://ark.intel.com/products/42801/Intel-Pentium-Processor-E5700-%282M-Cache-3_00-GHz-800-MHz-FSB%29

נראה כאילו המעבד הזה תומך בכך.

יש כמובן פתרונות וירטואליזציה נוספים כמו VMware.

קח בחשבון - שכשתתחיל ללמוד רשתות, תצטרך יותר משרת אחד בו זמנית (לפחות שתיים, ועד 5-6 מכונות נוספות בחלק מהתרגילים). למכונות שיחזיקו שרתים - מומלץ להקדיש לפחות ג'יגה אחד של זכרון, ולמכונות CLIENT (ווינדוס 7/ויסטה/XP) מומלץ להקדיש לפחות 500-750 מגה זכרון.

מנסיון של המחשבים שהיו לנו בכיתה, צריך מינימום 4 ג'יגה זכרון בשביל להרים סביבה וירטואלית בסיסית.

אם אתה יכול לשים 8 ג'יגה - זה בהחלט עדיף. (אני התחלתי בבית עם 4 ואז שמתי עוד 8 = כלומר 12 ג'יגה סה"כ).

אגב - כדי שהמחשב יראה יותר מ3.7 ג'יגה זכרון, אתה בכל מקרה תהיה חייב מע' הפעלה 64 ביט, לכן לא תהיה לך בעיה/התלבטות בעניין.

בקיצור - אם אתה לא צופה רכישת מחשב חדש לטובת הלימודים, תשקול לפחות שדרוג מאסיבי של הזכרון הפנימי של המחשב הביתי. (ואולי גם רכישה של מסך נוסף, כדי שלא תצטרך כל שניה לדלג בין החלונות של המכונות הוירטואליות).

בהצלחה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

תחפש באתר של מייקרוסופט, יש גירסאות לנסיון ל180 יום.

מעבר לזה - יש מכונות וירטואליות מוכנות להורדה (לא זוכר איפה בדיוק באתר - תחפש קבצי VHD) שמגיעות מוכנות עם כל מיני אופציות/שירותים מותקנים לצורך תרגול של נושאים שונים, אבל לדעתי, אלה מתאימות רק לHYPER-V (לא לVMWARE).

שים לב שהגירסה האחרונה של סרבר 2008 R2, תומכת רק ב64 ביט.

לכן תצטרך לחפש אם באתר של מייקרוסופט עדיין יש את הגירסה הישנה יותר (לא R2).

בברכה!

יונתן.

פורסם

הייפר וי - זה הפתרון וירטואליזציה החדש של מייקרוסופט. לא רק ללימודים.

עקרונית אני למדתי חצי מהקורס על הייפר וי, וחצי מהקורס על virtual server 2005 (אם אני זוכר נכון את השם).

cbt nuggets זה סדרת שיעורים מעולה! אני בעצמי עשיתי חזרה למבחן עם החומרים שלהם, וזה חומר מאוד איכותי ונותן הכוונה בדיוק לתכנים שמופיעים במבחן.

בברכה!

יונתן.

פורסם

ההיפר-וי הוא חלק מהסרבר 2008R2. ב2008 הרגיל צריך להוריד אותו (לא יצא לי לעשות את זה)

לגבי המכונות הוירטואליות - אני לא זוכר בדיוק איפה תנסה להריץ חיפוש technet virtual machines / VHD

בברכה!

יונתן.

פורסם

אז זהו שהמכונות הללנו דורשות מעבד 64 ביט שאין לי

אם יש מעבד 32 ביט ניתן עדיין ללמוד 2008 ?

אם כן איך?

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אפשר להתקין סרבר 2008 הרגיל (לא R2) בגרסת 32 ביט.

אגב חברים, פתחתי לא מזמן בלוג, אותו אני משתדל לעדכן מדי יום עם STEP BY STEP GUIDES

יש שם כבר מספר מדריכים איכותיים שנכתבו עם ניסיון רב, אני לאט לאט מעלה (למעשה בכל פעם שאני מבצע פרוייקט אצל לקוח אני משתדל לצלם להסביר ולהעלות)

http://www.TheITblog.net

תהנו.

פורסם

הבלוג נראה מושקע וטוב, קבל ח"ח.

זה לא בלוג מסורתי שצריך לקרוא דברים לפי סדר כרונולוגי או שדברים ישנים פחות מעניינים ככה שצריך לחשוב על אינדקס שיהיה קל לנווט בו ולמצוא דברים לדעתי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...