Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,תהיתי אם תוכלו לעזור לי בבעיה מאוד גדולה שאני סובל ממנה.

הבעייה שלי היא כזאת:

ברשותי רכב מסוג דייהטסו אפלאוז,מנוע 1600,שנת 92,אוטומט.

בזמן נסיעה נשמע פיצוץ ממיכל עיבוי, הפקק קופץ.ויש עשן מהמכסה מנוע (אדים) .כל המים נוזלים החוצה,הצלחתי לסדר את זה לפני חודש וחצי אצל מוסכניק ע"י החלפת יוניט,אבל עכשיו היוניט עובד וגם הוונטה(מאוורר).

מה ניתן לעשות ?

מיואש מהרכב.

ומחכה לתשובה גם מצביקה (שמעתי שהוא מאוד מקצועי ).

תודה רבה :cry:

פורסם

שלום רב !

איזה יוניט החליפו במוסך, ומדוע?

האם כעת מאוור החשמלי נכנס לפעולה בזמן, לפני שהמחוג מגיע למחצית הסקאלה, והאם כוונתך ליוניט מאורר, שהפסיק לתפקד, ולכן המאוור לא הסתובב, ואז שעון החום עלה לקצה הסקאלה?

האם הרכב הגיע למוסך, לאחר שמכסה מיכל העבוי קפץ, בגרר או בנסיעה?

האם נבדק במוסך מערכת הקירור ותפקוד כל הרכיבים שלה, משאבת מים, רדיאטור באם הוא סתום?

האם נווקזה מערכת העבוי, לאחר פרוק היוניט מאוור, והוספו מי קירור, ו/או מי ברז?

האם בוצעה בדיקת לחץ הפוך, כדי לשלול חדירת קומפרסייה למים, שגרמה להעיף את הפקק מלכתחילה, ואו החשד המבוסס לתופעה מוכרת באפלאוז, תרמוסטט תפוס!

האם נבדק תפקוד התרמוסטט במוסך, האם נבדקה האפשרות שבתרמוסטט תפוס, תפקוד המאוור יהיה גבולי , או לא קיים, ולכן יש לשקול לאחר בדיקת תפקוד התרמוסטט, החלפתו ולא החלפת יוניט מאורר?!

בדוק כעת תפקוד תרמוסטט, על ידי התנעת המנוע, ולאחר כחמש דקות עבודה, משש בזהירות את פני נצינור מים עליון ותחתון, שניהם אמורים להיות חמים במידה שווה !

במידה ואחד חם ולוהט, והשני פושר או קר, החשד בתרמוסטט תפוס, ויש וחובה להחליפו בתרמוסטט יפני מקורי, ולא בסיני חליפי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

החליפו יוניט מאוורר.

המאוור נכנס לפעולה בזמן כרגע.

הרכב הגיע למוסך בנסיעה,אחרי שהמתנתי שיתקרר.

נבדק במכון רדיאטורים,והבחור שם פתח את המכסה רדיאטור והתניע,ומים קפצו לי משם,והוא אמר לי "חבל על הזמן שלי ושלך זה לא הרדיאטור ,זה הראש מנוע".

בדקתי במוסך אחר והחליפו יוניט חום זה הסתדר קצת ואחר כך חזר שוב.

ודרך אגב שמתי לב שכל פעם שאני מוסיף מים ירוקים קורה לי שהרכב מוציא אדים מהמיכל עיבוי ומתחמם מהר.

כרגע יש ברכב מים מהברז.

בוצעה בדיקת לחץ הפוך הכל תקין.

אני לא הבנתי את בדיקת התרמוסטט אני לא מבין גדול.

תודה על התשובות ,מעריך את זה.

פורסם
החליפו יוניט מאוורר.

המאוור נכנס לפעולה בזמן כרגע.

הרכב הגיע למוסך בנסיעה,אחרי שהמתנתי שיתקרר.

נבדק במכון רדיאטורים,והבחור שם פתח את המכסה רדיאטור והתניע,ומים קפצו לי משם,והוא אמר לי "חבל על הזמן שלי ושלך זה לא הרדיאטור ,זה הראש מנוע".

בדקתי במוסך אחר והחליפו יוניט חום זה הסתדר קצת ואחר כך חזר שוב.

ודרך אגב שמתי לב שכל פעם שאני מוסיף מים ירוקים קורה לי שהרכב מוציא אדים מהמיכל עיבוי ומתחמם מהר.

כרגע יש ברכב מים מהברז.

בוצעה בדיקת לחץ הפוך הכל תקין.

אני לא הבנתי את בדיקת התרמוסטט אני לא מבין גדול.

תודה על התשובות ,מעריך את זה.

אין מה להבין זו לא בדיקה מסובכת, ההסבר של צביקה היה פשוט, ישנם 2 צינורות עבים שמתחברים לרדיאטור אחד עליון שמחובר לראש המנוע והשני תחתון שמחובר למשאבת המים, בכדי לבדוק את הטרמוסטט עלייך לגעת בשניהם ולהרגיש אם שניהם חמים במידה דומה או שמא אחד חם והשני קר וזה מצביע על טרמוסטט תפוס.

בכל אופן מצב שבו המים קופצים בעת התנעת הרכב הוא לא תקין ובד"כ מראה על כך שהאטמים בראש המנוע נפרצו והמים קופצים מפני שגאזים חודרים למערכת הקירור.

האם יש חדירה של שמן לנוזל הקירור (מים במקרה שלך) ? או שיש מים בתוך שמן המנוע?

פורסם

שלום רב !

אני מניח שאין עדיין חדירת מים לשמן ולהפך, אך בקצב הזה תיתכן החמרה, במידה והיא לא תטופל.

בדיקת תפקוד התרמוסטט פשוטה, ולא אחזור לך עליה בשנית, במידה ואתה מתקשה להבין,פנה למוסך אמין.

הבדיקה במכון הרדיאטורים והאבחנה שם היא לא מקצועית, וזאת בלשון המעטה.

פתיחת מכסה רדיאטור במנוע חם, לא רצויה, מסוכנת, ותגרום תמיד לגלישת מי קירור מהרדיאטור.

יש להמתין להתקררות המנוע, ואז להתניע ולבדוק שוב, בעזרת מכשור מיוחד המחדיר לחץ לרדיאטור, ובודק האם הלחץ נשמר, או בדיקת לחץ הפוך.

אך כמו בל דבר בחיים, יש ללכת לפי סדר כרונולוגי, ומהקל לכבד, ולבדוק תחילה תפקוד תרמוסטט, מבלי לשלול חדירת קומפרסיה למי הקירור, אשר תתבטא תחילה, בגלישת מי קירור ממיכל העודפים, פרט אשר לא צויין עד עכשו.

צויין שיש אדים ממיכל העבוי, והבדיקה צריכה להבדק במכסה רדיאטור פתוח, במנוע פושר עד לרגע שהמאורר נכנס לפעולה.

בברכה

צביקה

פורסם

כרגע אין עירבוב של מים ושמן.

ודרך אגב קניתי הבוקר מכסה רדיאטור אצל מוסכניך ב50 שקל,לא יודע אם זה מקורי.נבדוק אם זה עוזר במשהו.

ובדקתי את המאוורר הוא עובד בצורה תקינה.

הבעייה שלי כרגע זה שהמים במיכל עיבוי כשהרכב קר הוא על 0,ושהאוטו מתחמם לאחר נסיעה מאומצת הם עד הסוף.

למה המצב ככה? לאיפה נעלמים המים??

פורסם

שלום רב !

שני סיבות לכך!

במנוע חם, הקומפרסייה חודרת למי הקירור, גורמת ללחצי יתר במערכת הקירור, גורמת לקפיץ מכסה הרדיאטור להתכווץ ולאפשר למי הקירור שגולשים למלאו את מיכל העבוי עד גדותיו, ובהמשך הנסיעה מי הקירור גולשים החוצה דרך צינור העודפים במיכל העודפים.

עם התקררות המנוע התת לחץ במערכת הקירור גורם ליניקת מי הקירור שעלו וגדשו את מיכל העודפים, והם משלימים את החסר ברדיאטור, אך מיכל העודפים/ העבוי נשאר ריק.

אפשרות שנייה תרמוסטט תפוס גורם לרתיחת יתר שגורמת לתופעה שהזכרתי.

בברכה

צביקה

פורסם

כמו כן ייתכן גם כי הרדיאטור סתום ובכך נוזל הקירור מתקשה לזרום בזרימה חופשית אל המנוע ונקודת המיפלט שלו היא מיכל העיבוי ולכן הכל מיתנקז לשם כאשר המיים רותחים במערכת הקירור.

:)
פורסם

אז אני מבין שבעיית הראש מנוע שאמרו לי היא לא נכונה,אני צודק ?

ורציתי לדעת כמה עולה פקק רדיאטור לאפלאוז מקורי?

את שלי קניתי ב50.

תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד.

פורסם
אז אני מבין שבעיית הראש מנוע שאמרו לי היא לא נכונה,אני צודק ?

ורציתי לדעת כמה עולה פקק רדיאטור לאפלאוז מקורי?

את שלי קניתי ב50.

תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד.

כדי לאבחן חדירת קומפרסיה למערכת הקירור בצורה וודאית פשוט פותחים מיכסה רדיאטור שהמנוע קר לחלוטין, מניעים את הרכב ובודקים אם המיים מקפצים להם עם סיבוב הסטרטר וגם שהרכב נישאר מונע. אם הם מתחילים לקפץ ולהשפריץ אחוצה קיימת חדירת קומפרסיה למערכת הקירור משמע אומר אטם ראש מנוע פרוץ. כל זאת צריך להיעשות כמובן לאחר שיוצאים מנקודת הנחה שאויר נוקז כמו שצריך במערכת הקירור.

פורסם

לא חבוב! זאת לא דרך לבדוק חדירת דחיסה באופן ודאי, כי אם מים לא קופצים זה אומר שהכל תקין? ממש לא. זו בדיקה פשוטה שאומרת רק אם יש פריצה מאוד גדולה באטם ראש ולא מאתרת דליפות קטנות.

עוד דבר -לניקוז אויר אין שום קשר לבדיקה הזו.

פורסם
לא חבוב! זאת לא דרך לבדוק חדירת דחיסה באופן ודאי, כי אם מים לא קופצים זה אומר שהכל תקין? ממש לא. זו בדיקה פשוטה שאומרת רק אם יש פריצה מאוד גדולה באטם ראש ולא מאתרת דליפות קטנות.

עוד דבר -לניקוז אויר אין שום קשר לבדיקה הזו.

דניאל, כאשר לא בוצע ניקוז אויר בצורה תקינה עלולים להיווצר כיסי אויר במערכת הקירור שכאשר מיכסה הרדיאטור פתוח הם יגיעו לידי ביטוי ע"י בועיות אויר שייראו לעיין. וזה עלול מעט לבלבל. לגבי ההסבר שרשמתי לחדירת קומפרסיה למערכת הקירור, אם המיים משפריצים אחוצה אתה רואה אופציה נוספת למה זה קורה על מנוע קר במידה וזה קורה? וכמובן שלא חסרות סיבות נוספות לאטם ראש פרוץ אך זוהי דרך דיי אמינה בגילוי בעיית אטם.

פורסם

אין קשר לניקוז אויר.

הבדיקה הזו חלקית בלבד למקרים קשים של פריצת דחיסה והיא אינה חד ערכית מכוון שאינה שוללת בעיות של דליפה (אם לא קופצים מים זה אומר שאין דליפה?). לשם כך יש בדיקות יותר מקצועיות הדורשות ציוד יעודי.

• תוכן חדש...