Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש ייעוץ לגבי מגברים מהמומחים פה, ואני רואה יש פה כמה!

avasaf
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

טוב אז ככה, אני בתהליך להרכבת מערכת באוטו ועם הזמן היו לי פה ושם שאלות ולמדתי מלא מהאתר פה, אני רק לא מבין דבר אחד, ואני מבקש עזרה והסבר למי שיש סבלנות.

הסבר כללי על מגברים וכמה RMS יספיק ולמה הוא יספיק?

אני מעוניין להגביר קומפוננטים של מורל טמפו 120 RMS, סאב של קיקר 400 RMS,

ובכללי לדעת איך זה עובד מה מותר ומה אסור?

איך אפשר לדעת שהמגבר חזק או חלש מידי?

ובאיזה מצב הרמקולים יכולים להישרף?

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אמרנו שלום ל"אני לא ערס" והנה החופש הגדול הביא איתו גל חדש

:-P

ואני שוקל לשנות את הכינוי שלי ל"אני לא מומחה" :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאנוס, אני כב נוכחתי לדעת שאתה אחד המומחים פה, ובקשר לתקציב אני מאמין למגבר של יד שנייה אפילו עד 700 ש"ח, לצורך העניין ניקח בחשבון, קומפוננטים של מורל טמפו 6.5, קידמיים 4 של רוקפורד, סאב של קיקר וHU של ALPINE תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה מגבר אתה כבר חושב שתצליח למצוא ב700 ש"ח אפילו ביד שניה שהוא יהיה שונה במשהו מכל מגבר אחר בתקציב הזה?

תשובה - סביר להניח שהכל יהיה כאן אותו הדבר פלוס מינוס.

תחפש משהו במצב טוב, לדעתי מגבר של 4*50 שירים לך סאב בגישור ואת הסט הקדמי - תדאג שיהיה מדובר בסאב שיכול להסתדר עם הספק שפוי של עד 200 RMS מגישור של מגבר.

אחוריים על הHU

וסט קדמי הייתי שוקל לקחת יותר גדול מ4 אינטש...

יתכן ומתישהו בקרוב יהיה לי משהו טוב למכור בסדר גודל מחיר הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב700 שקל הוא יכול לחפש את ה GTO1004 ביד שניה, אבל יהיה קשה למה הם נחטפים במחיר הזה

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.הסבר כללי על מגברים וכמה RMS יספיק ולמה הוא יספיק?

2.ובכללי לדעת איך זה עובד מה מותר ומה אסור?

3.איך אפשר לדעת שהמגבר חזק או חלש מידי?

4.ובאיזה מצב הרמקולים יכולים להישרף?

תודה מראש!

1. יש כמה סוגים של מגברים והם נבדלים במס' הערוצים(ערוץ=יציאה לרמקול,2ערוצים=זוג רמקולים וכו'):

ערוץ אחד-ידוע בכינוי MONO BLOCK שהמטרה היא להגביר רכיב יחיד,לרוב סאב.

שני ערוצים-מגבר שלרוב מסוגל להגביר זוג רמקולים או סאב.

שלושה ערוצים-מגבר שמיועד להגביר זוג רמקולים וסאב.

4 ערוצים-מיודע להגביר את כל 4 הרמקולים ברכב או זוג וסאב.

5 ערוצים-4 רמקולים וסאב.

6 ערוצים (ואחרון)-מיועד להגביר האת כל הרמקולים.

כמות הRMS של המגבר היא כוחו המעשי וכדי שהמגבר יהיה לפחות חצי מכוחו המקסימאלי של הרמקולים.(מנסיוני)

למשל עם הרמקולים יכולים לקבל 100RMS אז מגבר 50RMS יספיק(כמובן שיותר בהחלט מבורך).

כדי להרגיש ולשמוע את כוחו של האלמנת יש צורך במגבר שיוכל לדחוף אותו מספיק,ולפי נסיוני ההספק המינימאלי להגיע למצב כזה הוא מגבר שמייצר לפחות חצי.

2. לא ממש הבנתי את הכוונה.

3.לא נתקלתי במגבר שמוגדר "חזק מדי" מכוון שכל מגבר יכל לרדת לרמה של רמקול כזה ואחר.

מגבר חלש מדיי זה מגבר שלא יכל להזיז את האלמנט בצורה האופטימלית והרכיב נשמע מוגבל,מוזיקה נשמעת לא חיה.

4.רמקול יכל להשרף ע"י המגבר בלבד(לא בעיות חשמל) רק ע"י מה שנקרה clip.

האות צליל מגיע לרמקול בצורה של גלים,עליה וירידה של אותם גלים תכניס ותוציא בהתאמה את האלמנט (הרמקול),גודל הגלים

אחריים לעוצמת הצליל.

ברמה של ווליום גבוהה מאוד משהו כמו 95% מהמקסימאלי,לרוב האות שיוצאת מהמגר(הגלים) נשבר בקצוות הגל כך:

Clipping_1KHz_10V_DIV_clip_A_5ohms-1-.jpg

כך שהרמקול "נתקע" מעט זמן במצב של מינימום ומקסימום,,וכך מונע קירור של הסליל שהכרחי בווליום גבוהה.

במצב זה אתה תשמע עיוותים בשיר,וכך תידע שהגעת למצב הנ"ל.

מקווה שעשיתי לך סדר :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...