Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי, רוני

1. הראיתי לך שהסיכון דווקא לא נמצא ביאריס בהנחה שהיא באמת במצב טוב כפי שאומרים לי שהיא.

אם נסתכל על יאריס באופן כללי - עזוב רגע את העבר שלה, היא מכונית ששורדת קילומטראז' גדול במיוחד.

המוסכניק אמר לי שמהנסיון שלו - גיר של יאריס הולך בסביבות ה 450 אלף קילומטר. בהנחה שזו שאני מדבר עליה נמצאת ב 250, אז יש לי 200 אלף קילומטר לשרוף עד החלפת הגיר (בממוצע, אולי יחזיק יותר אולי יחזיק פחות).

אם אשתי תעשה 20 אלף בשנה (ואני בספק שזה יקרה), אני מדבר על 200/20 = 10 שנים.

כלומר, אם היאריס תתנהג אצלי כפי שהיא מתנהגת בשאר המקומות בעולם (אצל בעלים ששומר עליה), אין שום סיבה שהיא תחזיק לי פחות קילומטראז' (שוב, זו הלוגיקה המוזרה שלי).

רכב שנועד להחזיק X קילומטרים, ומבחן המציאות מראה שמדובר בדגם אמין מאוד, אני יכול לסמוך על הסטטיסטיקה שתעבוד אצלי אותו הדבר.

זאת אומרת שבשורה התחתונה, אם לא יהיו הפתעות והיאריס תתנהג "רגיל" (ואני מבטיח לשמור עליה) - היא תשתלם לי לאורך זמן. אני לא אאבד לעולם מהערך של הרכב לאחר הקניה כי אי אפשר לרדת מתחת לאיפה שאני נמצא, וגם אני לא מתכוון למכור אותה. רכב חדש בזמן הקניה כבר מאבד חלק משמעותי מהערך שלו (ברמה של אלפי שקלים טובים).

2. א. זה אולי מצחיק אותך, אבל אני אשים את הכסף שלי במקום בטוח שהוכיח את עצמו ולא במקום שיכול אולי, בלי הבטחה, וכנראה, עם תשואה טובה יותר בעתיד. אני לא בחור הרפתקן ולא אוהב להמר. ספציפית אני מכיר טויוטה ויודע שהן טובות, ובמקרה אני יודע על היאריס שהיא אחלה רכב ומאוד אמין.

אז למה להיות הרפתקן וללכת על קיה שכנראה ואולי בעתיד השוק ישתנה והערך שלהן יעלה? כרגע הן לא פופולריות ונראה שלאורך זמן מי ששומר מעולה על הערך שלה (ואפילו שלא בצדק) זו דווקא היאריס, שנמכרת מדי גבוה בגלל הביקוש הרב (אפילו שלדעתך הוא אינו מוצדק).

אני שואל באמת - אני לא ציני... אני לא מכיר קיה ומהמעט שאני מכיר היא לא מומלצת. אתה אומר שכן אבל כבר התמקדתי בדגמים אחרים וזה יהיה לי קשה לבדוק עוד. אם אפשר להתמקד בסיריון והיאריס זה יהיה אחלה (אלו כרגע גם הדגמים שאנחנו בודקים בשוק המשומשות, אם וכאשר נגיע לחדש אז אני כבר אלך על אחד המבצעים של חבר - יש להם גם הנחה גדולה וגם תנאי תשלום עם פריסה ל 3 שנים וכל העסק... אבא שלי קנה דרכם וזה מאוד משתלם).

ב. עוד מחקר... :) בסדר, אני אבדוק את תא המטען ב i10 ובפיקנטו (או איך שלא כותבים את זה, למרות שאשתי די מקובעת והיא שמעה שקיה זה לא מומלץ אז אין מה לדבר.. די כמו כמה חברה' פה בפורום בנוגע ליאריס ;)).

ג. היא טוענת שהיא נוסעת הרבה בפקקים בגלל סוג העבודה שלה ושעות העבודה שלה והנסיעה ברנו הידנית שהיתה לנו היתה לה מאוד קשה. היא רוצה אוטומט, שיהיה אוטומט... אני לא אתווכח איתה על זה (בכלל קשה להתווכח עם נשים.. זה בלאגן :)).

3. איכשהו אחד מאיתנו מפספס נתון במשוואה המתמטית, ואני כמעט בטוח שזה אתה.

אני משלם בפועל - מראש, את אותו הסכום על הרכב בכל מקרה. ביאריס אני לא מאבד ערך וברכב חדש אני כן מאבד ערך עבור כל שנה.

בפועל אני אהיה חייב לשלם יותר עבור רכב חדש וההוצאות הצפויות ליאריס לא יעלו על המחיר בפועל שאני אשלם ועל ירידת הערך.

גם אם אמכור את הרכב לאחר 3 שנים, אני אאבד חלק גדול מההשקעה כך שאת הכסף שאני אקבל בחזרה אני לא ארוויח כי זה כסף שמלכתחילה לא שילמתי אם קניתי רכב משומש.

אם יש לי קופה של 70,000 שקל ואני קונה משומש ב 30 אלף ולאורך זמן מתקן ב 10, אז נשארו לי בקופה 30 אלף.

אם אני קונה משומש חדיש יותר ב 40 אלף ומתקן ב 5000, אז נשארו לי 35 אלף.

אם אני קונה חדש ב 70 אלף, מתקן ב 5000 ומאבד 30 אלף בשווי אז יש לי שתי אפשרויות. או לקנות לגמרי ב 70 אלף ואז נשארתי עם רכב חדש בלי כסף, או שאני מוכר את הרכב ב 40 אלף ונשאר בלי רכב, וזה במקרה הטוב שהתכניות הכלכליות יאפשרו לי לעמוד בתשלומים של 70,000 ולא יהיו הפתעות מבחינת העבודה וזה...

כלומר, ללכת על רכב טוב ואמין משומש יצא לי בהכרח (במידה והוא אכן תקין ולא קקמייקה) משתלם יותר כלכלית מרכב חדש (כאשר המינוסים הם כמובן בנוחות [נניח] והרגשה של נסיעה ברכב חדש).

זאת כבר לאחר 3 שנים - וברור שככל שהרכב יסע יותר, אז אני אחסוך יותר כיוון שרכב חדש מאבד כל שנה מהערך ואילו המשומש ככל הנראה לא יאבד כי זו תהיה היד האחרונה שלו (בוודאי אם אני מדבר על היאריס ולדעתי גם רכב אחר שנקנה במקום).

במה אני מתמחה? תיכנות, מצלמות דיגיטליות (סטילס), חומרה של מחשבים באופן כללי ותוכנות... בעצם, כמעט כל מה שקשור במחשבים וצילום סטילס :)

נארקס, אני גם נכנעתי והפסקתי לעקוב, אבל הגבת לי אז אגיב לך בחזרה:

1. יאריס היא מכונית ששורדת, נכון. אבל לך תדע כמה היא תשרוד אחרי 250 אלף ק"מ בשירות המשטרה. המוסכניק שלך לא אלוהים, ואם היו לו שתי יאריסים שהגיר הלך בהן אחרי 450 אלף ק"מ, זה לא אומר שאצל כולן זה ככה. ואולי אצלך זה יהיה אחרי 255 אלף?

2. אתה אולי מנסה לפעול כלכלית, אבל טועה בגדול. לשיטתך יאריס עם 250 אלף ק"מ זה מקום בטוח לשים בו את הכסף, כי שמעת שהיא לא מתקלקלת. ואני אומר לך - קיה פיקנטו חדשה (למשל) זה מקום פי 10 יותר טוב לשים בו את הכסף, כי מדובר באוטו עם 0 ק"מ שאף חלק בו עדיין לא נשחק! אה, וגם כי יש לך 7 שנות אחריות...

ואין פה שום אלמנט הרפתקני. קיה קיבלו לגיטימציה בשוק ברגע שהמכוניות שלהן נעשו טובות יותר. פיקנטו היא מכונית מוצלחת במחיר מצוין - אין שום סיבה שהיא לא תהיה מבוקשת בעתיד. תאמין לי בבקשה, אני מבין בשוק הרכב קצת (הרבה) יותר ממך, (גם) מתוקף עבודתי.

3. לא, אתה מפספס. ביאריס אתה כן מאבד ערך - את כל עלות הקנייה. שאר החישובים שלך פשוט לא נכונים. ואתה גם לא משקלל בפנים את היתרונות של רכב חדש (שגם הם שווים כסף).

אם אתה רוצה הבהרות נוספות דבר איתי בה"פ.

ותודה על ההצעה. אני מהנדס תוכנה במקצועי וגם מבין טיפה בצילום (ומסתובב עם צלמי סטילס מקצועיים בעבודה השניה, כך שאני מסודר).

רוני

נ.ב. אין לי אנטי נגד יאריס. לאמא שלי הייתה אחת במשך 8 שנים, ובשנתיים האחרונות היא משרתת את אח שלי כמעט ללא דופי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי כ"כ הרבה שהספקתי לשכוח - נסעתם שניכם על היאריס האמורה? אם לאו, בצעו זאת וקבלו תחושה אובייקטיבית לגבי מתלים (למשל בפסי האטה), התנהגות הגיר ורעש מנוע. גם אם כולם עברו בדיקה יבשה, אתם חייבים להרגיש בעצמכם את התחושה על רכב שצבר רזומה כה מכובד (כמובן שלשם המחשה קחו נסיעת מבחן באיזו מיני חדישה באותם תנאי דרך).

בנוסף, אל תוותרו על בדיקה מקצועית נוספת אצל צד שלישי ונטול אינטרסים - עם כל הסימפטיה למוסכניק.

מאחל לכם שביעות רצון ונהיגה בטוחה עם כל אשר תבחרו.

פורסם

האסטרטגיה שלך ברורה ומקובלת: רכישת רכב סופר אמין ושימוש בו עד מוות. מהיכרות עם אדם שמבצע את האיסרטגיה הזאת כבר 15 שנה על צי רכב קטן של 4-5 מכוניות (עסק קטן).

הסובארו הגיע ל450 לפני החלפת מנוע

הסוויפט התפרק ב300 פלוס

המגאנים מגיעים ל300 ללא דרמות

ה121 עברה את ה200 בשלום ועדיין נוסעת

לדעתי יש לך 50 אלף ק"מ לפחות בשקט בהנחה שהבדיקה טובה ונהגת עדינה על הגז וקשובה לרכב.

אם זה כלכלי ?

אם אתה מקבל עוד 3 שנים של עבודה ללא קטסטרופות- כנראה שכן.

תחזור לעדכן בעתיד ולסגור את הפינה...

בהצלחה

אורן

פורסם
אם זה כלכלי ?

אם אתה מקבל עוד 3 שנים של עבודה ללא קטסטרופות- כנראה שכן.

"אם" ו"כנראה" הן מילות המפתח. מצחיק שנארקס מחשיב עצמו כמישהו בעל חשיבה כלכלית שלא מעוניין לסכן את ההון העצמי שלו, אבל בפועל הוא הולך על הבחירה עם אלמנט הסיכון הגבוה יותר. בקניית רכב חדש אלמנט הסיכון מנוטרל כמעט לחלוטין. העלויות השוטפות זולות יותר והנעלם היחיד הוא שווי הרכב בעת המכירה (דבר שלא קיים ברכב המשומש, שבחיים לא יימכר להערכתי, או יימכר בגרושים). בכל הנוגע לאיבוד ערך, הרכב החדש הוא זול יחסית וגם אם ירידת הערך שלו גבוהה, לא מדובר בסכומי עתק. כך שאפשר בקלות לתחום אותה ולראות אם זה עדיין כלכלי. אני מאמין שכן, ושוב - זה לפני שיקלול היתרונות של הרכב החדש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היי חברה'

יצאה שבת וראיתי שיש פה הרבה הודעות חדשות.

ארכז הכל בהודעה אחת, קצרה ככל הניתן, וכתוצאה מזה לא אוכל לענות לכולם באופן אישי, אתכם הסליחה - אפילו שהשקעתם בי מעל ומעבר.

ישנם מספר חברים פה שאני מוריד בפניהם את הכובע על הרצון לעזור.

לצערי, מספר גולשים אחר פשוט הוריד את חוויית הגלישה שלי בפורום. בתור גולש וותיק באינטרנט, ומנהל לשעבר של כמה פורומים גדולים, חשוב לי מאוד להסביר עד כמה שאני מסוגל, במקצועיות, סבלנות ואכפתיות - גם כשהצד השני נשמע סתום ברמות (מה לעשות, אף אחד לא נולד עם ידע, ויש להניח שכל אחד מתמחה בדברים מסויימים ובאחרים לא).

ניסיתי להצטייר כאדם רציני כדי לקבל תשובות רציניות - אותן באמת קיבלתי, רק חבל שמתוך מכלול של תגובות מעליבות ולא איכותיות שאומרות לי שאני טיפש, או שמתעלמים לחלוטין מנקודות שאני מעלה ומגיבים על חלקים שוליים מההודעות.

בכל מקרה, את היאריס אכן בדקתי בנסיעת מבחן (כפי ששאל אחד הגולשים).

היא במצב טוב, מרגישה מצויין ואני אפילו יכול לבקש לראות אותה כשהיא על הליפט כדי לחפש נזילות מתיבת ההילוכים, מחזירי שמן, בולמי זעזועים, מנוע וכו' [מכונאי רכב לשעבר בצבא, רכב דרג ב' {האמר, ג'פס, סופה, ריאו וכו'}] כך שמינימום ידע באיך רכב נראה - יש לי).

רז, תודה על הדאגה - אבל זה רכב שבדקתי ספציפית ולא סתם משהו אקראי מתוך מכירת מכרז של המשטרה.

sperial - הטויוטה שלך נשמעה לי נהדר. רכב וותיק, עם כמה תיקונים קטנים וצפויים, קילומטראז' יפה - הייתי בכיף שמח לרכב שיחזיק לי כל כך הרבה זמן בלי בעיות. היאריס נבחרה מ 2 שיקולים: אמינות וזמינות [כלומר, יש לי אפשרות לקנות יאריס במחיר נמוך שנכנס לי בתקציב, אחרת לא הייתי פוזל לכיוון אפילו בדיוק בגלל המחיר שלה בשוק]. משפחה כרגע לא בשיקולים - הגדרתי שזה אמור להיות רכב עבודה לאשתי, שאר השיקולים לא רלוונטיים (במיוחד אם הם מייקרים את העסקה).

רוני, למוסכניק שלי יש נסיון ואני בוטח בו. הוא לא אלוהים אבל הוא מומחה בתחום בו אני מחפש מידע. כמו שאני אאמין לרופא שלי שיבדוק אותי או כל אחד ממכרי, כך אני מאמין לבעלי מקצוע. כמובן, במקרה הזה אני לא לוקח את המילה שלו ב 100% וזו אחת הסיבות אגב שהגעתי לפורום... לשאול כנגד מה שהוא מראה לי.

אגב, שנינו אם כך מהנדסי תוכנה וחובבי צילום... עולם קטן :)

בנוגע לפורום, לצערי אני לא אמליץ עליו לחברים שיחפשו מקום לבדוק בו רכבים.

התחושה שלי מהגלישה פה לא היתה נעימה במיוחד. אמנם יש פה תותחים רציניים שמאוד מאוד עזרו והודיתי להם כמה פעמים בכמה הזדמנויות שונות, אבל בסך הכל הכללי - הטעם בפורום לא טוב.

גם אם מגיע אחד שנראה טרול, עדיף לא להגיב בדיון מלהספים אותו סתם. פורומים שאני ניהלתי נראו אחרת ולא הרשיתי להעליב אנשים באשכול אם יש ספק.

כרגע בכל מקרה אנחנו במגעים עם סיריון יד 2 (שנראה לי שציינתי כבר בהודעה קודם לכן). מצב טוב (גם לדעת המוסכניק שלי), יש כמה דפיקות קטנות, יש איזה תיקון לעשות בברקסים אבל בסך הכל היא נראית על הכיפאק. 40 אלף +/- ואם נקנה אותה, אני משוכנע שנהיה מרוצים ממנה ושהיא תשרת אותנו נאמנה שנים ארוכות.

שוב, תודה לכל מי שעזר (וגם למי שסתם הספים). מכל מלמדי השכלתי וגם מהפורום הזה.

שבוע טוב ובהצלחה לכולם!

ממני ומרוצה אוטו.

פורסם

סלח לי, אך התגובה שלך מאוד מתנשאת ומקוממת (שלא לומר גובלת בחוצפה).

אנשים הגיבו והשקיעו (למעלה מ-90! תגובות), שלא לשם קבלת תמורה או טובת הנאה כלשהן, וראוי שתכבד את זה במקום לחלק ציונים.

אגב, כמה שאתה יורד על הפורום (שאינו עומד בסטנדרטים שלך, רחמנא ליצלן), נראה שבסוף השתכנעת וויתרת על רכב שפשוט לא שווה אפילו מחצית ממה שדורשים עליו.

שיהיה לך שבוע טוב והנאה מרובה מהרכב ומי יתן ותלמד להעריך טובה של אנשים.

פורסם
סלח לי, אך התגובה שלך מאוד מתנשאת ומקוממת (שלא לומר גובלת בחוצפה).

אנשים הגיבו והשקיעו, שלא לשם קבלת תמורה או טובת הנאה כלשהן, וראוי שתכבד את זה במקום לחלק ציונים.

אגב, כמה שאתה יורד על הפורום, נראה שבסוף השתכנעת וויתרת על רכב שפשוט לא שווה אפילו חצי ממה שדורשים עליו.

אני אומר לך את האמת, ידידי... אנשים קראו לי פה "טיפש", "טרול" ושאר ברכות ואיחולים כמו "פראייר"...

תראה, אני לא אבא שלך, לא אמא שלך וגם לא מנהל הפורום. זה לא פורום בו אני אתחיל לגלוש באופן קבע כיוון שרכבים אינם תחום עניין שלי ואין לי שום סיבה להתנשא כאן על אף אחד (אפילו שהרבה גולשים כן התנשאו עלי).

כפי שהגדלתי תמיד לכתוב טרם הביקורת, כי ישנם פה גולשים מעולים שדיברו לעניין, עזרו ברצון ובנכונות ולא ירדו עלי ולא בירכו אותי...

מי שעזר לי, הגיב בנועם, בדעת שקולה ואכפתיות, אני מודה לו מקרב לב. אומר זאת עוד 10 פעמים אם אצטרך, ובכל זאת, אם בכל מקרה חשובה לכם דעתם של גולשים אקראיים ומזדמנים, הייתי שם דגש על הלך הרוח בפורום ועל מגבלויות חופש הביטוי. בכל זאת, בפורומים מקצועיים ורציניים - לא מקובל להתבטא בצורה כזו.

אם זה מזיז לך, אז אתה כבר תעשה את שיעורי הבית שלך (אגב - ב"אתה" הכוונה היא כללית, אני לא אומר שאתה התבטאת כלפי בצורה מזלזלת / מתנשאת או מעליבה, אם כי אני כבר לא זוכר מי זה מי).

אם זה לא מזיז לך, תתעלם מההודעה שלי ותן לפורום להמשיך להתנהל כפי שהוא מתנהל לו גם טרם הדעתי לכאן.

שוב, תודה רבה לכולם על העזרה (בלי שום ציניות), ושבוע טוב! :)

עריכה: דרך ארץ אכן קדמה לתורה, ואפילו בתור חילוני אני יכול להגיד לך שאני ניסיתי להתבטא בצורה הכי מכובדת כלפי כולם. אנא גלול את השירשור מתחילתו...

פורסם

תשמע, לא מתפקידי לשנות אותך, כול שכן מ"מרומי" גיל ה-24 שלי, אבל היו פה אנשים שהשקיעו בשבילך ורשמו תגובות מושקעות ואתה ביטלת אותם בהרף עין, בטענות כאלה ואחרות ,כאילו הם עובדים אצלך.

אתה מצפה מאנשים פה שיהיו נביאים ומגדי עתידות שיספרו לך בדיוק באיזה שלב אמור להתפגר כזה חלק או אחר ברכב הנ"ל, וכשהם לא יודעים אלא רק מעריכים, הם כניראה "לא מבינים" ,"פונים לרגש" ושאר שטויות כאלה.

אני אישית ,רשמתי לך תגובה כלכלית נטו על ההבדלים בין יאריס פרטית עם קילומטראג' נמוך לעומת רכב המשטרה שאתה רוצה לקנות וכול מה שאתה ואישתך היסקתם ממנה, שאני כניראה הוזה וסתם מברבר שטויות.

כול זה גורם לי ולאנשים אחרים פה ,אני מניח, לחשוב שאתה לא באמת בא לבקש תשובות לשאלות או עיצות כלשהן, אלא אתה בא להתנצח פה עם אנשים ולנסות להראות שאתה צודק והם "עדר" ולא מבינים כלום.

וכמו שאמר לך כבר ETAA, יחסית למישהו שמתיימר להיות "לא מבין גדול ברכבים"(נקודה שהדגשת יותר מפעם אחת) , אתה ממש יהיר ומתנשא.

קח לתשומת ליבך.

פורסם

אמנם הדיון כבר די מוצה, אבל אני לא יכול להתאפק מלתת את שני השקלים שלי:

1. הטויוטה יאריס מיוצרת בצרפת, ממש כמו פז'ו ורנו...
  2. אמא שלי נוסעת ביאריס ידנית כבר למעלה מ 100 אלף ק"מ ובזמן האחרון ממש אי אפשר להגיד שליאריס יש עליונות על רכב אחר : נדרשה החלפת מצבר, מד כמות אוויר, מודול הצתה ועוד. הגישה שלכם שמקנה הילת אמינות יתר לטויוטה לא עומדת במבחן המציאות.
  3. היאריס המשטרתית הזו היא רכב בלתי ניתן למכירה עתידית. בשלב כלשהו (מוקדם למדי להערכתי) היא תתחיל לצרוך תיקונים בקצב גובר ואתם לא לא תוכלו לעשות כלום מלבד לזרוק אותה לזבל ולהפסיד כסף רב.
  4. הראו לכם באותות ובמופתים שעדיף כספית לקנות פיקנטו במימון ולנסוע ברכב חדש לחלוטין עם אחריות יצרן מקיפה וארוכה, ואתם בשלכם - פה זה כבר עיקשות סתם לשמה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תשמע, לא מתפקידי לשנות אותך, כול שכן מ"מרומי" גיל ה-24 שלי, אבל היו פה אנשים שהשקיעו בשבילך ורשמו תגובות מושקעות ואתה ביטלת אותם בהרף עין, בטענות כאלה ואחרות ,כאילו הם עובדים אצלך.

אתה מצפה מאנשים פה שיהיו נביאים ומגדי עתידות שיספרו לך בדיוק באיזה שלב אמור להתפגר כזה חלק או אחר ברכב הנ"ל, וכשהם לא יודעים אלא רק מעריכים, הם כניראה "לא מבינים" ,"פונים לרגש" ושאר שטויות כאלה.

אני אישית ,רשמתי לך תגובה כלכלית נטו על ההבדלים בין יאריס פרטית עם קילומטראג' נמוך לעומת רכב המשטרה שאתה רוצה לקנות וכול מה שאתה ואישתך היסקתם ממנה, שאני כניראה הוזה וסתם מברבר שטויות.

כול זה גורם לי ולאנשים אחרים פה ,אני מניח, לחשוב שאתה לא באמת בא לבקש תשובות לשאלות או עיצות כלשהן, אלא אתה בא להתנצח פה עם אנשים ולנסות להראות שאתה צודק והם "עדר" ולא מבינים כלום.

וכמו שאמר לך כבר ETAA, יחסית למישהו שמתיימר להיות "לא מבין גדול ברכבים"(נקודה שהדגשת יותר מפעם אחת) , אתה ממש יהיר ומתנשא.

קח לתשומת ליבך.

אם זה מה שהבנת מהדברים שלי, אז כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, או שנפגעת שלא לצורך או שבאמת פגעת בי. אני לא הולך להתנצח ולהוכיח כל מגיב באשכול. מי שהשקיע והגיב טוב - התייחסתי במלא הרצינות לכל טענה שלו. מי שסתם העליב את האינטלגנציה שלי ונעלב בעצמו שאני לא מתייחס לפניות לרגש - אז שיעלב קצת בחזרה. אין אחד שהעלה טענה שקולה ומבוססת שלא התייחסתי אליו. אני לא ביטלתי אף אחד. אבל, שוב, אני צריך לסנן תגובות מוכחות לבין תגובות של "נראה לי". אני צריך להשקיע לא מעט כסף ובכל זאת זה בסך הכל פורום באינטרנט בו קיוויתי לקחת חוות דעת בנוגע לקניה מסויימת. אני לא חייב לפעול לפי הדעות פה ואני יכול לבחור האם לקחת אותן לתשומת ליבי או לא - זה טיבו של הפורום ונראה שיש כמה גולשים שממש נעלבים כשלא מסכימים איתם. אני לא טענתי שאנשים פה לא מבינים כלום. ככל הנראה, כולם ללא יוצא מן הכלל - מבינים יותר ממני, ובכל זאת, לא קיבלתי מכולם את המידע שרציתי. לא יודע, אולי זה עניין של גיל - גם אני בגילך הגבתי בצורה יותר לוהטת ויותר נחרצת. אולי אם תקרא את הדיון שוב, מההתחלה, אתה תשים לב למגמתיות בתגובות של אנשים אלי, ובתגובות שלי לאנשים. יאללה, מה שהיה היה - כולם לומדים מכולם. שיהיה שבוע מגניב :)

פורסם
אמנם הדיון כבר די מוצה, אבל אני לא יכול להתאפק מלתת את שני השקלים שלי:

1. הטויוטה יאריס מיוצרת בצרפת, ממש כמו פז'ו ורנו...
  2. אמא שלי נוסעת ביאריס ידנית כבר למעלה מ 100 אלף ק"מ ובזמן האחרון ממש אי אפשר להגיד שליאריס יש עליונות על רכב אחר : נדרשה החלפת מצבר, מד כמות אוויר, מודול הצתה ועוד. הגישה שלכם שמקנה הילת אמינות יתר לטויוטה לא עומדת במבחן המציאות.
  3. היאריס המשטרתית הזו היא רכב בלתי ניתן למכירה עתידית. בשלב כלשהו (מוקדם למדי להערכתי) היא תתחיל לצרוך תיקונים בקצב גובר ואתם לא לא תוכלו לעשות כלום מלבד לזרוק אותה לזבל ולהפסיד כסף רב.
  4. הראו לכם באותות ובמופתים שעדיף כספית לקנות פיקנטו במימון ולנסוע ברכב חדש לחלוטין עם אחריות יצרן מקיפה וארוכה, ואתם בשלכם - פה זה כבר עיקשות סתם לשמה.

1. הקורולה שיש לנו בבית מיוצרת בטורקיה. איפה המפעלים ממוקמים פיסית זה לא משנה, אלא עובדתית התכנון והבקרה של טויוטה, כנראה, טובים יותר כי הן ידועות בתור מכוניות אמינות. איך אומרים, הסטטיסטיקה לא משקרת.

2. אם יש לך טויוטה שאחרי 100K קילומטרים יש בה כל כך הרבה תקלות, אז זה נדיר לכל הדיעות. אני לא טוען שאין exceptions, אני טוען שהסיכוי שדווקא אני אהיה זה שנופל על לימון הוא משהו שאני מוכן לסכן, דווקא בגלל שמדובר בחברה אמינה.

3. עדיף כספית למי שיש כסף. לצערי, אין לי 65-70 אלף להשקיע ברכב (כרגע). שמע, אם הרנו שלנו לא היתה מתקלקלת, והיא היתה נוסעת עוד שנה-שנתיים, לא הייתי בכלל מגיע לפורום. הייתי ממשיך להשאר איתה ולא חושב שאני צריך להשתדרג לרכב מתקדם, מודרני... מצידי - גם היה לקנות רכב ב 10K שיחזיק לי 3 שנים, אבל נמאס לנו מרכבים שמתקלקלים וחיפשנו משהו שיחזיק יותר זמן, אבל מבלי להשקיע יותר ממה שיש לנו (אפילו עם פריסות וכו'). הסיבה היא שאין לנו כסף, אז מה שחיפשתי הוא רכב שיהווה איזון טוב בין השקעה כספית לאמינות. אין לי צורך להפריז בהשקעה הכספית (ולקנות רכב של 5K ש"ח) ואין לי צורך להפריז באמינות ולקנות רכב שיחזיק לי 10 שנים (כי הוא יקר מדי). חיפשתי משהו מאוזן ולכן מראש פניתי לסקטור של המשומשות.

אני הכי מסכים אתך בעולם שלקנות חדש משתלם מאוד - אבל זה למי שיש כסף לחדש. קח את זה בחשבון, הפתרון של פיקנטו פשוט לא מתאים למצב הכלכלי שלנו כרגע. לכשישתפר (והוא אכן צפוי להשתפר עם הזמן), אשמח בהחלט לחשוב על רכב חדש ואולי גם אקבל רכב מהחברה... אי אפשר לדעת איך העתיד יתגלגל.

בכל מקרה - תודה רבה על העזרה, אני מאוד מעריך את הרצון הטוב.

שבוע טוב לכולם.

פורסם
כול מה שאתה ואישתך היסקתם ממנה, שאני כניראה הוזה וסתם מברבר שטויות.
גם בעלי לא הסיק שאתה הוזה וסתם מברבר שטויות, אבל בטח לא אני. אני יצאתי מהדיון כי הגישה שלי קרובה יותר לשלכם מאשר לשל בעלי, ולא ראיתי טעם להמשיך את הדיון. נתתי לכם לדבר.
פורסם

NARXX, ברור שאין לך כרגע 70 אש"ח זמינים. מה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, ואני רוצה לחזור על הגישה - הוא שצריך לבחון אם עדיף להשקיע מאמץ בנטילת הלואה לצורך רכישת רכב חדש, או להסתפק ברכב משומש. כיון שהוצאות המימון (לפחות הריבית) צפויה להיות הוצאה מוכרת, אני מניח שמדובר בהתקזזות מול עלות תיקונים וכן עלות הפסד ימי עבודה על ביקורים במוסך. מאידך - אני לא מכיר את תזרים המזומנים שלך.

אישית אני מעדיף את ההוצאה על מימון רכב יותר חדש משתי סיבו: האחת היא שבסופו שלדבר את תמורת ההשקעה תקבל (חלקית) במכירת הרכב, בעוד שאת עלות התיקונים של רכב ישן לעולם לא תרא במכירה. השניה היא הסיכוי הגבוה לבלות פחות במוסכים.

לכן עצתי - בצע אומדן של ההוצאות במקרה של רכישת רכב משומש, ולעומת זאת אומדן של הוצאות המימון לרכישת רכב חדש. אני מאמין שבסופו של דבר הכף תהיה מאוזנת עד נוטה לחדש, וכנראה שהטוב ביותר יהיה רכב "כמעט חדש" - כמו אותן אלטו הנמכרות בגיל 1-2 שנים.

בכלמקרה - שיהיה בהצלחה ותהנו מהרכב שבו תבחרו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התובנות של המוסכניק שלך בהחלט נראות לי חוץ מדבר אחד, שהוא העיקר- כמה זמן היאריס תחזיק.

קטונתי מלהתווכח על התחזית שלו ל 450000 ק"מ אבל מפליא אותי שלא דיבר על קלקול אפשרי בכל מיני רכיבים שהם לא מנוע או גיר.

ניקח לדוגמא משאבת מיים. האם יתכן שהיא תחזיק מעמד כמו המנוע או יותר? לדעתי הסיכוי נמוך. כשהמשאבה מתקלקלת המנוע מתחמם ובהרבה מקרים הנהג לא שם לב והמנוע רותח ונעצר. הנזק נע בין תיקון קטן, שיפוץ ראש ואולי אפילו החלפת מנוע.

לפי חוק מרפי, הקלקול יקרה במקום רחוק ובשעה לא נוחה. להמשיך הלאה?

כמובן שהתסריט הזה לא חייב לקרות אבל ברכב שעבר כל כך הרבה ק"מ יש לו סיכוי לקרות. אין רכב חסין, כולל מרצדס , ב.מ.וו ולקסוס.

היאריס מיוצר בצרפת (לא בטוח מאיזה שנתון) וחלקים מסוימים מיוצרים באיחוד האירופי. יתכן לדוגמא שמשאבת המיים אינה יפנית ולא ניתן לצפות ממנה לאורך חיים אגדי המיוחס לחלקים יפנים.

אולי תחשוב על מוצא אחר. אם כבר אתה מוכן לקנות רכב שקשה למכור אותו (בגלל הק"מ) אולי תקנה רכב שקשה למכור בגלל סיבה אחרת, שמבחינתך אינה ממש חשובה. הכוונה לתאונת קצה שילדה, שהופכת רכב לכמעט לא מכיר אבל בעצם הרכב תוקן טוב והוא במצב מצוין.

ברכב כזה תוכל לזכות במחיר נמוך מהמחירון ועם קצת מזל גם עם ק"מ נמוך ותהיה פטור (כמעט) מתקלות.

תתיעץ עם המוסכניק שלך. יהיה מענין אם תעדכן אותנו מה הוא אמר.

בהצלחה

יהודה

פורסם

היי נארקס,

תשמע - זה נהיה דיון ממש עקר, אני טוען שהנחות היסוד שלך שגויות ואתה ממשיך איתן.

הטויוטה לא יותר אמינה מכל רכב אחר בשיעור ששווה את המחיר היקר שלה. לא ברור לי מאיפה הבאת את ה"ידוע שטויוטה זה אמין", היום זה ממש לא כך באופן כ"כ חד.

אתה מתכוון להוציא 30K על משהו מאוד לא וודאי שיכול מאד להיות שיצרוך תיקונים בשווי של 20% מסכום זה כבר בשנתו הראשונה. להזכיר לך מה עוברים כלי רכב מהשכרה? של הצבא ? הטויוטה הזו נחרשה ללא רחם על ידי נהגים אכזרים שעות ארוכות כל יום, ואל תאמין למי שטוען אחרת - תדמיין יחס שמקבל אביר צבאי.

את אותו סכום אתה יכול לשים במקדמה על פיקנטו חדשה וזהו, יש לך שקט לפחות 3 שנים מהוצאות כלשהן של תיקונים. כל חודש תשלם סכום זעום שאפילו יכול להתקזז לך עם צריכת הדלק הגרועה יותר של היאריס. אני לא מבין איך אתה יכול לחשוב שזה פחות משתלם.

אם כבר רכב יפני משומש - למה יאריס (וקל וחומר משטרתית) ? זו תמורה גרועה מאד לכסף.הציעו לך פה YRV, סיריון וכו' שהם על מכללים זהים ליאריס, תמורה טובה יותר לכסף. ניסאן מיקרה 2007 עם מימון מתאים גם תכנס לך היטב לדרישות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...