Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בתקופה האחרונה אני נותן שירות לבר מסוים, שיצא לי להתיידד עם העובדים בו.

לפני כמה ימים יצא לי לדבר עם אחת העובדות והיא סיפרה לי שהחליפו מנהל (אחד שמתחת לבעלים), והגיע בנאדם שפשוט מנצל את המעמד שלו.

היא סיפרה לי שבשבוע שעבר הוא ניגש לאחת העובדות, והודיע לה שבסוף המשמרת היא מסיעה אותו הבייתה.

כשהיא ניסתה להתחמק מזה באלגנטיות ולענות לו עם חיוך ולהגיד לו שהוא גר ממש רחוק ממנה, הוא פשוט אמר לה "את בטוחה שככה את עונה למי שנותן לך את המשמרות ?"

והיא כמובן לא ויתרה, ושאלה אותו "מה אתה אומר בעצם, שאם אני לא אסיע אותך אתה תדפוק אותי ?"

והוא ענה לה "מה פתאום, לא אמרתי כזה דבר"

ואכן, באותו ערב, הוא ממש ייבש אותה ואת העובדת שעבדה איתה, עד ששיחרר אותן הבייתה.

אחרי שאמרתי לה שזה נשמע לי ממש הזוי, היא אמרה שזה לא פעם ראשונה, ושקרה לו כבר שהוא ביקש מאחרות, וכשהן סרבו הוא אמר להן "חבל ששבוע הבא תקבלי חרא משמרות", ואכן עמד בזה.

במקרים מסוימים הוא פשוט אמר "טוב, אז אל תסיעי אותי ואני לא משחרר אותך"

את הבעלים זה כמובן לא יעניין, כל עוד יש מי שיגיע לעבודה, לא מעניין אף אחד אם עובד X או Y יתפטר בגלל גישה שכזו.

האם יש דרך שהחוק מגן על עובדים מפני מנהלים שמנצלים את המעמד שלהם בצורה כזו ?

פורסם

לא יודע איפה הפאב,אבל במידה ומדובר על אזור המרכז,לא חסרים פאבים ומסעדות,שתעזוב.לא מאמין שמישהו חוץ מהבעלים יכול לשנות את המצב.

פורסם
לא יודע איפה הפאב,אבל במידה ומדובר על אזור המרכז,לא חסרים פאבים ומסעדות,שתעזוב.לא מאמין שמישהו חוץ מהבעלים יכול לשנות את המצב.

אכן היו כאלה שהיו מספיק חכמות בשביל לעזוב.

חשבתי שיש חוק שמגן על עובדים שבדרך כזו או אחרת מאויימים ע"י הבוס.

קשה לי להאמין שהבעלים יתערב גם אם תהיה לו הקלטה של מצב כזה.

פורסם

בטח שאת הבעלים זה יעניין.

למה אתה חושב שמישהו יתן לאיזה עובד שכיר (ולא משנה אם הוא מנכ"ל או מטאטא את השירותים) לפגוע בעובדים אחרים ולגרום נזק לעסק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בטח שאת הבעלים זה יעניין.

למה אתה חושב שמישהו יתן לאיזה עובד שכיר (ולא משנה אם הוא מנכ"ל או מטאטא את השירותים) לפגוע בעובדים אחרים ולגרום נזק לעסק.

התשובה פשוטה- כל עוד יש כוח עבודה זול שיגיע מחר ומחרתיים לעבודה, זה לא משנה אם תתפטר אם יש מי שיבוא במקומך.

פורסם

לדעתי אתה ממש טועה.

את הבעלים זה חייב לענין,מדובר בעסק שלו וברווח שלו. אם מישהו פוגע לו בעסק כמובן שזה יענין אותו אחרי הכל פני העובדים הם פני העסק.

אם העובדים יבואו בלי חשק ומצב רוח כך יראה העסק בפני הלקוחות.

חוץ מזה,מה יכול להיות אם היא תנסה להתלונן לבעלים? אני בטוח שבעל המקום לא יאהב את זה שעקפו אותו ואפילו לא פנו אליו.

פורסם

אם זה נקודתי לבחורה או שתיים אז אולי יש פה משהו אישי וזה משהו או שיפתר על ידי הבעלים או שהבחורות יעזבו.

אם זה משהו כללי לכל העובדים,מן הסתם לבעלים יש אינטרס חזק שזה יפתר ולכן יש להתאגד ולפנות אליו בצורה מסודרת עם הבעיה.(עדיף מישהו ותיק במקום).

פורסם
לדעתי אתה ממש טועה.

את הבעלים זה חייב לענין,מדובר בעסק שלו וברווח שלו. אם מישהו פוגע לו בעסק כמובן שזה יענין אותו אחרי הכל פני העובדים הם פני העסק.

אם העובדים יבואו בלי חשק ומצב רוח כך יראה העסק בפני הלקוחות.

חוץ מזה,מה יכול להיות אם היא תנסה להתלונן לבעלים? אני בטוח שבעל המקום לא יאהב את זה שעקפו אותו ואפילו לא פנו אליו.

יש שם סך הכל מנהל בפועל, ובעלים.

המנהל הוא זה שמתנהג ככה לעובדות, ולכן אין שום סיבה מצידן לפנות אליו, הרי זה לא שהוא יבוא ויחזור בו על זה שלא מסיעים אותו הבייתה והוא מעניש אותן.

אם זה נקודתי לבחורה או שתיים אז אולי יש פה משהו אישי וזה משהו או שיפתר על ידי הבעלים או שהבחורות יעזבו.

אם זה משהו כללי לכל העובדים,מן הסתם לבעלים יש אינטרס חזק שזה יפתר ולכן יש להתאגד ולפנות אליו בצורה מסודרת עם הבעיה.(עדיף מישהו ותיק במקום).

לפנות לבעלים זה הדבר הבסיסי שעומד צריך לעשות, פשוט ממה שהבנתי ממנה זה לא ישנה ככה או ככה, כי כל עוד 2-3 אנשים יתפטרו זה לא ישנה למקום כרגע.

פורסם

זה משנה מהסיבה הפשוטה שכל מקום עבודה מחפש שקט תעשייתי, עובדים שמכירים את העבודה ולקוחות קבועים שלא מרגישים שכל יום מתחלף נותן השירות. את כל אלה משיגים רק עם עובדים קבועים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה יקרה אם אף עובד/ת פשוט לא יסכימו בקביעות להסיע אותו הביתה?

הוא לא יכול לדפוק את המשמרות של כולם :)

ואז הוא יאלץ ליהיות נחמד.

(ברגע של אופטימיות כן?)

כמו שנאמר אבל - כל בעל עסק רוצה בעיקר שקט תעשייתי מהעסק שלו ושתינהל על ממי מנוחות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מה יקרה אם אף עובד/ת פשוט לא יסכימו בקביעות להסיע אותו הביתה?

הוא לא יכול לדפוק את המשמרות של כולם :)

ואז הוא יאלץ ליהיות נחמד.

(ברגע של אופטימיות כן?)

כמו שנאמר אבל - כל בעל עסק רוצה בעיקר שקט תעשייתי מהעסק שלו ושתינהל על ממי מנוחות.

ליביו

באופן יחסי (וגם בפועל) בכל מקום גם אם יש רוב שמתנגד, יהיה את האחוז הקטן שעושה הכל בשביל לרצות את הבוס.

ומה שמצחיק שם זה שדווקא אלה שאמרו בהתחלה שהם לעולם לא יסכימו לביזיון הזה, ראו שהם מקבלים את המשמרות שהם רוצים, ומוכנים לנסוע חצי שעה נסיעה לכיוון ההפוך בשביל להמשיך ככה- תמיד יהיו כאלה.

בכל אופן, בתור אחד שנותן שירות לעסק הזה ומכיר את הגוף המנהל לעומק, קשה לי להאמין שזה יעניין מישהו.

הגישה תהיה "מי שמפריע לו- שיעזוב"

באף מקום לא יפטרו בוס בגלל איזה מלצרית או שתיים שמאיימות להתפטר.

בסופו של דבר רוב המנהלים יוצאים מנקודת הנחה שאותם עובדים צריכים כסף ולא ימהרו להתפטר.

פורסם

שיפנו לבעלים. לא עובד?

הן יכולות להתאגד ולשבות אני מניח.

אז זה כבר יעניין את הבעלים.

אבל כל עוד הן מפחדות להתלונן, כלום לא ישתנה.

בכל מקרה אולי ב"קו לעובד" יוכלו לעזור להן.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רק אני רואה פה בעיה חוקית

המנהל מטריד מינית את העובדת.

לפני שכולם צולבים אותי, אני אסביר.

יש מספר קווים מנחים להטרדה מינית, ואחד מהם הוא דרישה מהעובד/ת להיות במקום מבודד עם המטריד. לצורך העניין רכב הוא מקום כזה. המנהל דורש מהעובדת להיות איתו ברכב, ואם היא מסרבת, הוא מתנכל לה בעבודה. הייתי מגדיר את זה בעייתי...

מהכרות שלי עם התנהלות הפאבים, אני מציע לאחת המלצריות הוותיקות או הברמניות לפנות לבעלים של הפאב. אני בספק שהבעלים מודע למצב ואם הוא מודע, הוא לא יותר טוב מהמנהל.

אדי

פורסם
רק אני רואה פה בעיה חוקית

המנהל מטריד מינית את העובדת.

לפני שכולם צולבים אותי, אני אסביר.

יש מספר קווים מנחים להטרדה מינית, ואחד מהם הוא דרישה מהעובד/ת להיות במקום מבודד עם המטריד. לצורך העניין רכב הוא מקום כזה. המנהל דורש מהעובדת להיות איתו ברכב, ואם היא מסרבת, הוא מתנכל לה בעבודה. הייתי מגדיר את זה בעייתי...

מהכרות שלי עם התנהלות הפאבים, אני מציע לאחת המלצריות הוותיקות או הברמניות לפנות לבעלים של הפאב. אני בספק שהבעלים מודע למצב ואם הוא מודע, הוא לא יותר טוב מהמנהל.

אדי

אתה מעודד בצורה סמויה את הכח שלפעמים לא מוצדק של בחורות להשתמש במושג" הטרדה מינית" גם כשזה לא ממש העניין.

תחשוב על זה.

• תוכן חדש...