Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהן ההגבלות יבוא על אופניים חשמליים - עזרה

hwgeek
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

רציתי לדעת מהן ההגבלות על יבוא של אפניים חשמליות:

הבנתי שהמנוע צריך ליהיות 250W ומהירות של 25 קמ"ש

מה עוד??

האם לצורה של האפניים יש גם משמעות?

למשל האם אפשר להביא אפניים כאלה במידה ויגיעה עם 250W 25KPH ?

אלו אפניים לכל דבר עם פדלים פשוט בתוספת פלסטיקה של מיני קטנוע ושוקל 30 קילו עם סוללות LIPO או 40 עם מצברים

ולדעתי גם בטיחותי יותר כיכולל פנסים,אורות,איתותים ומראות וכו שאפניים חשמליות לרוב לא כוללות ומסכנות את הנוהג בהן

איפה אפשר לימצוא מידע על הגבלות והתקנות בנושא?

בנוסף:אפשר להביא ללא סוללות ומטען וככה לא היה בעיה מבחינת מכון התקנים שהם חייבים ליבדוק אם הסוללות לא מיתפוצצות והמטען לא נישרף - את הסוללות והמטען אקנה בארץ .

electric bike.jpg

Peagaut 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חמוד, אבל לא בארץ ישראל

אם שמת לב יש את הפרסומת שרצה חזק בימים האחרונים..."אם הינו יכולים להוריד את המים בים כשאין מציל, לא הינו עושים את הפרסומת הזאת", לא מסתירים ממך שאם היה אפשר גם את המים בים היו מורידים כדי שלא תהנה יותר מדי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדוע אסור?

על איזה תקנה עובר?

מהירות- ככל אפניים רגילים או חשמליים

הספק: כפי שהתקן הגדיר 250W

מישקל : כמו כל אפניים חשמליות שמאושרות.

אז למה לא?

הכלי הזה הרבה יותר בטיחותי מכל אפניים שעושים להן הסבות כאלה ואחרות שגם יכולות ליגרום להמון בעיות בגשם וכו'

לדעתי את כל האפניים והקיטים הפירטים צריכים לאסור וכלים כאלה שמותאמים במיוחד צריכים לאשר.

Peagaut 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שנאמר פה כבר- אתה חי בישראל.

בזמנו, לפני כ3 חודשים, כשאחי חשב להביא לארץ קיט חשמלי להרכבה על אופניים- נאמר לו שלא מספיק הנתוני יצרן (הספק ושאר המגבלות הקבועות בחוק) אלא גם צריך אישור של מכון התקנים (בדומה לאישור משרד התחבורה על חלפים לרכב). ונחש כמה הנזק עבור האישור? 15,000 ש"ח! וזה לא שינה להם שיש כבר את הדגם בארץ (!).

אם לא השתנה המצב מאז- אז כדאי לך לרדת מהעניין- כל העסק הייבוא שקיים כבר בארץ מסריח משחיתות.

אם המצב כן השתנה- אשמח אם תודיע לי- אנחנו רוצים 2-3 קיטים (מחיר הקיט בחו"ל פחות משליש מהמחיר בארץ).

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם עם מדובר ביחידה אחת לשימוש פרטי?

גם עם מציינים שזה מוצר לא מוגמר- אבטיפוס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב,

רציתי לדעת מהן ההגבלות על יבוא של אפניים חשמליות:

הבנתי שהמנוע צריך ליהיות 250W ומהירות של 25 קמ"ש

מה עוד??

[/color][/b]

החוק גם דורש שצריך לסובב את הפדלים כל העת על מנת שהמנוע החשמלי יעבוד, ברגע שמפסיקים את הפידול האופניים אמורות לבלום.

איך שהוא מהסתכלות בתמונה שצירפת, לא נראה לי שכלל זה נכון לגבי האופניים הנ"ל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא יהיה בעיה- זה ניקרא PAS וזה פיצ'ר של 2 דולר ואני אבקש בירכיבו אותו והוא יעבוד רק עם דוושות, לא בעיה לבטל זאת אחרי,

אז במידה ו:

מנוע: 250W

מהירות: 25 קמ"ש

ללא סוללות ומטען! - אין צורך בבדיקת תקן הסוללות ומטען

הפעלה בשיטת PAS- עזרת מנוע בזמן דיווש

האם אפשר להכניסו תחת התקן של אפניים חשמליות? EN 15194?

ובכל מיקרה זה מגיעה במכולה בקרטון 80cm x 45cm x 30cm 45KG

ואני לא יבואן רק רוצה להזמין אחת בתור פרוייקט גמר להנדסאי מכונות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב מצאתי עוד ספק שמוכר את הדגמם הנ"ל בהתאם ליעד

כלומר לאירופה את הגירסה עד 250W עם PAS- הנעה ע"י הפדלים וסיוע על ע"י מנוע החשמל כמו שהחוק קובע והם בעלי תקן של CE וISO . הם גם במיקרה הנ"ל שמדובר במוצר שיש לו את התקנים והמיסמכים שמאשרים שימוש באירופה ובעולם גם בעיה להביא?

אם זה מתאים לתקן האירופאי שאימצו גם בארץ האם זה עדיין בעיה? האם חייב תקינה של 15000 שקל או מספיק כמה מאות שקלים עבור הכנת המיסמכים לדגם הנ"ל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שאין לי תשובה לשאלות ששאלת (בעיקר בקשר לזה שמדובר באב טיפוס). מה שאחי רצה להביא זה קיט מלא עם סוללות.

לדעתי תנסה ליצור קשר עם מכון התקנים לגבי המנוע עצמו, ולפני זה תנסה גם מול המכס- אולי הם ידעו לענות לך לגבי אילו אישורים צריך להביא והעלויות. ואם הם אומרים שאפשר- תבקש מהם אישור בכתב שאתה יכול להביא לארץ על סמך תקן כלשהו או סיבה כלשהי- כדי שלא יעשו לך בעיות אח"כ.

בהצלחה, ונשמח לעדכון ממך כאן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 10 חודשים מאוחר יותר...

שלום לכולם ולhwgeek

אני ממש לא רוצה לבעס אותך או משהו אבל אני קניין דיי רציני מאיבייס ואמזון וכל אתרי הקניות באינטרנט

הזמנתי זוג סוללות אופניים חשמליים שלי,כניראה לא בדקתי והזמנתי את הסוג הלא נכון,עזוב את זה שביקשו מימני מכס של עוד 45 שח

בסוף זה כבר ממש לא יצא משתלם,ואני מדבר איתך רק על הסוללה ניראה לי שעדיף בדברים כאלה ליראות אפילו אם תשלם טיפה יותר..אפשר גם לעשות את זה מהבית theelectricbicycle.info ולהתחיל להשוות מחירים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שנה מאוחר יותר...

מקווה שתענה למרות שכתבת כאן ממש מזמן..

אני מעוניין מאד להזמין לי גם אופניים חשמליים בדיוק כמו אלה שהצגת בתמונה.. רציתי לשאול אם בסופו של דבר הצלחת לייבא? מאיפה ואיך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקבלת מידע מקצועי ומדוייק, אני ממליץ לפנות לעמיל מכס ולהתייעץ עימו.

נכון, הוא עשוי לגבות כסף על כך - אך זה עדיף מאשר לייבא מוצר ואח"כ לגלות שיש דרישות נוספות - דבר שמייקר את העלות בהרבה.

אתה יכול לחפש באתר של המכס, לבדוק אילו רשיונות תדרש להציג (ספר המכס המדבר על ייבוא מסחרי) - והאם זה תקף גם בייבוא אישי.

לגבי דרישות תקן - באתר של מכון התקנים (יש צורך לקנות את דרישות התקן - אינני יודע עלות).

השערה - אולי קיים מידע באתר משרד התחבורה (לא בדקתי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 7 חודשים מאוחר יותר...

אני מקפיץ את האשכול הזה,

האם החוק גם תקף לקורקינט חשמלי? או רק לאופניים?

תודה לעוזרים

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם תושבים חוזרים... לא יכולים ליבא קורקינט/אופנים חשמליים בלי אישור של מכון התקנים.

כנ"ל גריל גז!

הם גם משקפים מכולות ומחפשים למצוא גלגלים.

חבל על המאמץ. אי אפשר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מביא אותו בלי מנוע זה נטו אופניים ואז אין לך שום בעיה.

בארץ תארגן מנוע, סוללות בקר, PAS וכו' ויש לך אחלה אופניים.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...