Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הישראלים מתנהגים בכביש בדיוק איך שהם מתנהגים בכל מקום אחר, או במילים אחרות אם אתה רוצה לפתור את הבעיה באופן תשתיתי אז תעבור לאירופה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
??

האם מעבר להרים חי דרקון?

מה מסוכן בכביש? אין לו שיניים.

כל התאונות שאני שמעתי עליהן בכביש הזה היו עצמיות, של נהגים או אופנוענים שכנראה הגזימו בהערכת היכולות שלהם.

עוברות שם מדי יום אלפי מכוניות של נהגים תמימים ורגועים (אמנם הם מאוד מפריעים לי כשאני מנסה להנות שם אבל אני משתדל לא להפריע להם ולא יושב לאף אחד על הזנב, להפך - מאט ונותן להם להתרחק), טנדרים, משאיות, וכולם מגיעים הביתה בשלום.

בלי לפגוע חו"ח, תרבות נהיגה זה גם להבין שכביש כזה, להבדיל מהכביש שדובר עליו קודם, איננו מסוכן.

תשמע, אני לא מדבר מתוך שמועות, אלא על סמך מראה עיניים ותחושת ידיים שלי.

אני גר ממש קרוב לכביש הזה ולעיתים קרובות אף צריך להשתמש בו/בחלק ממנו על-מנת להגיע הביתה מכיוון מבשרת ציון, או אפילו כשאני נוסע לעיתים רחוקות למילואים בדרום באזור בא"פ לכיש, קציעות וצאלים, או נוסע לחברים שגרים בצור הדסה.

אני נסעתי על הכביש הזה מספר פעמים והרשמים שלי הם כדנהלן: ישנם מקומות רבים שבהם הכביש מצריך שיפוץ רחב היקף עקב אחיזת כביש גרועה של כל סוג של רכב שנסעתי עליו (החל מיונדאי אלנטרה של חבר, כלה במאזדה 2 מהשכרה הונדה ג'אז שאיבדה שם אחיזה וכמעט קרתה לי תאונה וסיים באיביזה שלי, ובזאת נזכיר שאני לעולם לא נוהג בכביש הנ"ל במהירויות גבוהות אשר עולות על 80 קמ"ש), וישנם הרבה בורות בכביש, הרבה תיקוני אספלט עקב נזילות מצינורות תת קרקעיים שמונחים שם באזור בגלל מאגר הביוב של מקורות שנמצא בסמוך לכביש ובכלל הרבה סדקים ומפגעים עקב טיפול לקוי בכביש לאורך השנים. בנוסף ברוב הכביש אין עמודי תאורה, והעיקולים החדים שלו מאוד מקשים על נהג לא מיומן שלא מכיר את הכביש בלילה, אין עיני חתול בכל הכביש, אין הרבה מחזירי אורות וכו'. בנוסף, ישנם תנאים טופוגרפיים קשים, של גבעות והרים, שמגבילים את שדה הראייה של הנהג, בעיקר מכיוון ירושלים. תוסיף לזה צמחיה גבוהה שצריכים לגזום שנמצאת בכמה עיקולים ושמסתירה את הראות, ותקבל כביש מסוכן, בכלל חלק הכביש שיורד מצומת אורה להדסה עין כרם הוא מאוד מפותל וקרו שם הרבה תאונות בעבר, בעיקר בתנאי גשם.

הפתרון שלי הוא לנעול את הרכב על הילוך 3 בירידות האלה ולהיות דרוך על הברקס, כי אם אתה לא שם לב אתה בקלות עובר את ה100 קמ"ש בירידה.

הכביש מהנה לנהיגה לנהגים מיומנים שמכירים את פניותיו, אבל בלילה לנהג לא מיומן או אפילו בתנאי גשם הכביש הזה יכול להיות אסון, בגלל זה אפילו כנהג שמכיר את הכביש טוב, אני נוהג בו בזהירות רבה מאוד.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
חוסר סבלנות זה השם,אנחנו חיים במדינה לחוצה,זה חלק משמעותי מתרבות החינוך הנהיגה שלנו בארץ.

לי נמאס שאני נוסע בנתיב שלי ואיזה דביל\ית שכחו שהם צריכים לעבור נתיב אז הם עוד שניה מעיפים אותי לתוך המעקה ונכנסים בי.

לי נמאס שלא מאותתים שנכנסים לכיכרות, שלא מאותתים שעוברים נתיב,נוסעים בתוך רחוב קטן וצר 80 קמ"ש,שאיזה עשיר עם לקרוס או כל רכב של עשיר אחר ידבר בטלפון בצורה הכי גלויה ולא יסתכל במראות.

והכי מרגיז אותי שבנתיב האצה עוצרים..אני יכול להמשיך עד אין סוף,ולא משנה מה נעשה זה בחיים לא אשתנה.

לפעמים עוצרים. לא צריך לעצור אם לא צריך, אבל לפעמים עוצרים. לפעמים הכביש עמוס. המטרה פה לא למצוא חריץ וכמעט לעשות תאונה אלא להשתלב במרחק סביר בין המכוניות באופן שלא יגרום להאטה/בלימה של רכב אחר, סטיה או חלילה תאונה.

פורסם
לפעמים עוצרים. לא צריך לעצור אם לא צריך, אבל לפעמים עוצרים. לפעמים הכביש עמוס. המטרה פה לא למצוא חריץ וכמעט לעשות תאונה אלא להשתלב במרחק סביר בין המכוניות באופן שלא יגרום להאטה/בלימה של רכב אחר, סטיה או חלילה תאונה.

הכוונה שלי שעוצרים ללא סיבה,כי אם הייתה סיבה מוצדקת לכל מה שרשמתי לא הייתי רושם מן הסתם...

אנשים לא יודעים להבדיל בין לתת זכות קדימה שאם צריך לעצור אז עוצרים או בין נתיב האצה שהכביש פתוח לחלוטין וצריך להשתלב אליו תוך כדי נסיעה\האצה.

והכי גרוע אלה שבמקום נוסעים בנתיב האצה ישר פורצים לנתיב של המכוניות כאילו אין נתיב האצה,קיצור הכל עובד הפוך במדינה שלנו.

ההגה הוא עגול!

פורסם

כל מי שמתלונן על תרבות הנהיגה הברברית בארץ - אני אתכם. המון זמן אני מחפש מקום לדבר בו על זה ואני שמח שמצאתי.

כן, יש נהגים תרבותיים, יש נהגים מודעים ונאורים.

אבל יש כל כך הרבה בריוני כביש, ולא הרבה יותר טובים מהם - רשלני כביש. כאלה שלא אכפת להם מהנהגים האחרים.

אני נוהג כמה פעמים בשבוע ומרגיז ומתסכל אותי:

לפחות חצי מהנהגים לא מאותתים במעבר בין מסלולים.

יותר מחצי מהנהגים נוסעים מעל למהירות המותרת, ומשתמשים במסלולים השמאליים שלא לעקיפה.

אני נוסע כל הזמן 90 בנתיב הימני. בכל נסיעה, עשרות נהגים חותכים אותי (עוקפים תוך אי שמירת מרחק מאחורה / מהצד)

בכל נסיעה יש כמה שנדבקים אליי מאחורה.

כל הזמן מדברים פה על חינוך וחינוך, ואני באמת בעד שינוי בחינוך,

אבל הדבר שאני באמת לא מצליח להבין הוא למה, בנוסף לחינוך, לא מכפילים ומשלשים ומרבעים את העונשים על עבירות תנועה??

ולא רק אני לא מבין, גם הרבה חברים שלי שדיברתי איתם, לא מבינים.

מישהו כאן יכול להסביר לי את זה?

פורסם
הכוונה שלי שעוצרים ללא סיבה,כי אם הייתה סיבה מוצדקת לכל מה שרשמתי לא הייתי רושם מן הסתם...

אנשים לא יודעים להבדיל בין לתת זכות קדימה שאם צריך לעצור אז עוצרים או בין נתיב האצה שהכביש פתוח לחלוטין וצריך להשתלב אליו תוך כדי נסיעה\האצה.

והכי גרוע אלה שבמקום נוסעים בנתיב האצה ישר פורצים לנתיב של המכוניות כאילו אין נתיב האצה,קיצור הכל עובד הפוך במדינה שלנו.

כי לא מלמדים כאן נהיגה ת'כלס.

פורסם
כל מי שמתלונן על תרבות הנהיגה הברברית בארץ - אני אתכם. המון זמן אני מחפש מקום לדבר בו על זה ואני שמח שמצאתי.

כן, יש נהגים תרבותיים, יש נהגים מודעים ונאורים.

אבל יש כל כך הרבה בריוני כביש, ולא הרבה יותר טובים מהם - רשלני כביש. כאלה שלא אכפת להם מהנהגים האחרים.

אני נוהג כמה פעמים בשבוע ומרגיז ומתסכל אותי:

לפחות חצי מהנהגים לא מאותתים במעבר בין מסלולים.

יותר מחצי מהנהגים נוסעים מעל למהירות המותרת, ומשתמשים במסלולים השמאליים שלא לעקיפה.

אני נוסע כל הזמן 90 בנתיב הימני. בכל נסיעה, עשרות נהגים חותכים אותי (עוקפים תוך אי שמירת מרחק מאחורה / מהצד)

בכל נסיעה יש כמה שנדבקים אליי מאחורה.

כל הזמן מדברים פה על חינוך וחינוך, ואני באמת בעד שינוי בחינוך,

אבל הדבר שאני באמת לא מצליח להבין הוא למה, בנוסף לחינוך, לא מכפילים ומשלשים ומרבעים את העונשים על עבירות תנועה??

ולא רק אני לא מבין, גם הרבה חברים שלי שדיברתי איתם, לא מבינים.

מישהו כאן יכול להסביר לי את זה?

מצטרף... אני פשוט לא מבין למה להיצמד... זו מחלה ממארת אצלנו.

פורסם
לפעמים יוצא לי לקחת את האוטו של אבא שלי לבסיס

ממוקם בגוש עציון, דרך כביש 60.

מי שלא שמע בחדשות על הכביש הזה, כל הפסטינאים (ולא מעט ישראלים) עוקפים שם בקו לבן הוא דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, מה שאומר שאם נתקעת מאחורי משאית שנוסעת על 20, אתה נוסע גם על 20 במשך לא מעט זמן (וכולנו מכירים את המשאיות של הערבים, המרצדסים משנות ה80).

בכל מקרה, אני באמת באמת מפחד לנסוע בכביש הזה, לא פעם מצאתי את עצמי יורד לקו הצהוב רק כי ממול פתאום נסע משאית ישנה במהירות מופרזת, לא, הוא לא עבר את הקו הלבן, אבל תארו לעצמכם משאית שנמצאת מטר ממכם, החיים עוברים לכם נגד העיניים.

כל שבוע אני רואה שם לפחות תאונה אחת, אני באמת מרגיש שאני הבא בתור, ולאו דווקא אבנים שיזרקו עליי.

חלק קטן מאוד מכביש 60 נמצא בגזרה של הפלוגה שלי.

בתור חובש מחלקתי אני מוצא את עצמי קופץ בין פעם לשלוש ביום לתאונות דרכים כל כך מיותרות,

יום בלי תאונות דרכים זה פשוט יום מבורך שם.

פורסם

אני רוצה לומר לכם שבא לי פשוט להרים ידיים, להרים ידיים לשמיים ולצעוק. על כל אותם עברייני תנועה אשר במעשיהם היומיומיים מסכנים אותנו נהגים והולכי רגל בכבישי ארצינו. על חוסר מעש של ממשלה בכלל ומשטרה בפרט בעבריינים הללו. על הקלות הבלתי נסבלת שאנשים הורגים אחד את השני בכבישים וכמובן על כך שאנחנו מקבלים את ההרג הזה בקלות יתרה.

רומן

גם לי בא לצעוק, אבל ממש לא בא לי להרים ידיים! גם לא לשמיים, בא לי לעשות משהו מועיל בעניין הזה. דבר ראשון אני כל הזמן עובד על תרבות הנהיגה שלי עצמי. מקפיד לנהוג הכי חוקי שאפשר, ולתת דוגמא לאחרים (לאלה שמעניין אותם, ואין הרבה). דבר שני, היות שאני באמת מאמין שאפשר לעשות לזה סוף מהיר ע"י החמרה אינטנסיבית של הענישה, ולא מבין למה לא עושים את זה (מזמן), אני שואל כאן אם למישהו יש מושג למה לא עושים את זה, ואם לא אקבל תשובות מתקבלות על הדעת (למשל תשובות של תקציב לא מתקבלות על הדעת, כי הגברת ענישה - ובפרט קנסות - כשלעצמה יכולה לייצר תקציב הרבה יותר גדול ממה שהיא צורכת) אתחיל לשאול למי אפשר לפנות כדי לקדם את זה.

היום המצב הענישתי מגוחך לגמרי. אם על מעבר רמזור באדום או דיבור בטלפון בנהיגה - דברים שאסור-אסור-אסור שיקרו לנהג שמודע לסכנה בכביש - מקבלים קנס של 1000 בלבד וכמה נקודות; אם על חוסר איתות או נהיגה במהירות של 20 קמ"ש מעל המותר בכביש המהיר או אי שמירת מרחק לא מקבלים שום עונש בפועל כי אף אחד לא אוכף את זה; אם מסתובבים בכביש מאות/אלפי נהגים שיש להם עשרות/מאות הרשעות קודמות ורישיון הנהיגה שלהם בכלל פסול או שמעולם לא הוציאו כזה - אז המצב הענישתי מגוחך ומופרך והזוי ובלתי מותאם לחלוטין לכמות הנפגעים שיש בכביש.

אני חוזר ושואל אם מישהו יכול לתת לי סיבה טובה (הגיונית) למצב הזה?

פורסם

moonmadness אני מסכים איתך לגמרי, אבל ידוע שאפילו חוקים הכי מתקדמים ללא אכיפה אינם שווים את הנייר שעליו הם כתובים.

כמו שאמרת שאין הרבה אנשים שבאמת עובדים על תרבות הנהיגה של עצמם.

בסופו של דבר חינוך יחד עם חוקים מתקדמים אשר גם נאכפים יביאו למצב שאנו חפצים. במקרה הטוב זה יקח כמה וכמה שנים טובות (אם לא עשורים) במצב הרע רק נדרדר מהפח אל הפחת.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
moonmadness אני מסכים איתך לגמרי, אבל ידוע שאפילו חוקים הכי מתקדמים ללא אכיפה אינם שווים את הנייר שעליו הם כתובים.

כמו שאמרת שאין הרבה אנשים שבאמת עובדים על תרבות הנהיגה של עצמם.

בסופו של דבר חינוך יחד עם חוקים מתקדמים אשר גם נאכפים יביאו למצב שאנו חפצים. במקרה הטוב זה יקח כמה וכמה שנים טובות (אם לא עשורים) במצב הרע רק נדרדר מהפח אל הפחת.

יש לנו הרבה חוקים מצוינים שלא מיושמים. אם על אי קיום חוק אין סנקציה מידית, החוק כאילו לא קיים. אז בוא נחוקק עוד חוק. חוק צריך לדאוג שיקוים מבלי לבחול באמצעים, כל חוק, ואם זה לא ככה, אז אין הבדל עם חוק או בלי חוק.

פורסם
יש לנו הרבה חוקים מצוינים שלא מיושמים. אם על אי קיום חוק אין סנקציה מידית, החוק כאילו לא קיים. אז בוא נחוקק עוד חוק. חוק צריך לדאוג שיקוים מבלי לבחול באמצעים, כל חוק, ואם זה לא ככה, אז אין הבדל עם חוק או בלי חוק.

אני מסכים שאי קיום החוק ללא סנקציה המתאימה ומיידית, אינה תורמת לקיומו וחשיבותו של החוק עצמו. אבל השאלה אם אנחנו באמת צריכים עוד חוקים אשר יהווה סנקציות לחוקים הקיימים, או שאנחנו צריכים חוקים יעילים יותר אשר אכיפתם בשטח תהיה אפשרית.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
אני מסכים שאי קיום החוק ללא סנקציה המתאימה ומיידית, אינה תורמת לקיומו וחשיבותו של החוק עצמו. אבל השאלה אם אנחנו באמת צריכים עוד חוקים אשר יהווה סנקציות לחוקים הקיימים, או שאנחנו צריכים חוקים יעילים יותר אשר אכיפתם בשטח תהיה אפשרית.

חוקים שיחייבו הפעלת סנקציה מידית על הפרתם והפעלתם סנקציה מידית נגד הרשויות עד הפרט שבהם על אי הפעלת הסנקציה הקבועה בחוק. זה כל כך ברור שרק ככה חוק יהיה בשביל משהו ולא סתם יהיה חוק, אבל לא...

בשביל מה חוקקו למשל חוקים נגד רעש אם עדיין ירעישו והרשויות לא ינקפו אצבע?

פורסם

אותי הכי מעצבן כשאני מנסה להשתלב בנתיב מסויים, יש שם רכב שהוא נמצא מאחוריי אבל עדיין אני לא יכול להשתלב. במקרה כזה - אני מאותת הרבה זמן על מנת שהוא ישים לב שאני רוצה להיכנס לנתיב ומתוך תמימות אני גם מצפה לכך שהוא יאט קצת על מנת להביא לי להיכנס. 99 אחוז מהנהגים ממשיכים במהירות שלהם ולא נותנים לי להשתלב. אני לא מבין את העניין הזה. כואב לאנשים לעשות מעשה נורמלי. קצת תרבות בנהיגה תהרוג מישהו? זה משגע אותי העניין הזה.

• תוכן חדש...