Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יהיה ניתן להניע הרכב ללא פרפר צ'וק סגור בבוקר .

כיצד אתה ממליץ להשאיר את הפרפר פתוח ?

סולקס Z1

פורסם

שלום רב !

בקרבורטור הצוק הוא אוטומטי.

השארת הפרפר פתוח מנטרלת את הצוק, ומקשה את ההתנעה בבקרים, גם בימים חמים.

הרכב פרצתי, אך מורגל בפינוק, ואמור לפנק, כל ניטרול ברכב מוריד את פינוקו ומקשה על הנהג.

תופעת לוואי קשיים והתנעה ממושכת בבקרים, חימום מיותר של המנוע בבוקר בעבודת סרק, שגורמת לבלאי מואץ של המנוע, ולבלאי לסטרטרל מצבר ולאלטרנטור שסובלים מההתנעות הקשות והממושכות.

למה לך להשאיר אותו פתוח?

כשהצוק האטומטי תקין, המנוע מתניע בשנייה בכל מזג אוויר , גם בשלג בחרמון, וזמן ההמתנה מרגע ההתנעה ועד לנסיעה הוא שלושים שניות בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

בקרבורטור הצוק הוא אוטומטי.

השארת הפרפר פתוח מנטרלת את הצוק, ומקשה את ההתנעה בבקרים, גם בימים חמים.

הרכב פרצתי, אך מורגל בפינוק, ואמור לפנק, כל ניטרול ברכב מוריד את פינוקו ומקשה על הנהג.

תופעת לוואי קשיים והתנעה ממושכת בבקרים, חימום מיותר של המנוע בבוקר בעבודת סרק, שגורמת לבלאי מואץ של המנוע, ולבלאי לסטרטרל מצבר ולאלטרנטור שסובלים מההתנעות הקשות והממושכות.

למה לך להשאיר אותו פתוח?

כשהצוק האטומטי תקין, המנוע מתניע בשנייה בכל מזג אוויר , גם בשלג בחרמון, וזמן ההמתנה מרגע ההתנעה ועד לנסיעה הוא שלושים שניות בלבד.

בברכה

צביקה

בנתיים יש התקדמות,מה שקרה הוא שהצנרת מים חמים שנכנסת לתוך הדיאפרגמה של הצ'וק היתה סתומה כמו אבן ,הורדתי את הדאפרגמה הזלתי פנימה סיליט נגד אבנית ומידי פעם שטפתי ,הסיליט התקשתה בפיצוח האבנית שסתמה כל סיכוי למעבר מים חמים ,לקחתי מהדק ובעדינות התחלתי לנקב בעדינות פנמיה וגם סיליט .

לבסוף ,הסתימה נפרצה ונשפתי פנימה ,יצא ים חול ואבן קשה כמו שיש .

בנתיים בדקתי גם את הצינורות ,גם הם היו סתומים באבן ואבנית שחורה .

בין לבין הסתבר לי שהראש של הקרבורטור לא מחזיק ואקום ,כעת אני בשלבים של החלפת הראש באחר שיש לי ,כמו כן דיאפרגמת אקונומיזר לא תקינה גם הדיאפרגמה של התאוצה אינה במיטבה .

אני גם גיליתי שאם הצוק לא נפתח מכנית תקין אז פרפר הלוע המשני אינו נפתח ,אלא אם כן הצוק דחף עם הדיאפרגמת מים חמים את המנגנון קדימה ,רק אז כנראה יפתח הלוע השני .

יש לך הערות עד כאן ? אשמח לשמוע .

יש לי עוד כמה שאלות אבל זה בשלב הבא ,מדובר על הדיזות החשמליות וחשיבותן .

אשמח אם תענה לי ותעיר לי .

רציתי לומר שהדיאפרגמה של הצ'וק ,השחורה העטופה מלבן פלסטיק שחור תקינה בשלב זה .

למה כוונתך שהרכב "פרצתי " ושהוא מורגל לפינוק ?

פורסם

שלום רב !

ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה רכב צרפתי הוא רכב שנולד במקור להיות בעייתי , אך שהוא תקין הוא אכן מפנק, אך דורש פינוק ותשומת לב רבה.

הקרבורטור ברכב זה אמין כל עוד הוא מתוחזק יפה, ומטופל בצורה מקצועית.

לפי התיאור שתיארת, מערכת הקירור והקרבורטור מוזנחים יש כנראה שימוש במי ברז שגורם לאבנית,

ולסתימה מעברי מים בבית בי מטל צוק , הדיאפרגמות צוק יבשות ולא תקינות ודיאפרגמת תאוצה לא תקינה.

המלצתי לפרק את הקרבורטורים לגורמים, ולהחליף סט שיפוץ הכולל את כל הדיאפרגמות, ונקוי יסודי של הקרבורטור ובדיקת נחירי דלק(דיזות) האם הם מותאמים לנתוני יצרן.

מניסיון רב שנים טיפול חובבני ולא מקצועי, עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולהשבתת הקרבורטור.

לא ברור לי , למה כוונתך בראש קרבורטור לא מחזיק וואקום, ומדוע אתה מחליפו בראש אחר?!

המלצתי ,היא כמובן לפנות לבעל מקצוע בתחום אמין ובעל שם בתחומו.

את התוצאות המשביעות רצון תגלה בעצמך תוך זמן קצר !

סטו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רב !

ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה רכב צרפתי הוא רכב שנולד במקור להיות בעייתי , אך שהוא תקין הוא אכן מפנק, אך דורש פינוק ותשומת לב רבה.

לפי התיאור שתיארת, מערכת הקירור והקרבורטור מוזנחים יש כנראה שימוש במי ברז שגורם לאבנית,

ולסתימה מעברי מים בבית בי מטל צוק , הדיאפרגמות צוק יבשות ולא תקינות ודיאפרגמת תאוצה לא תקינה.

המלצתי לפרק את הקרבורטורים לגורמים, ולהחליף סט שיפוץ הכולל את כל הדיאפרגמות, ונקוי יסודי של הקרבורטור ובדיקת נחירי דלק(דיזות) האם הם מותאמים לנתוני יצרן.

מניסיון רב שנים טיפול חובבני ולא מקצועי, עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולהשבתת הקרבורטור.

לא ברור לי , למה כוונתך בראש קרבורטור לא מחזיק וואקום, ומדוע אתה מחליפו בראש אחר?!

סטו.

בברכה

צביקה

כעת יש בעייה חדשה ,הפרפר השני המשני מסרב להפתח ,משהו במנגנון הצ'וק עדיין תקול .

פורסם
שלום רב !

סטו.

בברכה

צביקה

שפכתי מים רותחים מקומקום ,הפין קפץ קדימה והפעיל את הלוע המשני כפי שצריך .

אבל עם מי המנוע החמים זה מסרב לעבוד .

טעיתי בכיוונון המערכת ?

או לא יצאתי לכביש פתוח עם עומס מלא ?

• תוכן חדש...