Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה שינויים עברו על עולם הרכב בעשור-עשור וחצי האחרונים, אולי אפשר להגדיר זאת כמהפכה. הנקודה שרציתי להאיר בהקשר הזה היא מגמה שאינני מבין את פשרה. בוודאי שמתם לב ש-90% (טוב, 91.447366%, בהערכה גסה...) מהרכבים המשווקים כיום הם בעלי הגה בן 3 זרועות, ואני מתכוון למה שמחבר את טבעת ההגה למרכזו. יש בזה איזשהו הגיון שלא ירדתי לעומקו? אספקט בטיחותי שלא חשבתי עליו? אולי זה עניין של טעם ושל תנוחת הנהיגה החביבה עלי, אבל אני אוהב הגאים בעלי 4 זרועות ולא מצליח להבין מה גרם להם להעלם אט א ט מהנוף. מה אתכם?

אם כבר מדברים על הנושא, אני חושבשלפני 20 שנה הייתה חלוקה דיי ברורה שלא כתובה בשום מקום: במכוניות "פשוטות" יש הגה עם 2 זרועות, ביקרות 4, ואילו הגה בעל 3 נחשב להגה ספורטיבי. דוגמאות? בבקשה: אונו 70 - 4, לעומת ה-45 וה-60 עם 2. (אינני בטוח אבל נדמה לי שבטורבו היו 3.) סובארו די אל (2) ו- ג'י אל אף (4), פיאט 127 82-3 בדגם הפשוט - 2, במשופר - 4. פיז'ו 205 בדגמים הרגילים עם 2, ב-GTI יש 3, לנסר 89' GL עם 2. ב-GLX היו 4. בוולוו ומרצדס היוקרתיות כביכול תמיד ההגה היה מרובע. סיטרואן כבר אז הפגינה מקוריות בנושא והתעקשה על זרוע אחת (DS ,AX ,BX). זה המעט שעולה בזכרוני כרגע, ועיון קל במקורות יניב עוד הרבה. בהמשך, לאט לאט עברנו להגה משולש כמשהו יוקרתי - ראה אפלאוז X לעומת L, לגאסי GL ו- DL, ו... היי, אתם עוד פה? אני התעייפתי...

בקיצור, היום חוץ מפוקוס, מונדאו ואולי עוד מישהו, כל ההגאים נראים אותו דבר בערך. מה שמביא אותי למחשבות נוגות באותו כיוון: לאונו היו בזמנו 3 הגאים שונים, לפי תת הדגם, לסובארו DL היו 3 עיצובים שונים, ולא, לא אלאה אתכם שוב... היום לשישה דגמים שונים של אותו יצרן יש הגה זהה! הסיבה ברורה: היום משקיעים יותר בעיצוב, בהתאמה לכרית אוויר וחיישנים נוספים כך שהעלות גבוהה יותר ובכלל, מטעמי חיסכון משתמשים בפלטפורמה אחת לכמה שיותר רכבים, והם לא חובבי רכב אלא חובבי כסף. אבל בינתיים הם מפריעים למכונית לפתח אישיות ואופי עצמאי, ואלה מילים שלא הייתי מעלה על דל מקלדתי בהקשר הזה בשום פורום אחר.

עד כאן פינתנו "הרהורים מאחורי ההגה". סליחה על הטרחנות, ולילה טוב!

פורסם

זה ממש לא משנה לי , אני מחזיק את ההגה גם ככה ב3 ו9.

מה שאני כן מעדיף בהגה זה שהוא יהיה "חתוך" בסגנון גרסאות הS של אודי או כמו הטויוטה קורולה החדשה :wink:, זהה פשוט יותר נוח להיכנס לאוטו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אני רואה רק אפשרות אחת שיכולה להביא אדם למחשבות כ "כ עמוקות על הגאים ב 1 בלילה. אלכוהול. :wink:

אני אוהב את ההגה שלי עגול, עם 3 צלעות. כן, אני משעמם.

V5

פורסם
זה ממש לא משנה לי , אני מחזיק את ההגה גם ככה ב3 ו9.

מה שאני כן מעדיף בהגה זה שהוא יהיה "חתוך" בסגנון גרסאות הS של אודי או כמו הטויוטה קורולה החדשה :wink:, זהה פשוט יותר נוח להיכנס לאוטו.

אצלי כשפותחים את הדלת ההגה עולה הכי למעלה שאפשר והכסא זז אחורה כדי שיהיה נוח להכנס, נגיעה בסוויטץ' והכל מתכוונן לתנוחה המועדפת :)

יש בזה משהו, הגה בעל 3 צלעות אכן מקושר אצלי בראש להגה ספורטיבי משום מה.

haters will hate

פורסם

אני חושב שרוב העניין במעבר לפורמט ה3 הוא האיזון שבין פרקטיות לחסכון,

ההשערה שלי שמאז שנכנסו כריות האוויר על מנת לחזק את מבנה ההגה המינימום הבטוח היה 2 זרועות ולקיחת מקדם ביטחון כנראה החליטו על 3 זרועות, מעבר לכך כנראה שהדבר טופס מקום חשוב בגלגל ההגה שבו אמורה להיות כרית האוויר וכדי לצמצם גדלים הורידו זרוע.

כנראה האפקט המתבקש היה חיסכון בעלויות ולכן הרוב נשארו עם 3 זרועות ולא יותר.

סתם 2 הסנט שלי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

4 נקודות, כי ככה יכולתי להניח את היד בשעה 6, מתגעגע לתנוחת האחיזה ב 405 הוותיקה של אבא...

מאז, עברו תחתי פונטו, מגאן ועכשיו 306 - כולם עם 3 נקודות עיגון - לא נח לאחיזה.

אבל זה רק אני...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא לבד. :mm_yeah:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אייל אני מאוד בטוח שהחלק הקטום בטויוטה זה בגלל היכולות הספורטיביות שלו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
4 נקודות, כי ככה יכולתי להניח את היד בשעה 6, מתגעגע לתנוחת האחיזה ב 405 הוותיקה של אבא...

מאז, עברו תחתי פונטו, מגאן ועכשיו 306 - כולם עם 3 נקודות עיגון - לא נח לאחיזה.

אבל זה רק אני...

עדיף שתתרגל ל 3-9 אתה לא אמור להחזיק את ההגה בשעה 6.

אייל, מה היתרון שאתה מוצא בהגה קטום בנהיגה ספורטיבית ?

פורסם

אפשר הסבר לגבי מה זה נקודות? 2 נקודות,3 נקודות,4 ארבע נקודות???

מה זה בכלל? וזה משנה?

ואיך אפשר לדעת?:multi: :multi: :multi:

ProJect306-Diamond

פורסם
אני אוהב את ההגה שלי מתקשר (ותודה ל 106 שהביאה אותי עד הלום).

+1 כמובן 106ראלי

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

• תוכן חדש...