Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, התקנתי סאב אתמול כפי שאתם יודעים והכל בינתיים בשלבי כיוונים, אבל שמתי לב כרגע שירדתי לאוטו, הדלקתי את האורות דרך + אור לד בתקרת הנוסעים והבחנתי שהם מהבהבים כשיש בומים של הסאב.

עכשיו בינתיים ראיתי שהאור דרך מהבהב ממש טיפה, אבל האורות היו מכוונים על עצים ולא בנסיעה ויכול להיות שהם מאוד מהבהבים במהלך הנסיעה. יש לי שאלה, האוטו הוא טויוטה קורולה 99.

המגבר עצמו 400 וואט(לא רמס) הסאב אמרו לי בין 600 וואט ל1000 וואט(לא רמס) והרמקול 200-300 וואט(לא רמס)

זה קשור?ומה אני צריך לעשות?אני לא רוצה שיקרה משהו לאורות כי מן הסתם שגם אם יקרה ואני ארחליף זה ייהרס שוב. אני מפחד שהבעיה חמורה. מה כדאי לעשות?

אדי, תעזור לי:lol:

פורסם

לפי מה שאני יודע זה אומר שאין דיי חשמל למערכת , כלומר בעיית מצבר.

1 : או שהמצבר לא חזק מספיק / ישן.

2: יכל להיות שזה תזוזה קלה של הנורות עצמם.

במידה וזה קפיצות מתח יש שני אפשרויות.

1: כאומר כבל. (אני לא ממליץ בשורה התחתונה זה עוד צרכן חשמל במערכת)

2 : להחליף את המצבר למערכת הזו אני מאמין שכל מצבר סטנדרטי יתאים (כנראה ששלך פשוט ישן)

בהצלחה.

פורסם

תראה אני לא ממש מבין בזה.

פשוט הייתה את אותה הבעיה לחבר שלי לפני כחודש , הוא בחר לחבר כבל וזה עבד אחרי כ שבועיים (ביגלל המלצות) הוא גם החליף מצבר.

ככה שזה בטוח בעיה במצבר השאלה היא רק מה עדיף כבל או מצבר.

אבל רק כדי להיות בטוח חכה לעוד איזה תגובה או שניים לפי שאתה מגיע להחלטה.

פורסם

זאת בעיה של אספקת זרם - או שהמגברים שלך צןרכים הרבה מאוד זרם, או שאלנטרנטור חלש

פתרונות, מהקל לכבד:

1) הוספת קבל גדול (1 Farad)- כנראה יפתור את בעיית עמעום אורות , אך בעית עומס על מערכת החשמל עדיין נשארת

2) שדרוג חיווט - בדוק שהחיווט למגברים בעובי המתאים, בדוק שהחיבור ל(-) של המצבר תואם את צריכת החשמל הכללית

3) שדרוג מערכת חשמל - אלטרנטור יותר חזק + מצבר פריקה עמוקה דוגמת optima

פורסם

אם עכשיו נהיה רציניים, אתה חושב שכדאי לוותר על סאב בגלל דבר כזה?

אני גם לא כל כך בטוח שזה עושה נזק..זה עושה?יש לך מושג?

ותמיד טענתי שהאלטנרור של הרכב חלש

פורסם

אדי, תעזור לי:lol:

מצטער, טעות בכתובת

אתה צריך לכוון הררררבה יותר גבוה... :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם זאת בעיה של צריכת יתר, אז בטווח הארוך זה עושה נזק למערכת החשמל , כי אתה מעמיס עליה

גם האלטרנטור וגם המצבר וגם החיווט משחקים כאן תפקיד, אז תתחיל מהחיווט, זה הכי זול. איך התקנת את הכבלים של המגבר? העברת רק את ה(+)? האם כבל (-) של המצבר תואם לסה"כ זרם שזורם במערכת?

פורסם

מגבר כזה לא אמור לגרום לתופעה שכזו ברכב שכזה.

היתה לנו טויטה שנת 2001 חמש שנים, עם מערכת מותקנת, עם שני מגברים ומעולם, מעולם לא היתה נפילת מתח.

או שיש שם בעיית טעינה בעומס בין אם זו תקלת אלטרנטור או תקלת מצבר

או שיש שם חיווט דק מידי, הארכה לא טובה וגם את החיווט לרמקולים עצמם הייתי בודק במקרה הזה.

כל השרשירים שנפתחים ע"י האחד שאיננו ערס כלל וכלל לא עד היום - מתחילים מאותה הבעיה...

המתקין!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

:lol:אי אפשר לומר שאתה לא צודק, אבל זה לא משנה כרגע.

אני כשהתגנתי את המגבר לא היה לי שמץ של מושג על חוטים שמוטים, מה חשוב ומה לא, אבל דבר אני זוכר הוא שהחוטים של הרמקולים נשארו אותו דבר, זאת אומרת או של הסט פיליפס הקודם או של הרמקול\מיקום מקורי שם.

בקשר לכל החוטים, למיטב ידיעתי הם היו יחסית מאוד דקים.

אני הולך מחר לחנות שיגמרו לכוון לי גם את הסאב, העניין הוא שמה הם יכולים לעשות כשקורה הבהוב אורות?לדעתי אף מתקין לא יכול לעשות משהו רציני בנוגע לזה...

עריכה:

אדי אתה טועה, המגבר לא גרם אף פעם לזה, מאז שחובר הסאב זה התחיל. הסאב אשם, לא?

פורסם

הסאב הוא לא הגורם הישיר אבל בעיקרון כן , הוספת רכיב וכמובן שגם צריכת החשמל גדלה בייחוד שסאבים זוללים הרבה דרכך כלל.

פורסם

אדי מה הקשר המתקין?!?:shock:

אני אומר זה הלקוח. אם אתה רוצה חיווט כמו שצריך ואת 3 הגדולים וכו, ושיהיה כמו שצריך הכול אתה צריך לשפוך כסף,

זאת אומרת אתה אומר למתקין מה להתקין, הוא לא יכול להתקין הכול לבד, וחייוט שיהיה כמו שצריך אם אתה לא קונה ומשלם על הקניה וגם על העבודה זה לא מסחרה.

בכל מקרה זה לא מתחיל מהמתקין זה מתחיל ממה שהלקוח רוצה. אם הוא רוצה לא להשקיע בחייוט או במצבר מכייון שאין לו תקציב.

(אני לא מדבר ספציפי על "אני לא ערס").

אני מדבר בכלכליות.

בכל מקרה אדי זה לא אמור להיות המתקין אשם.

אלא אך ורק הלקוח ודרישותיו!:ladysman:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם
:lol:אי אפשר לומר שאתה לא צודק, אבל זה לא משנה כרגע.

אני כשהתגנתי את המגבר לא היה לי שמץ של מושג על חוטים שמוטים, מה חשוב ומה לא, אבל דבר אני זוכר הוא שהחוטים של הרמקולים נשארו אותו דבר, זאת אומרת או של הסט פיליפס הקודם או של הרמקול\מיקום מקורי שם.

בקשר לכל החוטים, למיטב ידיעתי הם היו יחסית מאוד דקים.

אני הולך מחר לחנות שיגמרו לכוון לי גם את הסאב, העניין הוא שמה הם יכולים לעשות כשקורה הבהוב אורות?לדעתי אף מתקין לא יכול לעשות משהו רציני בנוגע לזה...

עריכה:

אדי אתה טועה, המגבר לא גרם אף פעם לזה, מאז שחובר הסאב זה התחיל. הסאב אשם, לא?

הסאב אשם בעקיפין - הוא פשוט צורך יותר זרם מהמגבר בכדי לזוז והמגבר צריך לספק את זה ומערכת החשמל שלך לא עומדת בקצב אז יש נפילות מתח.

אני כבר מריח קבל מיותר... אם כי - יכול להיות שזה יפתור את הבהוב האורות אבל מערכת החשמל עדיין זקוקה לבדיקה וככל הנראה טיפול בין אם זה חיווט או אלטרנטור או מצבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

הונדה, גם למתקין יש חלק חשוב.

בד"כ מגיע אדם שלא מבין לעומקם של דברים, וכשמציגים בפניו אפשרות של התקנה זולה יותר, לא קשה לנחש לאן הרוב יפנו.

מתקין רציני שיודע להסביר מה משמעות כל רכיב במערכת, יוציא לקוח מרוצה יותר מזה ששילם זול יותר, והלקוח גם יודע מה מותקן אצלו לרמת הרכיב, ולא רק "חוטים דקים" או לא.

נכון שבסופו של דבר ההחלטה אצל הלקוח, אבל גם אם הוא יסרב לחיווט תקין, לפחות יהיה לו את המידע של מה מותקן אצלו, ועל חשבון מה זה הגיע.

מתחדשת*

• תוכן חדש...