Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בקרוב מאזדה 3 וההתלבטות שלי כרגע זה או ללכת על מאזדה 3 קומפורט 1.6 שנת 2004/5

או על מאזדה 3 ספיריט 2.0 גם כן שנת 2004/5

לפני הקנייה רציתי לדעת מה בערך צריכת הדלק של כל אחד מהדגמים. מישהו אמר לי שהדגם על המנוע 2000 צורך פחות דלק מה 1600 (בניגוד למה שחשבתי) והוא הסביר לי שזה ככה כי המשקל של שני הדגמים זהה אבל בספיריט המנוע חזק יותר מה שאומר שהוא מתאמץ פחות ובגלל זה שורף פחות דלק... הגיוני??

הייתי רוצה לשמוע מאנשים שיש להם את הרכבים הללו, לדעת מה בערך צריכת הדלק שלהם??

פורסם

בוקר טוב וחג שמח לך

בתור אחד שנוסע כבר 3 שנים על מזדה 3 מנוע 2.02000 שנת 2005 ,

אני מאוד ממליץ לך לא להתקרב ל1.6 הרכב ממש שונה בהכול מהמנוע2.0

המיתלים של הרכב קשים יותר יש לו בקרת יציבות שתורמת המון לרכב הנ"ל ושלא נדבר על כוח 150 כ"ס לעומת 105 כ"ס .

הרכב צורך 1:12 מחוץ לעיר ובתוך העיר 1:9 ממצוע. המנוע 1.6 עושה פנים+ חוץ 1:10 .

קח בחשבון שיש למנוע 2000 2 מחלות :

תושבת מנוע .{ עלות של 900 ש"ח }

ורעשים מהמותחנים . { עלות של 560 ש"ח } .

הטיפולים קצת יקרים יותר כי החלקים שלו יקרים כמו מזדה 5 מנוע 2.0 פלגים אירידיום וכו' .

הייתי ממליץ לך להתגמש קצת ולקנות מנוע 2.0 זה רכב אחר לגמרי יש בו :

מושבי ספורט .

בקרת יציבות כבר ב 2005 .

סאן רופ .

6 כריות אויר.

מזגן בקרת אקלים .

גאנט 17 שתורם מאוד לאחיזה ולחזות הרכב .

כול הרכב צבוע {פסי קישוט וידיות צבועים לצבע הרכב לא שחור } .

גלגל ההגה + ידית הילוכים מצופים עור .

שליטה של הרדיו מגלגל ההגה .

שים לב במחירון ההבדל בין 1.6 ל 2.0 סה"כ לשנת 2005 4000 ש"ח אם שאלת אותי רק מנוע 2.0 בהצלחה :-)

פורסם

יש לי ספיריט.

עולם אחר מה1600.

האוטו נוסע על הכביש תענוג, צמיגים רחבים(אם תיפול על המקוריים הרווחת), חלון שמש, ג'אנט יפיפה(בייחוד בגרסאות של 04-05) אוטו מצויין.

לגבי דלק, אם אתה מחפש צריכת דלק של שברולרט ספארק או סוזוקי סוויפט אז אין לך מה לחפש. אבל לעומת משפחתיות רגילות ההבדל לא בשמים.

אם אתה גר באזור הררי כמו ירושלים או בצפון האוטו יהיה משתלם כי בעליות הוא מתאמץ הרבה פחות מה1600 הרגיל.

בעיקרון מומלץ בחום, אתה תהנה מאוד מהאוטו, יופי של שכירות.

לאוטו אין מחלות מיוחדות חוץ מהמנוע של החלון האחורי שהלך(כנראה שיחקו בו יותר מידי) ועוד סילון שרוף בגיר(700 שקך).

פורסם

מה לגבי הביטוח, כמה הבדל יש במחירי הביטוח בין שני הדגמים?

אני סטודנט אבל מתחת לגיל 24, כלומר עדיין נחשב צעיר...

אם כבר ביטוח, אולי יש איזו חברת ביטוח מומלצת שמישהו מכיר שיש בה הנחות לסטודנטים

פורסם
יש לי ספיריט.

עולם אחר מה1600.

האוטו נוסע על הכביש תענוג, צמיגים רחבים(אם תיפול על המקוריים הרווחת), חלון שמש, ג'אנט יפיפה(בייחוד בגרסאות של 04-05) אוטו מצויין.

לגבי דלק, אם אתה מחפש צריכת דלק של שברולרט ספארק או סוזוקי סוויפט אז אין לך מה לחפש. אבל לעומת משפחתיות רגילות ההבדל לא בשמים.

אם אתה גר באזור הררי כמו ירושלים או בצפון האוטו יהיה משתלם כי בעליות הוא מתאמץ הרבה פחות מה1600 הרגיל.

בעיקרון מומלץ בחום, אתה תהנה מאוד מהאוטו, יופי של שכירות.

לאוטו אין מחלות מיוחדות חוץ מהמנוע של החלון האחורי שהלך(כנראה שיחקו בו יותר מידי) ועוד סילון שרוף בגיר(700 שקך).

אאל"ט המקוריים היו מישלין. בתור אחד שמחזיק ברכב כזה שנת 2008, ממליץ לך במידה ותרכוש את המנוע 2000, להחליף צמיגים לטויו באותן מידות, הנסיעה תיהיה שקטה יותר.

מעבר לכך הרכב אצלי בערך חודש וחצי למרות שכבר הכרתי אותו מקודם. צריכת דלק ממוצעת של 1:10.5/11 תלוי באופי הנהיגה ובמהירויות גבוהות חסר לגיר את ההילוך ה5. אם ההתלבטות היא בין ה1.6 ל2.0 גם אני מצטרף להמלצה על הספיריט, אתה מקבל הרבה יותר רכב.

לגבי עלויות אחזקה, קח בחשבון שהעלויות יהיו יותר יקרות מאחזקה של 1600. כמו בכל רכב אחר

Confidence In Motion

פורסם
רשמת בקרת יציבות כבר ב 2005, האם זה אומר שבמאזדה 3 2.0 שנת 2004 אין בקרת יציבות??

לא, אין. בדגמים של 1.6 רק בדגם החדש שנת 2009 (!!!) יש לרכב ESP.

באופן כללי מאזדה 3 זה רכב לא בטיחותי בעליל, במיוחד בשנים שאתה מדבר עליהן.

דרך אגב, אני מדבר מניסיון - הייתה לנו 1.6 שהחליקה והלכה טוטאלוס ב-45 קמ"ש, מזל שאימא לא נהגה מהר יותר.

אם הבטיחות שלך ושל הנוסעים שלך חשובה לך, הייתי שוקל ברצינות רכב אחר.

ניב.

Big Fan of Heavy Cars with High Torque

(My 1st Owned - Mercedes C200 2009 (CDI

(My 2nd Owned - Suzuki Swift 2013 (Manual

(My 3rd Owned - Honda Accord 2003 (2.0L I-Vtec

פורסם

אני טיפה מבולבל לגבי המערכת בקרת יציבות.

נתקלתי במבחן הדרכים הזה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2878476,00.html

שבו רשום שכן יש מערכת בקרת יציבות והכתבה היא על מודל 2004.

ד"א, מישהו מכיר חברת ביטוח טובה שיש בה הנחות לסטודנטים?? (מצטער אם הייתי אמור לשאול זאת בנושא חדש אבל אני מעדיף שהכל יהיה לי במקום אחד...)

פורסם
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בקרוב מאזדה 3 וההתלבטות שלי כרגע זה או ללכת על מאזדה 3 קומפורט 1.6 שנת 2004/5

או על מאזדה 3 ספיריט 2.0 גם כן שנת 2004/5

לפני הקנייה רציתי לדעת מה בערך צריכת הדלק של כל אחד מהדגמים. מישהו אמר לי שהדגם על המנוע 2000 צורך פחות דלק מה 1600 (בניגוד למה שחשבתי) והוא הסביר לי שזה ככה כי המשקל של שני הדגמים זהה אבל בספיריט המנוע חזק יותר מה שאומר שהוא מתאמץ פחות ובגלל זה שורף פחות דלק... הגיוני??

הייתי רוצה לשמוע מאנשים שיש להם את הרכבים הללו, לדעת מה בערך צריכת הדלק שלהם??

בשנים האלו, מזדה 3 נחותה מקורולה ברוב הפרמטרים, ובטח בצריכת דלק.

כמו כן, המזגן שלה על הפנים בשנים אלו.

דגם 2000 צורך יותר דלק בעיר ומעט פחות מחוץ לעיר.

פורסם

ומה לגבי הלאנטיס (323) מנוע 2000 שנת 2002-2004?? גם בהם המזגן חלש?

מה זאת אומרת המזגן חלש? יש בו בעיות רבות הוא שהוא בעצמו מגיע ככה שלא מקרר טוב?

פורסם
בשנים האלו, מזדה 3 נחותה מקורולה ברוב הפרמטרים, ובטח בצריכת דלק.

כמו כן, המזגן שלה על הפנים בשנים אלו.

דגם 2000 צורך יותר דלק בעיר ומעט פחות מחוץ לעיר.

למה להטעות את הבן אדם ? למזדה 3 אין שום תקלות במזגן גם לי יש רכב 3 שנים ולהורים שלי הייתה אחת כזאת 4 שנים

ומה יש במזדה שהיא נחותה ????? מהקורלה 2005 ???? החלונות בקורולה מאחורה עדין ידני מזגן ידני ואין שום דבר !!!

קורולה 2005 אין בו שום דבר רכב פשוט לחלוטין .

פורסם
למה להטעות את הבן אדם ? למזדה 3 אין שום תקלות במזגן גם לי יש רכב 3 שנים ולהורים שלי הייתה אחת כזאת 4 שנים

ומה יש במזדה שהיא נחותה ????? מהקורלה 2005 ???? החלונות בקורולה מאחורה עדין ידני מזגן ידני ואין שום דבר !!!

קורולה 2005 אין בו שום דבר רכב פשוט לחלוטין .

אפילו היצרן הודה בבעית המזגן - פשוט חלש, בטח מול המזגן המעולה של הקורולה..

קורלה 2005 GLI (חלונות ידניים בדגם SUN לליסינג) "רכב פשוט לחלוטין" יותר טוב בכמעט הכל, מנוע, מרווח, נוחות, שקט, מזגן, אחזקה, איבזור וכו'.

מזדה 3 מתאימה למי שמחפש אוטו עם ניהוג ספורטיבי ומראה עדיף, מה שלא המקרה הזה, אם אני לא טועה.

פורסם
לא, אין. בדגמים של 1.6 רק בדגם החדש שנת 2009 (!!!) יש לרכב ESP.

באופן כללי מאזדה 3 זה רכב לא בטיחותי בעליל, במיוחד בשנים שאתה מדבר עליהן.

דרך אגב, אני מדבר מניסיון - הייתה לנו 1.6 שהחליקה והלכה טוטאלוס ב-45 קמ"ש, מזל שאימא לא נהגה מהר יותר.

אם הבטיחות שלך ושל הנוסעים שלך חשובה לך, הייתי שוקל ברצינות רכב אחר.

ניב.

טעות!! הייתה לי מאזדה 3, 2.0 מודל 2004, עד לפני ייומיים... לרכב יש החלט בקרת יציבות, מה שהחלט אין ל-1.6. מעבר לכך 6 כריות אוויר, צמיגים רחבים בחתך נמוך.

מעולם לא נהגתי ב- 1.6, אך ככל שהבנתי הרכב לא להיט.

צריכת הדלק המשולבת של הרכב הנו סביב 10 ק"מ לליטר. בנסיעה רגועה מחוץ לעיר ניתן בהחלט להגיע ל-12 ק"מ לליטר.

הייתי עולה מדי שבוע לירושלים מהמרכז, והמנוע החזק יחסית בהחלט עושה את העבודה היטב.

פורסם
תודה לכולם על התגובות והמידע. החלטתי ללכת על המזדה 3 מנוע 2.0 במידה ואמצא משהו עד 60K ש"ח.

אתה תמצא!

אני מכרתי את שלי (מודל 2004 כאמור) במצב מצוין + תוספות במחיר המחירון שהנו 56,000.

שים רק לב להצפת הליסינג הבלתי נגמרת הקיימת בשוק!

• תוכן חדש...