Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשאלתי הקודמת על עלות מאזדה 2 מול 3 הכנתי קובץ Excel:

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AgCR_Cu-Rv6TdHFFeEhqZlZFQ0ZUWjZ6cks2SWUyemc&hl=en

אפשר גם להוריד בפורמט אקסל פה:

https://docs.google.com/leaf?id=1Tq2v7UW26ub4iA4_fF162t6jJ1v_b5uRttbXcr44Pjc&hl=en

העלות מסבססת על סכום כסף קיים ולקיחת הלוואת גישור להשלמת הסכום. הרכבים הם גרסאות היותר מתקדמות (Comfort, dynamic)

הנתונים שאין לי מידע עליהם הם עלות תיקונים וטסט ואשמח לקבל תיקונים לגבי העלויות, צריכת דלק (הנתונים מצאתי בתגובות לכתבות באינטרנט, אשמח לתיקונים).

אבדן שווי רכב שמצאתי ממחירון יד שניה הוא 31% בשלוש שנים ראשונות ו-26% בשלוש שנים לאחר מכן.

עלויות ביטוח הבאתי מהאתר של AIG במחשבון המהיר. לקחתי את העלות הגבוהה יותר.

על פי המידע שיש עכשיו, הבדל העלות בין מאזדה 2 2008 לחדשה הוא 349 שקל לחודש או 4188 לשנה. כך שאולי שווה לרכוש רכב חדש.

לעומת זאת ההבדל בין ה-3 ל-2 הוא 733 שקלים וזה נראה לי הבדל משמעותי.

אשמח לקבל תיקונים והארות מתוך תקווה לקבל החלטה מה לקנות בימים הקרובים.

פורסם

נראה בסדר, למעט העובדה שגם ברכב חדש יש טיפולים שנתיים.

בכל מקרה, נראה שהנושא הכספי חשוב לך בהחלט, ובהנחה ואין לך צורך במכונית בגודל משפחתי, ה-2 תחסוך לך כסף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חישבת את הריבית החודשית המשולמת בגין ההלוואה כאילו התשלום הוא קבוע לאורך השנים (5% מסך ההלוואה הנלקחת).

הריבית יורדת ככל שאתה משלם את הקרן לאורך השנים, ולכן הריבית בהתחלה היא אכן כפי שציינת, אך בחודש האחרון מרכיב הריבית הוא נמוך מאוד וכמעט לא קיים.

כנס לבנק (או כל מקור מימון אחר) וקבל מהם הצעה מסודרת להלוואה והחזר חודשי.

(עלות המימון היא לא גדולה בתחשיב שלך ולכן הדבר לא יהפוך את היוצרות).

כנ"ל הדבר נכון בנוגע לחיסכון - הריבית שתשיג תיהיה ריבית דריבית בחודשים לאחר מכן.

שוב, לא מדובר בסכומים גדולים ולכן הפערים לא גדולים אך למען הדיוק...

אני אישית, אם אני נוסע 25K ק"מ בשנה, הייתי מעדיף את המאזדה 3.

היא פשוט טובה יותר ונעימה יותר בנסיעות ארוכות.

לעומת זאת, אם הרכב הוא כלי המסיע אותך מ א' ל ב' בלי שאתה מרגיש או איכפת לך יותר מדיי מההבדלים אז לך על המאזדה 2, היא תעשה את העבודה ותחסוך לך כסף בכיס.

Back to the original - NC again.

פורסם

מעניין, נסעתי על מאזדה 3 בשנים האחרונות, צריכת הדלק הממוצעת המשולבת עם מזגן עמדה על כליטר ל 10 ק"מ.

הרכב היה בסך הכל נוח, יושב טוב על הכביש, מערכת קול טובה (אך לא קוראת MP3 ולא מתחברת לכלום) שמעו בה טוב.

קצת צפוף וללא בעיות מכניות מיוחדות (היו לי רק טיפולים), נראה טוב (אבל כבר נמאס לראות אותו). לוח השעונים מעוצב יפה מאוד עם תאורה סגלגלה ברורה מאוד בלילה. הסתכלתי על האקסל ונראה לי שמחיר המכירה לאחר 3 שנים אופטימי למדי, ראיתי שיש כרגע ביד 2 למעלה מ 2200 מאזדות 3 למכירה חלקם במחירים שמתחילים ב 55K למודל 2008 ואם אנחנו מסתכלים על מאזדה 2 נראה לי שהמחיר שלה יקר מאוד ביחס למה שהיא מציעה, אני חושב שבפחות 15K ממחיר מאזדה 2 מודל 2008 מביאים רכבים חדשים מהיבואן, כמו C1 ודומיהן. ובכל מקרה חג שמח ושנזכה מתישהוא לקנות מכוניות משפחתיות חדישות במחירים שאפשר לעמוד בהם...

פורסם

@TB, צודק, לצורך הפשטות לא חישבתי ריבית דריבית וזה לא הבדל גדול. לגבי ההלוואה לפי מה שהבנתי בהלוואת גישור, משלמים רק את הריבית לאורך התקופה ובסוף מחזירים את הקרן לאחר מכירת המכונית.

מעניין, נסעתי על מאזדה 3 בשנים האחרונות, צריכת הדלק הממוצעת המשולבת עם מזגן עמדה על כליטר ל 10 ק"מ.

הסתכלתי על האקסל ונראה לי שמחיר המכירה לאחר 3 שנים אופטימי למדי,

המחיר מגיע למחיר המחירון כאשר בודקים את הדגם Comfort שלא מציעים אותו בליסינג. לפי דעתי זה גם דרך די טובה להיות בטוח שלא תקבל רכב ליסינג.

• תוכן חדש...