Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

מתלבט בדילמה שבכותרת :roll:

הכיוון הוא התמחות במימון/אסטרגיה (יש את זה בשניהם).

שכר הלימוד בבינתחומי הוא בערך פי 2.5 מתל אביב, אבל (לפחות על הנייר) בבינתחומי התואר יותר מעניין, פחות נוקשה, יותר קצר ויש רשת נטוורקינג רצינית למקום.

כל מי שאני מכיר ולמד/לומד בתל אביב מספר שזאת פתיחת תחת היסטרית (מכיר לא מעט כאלה), אבל לצערי אני לא מכיר אף אחד שעשה MBA בבינתחומי..

אם יש כאלה פה (או לחילופין מישהו יכול לקשר אותי למישהו כזה) זה מאוד יעזור.

תודה,

פורסם

אני לומד MBA באוני' ת"א והכל עניין יחסי.

ביחס ללימודי הנדסה בת"א זה רחוק מפתיחת תחת, לעומת זאת אנשים שלמדו תארים ראשונים יותר קלים מרגישים "פתיחת תחת".

יש בתואר הזה בערך 3-4 קורסים שהם קשים יחסית (שוב, יחסית) שמהם אני סובל בימים אלה [יחד עם חבר פורום ותיק נוסף שמסתבר שיושב קבוע 2 כסאות משמאלי :)]

בת"א יש לא פחות נטוורקינג אם לא יותר. להזכירך זו הפקולטה המובילה בארץ למנהל עסקים.

אותי אישית זה לא הכי מעניין לכן אני לא מגיע לכל הכנסים והאירועים , אבל מי שזה אחד מהיעדים שלו כנראה שיהיה מבסוט.

מבחינה כספית : אם בא לך לשפוך המון כסף על התואר השני שלך , תעשה את התואר של אוני' ת"א בשיתוף קלוג או מסלולים יוקרתיים אחרים שלא רואים ממטר את הבין טחונים.

(אני נמצא במסלול הרגיל)

מבחינת האורך של התואר: זה תלוי בך, אני לומד אותו בצורה מתונה מאוד, לא בא לי להתאבד עליו ואני גם לא ממש זקוק לו.

אפשר לסיים בשנתיים, לפי התכנון שלי אני אסיים ב3.

מבחינת התמחויות - מימון לא מעניין אותי, יתכן שאתמחה באסטרטגיה אך העדיפות העליונה היא ניהול טכנולוגיה ויזמות.

בוא נתחיל מהבייסיקס : יש לך נתונים להתקבל לת"א? אני נאלצתי לעשות פעמיים GMAT

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני הוא חבר הפורום שיושב ליד אייל.

מנהל עסקים, פתיחת תחת?

לא משנה היכן תבחר ללמוד, התואר בארץ לא קשה. הקושי הוא בשילוב בחיי היום יום בין עבודה למשפחה וקצת הפנאי שנותר.

אל תשכח שיש הבדלים אדירים בגלל נושא הפטורים. בוגר תעשיה וניהול מת"א יקבל את תקרת הפטורים וידלג כמעט על כל הקורסים הקשים.

לתל אביב ולבין תחומי יש "מוניטין" מעט טוב יותר מב"ש/י-ם/מכללה למנהל/בר אילן.

ייתכן ובבין תחומי יש דגש רב יותר מצד המוסד לנושא הנטוורקינג. אם זה שווה 80K שח זה תלוי בך.

במסלול הרגיל בת"א [שבו אייל ואני לומדים] אין עידוד מיוחד לנטוורקינג. סטודנטים מגיעים לשיעורים "ונמלטים" בסופם בחזרה לחייהם.

מסלולי להב/אקזקיוטיב/קלוג וכו' הם סיפור אחר ועולים בהתאם.

באופן כללי, אני חושב שאין טעם לגשת לתואר לפני שיש ניסיון של כמה שנים בתעשייה. התואר שופע עתודאים ובוגריי תואר ראשון עם גיל ממוצע של 26 שקוברים את נושא הנטוורקינג כמעט סופית לדעתי.

אם אתה חושב שתמצא את העבודה הבאה שלך בחיבור למישהו מהתואר אני מציע להנמיך ציפיות.

אז למה כן ללמוד? פשוט כדי ללמוד. לספוג קצת מהקורסים ולנסות ליישם בחיי היומיום.

אם בכל זאת קרה והתואר יתן בוסט קטן לקרירה - הרווחת.

אביעד

פורסם

סיימתי MBA בת"א, וזוהי דעתי:

בתור תואר שהוא לא יותר מקישוט לרזומה, אוניברסיטת תל אביב זה קישוט טוב יותר ממכללה, גם אם זו מכללה יקרה.

:turn-l:
פורסם

יובל- יש בזה משהו.

התואר הזה לא מאוד קריטי למישהו שיש לו תואר ראשון שאפשר לבנות עליו קריירה,עם זאת זה יכול להיות פוטנציאל קידום בעתיד: למשל אצלנו נפתחה משרת ניהול שהדרישות שלה תואר ראשון הנדסת חשמל ותואר שני MBA , אם נניח היה לי היום את התואר הזה ואת הוותק באירגון , רוב הסיכויים שהמשרה הזו היתה שלי.

עם זאת - אני דווקא דיי מבסוט ,התואר הזה הוריד לי מהמוח קצת חלודה, הכרתי לא מעט חברים (וחברות) חדשים ,גם מתחומים שונים ממה שאני עוסק בהם . אני משתדל לקחת איתי הלאה מהקורסים את מה שצריך ולא ממש מעניין אותי להתחיל להלחם על ממוצע ציונים.

כפי שאביעד אמר: האתגר הגדול זה לשלב הכל ביחד כי אני נאלץ להיקרע יומיים בעבודה 12-13 שעות כדי לחפות על השעות שאני בלימודים. יש כאלה שהגיעו להסדר טוב עם המעסיק אז מצבם עדיף.

נ.ב. אביעד, בסמסטר הקודם לפחות היו ים בחורות (בניגוד לסמסטר הזה). דברים שדיי נדיר לראות בהנדסה :)

בקשר לנטוורקינג, זה עניין של מזל באיזו קבוצה אתה נופל, הרי כל קורס מלומד ב5 קבוצות שונות, ויש איזה 30 קורסים שונים , אם יהיה לך מזל ליפול עם אנשים טובים מההתחלה, אתה תרוץ איתם עד סוף התואר ומחוץ לתואר . אם לא, אז זו בעיה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התגובות.

נתונים לקבלה לתל אביב יש (GMAT- 49 , תואר ראשון בכלכלה ניהול באונ' תל אביב -85), ניסיון מקצועי יש (עובד בתחום כבר 3 שנים מאז סיום התואר, והלוואי הייתי בן 26).

פתיחת תחת ב MBA בתל אביב- בת הזוג+עוד כמה חברים משנתון שלי נמצאים בשלב כלשהו בתואר (סמסטר אחרון וכד'). כולם מספרים שזה הרבה יותר קשה ממה שהם חשבו, כמות העבודות היא פסיכית לגמרי ולסיים את התואר בשנתיים זה על גבול איבוד האי שפיות.

נטוורקינג- זה לא הנושא העיקרי, ניתן להוריד מרשימת ההתייחסויות.

מטרות של התואר- נראה לי כ MUST למשרות ניהול בינוני ומעלה בעולם הכלכלה/כספים/ייעוץ אסטרטגי (במקום העבודה הנוכחי שלי, אין מנהלים בדרגי ביניים ללא תואר שני).

בינתחומי - מה שקוסם בסיפור הוא ההתמחות באסטרטגיה והגישה היחסית "STUDENT FRIENDLY"- יומיים מרוכזים בשבוע, אחד מהם הוא יום שישי, תואר מובנה של 18 חודשים, אין צורך בבידינג ושאר השטויות.

החסרון- 82 פאקינג אלף שקל (אבל גם זה פתיר באמצעות מימון ל-5 שנים והחזר של~ 1,500 שקל בחודש..).

אשמח לעוד התייחסויות ואם למישהו יש קונקשן לסטודנט שעושה MBA בבינתחומי :-D

פורסם

כנראה המושג "פתיחת תחת" איננו מוגדר היטב. אף אחד מהקורסים שעשיתי ב- MBA, לא הייתי מגדיר אפילו כרמת קושי בינונית (ליחוס, תואר ראשון הנ' חשמל אונ' ת"א).

מה שכן, זהו תואר מעיק ברמות על - הרבה מאוד מטלות מסוגים שונים, ששותות הרבה זמן ואנרגיה.

לגמור את התואר בשנתיים זה טרוף למי שעובד משרה מלאה. אני השלמתי אותו ב-4 שנים של 3 סמסטרים בשנה (ז"א גם סמסטר קייץ).

פורסם

מסכים עם קודמי, גם אני בוגר הנדסת חשמל תואר ראשון באוני' ת"א.

כנראה שקשה באימונים קל בקרב... :)

הקושי היחיד הוא להצליח להיות עם היד על הדופק בקורסים קשים יחסית , יחד עם שגרת החיים הרגילה. שלא לדבר על למצוא זמן ללמוד כמה ימים ברצף למבחן גדול.

כנראה שאנשים רגילים לחיים קלים בתואר הראשון ואז מקבלים את הזבנג כשדורשים מהם קצת יותר.

ולא, אני לא מפגיז מאיות , אני מסתובב באיזור ה80 מינוס וציונים לא מעניינים אותי בכלל.

דרך אגב, גם בתל אביב יש מסלול מובנה בדיוק כמו שאתה מתאר שיש בבין טחונים.

אנשים לומדים יומיים מרוכזים בשבוע וגומרים את התואר בשנתיים. בינינו - זה מוגזם. לדעתי מיותר לגמרי וקשה מדי אלא אם כן אתה מובטל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לי אין MBA, ושקלתי בעבר לעשות וויתרתי. אבל אני יכול להוסיף כאן על התגובות שנכתבו

מנסיוני האישי.

MBA בתחומים תעסוקה רבים הוא קישוט ולא יותר. לרוב אם אתם בעלי תואר ראשון, ישפטו

אתכם הרבה יותר עפ"י הנסיון התעסוקתי שלכם, ומה עשיתם בתפקידים השונים, ולא לפי איזה תואר

או כמה תארים יש לכם.

אני למשל עוסק בתחום של שוק ההון, וגם שקיבלתי עובדים לעבודה, פחות עניין אותי אם יש להם MBA

או לא, ואם הוא מי-ם/ת"א/בינתחומי וכד', ויותר עניין אותי מה הם עשו, ומה הם יודעים בפועל, ובאיזה תחומים.

בארץ בכלל יש פחות חשיבות לתארים וכד', בניגוד לחו"ל, ובעיקר בארה"ב, שם יש חשיבות מכרעת

לאיפה למדת.

אני אישית חושב שתואר MBA, בעיקר למי שעשה תואר ראשון בתחום כמו כלכלה או מנע"ס, אמור להיות

ממש לא קשה, והמשימה היא יותר בעייתית מבחינת זמן פנוי, בעיקר למי שנשוי עם משפחה, ויש לך

גם קריירה. לפותח השרשור, אני אישית הייתי עושה באונ' ת"א, היא לא פחות מוערכת, אם לא יותר,

ואני מניח שאם תגיע פעם לתפקיד בחו"ל, תואר מאונ' ת"א, יהיה דווקא יותר נחשב מהבינתחומי.

אם כבר אתה רוצה קלות ופרקטיות, הייתי הולך למכללה למנהל, שיש להם תואר לא רע בכלל ודיי מוערך,

והם מאוד פרקטיים בנושאי ואופי הלימוד שלהם. 80K שקל יותר, בחיים לא הייתי משלם כדי לקבל

תואר של הבינתחומי, גם אם זה אומר תואר קשה יותר בת"א.

פורסם

80אלף ש"ח זה סה"כ עלות התואר השני , והוא זהה למחיר של המכללה למנהל.

זה יוצא (ויתקנו אותי חברי הלומדים שם) 40 אלף לתואר שני בת"א.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בזמנו ביררתי מול המכללה למנהל: עם מקסימום פטורים עלות התואר היא 46K.

אין סיכוי שזה מתקרב ל80K גם בלי פתורים בכלל.

בת"א אני מניח שייצא בסביבות 30K עם קורסים בסמסטר קיץ שהם יקרים יותר.

לפתוח השרשור - עם הנתונים שלך אתה תתקבל בלי בעייה ותקבל את מקסימום הפטורים או קרוב לכך.

פורסם

זה לא חוכמה לשמוע מתלמידי תל אביב כמה טוב שם.

אני מכיר תלמידה שם, וזה ממש לא טוב, לא כיף ולא מעניין.

כמה פעמים ביקרתי שם, ואם אלו המנהלים של דור העתיד, המצב לא מזהיר.

בעבודה קיבלתי שלל קורות חיים של בוגרי תואר שני במנהל עסקים מתל אביב, להגיד שהם העפרון הכי מחודד בקלמר, אני לא יכול. וזה מעיד בכך שהם דורשים 10 אלף שקל, והם בוגרי תואר ראשון במחשבים עם נסיון בתוכנה.

אז הכל תלוי באדם, ולא במקום שבו הוא למד. יש כאלו שיגיעו רחוק בלי תואר, ויש כאלו שלא יתקדמו מטר איתו.

אישית למדתי תואר ראשון במנהל עסקים ברופין, ותואר שני בקריית אונו (יקר שם, קרוב לבינתחומי, וזה נבע מקהל יעד איכותי יותר מאוניברסיטות). והתואר הינו שנה ו3 חודשים בלבד (ימי שישי ורביעי אחר הצהריים).

גם שם זה לא ה-דבר. רוצה תואר איכותי? סע לשוויץ. גם נטוורק מצויין.

פורסם

אם היית קורא את כל השרשור היית רואה שיש מגוון תגובות ולא כולם מהללים את התואר.

כמה פעמים ביקרתי שם, ואם אלו המנהלים של דור העתיד, המצב לא מזהיר..

איך על סמך כמה ביקורים אתה מגיע למסקנה מעמיקה שכזאת? קורא מחשבות? או שאתה אורן זריף?

להגיד שהם העפרון הכי מחודד בקלמר, אני לא יכול. וזה מעיד בכך שהם דורשים 10 אלף שקל, והם בוגרי תואר ראשון במחשבים עם נסיון בתוכנה.

:roll::roll: מה???

פורסם
80אלף ש"ח זה סה"כ עלות התואר השני , והוא זהה למחיר של המכללה למנהל.

זה יוצא (ויתקנו אותי חברי הלומדים שם) 40 אלף לתואר שני בת"א.

ליביו

24 אלף...

מאיפה הבאת את ה40 הזה?!

SRACK, אני לא חושב שמישהו אמר שכיף בת"א , אני גם לא מצפה שיהיה כיף - זה תואר אקדמי במוסד מכובד. זה לא יום כיף ברופין.

האמת שקרעת אותי מצחוק עם השורה התחתונה שלך :

לפי התגובות שלך ציפיתי שמינימום תהיה בוגר קלוג ,וורתון או אולי אפילו הארווארד, אבל מעשית

למדת בצמד מקומות גרועים במיוחד, בתחתית של התחתית ואתה עוד מעז לבקר את אוני' ת"א :D

אם הייתי לומד תואר ראשון ברופין (או תואר שני בקריית אונו וחושב שיש שם באמת קהל איכותי), הייתי מעדיף לא להגיב.

זה לא חוכמה ללכת ללמוד במקומות ברמה מתחת לאפס עם דרישות קבלה אפס ולהיות חכם גדול.

זה כמו להיות בעלים של סובארו ג'סטי כל החיים ולתת ייעוץ ברכישת פרארי. :D

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מסכים לגמרי - לא כיף ולא מעניין. זה תואר מיותר לקישוט הרזומה. אז מה?

תואר שני בקריית אונו (יקר שם, קרוב לבינתחומי, וזה נבע מקהל יעד איכותי יותר מאוניברסיטות).

(אני חובש קסדה) בינינו, כמה מהאנשים הולכים ללמוד במכללות כי הם לא התקבלו לאוניברסיטה, וכמה בגלל ש"קהל היעד יותר איכותי" (לכאורה :lol:)?

• תוכן חדש...