Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוהב את אלה שנצמדים מאחורה ומהבהבים, חושבים שהם מלחיצים מישהו:? . אולי איזה בחורה שרק קיבלה רשיון או איזה זקן ילחץ מזה אבל אני במקרה הטוב מסיט את המראה ובמקרה הרע מוריד 20-30 קמ"ש ונוסע לאט. אם אני נמצא במצב שאני עוקף משאית שנוסעת 80 ואני על 100-110 אני לא אאיץ ל150 רק כי זה מאחורי נוסע ב70-80 קמש מעל המותר.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון אבל מי?

אלו שחושבים שהנתיב הוא בשביל לעקוף גם על 130 או אלו שחושבים שאם אתה עוקף אתה ילד חוצפן כי הם רוצים לנסוע על 200 ודיר בלאק אם לא תאפשר להם לנסוע על 200 כי הכביש של אבא שלהם שקנה להם את האוטו?

פורסם
אם היית קורא את השרשור במלואו התגובה שלך הייתה קצת יותר רצינית.

אני נותן לאנשים לנסוע איך שהם רוצים, אני לא רב עם אף אחד ולא מתנהג כבריון, לצערי המציאות בישראל היא שונה ולשמחתי אינני חי בישראל.

אינני עבריין צעצוע, אינני עבריין כלל, עבריין הוא זה שנצמד לרכב ממולו על מהירות גבוהה, עבריין הוא זה שטס על הכביש כשיש תנועה הומה מלפניו. אז תקרא לי עבריין צעצוע, אני חי בגישה של "live, and leave me alone" מכבד את כל הסובב אותי אבל אם יגיע איזה "עבריין צעצוע" כדברייך וישחק איתי משחקים (כן, יותר מפעם אחת מישהו החליט להציק לי בכביש, כולל אצבע משולשת כי לא מתאים לו שאני נוהג כחוק ובמיוחד כאשר יש לי ילדים ברכב) אז אני אשלח אותו לקיבינימט.

אתה לא מכיר אותי אישית ע"מ לדעת כמה רף הסובלנות שלי גבוה, וממש ממש ממש קשה לעצבן אותי, מספר תגובות פה היו חצופות מאוד, כאשר אנשים שהינם עבריינים (בלי גרשיים) מכריזים בעלות על הכביש ולכן כתבתי את מה שכתבתי. לא לוקח את החוק לידיים, לא רוצה בזה, אבל להפחיד איזה ילד מאעפן שנוהג בברוטליות זאת מצווה, הוא יחשוב פעמיים לפני שהוא יציק לאנשים נוספים.

אז לעודד את הבריונות הזאת, לוותר פעם אחר פעם כמו סמרטוט, לתת לבן אדם לחיות עם הדאווין הישראלי של "אני טוני מונטנה"

זאת הבעיה של החברה הישראלית. ישראלים יודעים להתלונן אבל לא יודעים לבצע. אין מערכת משפט ראויה ואני חושב שזאת הסיבה לכל החרא בארץ. למה אירופה שונה? למה ארה"ב שונה? חוקים, אכיפה וענישה.

כשיתחילו לאכוף אי שמירת מרחק ולתת 10 נקודות על זה+1500 שקל קנס אז יהיה יותר טוב.

אולי לאור ה"מוטיבציה החינוכית" שאתה מגלה כאן, שלא לדבר על הסתירה המובנית באמירה ש"לא לוקח את החוק לידיים..אבל להפחיד איזה ילד..זאת מצווה", גם מי שנשאר כאן לא צריך להצטער יותר מדי שעזבת. ובכלל כל הדיון הזה עוסק רובו ככולו בסימפטומים האויליים של כל מיני "ילדים" שכרגיל לא מוכנים לצאת "פריארים" והם כבר יראו להוא שאותת להם, או שעקף אותם או סתם עיצבן אותם, מי הגבר כאן. בקיצור, פחד.

פורסם

ומה לגבי אלה שנצמדים אליך, מהבהבים עם אורות גבוהים ומצפצפים כאשר אתה נוסע על כביש עם נתיב אחד לכל כיוון במהירות חוקית?

סדר הפעולות שלי:

1. מדליק ווינקרים

2. (אם הקודם לא עוזר) עוזב את הגז - זה בדרך כלל עוזר

3. אם שום דבר לא עוזר - יורד לשוליים (אם יש שוליים) כדי שהאידיוט יעקוף

בשלב השני לפעמים עוקפים כשיש פס הפרדה רצוף.

אגב, זה קורה לפעמים גם בכבישים עם יותר מנתיב אחד לכל כיוון, כאשר הרכב מאחור לא מסוגל לעבור לנתיב השמאלי על מנת לעקוף.

אני לרוב נוסע במהירות החוקית (80-90) ולאף אחד אין זכות "לזרז" אותי (כמובן מדובר על נסיעה בנתיב הימני או נתיב אחד לכל כיוון).

פורסם

הדבר הכי הזוי מבחינתי בכביש מהיר זה אלה שמוכנים בסוף לפנות לימני ולאחר שעקפת אותם בזריזות, הם חוזרים מיד לשמאלי בלי שום קשר למצב בכביש כאילו שאנחנו באנגליה. :)

זה כאילו הנהג מחזיר לעצמו את "כבודו" בכך שהוא ירד מהשמאלי? שלא ייקרה מצב שיהיה לו מוניטין של נוהג בימני "כמו כוסית".

הוא רוצה לוודא שמינימום אנשים שמו לב שלשנייה אחת הוא נהג עם המאזדה 3 בליסינג שלו - לא בנתיב השמאלי המכובד והיאה למעמדה של ה- Beast שלו...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

באמת חשבתי שהרמה של ה"נהגים" פה יותר גבוהה מזה, אבל אם גם בפורום מכוניות הכי גדול בארץ הרוב אידיוטים כאלה שחושבים שקודם הם יסיימו את העקיפה השאנטית שלהם ב 5 קמ"ש יותר מהרכב הנעקף ואז אולי יחזרו לימני, אין פלא שאני תקוע בכביש 6 בשמאלי על 130 והנהג ליסינג שלפני לא מבין למה אני מהבהב לו. :evil:

ואני כותב נהגים במרכאות מכיוון שמי שאין לו תרבות נהיגה לא ראוי להיקרא נהג, תקפצו לגרמניה ותראו מה קורה שאתם עוקפים על השמאלי בסלאו-מושן.

למען הסר ספק, אני לא מאלה שמהבהבים ומצפצפים ללא הגיון, אם אני רואה שהרכב שלפני לא יכול לחזור לימיני אני אפילו לא מהבהב, אבל אם הכביש ריק והוא נוסע לו שם כי הוא חושב שהוא בדרך המלך ובעצם גורם לי לעקוף מימין אני יהבהב חופשי (אבל לא להיצמד!).

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אולי לאור ה"מוטיבציה החינוכית" שאתה מגלה כאן, שלא לדבר על הסתירה המובנית באמירה ש"לא לוקח את החוק לידיים..אבל להפחיד איזה ילד..זאת מצווה", גם מי שנשאר כאן לא צריך להצטער יותר מדי שעזבת. ובכלל כל הדיון הזה עוסק רובו ככולו בסימפטומים האויליים של כל מיני "ילדים" שכרגיל לא מוכנים לצאת "פריארים" והם כבר יראו להוא שאותת להם, או שעקף אותם או סתם עיצבן אותם, מי הגבר כאן. בקיצור, פחד.

אכן יש סתירה וזה לאור העובדה שבישראל כן הייתי צריך להתמודד עם מצבים שכאלו מדי יום. זה לא הקטע של לצאת פראייר, ממש לא, לא מעניין אותי שכל העולם ואחותו יעקפו אותי, אבל כשהגעתי למצבים שאיזה מטומטם ציפה ממני לסכן את עצמי כי הוא מטומטם אז חשפתי שיניים, אני התמודדתי עם אנשים חסרי כבוד כל החיים שלי, ילדות ביפו, פנימיות ועוד, למדתי שאנשים עושים עלייך שריר כל הזמן , אז פעם, פעמיים עד שזה הופך להרגל, אז כן מי שיתקרב מאחורי אני אזוז, אם אין באפשרותי לזוז והוא יעשה לי דיסקוטק עם האורות הגבוהים, יצמד אליי ויצפצף, אני אזוז כשאוכל, אם אין אפשרות או שהוא יחליט להתנכל לי, אני אתן לו לעבור כשאוכל ואסע אחריו, לא אצמד, לא אצפצף, לא אהבהב עם האורות, פשוט אעקוב אחריו, במחלף אנחנו ניפגש ואני אתן לו מבט שלא משתמע ל2 פנים, אסע אחריו לאט לאט ואלחיץ אותו כמו שצריך ואז אסע לדרכי, אין כמו לשמור על קור רוח מול אדם עויין.

ולגביי זה שמי שנשאר בארץ לא צריך להצטער שעזבתי יש לי הרבה דברים להגיד, מבחינתך אין פסול בהתנהגות ברוטלית וחצופה, אתה מעדיף לחיות כשמסביבך אנשים שלא רואים את הסובב אותם ממטר, שיבושם לך.

לא כתבתי שאני דוגל באלימות או מתנהג באלימות, לא כתבתי שאני עושה עבירה כלשהי, כתבתי שאני מפחיד אותם, לא מסכן אותם!

כנראה שלא יצא לך להתמודד עם המיץ של הזבל כמוני, אנשים כמוני הם אלה שלא יתעלמו כשמשהו מסריח קורה מולם, התערבתי בהרבה מקרי בריונות בחיים שלי כדי לעזור לאנשים שאינני מכיר, בעוד שאנשים כמוך יסובבו את הראש למקום אחר ויתנהגו כאילו לא כלום לא קרה, אני רואה איך אנשים כמוך חיים בבועה. אין מצב שלא אעזור גם אם אני מסכן את עצמי, הצלתי בחורה מאונס בדרום ת"א, אתה יכול להגיד דבר כזה? האלימות בארץ גואה כי אנשים כמוך בוחרים להתעלם ממה שקורה סביבם, להתלונן ולהטיף מוסר בטוקבקים. אם אנשים היו פחות אגואיסטים ופחדנים אז דברים היו נראים אחרת.

ועוד דבר, ממתי אתה מדבר בשם הציבור כולו?

haters will hate

פורסם

אני אשמע יותר צדיק מהאפיפיור כנראה, אבל ככה באמת אני נוהג:

-תמיד בימין, למעט עקיפות.

-לעקיפה לא אצא אם במראה אני רואה מאחורי רכב ש"סוגר" עלי.

-גמרתי לעקוף, ואני לא "סוגר" מהר על הרכב שלפני בנתיב הימני - חוזר לימין. לפעמים "סוגר" מהר, אבל מאחורי רכבים אחרים - חוזר ימינה ומיד מאותת שמאלה.

-במקרים הבודדים בהם מהבהבים לי מאחור (אני מקביל לרכב שמימיני ויש דגנרט מאחורי) - לא מתרגש, פשוט מפנה את הנתיב כמה שיותר מהר. בד"כ ע"י האצה קלה. עדיף שימשיך הלאה וישאר כמה שיותר רגוע. אחרי שעבר אותי - לא נוקם.

-יש רכב תקוע בשמאלי והוא יכול לעבור ימינה - הבהוב קצרצר בודד עם האורות. לא זז - עוקף מימין. לא מתרגש, לא מתעצבן. אם הוא יכול לעבור ימינה - גם אני יכול.

הרציונל הוא שהתנועה צריכה לזרום. אני שם את החוק בצד, ההגיון חשוב לי יותר. אני לוחם צדק למען זרימת תנועה, ולא מעניין אותי באיזו מהירות אני או אחרים נוהגים. יותר מעניין אותי כמה פעמים הם יצטרכו לבלום (כמובן שהמטרה כמה שפחות בלימות).

מזמן גמרתי להתעצבן בכביש ולנסות לתקשר עם הנהג האחר באמצעות הבהובים/צפצופים/תנועות יד. זה חסר תועלת, בדיוק כמו לצפות מי.ל שיתנהג כמו בן אדם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

יש דברים שכנראה באים עם הגיל...

מה לעשות, אחרי שאתה רואה כל יום עוד ועוד מטומטמים על הכביש, אתה לומד ומתרגל

לעובדה שהם קיימים שם, ולא יעזור אם תעשה להם דווקא או תנסה לחנך אותם.

לגבי המתנחלים על השמאלי, זה מעצבן, אבל בד"כ רובם אחרי כמה הבהובים קלים,

במידה והם לא שמו לב, אחרי זמן סביר, שיש אחריהם רכב שרוצה לעבור, זזים לימין.

לגבי המטומטם התורן שרוצה את השמאלי, למרות שאתה לא יכול לתת לו לעבור, כי גם אתה תקוע שם,

לפעמים אחרי רכב מתנחל אחר, או שיירה בימין שלא מאפשרת לך לחזור אליו, ואתה לא

רוצה להגיע למהירויות גבוהות מידי, חכו בסבלנות, תנו לאותו טמבל להמשיך בשלו, אבל

ברגע שאפשר, אותתו ימינה ופנו לו את הנתיב.

תאמינו לי, לא שווה להתעצבן בגלל זה, ואל תעשו דווקא, לעולם אין לדעת איך מישהו יגיב לפרובוקציה

זו או אחרת שלכם.

פורסם
באמת חשבתי שהרמה של ה"נהגים" פה יותר גבוהה מזה, אבל אם גם בפורום מכוניות הכי גדול בארץ הרוב אידיוטים כאלה שחושבים שקודם הם יסיימו את העקיפה השאנטית שלהם ב 5 קמ"ש יותר מהרכב הנעקף ואז אולי יחזרו לימני, אין פלא שאני תקוע בכביש 6 בשמאלי על 130 והנהג ליסינג שלפני לא מבין למה אני מהבהב לו. :evil:

ואני כותב נהגים במרכאות מכיוון שמי שאין לו תרבות נהיגה לא ראוי להיקרא נהג, תקפצו לגרמניה ותראו מה קורה שאתם עוקפים על השמאלי בסלאו-מושן.

למען הסר ספק, אני לא מאלה שמהבהבים ומצפצפים ללא הגיון, אם אני רואה שהרכב שלפני לא יכול לחזור לימיני אני אפילו לא מהבהב, אבל אם הכביש ריק והוא נוסע לו שם כי הוא חושב שהוא בדרך המלך ובעצם גורם לי לעקוף מימין אני יהבהב חופשי (אבל לא להיצמד!).

ברצינות, יש לך בעיות בהבנת הנקרא?

אנחנו לא מדברים על עקיפות על 5 קמ"ש מעל המהירות של הנתיב הימני אלא על 140 קמ"ש וצפונה, כשהנתיב הימני נוסע על 90.

מדברים על מהירות שבה הבריונות של הניאנדרטלים שמהבהבים וצופרים כי 140 לא מספיק להם יכולה להרוג מישהו.

אנחנו לא האידיוטים מהליסינג שמתנחלים על השמאלי אלא אנשים שנוהגים מהר אבל בטוח.

הבעיה היא כשיש מישהו שרוצה לנהוג יותר מהר וגם שם ז-עין על כל מי שבכביש וחושב שהוא יכול לנסוע על 200 בכביש החוף, אז הוא רוצה ש"תעוף לו מהמסלול" ולא מאפשר לך לעשות עקיפה כמו שצריך, למרות שכשהתחלת אותה עשית הכל בצורה מתחשבת וחוקית.

פורסם
חוצפן? פוץ? ראבק אנשים, ז"ט יש פה אנשים שכותבים שהם טסים על הכביש וזה בסדר מבחינתם, אבל לעקוף מימין ? חס וחלילה זאת עבירה שאסור לבצע .

אתה לא הבנת... אם היית בודק זאת לעומק וקורא למה כתבתי את מה שכתבתי, היית מבין שתיארתי לאותו

בחור סיטוצואיה שבה אני זה שהוא הנהג הפורע חוק ומהבהב ונצמד, והכוונה הייתה להכליל את אותו בנאדם שציטטתי בסוג

האנשים האלה (אני ממש לא כזה).

בקיצור, תקרא כמה תגובות קודם לכן ותבין את הכוונה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

כולם בריונים!

* הנוסע המתמיד בנתיב השמאלי.

* הנוסע שאינו מפנה מידית את הנתיב השמאלי בגמר העקיפה.

* הנצמד מאחור, חסר הסבלנות והסובלנות.

* הממהר אשר אינו מתאים את מהירותו גם כשהנתיב אינו פנוי.

* היוצא לעקיפה כשרכב אחר ממלא לו את המראה השמאלית.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אני אשמע יותר צדיק מהאפיפיור כנראה, אבל ככה באמת אני נוהג:

-תמיד בימין, למעט עקיפות.

-לעקיפה לא אצא אם במראה אני רואה מאחורי רכב ש"סוגר" עלי.

-גמרתי לעקוף, ואני לא "סוגר" מהר על הרכב שלפני בנתיב הימני - חוזר לימין. לפעמים "סוגר" מהר, אבל מאחורי רכבים אחרים - חוזר ימינה ומיד מאותת שמאלה.

-במקרים הבודדים בהם מהבהבים לי מאחור (אני מקביל לרכב שמימיני ויש דגנרט מאחורי) - לא מתרגש, פשוט מפנה את הנתיב כמה שיותר מהר. בד"כ ע"י האצה קלה. עדיף שימשיך הלאה וישאר כמה שיותר רגוע. אחרי שעבר אותי - לא נוקם.

-יש רכב תקוע בשמאלי והוא יכול לעבור ימינה - הבהוב קצרצר בודד עם האורות. לא זז - עוקף מימין. לא מתרגש, לא מתעצבן. אם הוא יכול לעבור ימינה - גם אני יכול.

הרציונל הוא שהתנועה צריכה לזרום. אני שם את החוק בצד, ההגיון חשוב לי יותר. אני לוחם צדק למען זרימת תנועה, ולא מעניין אותי באיזו מהירות אני או אחרים נוהגים. יותר מעניין אותי כמה פעמים הם יצטרכו לבלום (כמובן שהמטרה כמה שפחות בלימות).

מזמן גמרתי להתעצבן בכביש ולנסות לתקשר עם הנהג האחר באמצעות הבהובים/צפצופים/תנועות יד. זה חסר תועלת, בדיוק כמו לצפות מי.ל שיתנהג כמו בן אדם.

+1, שכל "התקועים" ייקראו ויפנימו! בטוח יצאת יותר צדיק מה"צדיקים" שתוקעים את השמאלי בטענות מגוחכות שמראות שאינם "חיים את הכביש" כאשר הם עליו.

כולם בריונים!

* הנוסע המתמיד בנתיב השמאלי.

* הנוסע שאינו מפנה מידית את הנתיב השמאלי בגמר העקיפה.

* הנצמד מאחור, חסר הסבלנות והסובלנות.

* הממהר אשר אינו מתאים את מהירותו גם כשהנתיב אינו פנוי.

* היוצא לעקיפה כשרכב אחר ממלא לו את המראה השמאלית.

+1, מסכים -

להצמד לרכבים אחרים זה בטוח לא חכם. (מאלה אני תופס מרחק בטחון כפול מאחוריהם ונותן להם שייפנו בשבילי את הנתיב :))

פורסם

+1, סוף סוף תגובה נורמלית בשרשור הזה.

זה פשוט הזוי מה שהולך פה, באמת שעכשיו אני לא מתפלא למה הכבשים נראים כך.

אנחנו לא מדברים על עקיפות על 5 קמ"ש מעל המהירות של הנתיב הימני אלא על 140 קמ"ש וצפונה, כשהנתיב הימני נוסע על 90.

מדברים על מהירות שבה הבריונות של הניאנדרטלים שמהבהבים וצופרים כי 140 לא מספיק להם יכולה להרוג מישהו.

לנסוע 140קמ"ש בטמפרה שלך הרבה יותר מסוכן מלנסוע 160קמ"ש ברכב מודרני.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...