Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המכונית בה אני נוהג הינה ניסן אלמרה 2006 ואשמח לעזרה בשתי ההתלבטויות הבאות :

1. השמן הוא 10W40 - לפי ספר הרכב, כל 1000 קילומטרים ייתכן מעט חוסר בשמן, ז"א שזה דבר תקני.

כאשר ניגשתי למכונאי, האחרון טען בפני שכל שמן בצמיגות 10W40 יתאים - האם זה נכון? מדובר בהוספת מעט שמן בין טיפול לטיפול.

אני שואל זאת, כיוון שבספר רכב מופיעה המלצה מסויימת, אך כמובן שלא כל המניעים טהורים (שיתוף פעולה בין חברות וכו").

בשורה התחתונה, המכונאי טען בפני כי כל השמנים מאותו סוג צמיגות הם אותו הדבר.

2. באמצעות התמונה, ניסיתי להמחיש את כמות השמן במכונית. לפי ספר הרכב, כל ה"משטח השחור" אמור להיות מכוסה בשמן, אך המכונאי טען כי זו הכמות הרצוייה, כיוון שאם כל ה"משטח השחור" יהיה מכוסה, זה יהיה יותר מדי ויכול להוביל לנזילות - האם הוא צודק?

נ.ב

המכונאי הוא מכונאי במוסך מורשה של היבואן ואנא צאו מנקודת הנחה כי הוא איננו בעל אינטרס כזה או אחר.

תודה מראש לכולם !

פורסם

1. בהנחה כי אתה משתמש באותו סוג (סינטטי/חצי סינטטי) המקילים טוענים כי ניתן לערבב שמנים של יצרנים שונים והמחמירים (ואני בתוכם) טוענים כי רצוי להמנע. במקרה שלך, בו מדובר על הוספת כמות זעומה של שמן, עדיף שתקנה עוד ליטר של השמן הקיים במוסך ותשתמש בו.

2. כנראה שלא. אבל שים לב וזה חשוב, עודף שמן עלול לגרום לנזק. ההנחה שלי היא שהמכונאי דואג כי בדיקת השמן שלך לא תתבצע כראוי (משטח לא מאוזן, מנוע חם) וכתוצאה מכך תמלא יותר מדי שמן בטעות כך שעדיף להישאר מתחת למקסימום.

לדעתי, רכב תקין לא אמור לאכול לך כל כך הרבה שמן כך שתצטרך להוסיף שמן בין טיפולי 15K ומה שנכתב בספר הרכב הוא סוג של כסת"ח. במקרה של צריכה מוגזמת, נאמר 0.5 ליטר כל 1K ק"מ, יש לבדוק את הסיבה.

פורסם

בקצרה:

1. מומלץ להוסיף בדיוק את אותו השמן, שמילאו לך בטיפול האחרון .לשמנים יש תוספים, והם (התוספים) שונים בין היצרנים ובין סוגי השמן של אותו היצרן.

2. כל עוד רמת השמן היא בין מינימום למקסימום, המצב תקין. שים לב שהיא לא יורדת מתחת למינימום, ותזהר ממילוי מעל למקסימום (יגרום ללחץ השמן מוגבר).

לא כל השמנים הם אותו הדבר.

אני ממליץ לא לקנות שמן בדרגת האיכות מתחת ל SL (רשום על המיכל).

השמנים שאני ממליץ ( כולם חצי סינטטי 10-40W ) :

ELF (זה כנראה מה שרשום לך בספר),

VALVOLINE

RHEINOL

במוסך מורשה משתמשים בשמן של "פז" .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
1. בהנחה כי אתה משתמש באותו סוג (סינטטי/חצי סינטטי) המקילים טוענים כי ניתן לערבב שמנים של יצרנים שונים והמחמירים (ואני בתוכם) טוענים כי רצוי להמנע. במקרה שלך, בו מדובר על הוספת כמות זעומה של שמן, עדיף שתקנה עוד ליטר של השמן הקיים במוסך ותשתמש בו.

ניתן לקנות במוסך מורשה בקבוק של ליטר וחצי בלבד בעלות של 140 ש"ח, ללא מע"מ - עם כל הכבוד והאהבה למכונית, המחיר מוגזם מדי בשביל קניית שמן "לביטחון", שיהיה בבית.

2. כנראה שלא. אבל שים לב וזה חשוב, עודף שמן עלול לגרום לנזק. ההנחה שלי היא שהמכונאי דואג כי בדיקת השמן שלך לא תתבצע כראוי (משטח לא מאוזן, מנוע חם) וכתוצאה מכך תמלא יותר מדי שמן בטעות כך שעדיף להישאר מתחת למקסימום.

האמת שממש לא חשבתי על הכיוון הזה ואולי אתה צודק.

לדעתי, רכב תקין לא אמור לאכול לך כל כך הרבה שמן כך שתצטרך להוסיף שמן בין טיפולי 15K ומה שנכתב בספר הרכב הוא סוג של כסת"ח. במקרה של צריכה מוגזמת, נאמר 0.5 ליטר כל 1K ק"מ, יש לבדוק את הסיבה.

VLADCLAR,

בספר הרכב, מומלץ על סוג שמן אחד בלבד והוא כבר לא קיים בתחנות פז (אחרי ביקור באחת התחנות). במקומו קיים סוג שמן אחר אשר מחירו הוא 90 ש"ח לליטר - במחיר כזה, אני מעדיף לקנות שמן מחברה ידועה.

רשמתי בפניי את השמות המומלצים ואני אבדוק זאת, תודה על ההמלצות.

לפי הכתוב פה, אני מבין שזה לא קריטי שרמת השמן תהייה ב-MAX והיא יכולה להיות באמצע בין MAX ל-MIN ללא שום חשש, נכון ?

פורסם

מוזר מה שאתה אומר "בספר הרכב, מומלץ על סוג שמן אחד בלבד", בדרך כלל ישנה רשימה של צמיגויות מומלצות (בהתאם לטמפרטות סביבה) ואולי תקנים פרטיים של היצרן (למרצדס, ב.מ.וו. ואחרים קיים תקן משלהם אשר שמן העומד בתקן רושם על אריזתו). -לרכוש ליטר וחצי בעלות של 140 ש"ח נשמע מוגזם בטירוף. -לא רוכשים שמן בתחנות דלק, לך לחנות חלפים ותוכל לרכוש במחיר זול בהרבה. -רמת השמן יכולה להיות בין MAX ל-MIN והמצב תקין, אין חובה להוסיף שמן עד המקסימום (אלא אם יש לך מצוף גובה שמן ואתה חושש מנזק בראש המנועhttp://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif)

פורסם

לא מוזר שום דבר.

מהיכרות עם רכבי רנו (אותו היבואן גם של ניסאן), בספר הרכב רשומה המלצה לשמן PAZCARSYNT (או משהו בסגנון).

השמן הזה לא נמכר בשום מקום (גם לא בתחנות פז), רק במוסכי היבואן.

אצלי ברנו על כל המדבקות של ELF (המלצה של רנו עולמית) היו מודבקות המדבקות של שמן "פז" (כמובן, גם הוא עומד במפרט היצרן).

גם בספר הרכב היה פרסום של השמן הישראלי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מוזר מה שאתה אומר "בספר הרכב, מומלץ על סוג שמן אחד בלבד", בדרך כלל ישנה רשימה של צמיגויות מומלצות (בהתאם לטמפרטות סביבה) ואולי תקנים פרטיים של היצרן (למרצדס, ב.מ.וו. ואחרים קיים תקן משלהם אשר שמן העומד בתקן רושם על אריזתו). -לרכוש ליטר וחצי בעלות של 140 ש"ח נשמע מוגזם בטירוף. -לא רוכשים שמן בתחנות דלק, לך לחנות חלפים ותוכל לרכוש במחיר זול בהרבה. -רמת השמן יכולה להיות בין MAX ל-MIN והמצב תקין, אין חובה להוסיף שמן עד המקסימום (אלא אם יש לך מצוף גובה שמן ואתה חושש מנזק בראש המנועhttp://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif)

כל נהג חדש יודע ששמן לא קונים בתחנת דלק, אבל מה קורה כאשר ההמלצה, לפי הספר הרשמי, היא רק לשמן אחד והוא תוצרת פז ? :) לא עניין אותי פה הכסף, אלא יותר למצוא את המוצר שרציתי.

דרך אגב, אני לא טועה, יש המלצה על עמוד שלם והיא אחת ויחידה - "שמן קסטרול" תוצרת פז. כאמור, כבר אין כזה דבר "קסטרול" בפז ויש עכשיו שם חדש, שאני לא זוכר אותו.

VLADCLAR,

לצערי, אני מכיר את העניין של "לקנות רק במוסך מורשה".

קניתי שני ליטר מי קירור ירוקים "מיוחדים" של ניסאן במוסך מורשה בעלות 60 ש"ח. מוגזם לכל הדעות, אבל אני לא אעשה עניין ממחיר בסדר גודל כזה, כמובן.

לגבי מצב השמן, הוא נמצא על שלושה רבעים ואני אסכים לחיות עם זה :), העיקר שלא יהיה על החצי.

בכל מקרה, אני ארכוש שמן 10W40 מאחת החברות המומלצות, ליתר ביטחון (כמובן שאני לא שוכח את התקן SL, שהוזכר פה).

תודה רבה לכם.

פורסם

כשאתה אומר "לפי ספר הרכב" או "לפי הספר הרשמי" אתה מתכוון לספר הרכב בעברית. אבל תגיד משהו-מה כתוב בספר הרכב המקורי בנוגע לשמן?

פורסם

לא ניסיתי לשכנע אותך ללכת למוסך מורשה כדי לקנות שמן של "פז", להיפך, נתתי לך כמה חברות שמן ידועות שמייצרות שמנים איכותיים.

אין קשר בין שמן של פז לתחנות דלק של פז.

הלכת למקום הלא נכון לחפש את המוצר, זה כל מה שרציתי להגיד לך.

לילה טוב.

כמה תמונות של השמנים איכותיים:

http://picture.yatego.com/images/459ba31e80d509.7/1310.jpg

http://www.mx5parts.co.uk/images/si3640.jpg

http://www.bdror.co.il/var/7967/306101-%D7%A9%D7%9E%D7%9F%2010-40.jpg

http://www.olajplaza.hu/shop/55-92-large/valvoline-durablend-10w40-4l.jpg

http://www.aepdirect.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/38cfea09e10bd786ff870d78de0cb62b.jpg

פורסם
כשאתה אומר "לפי ספר הרכב" או "לפי הספר הרשמי" אתה מתכוון לספר הרכב בעברית. אבל תגיד משהו-מה כתוב בספר הרכב המקורי בנוגע לשמן?

כמו שהבנת, "רשמי" ו-"רכב" יצאו לי כמילים נרדפות :).

אין לי את הספר באנגלית, אלא רק את הגירסא בעברית.

VLADCLAR,

הבנתי אותך לאורך כל ההודעה שרשמת, סתם רציתי לשתף ולתת דוגמא משלי לקניית מוצרים במוסכים מורשים.

כפי שרשמתי, אני מעריך את ההצעות שלך ואני אבדוק אותן אחת - אחת.

נ.ב

עכשיו, כשראיתי את התמונה הראשונה, נזכרתי שיש לי את השמן של ליקווי מולי, אשר קניתי כאשר הייתה לי הפולו.

האם זה בסדר להשתמש בו, כאשר הוא יושב בסביבות 4 שנים בארון ונפתח רק פעם אחת ?

פורסם

לא כדאי להשתמש בשמן שהיה פתוח מעבר לשנה.

פורסם
שלום לכולם.

המכונית בה אני נוהג הינה ניסן אלמרה 2006 ואשמח לעזרה בשתי ההתלבטויות הבאות :

1. השמן הוא 10W40 - לפי ספר הרכב, כל 1000 קילומטרים ייתכן מעט חוסר בשמן, ז"א שזה דבר תקני.

כאשר ניגשתי למכונאי, האחרון טען בפני שכל שמן בצמיגות 10W40 יתאים - האם זה נכון? מדובר בהוספת מעט שמן בין טיפול לטיפול.

אני שואל זאת, כיוון שבספר רכב מופיעה המלצה מסויימת, אך כמובן שלא כל המניעים טהורים (שיתוף פעולה בין חברות וכו").

בשורה התחתונה, המכונאי טען בפני כי כל השמנים מאותו סוג צמיגות הם אותו הדבר.

2. באמצעות התמונה, ניסיתי להמחיש את כמות השמן במכונית. לפי ספר הרכב, כל ה"משטח השחור" אמור להיות מכוסה בשמן, אך המכונאי טען כי זו הכמות הרצוייה, כיוון שאם כל ה"משטח השחור" יהיה מכוסה, זה יהיה יותר מדי ויכול להוביל לנזילות - האם הוא צודק?

נ.ב

המכונאי הוא מכונאי במוסך מורשה של היבואן ואנא צאו מנקודת הנחה כי הוא איננו בעל אינטרס כזה או אחר.

תודה מראש לכולם !

שלום

לשאלתך הראשונה , לפי הוראות היצרן שמן 10W40 הוא שמן מתאים ,אבל הוא צריך להיות בדרגת איכות מינימלית SJ.

אולם לפי ההוראות באוטודטה, השמן שישמור טוב יותר על המנוע שלך הוא 5W30 בדרגהSL.

קימים בשוק שמנים חצי סינטטיים זולים מאד, איכותם ירודה בהתאם, לכן כדאי לקנות שמן של חברה ידועה.

באופן מעשי הכי כדאי לבקש מהמוסך שמטפל , שימכור לך את אותו השמן שמכניסים במוסך לצורך מילוי ביניים.

לשאלתך השניה, רצוי מאד שגובה השמן יהיה תמיד על הקו העליון, לא מעליו.

יום טוב

פורסם

שלום אמנון,

השמן שנמצא ברכבי הוא 10W40 ולכן אין לי טעם לקנות שמן אחר, ע"מ למלא קצר חוסר, במידה וקיים.

לפי מה שקראתי באינטרנט ולא רק פה, האיכות צריכה להיות SL ולא SJ (לא מכיר את העניין לעומק).

בקשר לשאלה השנייה, לא שאלתי האם השמן צריך להיות מעל הקו העליון, אלא אם הוא חייב להגיע אליו.

בכל מקרה, תודה על התגובה.

פורסם
שלום אמנון,

השמן שנמצא ברכבי הוא 10W40 ולכן אין לי טעם לקנות שמן אחר, ע"מ למלא קצר חוסר, במידה וקיים.

לפי מה שקראתי באינטרנט ולא רק פה, האיכות צריכה להיות SL ולא SJ (לא מכיר את העניין לעומק).

בקשר לשאלה השנייה, לא שאלתי האם השמן צריך להיות מעל הקו העליון, אלא אם הוא חייב להגיע אליו.

בכל מקרה, תודה על התגובה.

שלום

אין בעד מה, אשמח לסייע בכל נושא.

לפי API שזה מכון הנפט האמריקאי , הם נתנו סימנים לשמן כדי לזהות לאיזה שימושים הוא מתאים, ובאיזה דרגת איכות.

כל דרגות האיכות שמתחילות באות S מיועדות למנועי בנזין, ובאות C מיועדות למנועי דיזל.

עם השנים התוספים שהוכנסו לשמן השביחו אות יותר ויותר, כך למשל דרגת איכות SA היא של שמן מינרלי עם חומר נגד הקצפה, והוא היה מקובל בשנות ה-60. בשנות ה70 וה80 השביחו את השמנים באמצעות תוספים נוגדי חימצון,מונעי משקעים שנוצרים בטמפרטורות גבוהות ונמוכות, הפחתת בוצה שחורה והגיעו לסימון איכות SF.

בשנות ה90 הצליחו להשביח את השמנים עוד יותר, דבר שגרם לחיסכון באנרגיה והגיעו לדרגה SJ.

היום דרגות השמן הגיעו כבר לSL וSM והשמנים יציבים יותר בטמפרטורות גבוהות ומכילים דטרגנטים לשומנים המעלים מאד את איכות השמן.

שיהיה יום טוב

• תוכן חדש...