Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי תוכנית על מרוצים של שנות ה30 40 וכשדיברו על אחת המכוניות אמרו שיש לה מגדש צנטרפוגלי.

מזה ?

תודה מראש

פורסם
ומה זה קלאץ' צנטרפוגלי?

קח ביצה טרייה , שבור אותה בקערה , קח מזלג , והתחל לערבב לאט.

הגבר את הקצב .

שם לב שהבלילה מקבלת צורה אחידה ומסתובבת סביב דפנות הקערה?

עכשיו תחשוב לרגע שהקערה עם הביצה הן הפלטה של הקלאץ' עם שמן בתוכו , וגלגל התנופה הוא המזלג

מתחילים לסובב את גלגל התנופה יותר מהר , כלומר נותנים גז.

הוא מסובב את השמן יותר ויותר מהר , עד שהפלטה (הקערה כביכול) מתחילה להסתובב גם היא , ולהעביר את כח המנוע אל הגיר.

פורסם

ברמה העקרונית , אם זכרוני אינו מטעני , הרעיון המקורי היה של אברהם פורת ז"ל , בהסבר על אופן פעולת תיבה אוטומטית. :idea:

פורסם

רגע, לא הבנתי.

כל כמה זמן היה צריך להחליף ביצה? כל טיפול קטן?

ובכלל, היא לא הייתה נקרשת מחום המנוע?

אפשר לשפר ככה קלאץ' קיים? 12 ביצים מספר 2 עולות 8 ש"ח, אז נראה לי שאם זה יוצא פחות מ 19.90 ש"ח אז זה שווה אפילו שזה מעפן. לא?

פורסם
רגע, לא הבנתי.

כל כמה זמן היה צריך להחליף ביצה? כל טיפול קטן?

ובכלל, היא לא הייתה נקרשת מחום המנוע?

אפשר לשפר ככה קלאץ' קיים? 12 ביצים מספר 2 עולות 8 ש"ח, אז נראה לי שאם זה יוצא פחות מ 19.90 ש"ח אז זה שווה אפילו שזה מעפן. לא?

אכן עלית על הנקודה. הפתרון הנ"ל לא לקח בחשבון החלפת גיר פעם בחודש , ולכן עברו לשימוש בקלאץ' רגיל.

עם זאת , נהגי מירוצים רבים עדיין טוענים בלהט שזהו הפתרון הטוב ביותר לנהיגת מירוצים , שכן הוא מאפשר העלאת הילוכים מהירה בסגנון Sunny side up.

עם השנים הוכנס גם השיפור בדמות קוויק שיפט , אשר הינו למעשה הכנסת מקל עץ לביצה וערבובה במהירות , עד לקבלת מקושקשת. :roll::silly:

פורסם

אני אומנם לא מנהל פורום אבל תראו לאן שרשור בפורום טכני ואני מדגיש טכני מתגלגל ואני אפילו לא קיבלתי רמז למה שביקשתי.

פורסם
אני אומנם לא מנהל פורום אבל תראו לאן שרשור בפורום טכני ואני מדגיש טכני מתגלגל ואני אפילו לא קיבלתי רמז למה שביקשתי.

תאמת אני לא רואה כל פסול ב-להסביר דבר מסויים בצורה יותר יצרתית מהרגיל, כי מבינים את זה הרבה יותר טוב....

חחחח ותפסיק ללקק למנהלים :mm_tongu:

Honda hornet 600

פורסם

הנה,בבקשה-כל החומר הטכני שתזדקק לו על מגדשי ג'י .אל תצפה שמישהו אשכרה ישב ויסביר לך איך העסק עובד-כי עם כל הכבוד אין לאף אחד כאן את היכולת להקליד 5 שעות.הוספתי מידע על מנועי G של פולקסוואגן-היחידים שקיימים כיום בייצור מוכך והמוני שפועלים בצורה כזאת.

קריאה נעימה.

http://www.geocities.com/MotorCity/8222/devg60p1.htm

http://www.polog40.co.uk/history/g-lader.html

glader01.jpg

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אין שום קשר בין הביצה אל המגדש. :D

הם מדברים על ממיר מומנט ולא על מגדש הם מנסים להסביר מהו נוזל הידראולי ומה תפקידו.

ותומר תודה

• תוכן חדש...