Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרה שנתית - אופנוע אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי 50 סמק לא אספנות מבוטח ב 2180 ש"ח.

(מבוגר , יחיד , בלי הסטוריה בעייתית)

בסטטוס אספנות תשלם רבע מזה, כלומר בערך 545.

לדעתי זה משתלם לך למרות העלייה באגרת הרישוי.

פניתי בעבר לאחד מראשי המועדון באופן אישי בנושא זה והוא לא התייחס לזה בכלל. הוא ענה לי משהו כמו: זה בסך הכל כמה גרושים, אין סיבה לעשות מזה עניין.

פניתי למשרד הרישוי ונעניתי על ידם שהחוק לא מבדיל בין מכונית לדו גלגלי- שניהם רכב אספנות וככה זה ואין מה לעשות...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברה, לא מכל דבר צריך לעשות עניין!

את התוספת בתשלום האגרה לדו"ג אספנות אתם חוסכים פי כמה וכמה בתשלום הביטוח.

נכון זה מרגיז, אבל מצד שני לא צריך לעשות מהומות ולהעיר את הדב משנתו.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

שלא תבינו לא נכון אתם משלמים פחות ביטוח כי אתם גם מקבלים פחות ביטוח

ובמקרה של תאונה עלולים לפסול לכם את הביטוח על זה שהשתמשתם בכלי על מנת לנסוע לעבודה, כי בלי לקרוא את הפוליסה

אני בטוח שיש לא מעט סעיפים מפלים,מי שמתמצא שיבדוק טוב את הנושא ,לי באופן אישי אין פוליסה כזאת.

פורסם

אתה לא מקבל פחות ביטוח, אתה מקבל בדיוק אותו דבר כמו פוליסה סטנדרטית.

ומי אמר לך שאסור ליסוע לעבודה? ההגבלות הן אלה שרשומות בתקנות רכב אספנות. בין השאר נאמר שם שרכב אספנות לא ישמש את בעליו לצורך עיסוקו. להסיק מכאן שאסור ליסוע לעבודה זאת הגזמה בעיניי.

פורסם

כפי שנאמר - אין קשר בין "לנסוע לעבודה" ובין "משמש לעיסוקו". ונניח שכן, וקרתה תאונה חו"ח בדרך לעבודה - איך בדיוק יוכח שהיית בדרך לעבודה ולא למכולת השכונתית...? מה אתה מחתים כרטיס ביציאה מהבית ? :-D

פורסם

במקרה של תאונת דרכים שאתה הנפגע ואתה רוצה לקבל כסף

חברות הביטוח יוציאו לך את המיץ

יהפכו כל אבן בכדי למצוא סעיף שבגינו לא תראה שקל

ובמקרה של תביעה כנגד הביטוח להם יש לא מעט עורכי דין שמועסקים על ידם בשוטף

היו לא מעט מקרים של אנשים פרטיים שתבעו חברות ביטוח והפסידו

וזה לא ממש קשה להוכיח שאתה עובד במקום איקס

הדרך שלך לעבודה היא ככה וככה

וחוקר פרטי שיעקוב אחרייך כל בוקר במשך שבוע, יכול לתאר את המסלול שלך לעבודה בצורה מעולה ומצולמת

מי כמוני שמחזיק פוליסה של ביטוח סחר כבר שמע על לא מעט מקרים, שאנשים שכביכול מבוטחים, לא ראו שקל.

פורסם

הרחקת לכת: מעקבים ומצלמות...

א: מותר ליסוע לעבודה.

ב: לצערי נפגעתי בתאונת דרכים כשנהגתי ברכב אספנות. חברת הביטוח לא ניסתה להתנער מחובתה ולא הזכירה בדבר את עניין האספנות. לא נשאלתי לאן נסעתי ומה עשיתי בשעת התאונה. שילמו וזהו.

פורסם
רגע רגע לפי מה שאתם אומרים פה

כיום אני משלם לאופנוע שנת 83 שהוא לא אספנות אגרה של

20+20=40שח

ואני אשלם בסטטוס אספנות 208

באחוזים זה עליה של 500%

אז אולי בכלל לא משתלם להפוך 50סמק לאספנות

ואז אוכל לנסוע מתי שבא לי

הביטוח גם לא רציני משהו באיזור ה 2000שח לשנה בלי סטטוס אספנות

איפה אתה עושה ב2000 שקל? לי לקטנוע 50 סמ"ק, כל נהג מעל גיל 17 עולה 3900.. שנה שעברה עלה לי 3000 שקל.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

לנהג בגיל 40 נהג יחיד על 50 סמק עולה משהו באיזור ה 2400חובה.

ולאדון ששילמו לו שעבר תאונה אני שמח בשבילך

אבל בתור אחד שפוגש המון רוכבים ושומע המון סיפורים לא תמיד זה מסתיים כמו במקרה שלך

כנראה שהתביעה שלך היתה על שקל וחצי ולא חס וחלילה תאונה רצינית וטיפולים של מאות אלפים

ותאונות על אופנוע לא תמיד מסתיימות בתביעת נזקי גוף של 3000שח

פורסם

אני לא אדון, יש לי שם והוא מופיע בבירור. אני מבין שלשים לב לפרטים זה לא בדיוק התחום החזק שלך.

התביעה שלי לא היתה על שקל וחצי כלשונך וגם לא על 3000. גם אני נפגעתי על דו גלגלי ולצערי ישבתי בבית חודשים עד שחזרתי לעצמי.

אבל אני מבין שאותך אי אפשר לשכנע. אתה נעול על התזה שלך חזק.

אז שתהיה בריא ושלא תצטרך לתבוע את הביטוח.

כל טוב לך.

פורסם

אסף אדון זו לא מילה גסה

שנית כאחד שמחזיק יותר מאופנוע אחד 50סמק שמועמד לאספנות

אני שואל את עצמי האם בכלל שווה להפוך לסטטוס אספנות ,וליהיות קצת מוגבל בשעות התנועה

ועל זה אין ויכוח בכלל כי ישנם הגבלות בסטטוס

שנית אני כיום מחזיק בפוליסת סחר רכב שהיא פוליסה מוגבלת לשעות העבודה

ממש הפוכה מפוליסת אספנות שבה אסור לרכב לעבודה

ואני יכול לבוא בגישה של לך תוכיח שאני לא עובד בשבת

סהכ העלתי טענה ,שיש פה בעיניי וכאחד שהשתתף בהפגנות כנגד העלאת תעריפי הביטוח לדו גלגלי

יש פה אפליה מסויימת ואי אפשר להתוכח עם זה גם

כי תסתכל על זה איך שתרצה, אני הולך לשלם באחוזים 500אחוז יותר באגרת הטסט ושוב יש לי יותר מרכב אחד 50 סמק אספנות

בעיניי משרד התחבורה פה מפלה ביין מגזרים, וזה לא ממש משנה הסכומים תקרא לזה סכומים קטנים או גדולים

למכוניות התעריף יורד ולרכב 50 סמק זה עולה ב 500 אחוז אז איפה הצדק???

ושוב במקרים של תאונות דרכים, פוליסות ביטוח משתנות מחברה אחת לאחרת

למזלך היית מבוטח במקום הנכון זה יכל להגמר אחרת,

תהיה בריא זה הכי חשוב

דרך אגב אני עכשיו עם צלעות שבורות ולא הולך לקבל שקל כי חתמתי על ויתור של 25 אלף שח במקרה של תאונה

אולי בגלל זה אני עצבני על חברות הביטוח, או שזה סתם כי הם גנבים לך תדע.

פורסם

בתור אחד שמפחד כ"כ מחברות הביטוח והתנערות שלהם מתשלום בזמן אמת.

איך אתה מסוגל לנהוג עם פוליסת סחר הרי גם ב"עבודה" לך תוכיח שהיית בעבודה.

אני בעברי תבעתי חברת ביטוח עם פוליסת סחר תצוגה כשרוכב האופנוע שנפגע בכלל היה לידי על אופנוע אחר וקיבלתי כסף.

ותצא כבר מהקביעה שלך שאסור לנסוע עם רכב אספנות לעבודה אם זה לא בין 7:00-9:00 אין בעיה.

פורסם

לגבי עניין הרישוי: אני מסכים איתך שזו אפליה ואבסורד שבמקום הנחה אתה מקבל קנס. זה לא בסדר ודורש שינוי.

לגבי ביטוח סחר: ממה שידוע לי הוא מוגבל לכלים שלא רשומים על שמך, לא כך?

לגבי סטטוס אספנות: לדעתי דווקא בגלל שיש לך כמה אופנועים, עדיף לך להעביר סטטוס וכך תוכל או לבטח 4 אופנועים בו זמנית במחיר של אחד, או להעמיד את חלקם לתקופה ארוכה או קצרה מבלי לשלם אגרות ומבלי להזדקק לבדיקה של מעבדה מוסמכת כדי לקבל רישוי. כך תוכל גם למכור בלי שיהיה רישוי בתוקף. הדבר גם חוסך לך טסט חצי שנתי. כשיש כמה אופנועים וכל אחד מהם צריך שני טסטים בשנה ורוצים לשמור על רצף רישוי (כדי להימנע ממעבדה מוסמכת), צריך לבקר כל חודש חודשיים במכון רישוי.

אני מבין שאתה מכונאי ולכן חלק מהבעיות שציינתי לא מהוות מכשול עבורך, אבל בכל זאת זה מטרד לדעתי.

יתרון נוסף של אספנות הוא ייבוא קל יותר של חלקי חילוף מחו"ל מאחר וקיימת הנחיה חדשה להקל על מתן אישורי ייבוא לחלקים לרכב אספנות.

לגבי ביטוח במקום הנכון: כל חברות הביטוח אותו ח#א... ואם אפשר הן יעשו בעיות, אבל הדבר נכון בעיקר לביטוח רכוש. בביטוח נזקי גוף אין הרבה מרחב לתמרון עבור החברות. כל עוד יש לך ביטוח בתוקף, כמעט ואין להן דרך לצאת מזה. עיקר המאבק מולן הוא בקביעת אחוזי נכות ובאבדן כושר עבודה.

לגבי פוליסות משתנות: ביטוח חובה הוא ביטוח אחיד. רק לאחרונה התווספה האופציה לביטוח עם השתתפות עצמית. הכיסוי הביטוחי בפוליסות ללא השתתפות הוא זהה בכולן. גם הכיסוי הביטוחי בפוליסות עם השתתפות עצמית הוא זהה בכולן.

לגבי הגבלת שעות הנסיעה לרכב אספנות: איני נוהג ברכב אספנות בשעות האסורות, אבל מבדיקה לא מקצועית שערכתי בנושא, עלה שהכיסוי הביטוחי לנזקי גוף קיים גם במקרה של תאונה בשעות האלה. ביטוח צד ג' אינו תקף בשעות האלה. אני מדגיש שוב שאיני תומך בנהיגה בשעות אלה כלל, אבל אלה העובדות.

לגבי הסיפורים שאתה שומע מרוכבים: אנשים הם שקרנים מטבעם. לפי סטטיסטיקות שהתפרסמו בעבר, כ 25% רוכבים ללא ביטוח בתוקף. מכאן אני מסיק ש 25% מהרוכבים שסיפרו לך על התאונה ותביעת הביטוח שלהם, כנראה לא היו מבוטחים בכלל. במקום להודות שהיו טיפשים ונסעו בלי ביטוח, הם ממציאים סיפורים...

גם אני פוגש במסגרת עבודתי רוכבים רבים ושמעתי על הרבה תביעות נזקי גוף, אך מעולם לא שמעתי על מישהו שהיה לו ביטוח חובה בתוקף אך לא קיבל פיצוי מחברת הביטוח.

פורסם

אצלי בביטוח סחר יש סעיף שמרשה לי לרכב על רכב שהוא על שמי

מקריאה של הטופס שמקבלים הכל טוב ויפה, אבל בפוליסה עצמה אתה חתום על מיליון סעיפים שונים

מה אני אגיד לכם שלא נצטרך להשתמש בהפעלת ביטוח ,אבל אני טיפוס סקפטי זה הציל אותי משאננות יותר מפעם אחת בחיים

לא פעם ולא פעמיים, מופיע אצלי סוכן ביטוח ושואל שאלות על לקוחות שלי ומנסה להפליל אותם ,במטרה שלא ישלמו להם.

ואני מדבר על מקרים של גניבה.

אני לצורך העניין משלם על הסחר יותר מ 5000שח

רשום בבירור שאני יכול להשתמש לאופנועים,ומכוניות שהם בבעלותי ועל שמי

ותכלס אני יודע אם יקרה משהו יש סיכוי לא קטן שיתנערו מלשלם לי ,ככה זה עובד במדינה מה לעשות.

חוץ מביטוח הסחר אני משלם ביטוח מלא לאופנוע

וביטוח מלא למכונית

ורק אני נוהג נהג יחיד

זה ממש אבסורדי שאני לא יכול לרכב על כל הרכבים יחד אבל משלם 3 פוליסות

יש לא מעט מדינות שאתה משלם ביטוח אחד עבור הנהג וזהו,כמו בארה"ב עד כמה שידוע לי.

• תוכן חדש...