Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה החלפתי נוזל קירור ברדיאטור שלי.

ההחלפה בוצעה בכל המערכת כולל מיכל האיבוי.

הבעיה היא כזו:

כשהמנוע מגיע לטמפרטורות העבודה אין לחץ בצינורות.

הצינורות נראים "רכים מדיי"

וכשאשר המנוע חם ואני פותח בעדינות את פקק הרדיאטור המים כאילו לא מנסים לצאת החוצה אלא הפקק יוצא בקלות בלי לחץ.

מיכל האיבוי מתמלא במים מעבר לקו של ה- MAX

אבל כשהמנוע מתקרר הוא חוזר חזרה ל-MAX.

כשאני פותח את הפקק של הרדיאטור נראה שהמים מכסים את הצלעות אבל מגיעים קצת פחות ממה שהיו מגיעים בעבר.

המנוע עדיין לא מתחמם וזה גם הפחד שזה שזה יקרה.

מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?

תודה,

דורון ריבניק.

פורסם

בפתיחה של מכסה המצנן כשהמנוע חם (פעולה שאסור לעשות)המים עוברים דרך צינור העודפים שנמצא בצוואר המצנן למיכל העיבוי עקב לחץ .כאשר המנוע מתקרר הנפח קטן במערכת הקירור ונוצרת יניקה של המים דרך שסתום במכסה המצנן.

המערכת תקינה .

פורסם

מדוע אסור לפתוח כאשר המערכת חמה?

זה יכול לגרום לנזק למנוע, רדיאטור או משהו?

אכן, זה מה שקורה.

כאשר המערכת חמה אז מיכל העודפים מתמלא.

וכאשר היא קרה כל המים חוזרים חזרה לרדיאטור.

אבל בפועל ממה שאני יודע אסור שיעברו מים למיכל העודפים.

האם אני טועה?

תמיד עקב הלחץ שהמערכת יוצרת חייבים לעבור מים למיכל האיבוי?

תודה,

דורון ריבניק.

פורסם

במערכת מים פתוחה כשמצנן המים מלא,נוזל הקירור מתחמם הלחץ גדל ומתגבר על כח קפיץ מכסה המצנן, והמים זורמים דרך צינור העודפים שבצוואר המצנן אל מיכל העודפים כמות המים שזורמת כ250 מ"ל .כתוצאה מיציאת כמות מים זו ממערכת הקירור נשאר חלל התפשטות במצנן מים שמונע העלאת לחץ נוספת ופתיחת קפיץ מכסה המצנן.כשמערכת המים מתקררת נפח גדל לחץ קטן במערכת הקירור שגורם לשסתום החזרת העודפים שנמצא בתחתית מכסה המצנן להיפתח ולהחזיר את נוזל הקירור.אסור לפתוח את מכסה המצנן כשהמנוע חם המים מתפרצים וגורמים לכויות.

• תוכן חדש...