Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אני שואלת? יש לי ידיד עם עסק די מצליח בתחום הבניה (לדעתי עם מחזור מכירות של כמה מיליונים טובים), קנה לאחרונה טוארג מאוד יקר, טוען שכל הדלק מוחזר לו ע"י מסים, יש דבר כזה או שהוא סתם מחרטט?

פורסם

מחרטט טוטאלית.

את הבלו הוא יכול לקבל חזרה והשאר יכול לקבל כהוצאה מוכרת (אם הרכב בעל משקל כולל של מעל 3500 ק"ג).

מעבר לזה אם הרכב בעל משקל כולל של יותר מ 3500 ק"ג ניתן לקזז עליו גם מע"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בקשר לרכב אם החברה קונה את הרכב על חשבונה, המעמ חוזר על פני 5 שנים. יש חישוב כזה.

בקשר לדלק. לא כל הדלק מוכר במעמ בדר"כ רק חלק.

אבל גם אם לא כל הדלק מוכר בכללי ההוצאה הכולתת יורדת מהככנסות של החברה.

נצא מנקודות הנחה שהכסף שאת משלמת ממנו את הכסף הינו כסף שלא שולמו עליו מיסים. זה נחשב בתור הוצאה לחברה דבר שמקטין את הרווח הכללי של החברה ומכאן פחות מיסים.

את הדלק שלך את משלמת מכספך אחרי שאת משלמת מס הכנסה + ביטוח לאומי ושאר המיסים היקרים במדינה.

במידה ואת מרוויחה יפה, אז את משלמת קרוב לחצי מהסכום מיסים. והכסף של הדלק יוצא לך מהנטו.

אם זה דרך החברה אז זה יורד מהברוטו. אפשר להגיד שהרווח הוא כפול. גם מקטין את הרווח הכללי וגם זה לא יורד אח"כ מהכסף נטו שיש לך בכיס.

זה העיקרון שמאחורי זה.

אני לא רואה חשבון וזה ממש על רגל אחת. ובטוח שיש עוד כמה חסרונות.

בגלל זה מומלץ למי שיש אפשרות לפתוח חברה במקום להיות כעוסק זעיר מעל הכנסה מסויימת(אני חושב מעל 40 אלף, צריך לשבת עם רואה חשבון ולעשות את החישוב במדויק).

מדינת קומבינות. מה גם שהולכים להוריד את המיסים מ 25 ל 18 בקרוב רחוק

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
בקשר לרכב אם החברה קונה את הרכב על חשבונה, המעמ חוזר על פני 5 שנים. יש חישוב כזה.

בקשר לדלק. לא כל הדלק מוכר במעמ בדר"כ רק חלק.

אבל גם אם לא כל הדלק מוכר בכללי ההוצאה הכולתת יורדת מהככנסות של החברה.

נצא מנקודות הנחה שהכסף שאת משלמת ממנו את הכסף הינו כסף שלא שולמו עליו מיסים. זה נחשב בתור הוצאה לחברה דבר שמקטין את הרווח הכללי של החברה ומכאן פחות מיסים.

את הדלק שלך את משלמת מכספך אחרי שאת משלמת מס הכנסה + ביטוח לאומי ושאר המיסים היקרים במדינה.

במידה ואת מרוויחה יפה, אז את משלמת קרוב לחצי מהסכום מיסים. והכסף של הדלק יוצא לך מהנטו.

אם זה דרך החברה אז זה יורד מהברוטו. אפשר להגיד שהרווח הוא כפול. גם מקטין את הרווח הכללי וגם זה לא יורד אח"כ מהכסף נטו שיש לך בכיס.

זה העיקרון שמאחורי זה.

אני לא רואה חשבון וזה ממש על רגל אחת. ובטוח שיש עוד כמה חסרונות.

בגלל זה מומלץ למי שיש אפשרות לפתוח חברה במקום להיות כעוסק זעיר מעל הכנסה מסויימת(אני חושב מעל 40 אלף, צריך לשבת עם רואה חשבון ולעשות את החישוב במדויק).

מדינת קומבינות. מה גם שהולכים להוריד את המיסים מ 25 ל 18 בקרוב רחוק

גם אם הכל משולם פטור ממס עדיין צריך לשלם אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הואלא מקבל החזרים, הוא פשוט משמלם פחות מס.

בניגוד לאזרחים שמשלמים מס לפני המשכורת, חברות משלמות מס בצורה שונה.

הם מציגות דו"ח רווח והפסד והרווח הכולל (לא התפעולי) הם משלמים מס.

רווח תפעולי - מכירות פחות העלות של המכר.

רווח כללי - רווח תפעולי פחות כל ההוצאות של החברה.

ההוצאות דלק, ביטוח ופחת של הרכב כלול בהוצאות בדו"ח רווח והפסד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אנשים הרגתם תגברת נא להתעדכן

עוסק זעיר אין בערך מ-2002 ועכשיו זה עוסק פטור

עד 66.7% מהוצאות הדלק(וגם סלולרי אגב) מוכר במס וניתן לקיזוז

פורסם

כל אחד אמר כאן משהו אחד נכון בתוך הרבה דברים לא נכונים

עירבבתם מעמ עם מס הכנסה ועשיתם סלט

בקשר לטוארג:

אין החזר מעמ על רכב כזה

יש החזר מעמ על הוצ. הדלק תלוי איך הרכב מוגדר בספרים שהוא מנהל

יש החזר הוצאות לצורך רווח והפסד ובשל כך תשלום המס פוחת

יש פחת על סך עלות הרכב בסך 15% בשנה

זה הכל.

פורסם

כנראה שהידיד אולי יודע להרוויח כסף , אבל את החוקים הוא לא בדיוק יודע.

רכב עד 3500 ק"ג הצמוד לעובד , יוכרו כל הוצאות הרכב עליו , ובתנאי שהעובד משלם עליו שווי רכב.

רכב שלא הוצמד לעובד

כל הוצאות הרכב בניכוי שווי רכב לפי התקנות

או 45% מהוצאות החזקת הרכב הגבוה בין שני הסכומים.

רכב שלא צמוד לעובד ונשאר בסוף יום העבודה בחצר המפעל / חברה , יוכרו כל הוצאות הרכב עליו.

מקווה שלא מחרטט לך דברים נוספים:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אף אחד לא אמר שהוא בכלל בעל חברה. הוא יכול להיות עצמאי עוסק מורשה.

והוא לא דיבר על עלות הרכב, הוא דיבר על הדלק.

והוא צודק.

הדלק מוכר במס (האחוזים, אכן תלויים ברואה החשבון ובמשחקים שלו...) וכן - את עלות רוב (אם לא כל) הדלק הוא "מקבל" בחזרה בזיכוי מס הכנסה.

פורסם

החוקים בישראל, במיוחד חוקי מיסים, הם המלצה בלבד.

לא בכדי יש הרבה יועצי מס, מנהלי חשבונות ממולחים, שיודעים מה ואיך לרשום. צריך להצטייד בטובים שבהם.

אפילו אם לא כל ההוצאות מוכרות - הרבה מהן כן, או שמושחלות בדיווח כזה או אחר, ונצא מהנחה שלא כל דיווח נבדק לעומק.

ככה שגם אם לא כל ההוצאה מוכרת - עדיין חלק משמעותי ממנה מופחת מההכנסות, ואז יש פחות מיסים לשלם.

במקרים רבים, אם כי זה אישי לכל עיסוק, כדאי להיות עצמאי. ולבכות כמו כולם שיש קיפוח בתגמולי מילואים, ימי מחלה ועוד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
כל אחד אמר כאן משהו אחד נכון בתוך הרבה דברים לא נכונים

עירבבתם מעמ עם מס הכנסה ועשיתם סלט

בקשר לטוארג:

אין החזר מעמ על רכב כזה

יש החזר מעמ על הוצ. הדלק תלוי איך הרכב מוגדר בספרים שהוא מנהל

יש החזר הוצאות לצורך רווח והפסד ובשל כך תשלום המס פוחת

יש פחת על סך עלות הרכב בסך 15% בשנה

זה הכל.

בדיוק (עד כמה שידוע לי, ואני מקווה שידוע לי).

כל האמור נכון בהנחה שהבעלים משלם שווי שימוש. מה שקורה הוא שבמקרה של בכירים, במקרים רבים החברה לוקחת את שווי השימוש עליה, כלומר תוספת המס מוחזרת לעובד על ידי החברה (בדיוק כמו להגדיל את התלוש).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מזל שאני לא צריך לשבור את הראש בחברה שלי, בשביל זה יש רואי חשבון ועוכי דין שתפקידם הוא לסדר את ה"חורים" האלה. עצה קטנה ממני שיש רואה חשבון טוב, אפשר לסדר הרבה דברים.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תוכן חדש...