Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשן יתר - קליאו 94

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במשך לשרשור שלי על טרמוסטט תקול נסעתי היום על הבוקר להחליף טרמוסטט.

הנסיעה לאזור התעשיה ארכה כ5 דקות בהם המנוע הגיע לכ50 מעלות (טרמוסטט תקול).

המכנואי הוציא את הטרמוסטט ואת בית התרמוסטט (כתוצאה מכך גם נשפכו הרבה מים), ניקה את הבית ושייף אותו, שם טרמוסטט מקורי של רנו ושם חומר אטימה על הטרמוסטט והחזיר הכל ו מילא מים.

לאחר מכן הניע את האוטו והחזיק אותו על כ-4000 סל"ד למשך כדקה. בזמן הדקה הזו שמתי לב לכמות גדולה מאד של עשן לבן שיוצא מהאגזוז. גם כשהחזיק את הסל"ד ל1000 המשיך לצאת העשן אך בכמות קטנה.

אני כמובן התחלתי לדאוג והתחלתי לתחקר את מנהלי המוסך. אחד מהם, שנראה לי מסטול או משהו ולא כל כך רציני אמר שכנראה שהמנוע עייף אבל לא כל כך סמכתי על הידע שלו לכן שאלתי מישהו אחר שאמר לי לא לדאוג בגלל שהעשן הוא כתוצאה מהמזג אוויר וגם הוכיח לי זאת על ידי כך שאמר שעשן שנוצר כתוצאה ממזג אוויר נעלם באוויר לאחר כשתי שניות ואם זה היה שמן שנשרף הוא לא היה נעלם וצבעו היה כחול. הוא גם הראה לי שרוב המכוניות שהיו במוסך הוציאו עשן לבן כזה.

חשוב לציין שגם טפטפו הרבה טיפות מים מהאגזוז.

לאחר נסיעה חזרה הביתה (בטמפרטורת עבודה) ולאחר החניה בדקתי ולא יצא שום עשן.

האם יש לי מה לדאוג?

Renault clio RT 1994

פורסם

שלום רב אלכס !

אחזקת הסלד למשך דקה לסלד של 4000, הוא מיותר, לא הכרחי ומסוכן.

לא בריא לעלות סלד למשך דקה בסרק כאשר המנוע לא בעומס, יתכן פריצת טלטל את בלוק המנוע, במידה והטלטל היה משוחרר לפני שהגעת למוסך , או לבעיות מכניות אחרות.

אני מניח שמטרת המכונאי היתה להריץ את המנוע , כדי להגביר את סירקולציית משאבת המים, כדי לקצר את זמן ניקוז האוויר במערכת הקירור, אך זאת לא הדרך.

הדרך הנכונה, היא להתניע את המנוע, לשחרר פקקי ניקוז בצנרת, להמתין לפתיחת התרמוסטט, ולהרים את מיכל העבוי לגובה כדי לאפשר מלוי המערכת קירור בעזרת גרביטצייה, וללא אפשרות אפילו תאורתית, לגרימת נזק למנוע.

ולבחור שהגיב מעלי, התאורייה שכתב נכונה בהחלט, אך לא במקרה של אלכס, שהגיע למוסך בנסיעה מביתו,] מהלך של 5 דקות נסיעה לפחות, זמן קטן אך מספיק שהאגזוז יחתחממם, אם כי לא במידה מספקת, בכל מקרה זה לא מסביר את העשן הלבן והסמיך, שלא היה קיים בעת נסיעת הרכב מהבית למוסך.

אינני טוען שנגרם נזק למנוע, אך חיבים להיות זהירים יותר, ולפעול לאחר החלפת תרמוסטט, כפי שהסברתי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

העשן לא היה סמיך ונעלם מהר אך יצא בכמות גדולה.

האמת היא שדיי נרגעתי ממקרה העשן מכיוון שלקחתי לפני כשעה ניסן אלמרה חדשה לנסיעה בינעירונית שארכה כ15 דקות ולאחר מכן בעמידה בסרק הוציאה עשן לבן כמו שהיה אצלי.

כדאי לציין גם שהנסיעה למוסך היתה כ-5 דקות בה לא עברתי את ה2500 סל"ד ואת ההילוך השני.

לגבי ההרצה, הוא הניע את האוטו וחיכה למאוורר שיכנס כדי לראות אם הכל בסדר. המנוע הגיע לכ60 מעלות ואז הוא העלה את הטורים עד שהגיע ל80 +- מה שארך כדקה. איך אפשר לבדוק אם לא נוצר נזק?

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...