Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה חושב שאחרי 3000ק"מ וחצי שנה זה מספיק כדאי להביע דעה כל כך נחרצת לגבי איכות ואמינות הרכב אז על הכיפאק..

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבי רכב לעיתים קרובות עם פחות זמן וקילומטרים נותנים דיעה נחרצת בקשר לרכבים. אני לא כתב רכב, אבל בכל זאת גם מבין דבר או שניים ברכבים ויכול להעריך את הרכב מרגיש.

כמה קילומטר עברתי זה לא ממש משנה, כי הרכב לא חדש ולפני עברו איתו כ-191K ק"מ. לרכב יש בלאי מצטבר ואם יש תקלות - אז יש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז אני עם MK4, שנה ו7 (51Kק"מ), הלכה משאבת מים לאחר טיפול טיימינג, גיר ב120 אלף התחיל לזייף, בית הפיוזים נשרף קלות (טוב, זה בגלל המערכת), מנגנון המגבים פשוט נתקע באמצע.

ועם שלושת הרכבים הרציניים (כן, רציניים, כל השאר היו טרנטות של פחות מ2K), הוא הכי אמין שהיה לי.

אני מניח שהמשאבה הלכה בשל חסכנות בטיפול הטיימינג בו הוחלט לא להחליף משאבה?

אם אתה מדבר על הפיוז של המאוורר , מדובר על מחלה בכל דגמי VAG במשך עשור. זה עולה גרושים לסדר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כתבי רכב לעיתים קרובות עם פחות זמן וקילומטרים נותנים דיעה נחרצת בקשר לרכבים. אני לא כתב רכב, אבל בכל זאת גם מבין דבר או שניים ברכבים ויכול להעריך את הרכב מרגיש.

כמה קילומטר עברתי זה לא ממש משנה, כי הרכב לא חדש ולפני עברו איתו כ-191K ק"מ. לרכב יש בלאי מצטבר ואם יש תקלות - אז יש.

כתבי רכב כותבים את דעתם מהתנסות קצרה יותר, אבל בד"כ הם לא יתייחסו לנושא האמינות. בשביל זה עושים מבחנים ארוכי טווח, בהם נוסעים שנה ברכב, ובד"כ מעל פי 10 מהקילומטרז' שאתה עשית.

"הביקורת" שמוטחת בהצהרותיך כאן מתייחסת רק לנושא האמינות, לגבי שאר הנושאים דעתך בהחלט לגיטימית בעיני (אפשר להתווכח על הלגיטימיות אחרי הצהרתך שאתה מנצל 20-30% מהרכב, אבל לא אעשה זאת).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בקשר לאמינות, אני בעבר קניתי רכבים שבמהלך זמן קצר היה צריך להשקיע בהם הרבה כסף (BMW 730, וולוו 940). גולף הזאת, רכב הראשון שחוץ מהחלפת נוזלים לא נדרש לבצע שום דבר (למאט צינורות ברקס שהיו ייבשות, אבל זה בקטנה וכאן המוסך פינק אותי).

מעבר לזה, בקשר לאמינות, יש חברי הפורום שיש או היה בבעלותם רכב VAG V5. קיבלתי מהם חוות דעת שהמנוע הזה אמין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בגלל זה מחפשים רכב שטופל היטב במוסך מורשה, עם הסטוריית טיפולים ותקלות (גם בודקים אותה במוסך). יד 1 או 2 וק"מ נמוך.

ממשפחה שאין בה ילדים נוהגים. ובודקים את הרכב לא רק במכון בדיקה אלה גם במוסך שבו מכירים אותך אשנשים שאתה סומך אליהם. יישור קו , במקרה שלי זה היה טיימינג מלא, שאר רצואעות, כל הברקסים, כל המסננים ופלגים ומוט היגוי שמאלי.

לא כל מה שנוצץ - זהב. בגלל זה אף פעם לא עיניין אותי מערכת או ג'אנטים או עוד עוד משהו בסגנון ברכב משומש שקניתי.

הרכב שלי היה מזוג צעיר מהרצליה פיתוח, האישה קיבלה אותו מתנה שהוציאה את הרישיון, יד 1, עבר בסך הכל 90 אלף, מטופל בגגג רעננה, עם קבלות, יש לי עדיין קבלות ממוסך מורשה על החלפה של נורת איתות על סך 120 ש"ח.

אייל, לא היה שום חיסכון, הטיפול טיימינג בוצע במוסך רון, לא היה לי מושג שנהוג להחליף את המשאבה בטיפול שכזה, במוסך לא אמרו לי כלום על כך. רק לאחר המקרה קראתי פה שמאוד מומלץ להחליף את המשאבה בטיפול טיימינג.

קצת התאכזבתי מרון שלא הציע לי כך, אך אין זאת אשמתו, מה שכן, שהוא אמר לי שחייבים שוב להחליף טיימינג אמרתי לו שזה לא מקובל עלי.

פורסם

נותנים דעה[דרך אגב הרבה פעמים לא נחרצת בכלל] לגבי נוחות או התנהגות כביש כן,לגבי שביעות רצון כללית,שרידות,אמינות,איכות-זה לא!.

פורסם

ron215, לגבי איכות ועוד איך נותנים דיעות. אני לא קורה מגזינים ישראליים, המגזינים שאני קורא בהחלט נותנים חוו"ד על איכות.

מעבר לזה, נתתי את דעתי. זאת לא קביעה נחרצת. המשעשע, מי שכן נותן דיעות נחרצות (מנוע לא מוצלח, בעייתי וכד'), לעיתים קרובות מעולם לא נהג על V5, שלא לדבר על כך שהיה כזה בבעלותו, דיעות כאלה נותנים גם על אלפא רומיאו ושאר רכבים שפעם היו להם תקלות.

פורסם

"עברתי עם הרכב כ-3,000 קילומטר במשך חצי שנה....." :lol:+:shock:+:roflmao:

"כנראה שהיית אומר את אותו הדבר גם אם הייתה לך טרנטה שנת 84."

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
בקשר לאמינות, אני בעבר קניתי רכבים שבמהלך זמן קצר היה צריך להשקיע בהם הרבה כסף (BMW 730, וולוו 940). גולף הזאת, רכב הראשון שחוץ מהחלפת נוזלים לא נדרש לבצע שום דבר (למאט צינורות ברקס שהיו ייבשות, אבל זה בקטנה וכאן המוסך פינק אותי).

מעבר לזה, בקשר לאמינות, יש חברי הפורום שיש או היה בבעלותם רכב VAG V5. קיבלתי מהם חוות דעת שהמנוע הזה אמין.

בני כמה היו ה730 וה940? רכבים בני 20 שנה, לא ? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אייל, לא היה שום חיסכון, הטיפול טיימינג בוצע במוסך רון, לא היה לי מושג שנהוג להחליף את המשאבה בטיפול שכזה, במוסך לא אמרו לי כלום על כך. רק לאחר המקרה קראתי פה שמאוד מומלץ להחליף את המשאבה בטיפול טיימינג.

קצת התאכזבתי מרון שלא הציע לי כך, אך אין זאת אשמתו, מה שכן, שהוא אמר לי שחייבים שוב להחליף טיימינג אמרתי לו שזה לא מקובל עלי.

כל טיפול טיימינג צריך לפתוח ולהסתכל על המשאבה ? או שמחליפים בכל מקרה , לא משנה איך היא נראית ?

כי זה לא הגיוני שהיא נגמרת כל כך מהר (אם היא זולה אז בטוח צריך להחליף ) .

פורסם

קצת קשה לקבוע לגבי האמינות של רכב ב-3000 ק"מ וחצי שנה.

אני נוסע על הפונטו שלי כבר 7 חודשים ו-13 אלף ק"מ ועדיין זה מוקדם מדי לדעתי להעריך את רמת האמינות שלה - למרות שהיא לא ראתה מוסך בכל הזמן הזה.

פורסם
כל טיפול טיימינג צריך לפתוח ולהסתכל על המשאבה ? או שמחליפים בכל מקרה , לא משנה איך היא נראית ?

כי זה לא הגיוני שהיא נגמרת כל כך מהר (אם היא זולה אז בטוח צריך להחליף ) .

במסגרת יישור קו ביצעתי טיימינג ברכב, לא חשבתי פעמיים והחלפתי את המשאבה. לא צריך צרות.

פורסם

חוות דעת על האמינות של הרכב, בהחלט ניתן לתת לאחר כ-3 שנות בעלות ועשרות אלפי קילומטר של נסיעה,

אך לא לאחר שישה חודשים ו-3K ק"מ (הרי רק את הטיפול מבצעים ב-15K).

פורסם
במסגרת יישור קו ביצעתי טיימינג ברכב, לא חשבתי פעמיים והחלפתי את המשאבה. לא צריך צרות.

אתה עשית תחזוקה מונעת ולא תחזוקת שבר , וזה מצויין ,

אבל אולי המשאבה בVW יקרה יותר , ואז אין סיבה למוסכניק להחליף אותה כל טיימנג ?

כי אם היא הולכת באופן קבוע כל 120KKM , אז היא צריכה להיות חלק מהטיפול הגדול .

• תוכן חדש...