Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר ALPINE 3555 OLD SCHOOL, מישהו מכיר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מצאתי במחסן רדום בצפון מגבר אלפיין 3555, אני רוצה לקנות ולהשתמש בו זמנית לסאב, המגבר מפיק:

50RMSX4

200RMSX2

ניסיתי לחפש בנט חוות דעת אך לא מצאתי משהו יעיל וכנה, מישהו התנסה עם המגבר הזה, מכיר אותו ? איזה קלאס?

פורסם

4 x 50W @ 4 ohms (0.08% THD)

4 x 75W @ 2 ohms (0.8% THD)

2 x 150W @ 4 ohms bridged (0.8% THD)

Fuse: 2 x 20A

מיוצר ביפן.

תלוי במחיר אם כי נתוני העיוות לא כל כך אופטימיים.

זה שנות ה 90 לא מדובר בשום אולד סקול.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אולד סקול או ניו סקול ממש לא משנה

זה מגבר טוב עם איכויות סאונד טובות

אם כי הוא לא ממש מגבר של כוח אני הייתי מגדיר אותו כמגבר קלאסי לסטאפ של רמקולים \ קומפוננטים לרכב

דרור

פורסם
4 x 50W @ 4 ohms (0.08% THD)

4 x 75W @ 2 ohms (0.8% THD)

2 x 150W @ 4 ohms bridged (0.8% THD)

Fuse: 2 x 20A

מיוצר ביפן.

תלוי במחיר אם כי נתוני העיוות לא כל כך אופטימיים.

זה שנות ה 90 לא מדובר בשום אולד סקול.

אממממ הטרו בילט סיקס של סרול ושל אליקו - זה אולד סקול או ניו-סקול? ותיקח בחשבון שמדובר במגברים חדשים דנדשים שיוצרו בעבודת יד בשנות ה2000 המתקדמות יותר של העשור האחרון.

תחשוב טוב טוב לפני שאתה עונה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מגברי TRU באופן גורף הם מגברי אולד-סקול

הבילט נעשה בעבודת יד כאשר הרכיבים שמשתמשים בו והשיטות בהן מזרימים לו את המטען החשמלי הן האמא והאבא של האולד סקול (אין טרמינלים של כוח בכלל - יש חיווט ישיר ללוח) משתמשים שם במוספטים ישנים כמו שהיו שמים בטלוויזיות ישנות של שנות ה70 וה80

סדרת הסטיל לפי מה שידוע לי בכלל מבוססת על תכנון מגבר משנות ה70

אז אם מגבר יוצר בסוף העשור הראשון של שנות ה2000 זה ממש לא אומר שהוא ניו-סקול כמו שמגבר שיוצר בשנות ה90 גם כן לא אומר בשום דבר אם הוא אולד-סקול או ניו-סקול

מה שאומר אם מגבר הוא שייך לב"ס ישן או חדש זה התכנון והבניה שלו.

תראו איך נראים מגברים של PHD - מיוצרים עד היום באותו האופן בדיוק.

תראו איך נראים מגברים של סינפוני...

אם קניתם לאחרונה מגבר של ג'נסיס - יש לכם מגבר ניו סקול או אולד סקול? מתי הם תכננו לראשונה את הלוח של סדרת הסטריאו? מתי הם תכננו לראשונה את הלוח של סדרת הפרופייל?

נאדר - אתה יכול להעלות תמונות קרביים של המגבר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי בניית מגברים כמעט ולא השתנתה ב 40 השנה האחרונות.

אפשר להגיד שהכל אולד סקול , אבל זה לא.

האם רוב המגברים שאני מכיר הם גם אולד סקול בגלל שהם מבוססים על סכמות ישנות אבל בעצם הם חדשים ? לא.

מגברים חדשים הם לא אולד סקול , לא אכפת לי אם זה BRAX , סלסטרע ג'ניסיס וכל הגדולים. כי היום יש להם שיקולים אחרים והיום זה הכל משחק של שיווק.

היום זה לא מה שהיה פעם , מדברים פה על תקופה מאוד ספציפית.

אולד סקול אמיתי , חוץ מנוסטלגיה , מתייחס לתקופה שליצרנים היה אכפת , השנאים היו גדולים יתר על המידה , העיצוב היה פשוט מאוד בלי שיטות יצור זולות שגם מגברי בוטיק עם שמות של כוכבות פורנו משתמשים בהם ולכן קל הרבה יותר לתקן.

אם היו אומרים שלמגבר יש 100 RMS אז היה לו 100 RMS , בלי משחקים של שיווק ומוניטין.

הכל היה פשוט ובנוי לעבוד שנים.

הגישה לבניית מגברים הייתה מאוד שונה , תמימה אפילו . זה היה תור הזהב.

כמו US AMPS ישנים מאוד , סדרת referance של soundstream שהם מגברים קלאס A וכו .. ORION ישנים .

להגיד על TRU חדשים שהם אולד סקול זה לירוק לתחום בפרצוף.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טוב... לא נכנס לעוד וויכוח אבוד

ולעוד וויכוח אבוד על מילים כמו "טכנולוגיה" ו "קידמה"

אבל אני נוטה לחשוב שרשמת "סלסטרע" בכוונה...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

זה בסדר, זה לא השרשור הראשון שבו הוא מתבטא כך, איתמר כבר הזהיר בעבר מפני אינטרסנטים, כנראה שהודעות פרטיות לא עובדות אז עוברים לשרשורים.

diforce,

סלסטרה\celestra או איך שתרצה לקרוא לזה, בשורה התחתונה בפורום הזה יש עשרות אנשים שיעידו על טיב המוצר ועל האיכות, כנראה שאין לך כלים להתמודד איתם אז אתה פונה לדרכים זולות על ידי השמצת המותג בצורה כזו או אחרת, לי אין צורך להתפאר בשמות גדולים, מספיקים לי הלקוחות שלי שאומרים לי בכל שיחה תודה, אין להם ספק שהם עשו את הבחירה הנכונה, הם אלה שעושים את המותג, לפחות בעבורי. :)

דני.

פורסם

נתחיל מזה שלהתייחס בכלל לזה שאמרתי "סלסטרע" זה מגוחך ולא תורם לשרשור ולדיון על מגברי אולד סקול.

אז מה אם רשמתי בכוונה , זכותי.

אני בטוח שהם מרוצים ואני בטוח שהמגברים איכותיים.

מגברי היי אנד הם טאבו אצלי , ואני לא מת עליהם בלי קשר לחברה ... לא מת על מה שהם מייצגים ולא אוהב את עצם העובדה שהם קיימים.

זה פאק אישי שלי.

להגיד "אולד סקול" על מגברי בוטיק כאלה ואחרים בגלל .. שיטת היצור שלהם וכדומה , זה מגוחך , ואם תגידו את זה מספיק פעמים עוד אנשים יחשבו שזה ככה ויתרום לכל הבעיה בתחום בכל מה שקשור להיי אנד ולסאונד בכלל בשנים האחרונות ומי יודע אולי עוד איזה מפעל איטלקי יפתח שעריו ויתחיל ליצר מגברים " אולד סקול " ב 1900 יורו.

בשבילי מגבר אולד סקול איכותי הוא סוס עבודה שבנוי לתלפיות , מבלי לחשוב איך לחסוך עלויות על ברגים תוצרת סין ודברים כאלה , מחירו משקף את התמורה שלו ולא את המותג .. לא מנסים לתאר אותו כמוצר קסום עם צליל " עגול שקוף פאנצ'י קראנצ' אודיופילי" כזה או אחר עם 20 וואט "אודיופילי" ליציאה .. כי זה וואט אחר כמובן ... וואט RMS קסום איטלקי ... ולא משווקים אותו עם דברים כאלה , הכל היה פשוט ותמים בשביל תעשיית הסאונד , רצית מגבר טוב קיבלת , ב 1000 דולר יכלת לקנות את הכי טוב בשוק ( היום עדיין אפשר , פשוט תחום הסאונד ברכב פצוע אנוש ) , מבלי להיכנס לוודוו אודיופילי עם דאפינג פאקטור וחיווט כסוף.

היום זה לא ככה ובגלל זה אני מתבטא ככה כי המצב הזה מציק לי והעתיד נראה עגום , אני לא רואה את זה פגיעה במותג כי מותר לי להגיד את זה כמו שכולם אומרים שהם שונאים פיוניר , אני לא רואה את היבואנים מתקוממים נגד האנשים האלה.

כנראה אני היחיד שחושב ככה , כמובן זה היה שקוף שאקבל עקיצה ע"י יבואן כזה או אחר , כאילו אם הייתי אומר דומבוס זה חרא היבואן היה תובע אותי ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

דני אני חייב לציין שאני לא מוצא דבר אחד רע עד עכשיו לאמר על המגברים של המתוג הזה לאורך כל הסדרות שלהם - כולל שימוש בקרוס אוברים בשיטה מאוד מייוחדת כמו בסל ועד התוצאה הסופית שאני שומע מהם בפועל בכל מערכת ומערכת שנחשפתי אליהם בהם הם היו מותקנים.

תענוג של מוצרים!

אגב דני - אני לא יודע מה קרה לSW300I אבל הוא קיבל סטרואידים - הוא מפרק לי את הרכב! אתה צריך לשמוע...

Pioneer TS-X150

פורסם
אדי בניית מגברים כמעט ולא השתנתה ב 40 השנה האחרונות.

אולד סקול אמיתי , חוץ מנוסטלגיה , מתייחס לתקופה שליצרנים היה אכפת , השנאים היו גדולים יתר על המידה , העיצוב היה פשוט מאוד בלי שיטות יצור זולות שגם מגברי בוטיק עם שמות של כוכבות פורנו משתמשים בהם ולכן קל הרבה יותר לתקן.

.

1/2+

נתחיל עם הראשון! בגדול כן, ביותר קטן לא! ראשית כניסת מגברי ה class D לשוק טורפת מחדש את הקלפים, ממירי PWN מספיק היום מהירים כדי לאפשר למגברים אלו להחשב SQ אמיתי . (ועל זה מעיד היצרן עצמו .. טוב גם אדי 8)) איפה מצאת ספק ממותג טוב בשנות ה 80 במחיר שפוי.. ?

ליתוגרפית הסיליקון שוברת שיאים מדי כמה שנים (רק לפני 4 שנים התעשייה אמרה כי לא יוכלו לרדת מליתוגרפיה של 90 ננומטר ואיפה אנחנו היום? ב 45 ננומטר והיד נטויה).

הייצור נעשה זול! מכונות ייצור יקרות שסיימו שירות אצל יצרן נמכרות לייצרנים סוג ב' ג' ולעיתים סוג ז' בדכ' באיזור דרום-מזרח אסיה, מוסבות לייצור של אלקטרוניקה פשוטה יותר במחיר מגוכחים.

אתה כן צודק: לא כי ליצרנים היה אכפת, כי לא היה אפשרות ליצר בצורה אחרת! לכן שבנית מגבר "נאלצת" לבנות אותו מרכיבים טובים כי לא היה זבל בנמצא. כמובן שאף אחד לא טרח לתכנן מעגלים נוספים של , הנחתות, פילטרים וקרוסאוברים.

לעומת זאת היום יש המון זבל בנמצא. פריחתם של חברות ה ODM לא רק מייצרות לך אלא היום גם מוכרות לך את התכנון ועושות לך את הבניה ולך נשאר רק לשים את המדבקה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בדיוק.

לזה אני מתכוון , לקחת תכנון קיים , לשנות את הצבע של ה PCB לשים מדבקת מותג ולדרך.

הרי הסכמה של מגבר 2 ערוצים 100 RMS קיימת מאז ימי הביניים ושום דבר לא מונע מאף אחד לקנות את הרכיבים הטובים ביותר על הפלנאטה ולבנות לבד , כמובן אם זה בא עם מדבקה יפה ובאריזת אלומיניום יפה המחיר מופצץ בפי 50.

ולא התכוונתי למגברי קלאס D ... :) אכן הם העתיד.

זאת בעיקרון הבעיה בתחום בשנים האחרונות , שיטת ה"תקנה לפי האוזניות שלך" והגדרות מוצר עם מילים אודיופיליות של גראנצ'יות ופאנצ'יות , כל זה בא משוק ההיי אנד.

דוגמא טובה לכך הם מגברי אוזניות , יש כאלה שנמכרים באלפי דולרים ... ויש העתקים ( CLONE ) שמיוצרים בסין מבוססים בדיוק את אותה הסכמה עם רכיבים לא פחות איכותיים בעשירית המחיר וזה נשמע אותו דבר בדיוק , ונמדד אותו דבר בדיוק.

ויש אף דגמים שנמדדים טוב יותר ... מגוחך ? זהו כוח השיווק.

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...