Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום, הנה שאלה למומחי סיטרואן בפורום:

עוד לפני התנעת הרכב, המתלים פועלים באופן אוטומטי לפיצוי הפרשי גובה אם מתיישבים ברכב וכן מכינים אותו לגובה נסיעה.

האם ישנה אפשרות לבטל את ההפעלה האוטומטית של המתלים כך שיפעלו רק עם הכנסת מפתח לסוויץ' או סיבובו, או הכי טוב - רק לאחר ההתנעה?

תודה רבה לעונים,

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין לי נסיון משמעותי עם ה-C5 אבל אני יודע שבדגמים הקודמים המערכת עובדת לפצות על הגובה באופן הידראולי לחלוטין, ותעבוד כל זמן שיש לחץ במאגר השמן המרכזי (הבומבה המרכזית).

אני מניח (לא מידיעה - רק מהכרה של המערכת בדגמים קודמים) שאם תכוון את הגובה למינימום (שהמתלים מכווצים לחלוטין) לא יוזרם לחץ למתלים בכל מקרה כי זה מצב שבו למעשה אין לחץ בבומבות - אז גם אין שום פיצוי גובה. נראה לי שב-C5 תצטרך לעשות זאת לפני כיבוי המנוע.

אבל מסקרן אותי: למה זה חשוב לך לבטל את זה?

פורסם

אני מתכוון לתכנות מחדש של המחשב כך שהפעלת המערכת ההידראולית תתבצע רק עם הנעת הרכב.

מדוע? מכיוון שפעמים רבות אני פותח את האוטו כדי להוציא משהו מתא הנוסעים או מתא המטען ואני לא רוצה שהמערכת תפעל שלא לצורך - בלאי וריקון המצבר (לא בטוח שזה משמעותי אבל בכל זאת, רכב בן שמונה [שמונה, לא איש עם משקפיים...]).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הבלאי זניח לדעתי (להשוואה: כמה אתה כבר יכול לטלטל את הרכב כשהוא עומד בהשוואה, למשל, למעבר אחד על באמפ ברחוב?), ואני בספק אם המערכת מושכת חשמל כאשר הרכב כבוי - לא סביר מבחינה תיכנונית.

פורסם

המשאבה ההידראולית מופעלת על חשמל בלבד ב C5, בניגוד לדגמי סיטרואן ישנים.

Winston S. Churchill -

פורסם

לא הייתי מציע לך להיות מוטרד מהעניין הזה מכמה סיבות:

1. בלאי: במהלך הנסיעה המשאבה עובדת ועושה אינספור תיקוני גובה שאתה כלל לא מרגיש בהם, התיקון הבודד שהיא עושה אם נכנסת לרכב בלי להניע הוא זניח מבחינת בלאי.

2. צריכת חשמל: צריכת החשמל היא מזערית, מצברים ב C5 מחזיקים שנים למרות הפונקציה הזו.

3. אם התחלת בנסיעה כאשר גובה הרכב לא נכון אתה עלול לגרום נזק לבולמים, עדיף שהמשאבה תפעל ותיתן את התיקון הדרוש כבר כשנכסת לרכב כך שכאשר הנעת והתחלת בנסיעה אתה כבר בגובה הנכון, אם לא יהיה כך אז מספיקה פעם אחת שהיית לחוץ וממהר ונכנסת לרכב, התנעת ומייד התחלת לסוע בעוד הרכב לא בגובה הנכון כדי שיהיה נזק לבולמים.

פורסם

אני לא חושב שיש אפשרות לבטל את הפעולה של המשאבה. לפי דעתי, גם אין צורך.

ה C5 מנתקת צרכני חשמל שנשארו דלוקים כאשר המנוע לא פועל. לדוגמא, אם אתה פותח את הבג'ז האורות בתוכו יכבו אחרי כמה דקות.

ד"א בדגמים הראשונים הייתה תקלת תוכנה שאם היא לא רוקנה את המצבר, אין ממה לדאוג :-)

הבעיה הייתה התנגשות בין שני חוקים:

* כשמסובבים את ההגה עד הסוף הרכב עולה טיפה כדי לפנות מקום לגלגלים.

* כשהרכב כבוי הוא יורד טיפה כדי לאפשר יציאה נוחה

כשהיו מכבים את הרכב עם הגה מסובב עד הסוף, הוא היה עולה, חושב על זה, יורד וחוזר חלילה

המזל היה שאחרי מספר דקות, המשאבה הייתה מושבתת כדי לחסוך חשמל.

אריאל, מחליף מצבר כל 4 שנים ב C5 שלו :-)

פורסם

עודד תודה על ההסבר המלומד.

אני מבין שהמצב הקיים הוא הרצוי.

אריאל תודה, רק שים לב שלסובב את ההגה עד הסוף ולהשאירו שם זה רעיון לא טוב גם בגלל הלחץ שנוצר במשאבת הגה כח.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...