Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

במקרה ראיתי היום סרטון סקירה של מגזין "אוטו" על האאודי A4 החדשה, צויין שם שהאוטו מעולה וחזק

אבל מה, אאודי בחרו לנתק את הנהג מהכביש, הכוונה היא שאי אפשר להרגיש את מה שהולך מתחת לגלגלים.

שאלתי היא - מדוע זה דבר רע? האם צריך להרגיש כל מהמורה/גרגיר חצץ או את איכות האספלט בארצנו?

וזה לא שחסרה אחיזה לרכב הזה, להיפך.

מה זה תורם אם מרגישים את הכביש?

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

כשמדובר על ניתוק הכוונה לרוב היא שאתה לא באמת מרגיש מה קורה שם למטה כשאתה מפנה את ההגה. לא רק מבחינת תקשורת הגה אלא גם מבחינת תגובות השלדה. המשמעות של זה היא נמוכה יחסית לנהג רגוע ואיטי, אבל עשויה להיות משמעותית לנהג נמרץ או ספורטיבי, שרוצה להרגיש אם הרכב נענה לפקודותיו. גם עבור נהג לא באמת ספורטיבי, זה דבר שנותן תחושת בטחון.

בנוגע ל"להרגיש כל מהמורה" - זה כבר עניין אחר, שמתייחס לנוחות הנסיעה.

אגב, יש גם רמות של ניתוק, כמובן. אין דין A4 כדין איזו אמריקאית דור קודם (פשוט מאודי אנחנו מצפים ליותר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעניין מאוד,

אגב שמתי לב שברגע שעברתי מאיזו קוריאנית ישנה למאזדה 3 הנוכחית שלי, כן הרגשתי הרבה יותר תקשורת

עם הכביש, מבחינת ההגה וגם מבחינת "דביקות" הצמיגים לכביש (מאחר והם בחתך רחב יותר בהרבה)

למרות שאני נוסע יחסית רגוע עם 'התפרצויות' פה ושם כשאפשרי ובטוח כמובן :twisted:

ולגבי תקשורת עם ההגה, שמתי לב שאחד מתוגבר הידרואלית (כמו במאזדה 1.6) הרבה יותר רגיש מאחד מתוגבר חשמלית

כמו שיש לי כרגע, יצא לי להתנסות על שניהם ובאמת מרגישים פחות "תגובה" מהחשמלי, כלומר הוא יותר "קליל" על הכביש

מאשר ההידרואלי.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

ההבדל בין לאנוס/אקסנט ישנה למאזדה 3 הוא תהומי במובן הזה. להן יש לא רק זוויות גלגול גדולות, אלא גם היגוי קליל ומנותק לגמרי, צמיגים צרים ומעט מאוד תחושת בטחון בנהיגה.

בנוגע לסוג התגבור - זה מאוד תלוי בכיול. יש הגאים הידראוליים איומים ויש הגאים חשמליים מצוינים. את תחושת הקלילות של ההגה החשמלי, למשל, אפשר לבטל בקלות באמצעות שינוי התגבור. כך למשל יש הגאים חשמליים שהם מאוד קלים במהירות איטית, ומקבלים משקל ככל שהמהירות עולה (למשל סיטרואן C3). יש גם הגאים חשמליים שבלחיצת כפתור אפשר להוסיף להם משקל (למשל פיאט 500).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...