Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעוד חודשיים זוגתי ואני יוצאים לירח דבש שלנו.

אנחנו נהיה שבוע בטנריף ו5 ימים בברצלונה.

הייתי שמח לקבל המלצות בטנריף על:

-מסעדות.

-חופים יפים.

-בילוים- לא מועדונים ומסיבות אלא ברים מגניבים.

-ובכלל, מה אפשר לעשות שם חוץ מבטן גב (שזאת התוכנית העיקרית). מקומות שכדאי לראות וכו'..

אנחנו נהיה בחלק הדרומי של טנריף.אבל אם יש משהו שממש שווה לראות, אנו נשכיר רכב וניסע.

בברצלונה המלון ממוקם ממש קרוב ל"רמבלה" (ברובע הגוטי).

בפעם הקודמת שלי בברצלונה, לקחנו(האקסית ואני), את האוטובוסים שעושים סיור בכל מה שהוא "must". ונראה לי שזה מה שנעשה גם הפעם.

אך גם כאן אשמח לקבל המלצות לכל המוזכר למעלה, עם דגש על קניות (לאישה), מוטוריקה (בשבילי), מסעדות מומלצות (עם דגש על פירות ים ובשר) וברים (למרות שלפי מה שאני זוכר מהביקור האחרון שלי שם, בכל מטר ברמבלה יש כאלו.)

גם טיפים כלליים יתקבלו בברכה.

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לא יודע לגבי מוטוריקה, אבל אני ממליץ בחום סיבוב בקאמפ נו בברצלונה. יש טיול מודרך למלתחות שחקנים, יציע עיתונות וכדומה. אפילו אשתי הרגישה את העוצמה של המקום. כמו כן אולי כדאי לנסוע לפיגרס למוזאול דאלי. במיוחד מומלץ מוזאון התכשיטים שהוא עיצב. מבחינת קניות תמיד יש את הקורט אנגלה שבככר אספניה ליד רמבלה. מה שכן אין להתפתות לשלוח דרכם החזרי מיסים. לא ראיתי גרוש ולא שמעתי מהם, ואישתי בשקט פיצצה שם 800 יורו. יכול להיות מאוד רומנטי לעלות על הר מונז'ואיק. יש שם רכבל כזה. בדיוק לירח דבש.

פורסם

למיטב ידיעתי, הרכבל בברצלונה סגור כבר מעל לשנה. לא ממש יודע למה ולא טרחתי לברר, אבל לא נראה לי שהוא יפתח בקרוב.

האם אתם מתכננים להיות בברצלונה עם רכב? במידה וכן, לא חסרים כבישים מהנים באזור עם נקודות תצפית שלא נופלות באיכותן ממונז'ואיק. כל האזור של הר טיבידאבו והכבישים המובילים אליו הם תענוג גם לתייר וגם לנהג. אם אתם ללא רכב, אפשר להגיע לפסגת ההר ולתצפית גם בתח"צ.

מבחינת אטרקציות מוטוריות, אין הרבה. במידה ותהיו על גלגלים, אתם יכולים לבקר במסלול של קטלוניה הנמצא במונטמלו, לא רחוק מהעיר.

כלל אצבע לגבי המסעדות: האיכות שלהן עולה ככל שמתרחקים מהפלאזה קטאלוניה. רוב המקומות ברח' ואלנסיה, אראגו והסמטאות שמסביב ישמחו להציע לכם גם בשר וגם דגים/פירות ים באיכות מעולה ובמחיר סביר.

אם אתם בקטע של מבנים גוטיים ואמנות, כדאי לבקר במוזיאון האמנות המודרנית של קטלוניה (על ראש המונז'ואיק, אפשר לשלב עם טיול רגלי/פיקניק על ההר) וכן בהיכל המוזיקה הלאומי, חתיכת הישג ארכיטקטוני כשלעצמו (וגם קרוב למלון שלכם). ניתן לקבל סיורים מודרכים במקומות הנ"ל במחיר של כמה יורו.

אם יש שאלות לוגיסטיות לגבי החלק הזה של הנסיעה, כאן המקום לשאול.

פורסם

הייתי בטנריף בקיץ לפני כמה שנים.

המקום יחסית משעמם חוץ מהמון מסעדות לא מצאנו מה לעשות שם, גם התירים בעיקר היו אנגלים זקנים. למזלינו לא נסענו לשם לנפוש אלא לגלוש.

פורסם
לא יודע לגבי מוטוריקה, אבל אני ממליץ בחום סיבוב בקאמפ נו בברצלונה. יש טיול מודרך למלתחות שחקנים, יציע עיתונות וכדומה. אפילו אשתי הרגישה את העוצמה של המקום.

אני מניח שאתה מתכוון לאיצטדיון כדורגל..?

את האמת, לא אני ולא חברה שלי חובבי כדורגל, כך שזאת לא תהיה איזו חוויה מטורפת בשבילינו.

האוטובוסים שמטיילים בכל העיר עוצרים ליד האיצטדיון, אז אני מניח שנרד להסתכל אבל לא יותר מזה.

כמו כן אולי כדאי לנסוע לפיגרס למוזאול דאלי. במיוחד מומלץ מוזאון התכשיטים שהוא עיצב. זה יכול להיות מעניין.

מבחינת קניות תמיד יש את הקורט אנגלה שבככר אספניה ליד רמבלה. מה שכן אין להתפתות לשלוח דרכם החזרי מיסים. לא ראיתי גרוש ולא שמעתי מהם, ואישתי בשקט פיצצה שם 800 יורו. טוב לדעת. תודה!

יכול להיות מאוד רומנטי לעלות על הר מונז'ואיק. יש שם רכבל כזה. בדיוק לירח דבש.

הרכבל לא בא בחשבון מבחינתי (אני סובל מפחד גבהים :|) גם בפעם הקודמת שלי שם סירבתי לעלות עליו..

למיטב ידיעתי, הרכבל בברצלונה סגור כבר מעל לשנה. לא ממש יודע למה ולא טרחתי לברר, אבל לא נראה לי שהוא יפתח בקרוב. וטוב שכך..

האם אתם מתכננים להיות בברצלונה עם רכב? לא.

במידה וכן, לא חסרים כבישים מהנים באזור עם נקודות תצפית שלא נופלות באיכותן ממונז'ואיק. כל האזור של הר טיבידאבו והכבישים המובילים אליו הם תענוג גם לתייר וגם לנהג. אם אתם ללא רכב, אפשר להגיע לפסגת ההר ולתצפית גם בתח"צ.

מבחינת אטרקציות מוטוריות, אין הרבה. במידה ותהיו על גלגלים, אתם יכולים לבקר במסלול של קטלוניה הנמצא במונטמלו, לא רחוק מהעיר.

כלל אצבע לגבי המסעדות: האיכות שלהן עולה ככל שמתרחקים מהפלאזה קטאלוניה. רוב המקומות ברח' ואלנסיה, אראגו והסמטאות שמסביב ישמחו להציע לכם גם בשר וגם דגים/פירות ים באיכות מעולה ובמחיר סביר. תודה!

אם אתם בקטע של מבנים גוטיים ואמנות, כדאי לבקר במוזיאון האמנות המודרנית של קטלוניה (על ראש המונז'ואיק, אפשר לשלב עם טיול רגלי/פיקניק על ההר) וכן בהיכל המוזיקה הלאומי, חתיכת הישג ארכיטקטוני כשלעצמו (וגם קרוב למלון שלכם). ניתן לקבל סיורים מודרכים במקומות הנ"ל במחיר של כמה יורו. שוב תודה!

אם יש שאלות לוגיסטיות לגבי החלק הזה של הנסיעה, כאן המקום לשאול.

תודה רבה.

הייתי בטנריף בקיץ לפני כמה שנים.

המקום יחסית משעמם חוץ מהמון מסעדות לא מצאנו מה לעשות שם, גם התירים בעיקר היו אנגלים זקנים. למזלינו לא נסענו לשם לנפוש אלא לגלוש.

את האמת, לא ציפינו שיהיה יותר מזה.

המטרה העיקרית של השבוע הזה היא חופש!

בטן גב, מסעדות, חופים שקטים ורגועים ובעיקר להרגע.

כך שתיירים אנגלים זקנים עדיפים מבחינתינו על תיירים צעירים ורעשניים.

חיי לילה, רעש והמולה (בקטע הטוב) יהיה לנו בברצלונה..

יש איזו מסעדה שאתה זוכר לטובה? או לחילופין, לרעה?

אשמח לעוד המלצות..

שוב תודה לכולם!

עודד.

פורסם

מסעדות אני לא יכול להמליץ, לך מה שכן בערב כל המארחים עומדים מחוץ למסעדה ומתחננים שתכנס אליהם לאכול. את התפריט ניתן לראות בכניסה למסעדה. להנות מארוחה טובה עקב היורו יעלה לא מעט כסף, המנות יחסית קטנות. אני ממליץ יותר ללכת על מאכלי ים ודגים שנתפסים במקום ותמיד טריים.

תשכירו רכב ותיסעו לסנטה קרוז לעיר הצפונית (בערך שעתיים נסיעה במהירות שיוט של 130 בערך) חוייה לראות את העיר ואת החוף המלאכותי, אתם יכולים גם לעלות להרים ולהגיע לצד שני של האי.

פורסם

תודה!

פירות ים טריים זה טוב לי8)

לגבי השכרת רכב, נראה לי שזה די נדרש.

קראתי קצת ביקורות בכל מיני אתרים, והרוב המוחלט ציין שזה כדאי.

מה גם שהמחיר נשמע די סביר. (מישהו פירסם שלפני חודש עלה לו 120 יורו לחמישה ימים, כולל ביטוח מלא).

סתם מעניין אותי, מה המהירות המותר שם? (כתבת שיוט ב130 קמ"ש).

תודה!

עודד.

פורסם

אתה נוסע ב120 כולם עוקפים אותך.

תשכיר רכב, לא יקר, אתה תאסוף אותו בטח מהשדה תעופה.

האי פשוט ולא ניתן להסתבך בו.

אנחנו השכרנו רכב בעיקר כי נסענו כל יום מאדג'ה (אאל"ט) לאל מדנו לגלוש קייט אבל גם בלי הגלישה ראינו שזה פשוט נוח שיש לך רכב ואתה לא תלוי במוניות או אוטובוסים.

פורסם

המחירים הנמוכים - לא תמיד, תלוי בעונה.

מומלץ להימנע מסוכנויות השכרה מקומיות. זה עדיין נחשב ספרד, ואף אחד שם לא מרגיש חייב לדבר אנגלית.

אם יש אפשרות לשכור מחברה גדולה, זאת אופציה יותר בטוחה.

לגבי המהירות - הם עוקפים כי הם יודעים איפה המצלמות. דו"חות מהירות הם סעיף הכנסה לא מבוטל באיים,

חבל להיכנס לסטטיסטיקה. ככלל אצבע - 50 בעיר, 120 בכביש מהיר ו-80 בכביש ללא שטח הפרדה.

וכמובן, תזהרו מנוכלים. יש שם הרבה כאלה.

R'n'B - אתם שכרתם רכב, לא השכרתם אותו. מה יהיה, אפ'חד פה כבר לא מדבר עברית תקינה? :evil:

פורסם

קצת המלצות על ברצלונה

מקומות לבקר:

* המזרקה המזמרת (צריך לבדוק שהיא עובדת באותו יום, ולהגיע בערב לפני 9), נמצאת במונז'ואיק

* שוק לה-בוקריה הכניסה אליו ממש מתוך הרמבלה

מקומות לא לבקר בהן:

* מוזיאון השוקולד, בזבוז זמן מוחלט

מקומות לאכול:

* בכיכר שליד שער הניצחון (רובע הגוטי) יש מסעדה סינית\יפנית שהיא אכול כפי יכולתך ב14 יורו, טעים ושווה

* על הרמבלה, צפונה מפלאזה קטלוניה יש מסעדה שנקראת HAPPY BAR & GRILL, למרות שנשמע קיטשי אנחנו מאד נהננו שם והיה מאד טעים לא יקר.

מקומות בילוי:

* ככלל רוב הבילוים בערב בברצלונה הם באזור הנמל הישן (אם אני זוכר נכון זה הנמל הישן)

* יש באר קרח, גימיק מגניב ושווה ביקור לטעמי, רק חשוב לדאוג שזוגתך לא תבוא בחצאית, מניסיון :?

שששששששששירוקו אדומה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, הקפצה קטנה.

ביום שישי הקרוב אנחנו טסים 8)

כמעט הכל כבר מוכן ומסודר לקראת הטיסה, אך פתאום חשבתי על משהו: האם בטנריף מתח החשמל הוא כמו שלנו?

צריך מתאם? אם כן אז איזה?

בברצלונה למיטב זכרוני אין צורך במתאם, נכון?

שוב תודה לכולם!

וכמובן שטיפים ברגע האחרון יתקבלו בברכה!

עודד.

פורסם

אין צורך במתאם כל עוד אתם משתמשים בתקע דו-קוטבי. תקע תלת-קוטבי ישראלי לא יכנס לשקע אירופאי.

בימים האחרונים יש מגיפת שביתות בברצלונה (בעיקר בתח"צ), וב-29 מתוכננת שביתה כללית של המשק.

התעדכנו עם המלון לפני שאתם יוצאים לדרך ע"מ לא להיות מופתעים. באופן כללי, כדאי לעבור על התכנית

שלכם למהלך היום עם פקיד הקבלה, ולוודא שהכל מתוכנן היטב. עובדי המלון מעודכנים בד"כ בשינויי לו"ז

וזמינות באתרים בעיר (סגירה לרגל שיפוצים וכד').

טיול נעים!

פורסם

ואדים, תודה על המידע!

היתכן שהשביתה הכללית תוקדם ובעקבות כך גם שדה התעופה יושבת?

האם השביתה בתחבורה ציבורית כוללת גם את המוניות ואת האוטובוסים של התיירים? (האוטובוסים בשלושת הצבעים שעושים סיבובים בעיר..)

תודה.

עודד.

פורסם

שום דבר לא יוקדם, כרגע מחכים לראות אם השביתה של ה-29 תצא לפועל (פה זה לא ישראל, נראה אם יש להם אומץ).

שביתה בתח"צ רלוונטית בעיקר לרכבת הפרברית - FGC. היום הייתה אחת, אז לא סביר להניח שבחודש הקרוב זה יחזור.

לגבי אוטובוסי הסיור, הם לא קשורים לרשות התחבורה הציבורית (TMB), אך סביר להניח שיושבתו גם כן ב-29.

עדכונים לגבי מצב התח"צ בעיר, שינויים בתחנות וכו' ניתן למצוא כאן: http://www.tmb.cat/en_US/home.jsp

האתר מאפשר גם לתכנן מסלולים, לבדוק את מחירי הכרטיסים השונים וכיו"ב.

• תוכן חדש...