Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חסרונות ההילוכים האוטומטיים:

"מחקרים מראים שמוח האדם מתאים יותר להפעלה מאשר להשגחה, מה שגורם לנהגים רבים בכלי רכב אוטומטיים לנהוג בחוסר ריכוז ובחוסר התחשבות בתנועה שמסביבם. מסיבות אלו, נהגים מיומנים רבים מעדיפים לדבוק בתיבה הידנית."

מקור

אני מסכים מה מה שרשום. כשאני נוהג על ידני אני מרגיש הרבה יותר מרוכז מאשר על תיבת הילוכים אוטומטית.

הייתי שמח לשמוע מה דעתכם לגבי הנ"ל.

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

די נכון. מה עוד שתיבת הילוכים אוטומטית מעודדת ישיבה לא נכונה לפחות בכבישים עירוניים.

פורסם

אני גם מסכים.

עם המעבר לתיבה ידנית אני מרגיש שאני יותר מעורה, בעיקר בגלל תנוחת ישיבה פרקטית יותר כדי שיהיה לי תפעול נוח של הגיר, מה שלא הטריד אותי במיוחד בימי האוטומט

פורסם
אני גם מסכים.

עם המעבר לתיבה ידנית אני מרגיש שאני יותר מעורה, בעיקר בגלל תנוחת ישיבה פרקטית יותר כדי שיהיה לי תפעול נוח של הגיר, מה שלא הטריד אותי במיוחד בימי האוטומט

בדיוק !

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

אני חלקית חולק על זה. אומנם אישית גם אוהב גיר ידני (ולערי הרב בשני רכבים אחרונים אצלי אוטומט), אבל כאשר בכביש יש תקרית ובאותו זמן אתה עסוק בהחלפת הילוך, חלקית תשומת לב שלך בהחלפת הילוך וזה גוזל זמן מקבלת החלטה בקשר לאירוע או גוזל זמן להסתכל במראה.

מעבר לזה, נהגים רבים לא יודעים להחליף הילוכים. כל יום מסעים אותי נהגי מונית שעסו מיליוני קילומטרים ורובם מחליפים הילוך לא חלק כך שאוטו כימעט עוצר בין מעברי הילוכים. לפעמים כאשר אני נוסע אחרי ישהו עם גיר ידני, כל פעם שהוא מחליף הילוך אני עוזב גז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
"מחקרים מראים שמוח האדם מתאים יותר להפעלה מאשר להשגחה, מה שגורם לנהגים רבים בכלי רכב אוטומטיים לנהוג בחוסר ריכוז ובחוסר התחשבות בתנועה שמסביבם. מסיבות אלו, נהגים מיומנים רבים מעדיפים לדבוק בתיבה הידנית."

אפשר בבקשה קישור למחקרים.

פורסם
אפשר בבקשה קישור למחקרים.

זה נלקח מוויקיפדיה. לצערי אין לי קישור למחקרים.

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

מה? אתם לא אוהבים את האנשים שנוהגים עם רגל שמאל על הדאשבורד?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לכשתגיעו להחלטה, מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על בקרת שיוט. האם היא מקלה על הנהג בנסיעות ארוכות ומורידה ממנו את הצורך בשמירה על מהירות אחידה או שמא(מאותה סיבה שהוזכרה בתחילת השרשור) מכניסה אותו למצב של שאננות ו\או חוסר דריכות ומסוכנת יותר לנהג הממוצע?

פורסם

האמת שזה דיי נכון כשחושבים על זה.

שמתי לב, כשאני נוהג ברכב אוטומט, אני לא מקפיד על ישיבה נכונה, אני יותר נאנח.

כשאני נוהג על גיר רגיל, 2 ידיים על ההגה, 7 עיניים על הכביש, למרות שאני בנאדם מאוד קפדן, אך בגיר רגיל, אני יותר עם הכביש, מאשר שאני על אוטומט

שאני עם פחות עם הכביש, בגלל שאני מרגיש נוח, רגל שמאל נחה לה שם, ימין קצת זזה, יד אחת על ההגה, אשכרה ערס!

:roll:

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

נהגתי על רכב עם בקרת שיוט למשך כשבועיים כשהחלפתי רכב.

כמובן שזה נוח להפליא, אבל ברגע שהרגל נחה על הרצפה כך גם המהירות תגובה בעת בלימה פתאומית או תקרית כלשהיא על הכביש יורדת פלאים.. לדעתי.

פורסם

ההודעה הזו רק מחדדת את הבעיתיות של ויקיפדיה.

לכתוב "מחקרים מראים" ללא כל מראה מקום, זו זילות של המחקר המדעי.

גם אילו היה מחקר כזה, יש לבחון כיצד הוגדרה שאלת המחקר ואם הוא עומד בקריטריונים מדעיים.

מוח האדם מותאם לביצוע משימות רבות ושונות, הוא מבצע בהצלחה פעולות מוטוריות רצוניות ובלתי רצוניות וגם פעולות קליטה, חישוב ועיבוד נתונים, זיכרון, ומחשבה מופשטת.

במידה מסויימת הודעתך מוכיחה את טענתך: הרבה יותר קל לכתוב מאשר לחשוב .

ולעצם העניין: החלפה ידנית של הילוכים מבצעת שימוש במשאבי הקשב שלנו , בהפשטה:

א.להחליט מה ההילוך המתאים לתנאי הנהיגה (פעולה קוגניטיבית המחייבת ידע מוקדם, תרגול ותכנון אסטרטגי של פעולות)

ב.לבצע את פעולת החלפת ההילוך (הפעלת מנגנוני התנועה בתיאום בין הרגליים והיד)

ג.לניטור של מד המהירות ו/או רעש המנוע (שימוש בחוש הראיה והשמיעה, עיבוד הנתונים וכו')

אם אתה זוכר את ימיך הראשונים כתלמיד נהיגה, אולי תוכל להבין כמה תשומת לב (משאבי קשב) דרושה לאדם עד שיוכל לבצע פעולות אלה מבלי לפגום באיכות הביצוע של פעולות אחרות (שמירת כוון הנסיעה, מודעות לתנועה סביב וכו').

מכונית המצויידת בתיבת הילוכים אוטומטית מבטלת את מרבית המטלות הללו, ולפיכך מקטינה את עומס העבודה המנטלי והפיזי של הנהג. תיבה אוטומטית אינה הגורם לחוסר הריכוז מכיוון שהשמירה על בטיחות הנהיגה היא מטלה קיימת באותה מידה כשהרכב הוא ידני או אוטומטי.

האשם אינו בתיבה האוטומטית אלא במי שבוחר להשתמש במשאבי הקשב שלו לפעולות אחרות בעת הנהיגה (טלפון, רדיו, שיחה, הדלקת סיגריה, גילוח, חיטוט באף וכו')

פורסם
ההודעה הזו רק מחדדת את הבעיתיות של ויקיפדיה.

לכתוב "מחקרים מראים" ללא כל מראה מקום, זו זילות של המחקר המדעי.

גם אילו היה מחקר כזה, יש לבחון כיצד הוגדרה שאלת המחקר ואם הוא עומד בקריטריונים מדעיים.

מוח האדם מותאם לביצוע משימות רבות ושונות, הוא מבצע בהצלחה פעולות מוטוריות רצוניות ובלתי רצוניות וגם פעולות קליטה, חישוב ועיבוד נתונים, זיכרון, ומחשבה מופשטת.

במידה מסויימת הודעתך מוכיחה את טענתך: הרבה יותר קל לכתוב מאשר לחשוב .

ולעצם העניין: החלפה ידנית של הילוכים מבצעת שימוש במשאבי הקשב שלנו , בהפשטה:

א.להחליט מה ההילוך המתאים לתנאי הנהיגה (פעולה קוגניטיבית המחייבת ידע מוקדם, תרגול ותכנון אסטרטגי של פעולות)

ב.לבצע את פעולת החלפת ההילוך (הפעלת מנגנוני התנועה בתיאום בין הרגליים והיד)

ג.לניטור של מד המהירות ו/או רעש המנוע (שימוש בחוש הראיה והשמיעה, עיבוד הנתונים וכו')

אם אתה זוכר את ימיך הראשונים כתלמיד נהיגה, אולי תוכל להבין כמה תשומת לב (משאבי קשב) דרושה לאדם עד שיוכל לבצע פעולות אלה מבלי לפגום באיכות הביצוע של פעולות אחרות (שמירת כוון הנסיעה, מודעות לתנועה סביב וכו').

מכונית המצויידת בתיבת הילוכים אוטומטית מבטלת את מרבית המטלות הללו, ולפיכך מקטינה את עומס העבודה המנטלי והפיזי של הנהג. תיבה אוטומטית אינה הגורם לחוסר הריכוז מכיוון שהשמירה על בטיחות הנהיגה היא מטלה קיימת באותה מידה כשהרכב הוא ידני או אוטומטי.

האשם אינו בתיבה האוטומטית אלא במי שבוחר להשתמש במשאבי הקשב שלו לפעולות אחרות בעת הנהיגה (טלפון, רדיו, שיחה, הדלקת סיגריה, גילוח, חיטוט באף וכו')

זו דרך חכמה הרבה יותר להסתכל על זה :)

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

• תוכן חדש...