Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין צירוף מקרים,יש הצטרפות מקרים. ואיך אני לא חשבתי על זה:

צביקה אני חייב לציין בפעם המי יודע כמה שאתה תותח שבתותחים , ולמה זה:

פתחתי שרשור בזמנו ולא הייתה שום תגובה בעניין, בכל אופן:

ברכב שלי(בסובארו), הייתיה לי בעיה דומה ,בגלל שיש אזעקה ואימובילייזר ועלוקה אלחוטית(מערכת משולבת של פויינטר), וגם ביפר(אני יודע זה כבר מוגזם), בעת ניתוק המצבר והחזרתו(יש לי ניתוק מהיר), אם אתה לא עושה ריסט כלומר: פותח עם השלט ונועל ופותח שוב, המערכת לא תעשה ריסט וברוב המקרים, הרכב לא יניע, אני שברתי את הראש שעתיים עם בדיקות הצתה ומפלג,יש סטארטר והוא לא מינע,כבר איבדתי עשתונות, בסוף עליתי על זה בעזרתו של מי שהתקין לי אותה.

צביקה,קבל ח"ח עצבני.

לא יאומן.

לפותח השירשור: למשאבה יש 2 חוטים , חבר אותם למקור מתח 12V, למצבר, תבדוק אם היא עובדת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום.

הקודן אכן של פוינטר.

חשבתי לבדוק את המשאבה בצורה הזאת,במידה והמשאבה עובדת מה אני יכול לעשות עם הנתון הזה?

תודה

פורסם

כלום, המשאבה יכולה לעבוד אך לא לספק לחץ בגלל ווסת תקוע ויתכנו עוד בעיות שונות.

אם אתה חושד שהמוסך לא היה ישר איתך, תזדקק לשרותיו של שמאי רכב, שידריך אותך בבדיקות הנדרשות כדי לבסס קייס שריר מול המוסך.

פורסם
שלום.

הקודן אכן של פוינטר.

חשבתי לבדוק את המשאבה בצורה הזאת,במידה והמשאבה עובדת מה אני יכול לעשות עם הנתון הזה?

תודה

אפשר לומר שניחשתי יפה לא?!

הקומפלימנטים לצביקה. :)

אני לא אתפלא אם יש לך ברכב מערכת זהה למה שיש לי ברכב(למעט הביפר), אזעקה משולבת קודן של פוינטר, העלוקה האלחוטית היא אופציה לתוספת שמאוד יכול להיות שיש לך אותה גם כן.

אם מתחשק לך,אתה יכול לבדוק ,אתה יכול לנתק את המצבר לכמה דקות ולהחזיר ולנסות להניע ישר בלי לעשות כלום,ואז לראות אם יניע או לא.(אצלי ברכב לפעמים זה יניע ולפעמים לא, מה שבטוח שאחרי ריסט עם השלט הוא בטוח יניע).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום.

איזה סמכות יש לאיגוד המוסכים לפעול נגד המוסך,והאם יש טעם בפניה אליהם.

כמו כן מחר מוקדם בבוקר אני מכניס את האוטו למוסך ניסאן להחלפת שמן גיר,פילטר שמן מקורי,נוזל קירור.

האם יש טעם שיבדקו אם הוחלפו הפלאגים ואיזה סוג,משאבת הדלק,אולי גם שמן מנוע שהם בדרך כלל מחליפים.

תודה

פורסם

לגבי המשאבת דלק:

תחשוב טוב, האם ייתכן כי לא החליפו לך אותה כלל? תחשוב שוב פעם...

בכל מקרה זאת רק השערה,לא מחייב כלום ולא יוצא בהצהרות,זו רק אפשרות(שעל פי דעתי האישית בלבד היא סבירה ביותר).

אתה בעצמך אמרת:

"מנהל המוסך נתן לי את המשאבה ואז ראיתי שהחלק ליד הזנת החשמל שבור זהוא צינור בצורת ר

שדרכו זורם הדלק,יום שישי החלק הזה היה שלם ראיתי במו עיניי.החלק השבור מאוד מסיבי איני יודע כיצד נשבר."

אני רק עושה 1+1

פורסם
אין צירוף מקרים,יש הצטרפות מקרים. ואיך אני לא חשבתי על זה:

צביקה אני חייב לציין בפעם המי יודע כמה שאתה תותח שבתותחים , ולמה זה:

פתחתי שרשור בזמנו ולא הייתה שום תגובה בעניין, בכל אופן:

ברכב שלי(בסובארו), הייתיה לי בעיה דומה ,בגלל שיש אזעקה ואימובילייזר ועלוקה אלחוטית(מערכת משולבת של פויינטר), וגם ביפר(אני יודע זה כבר מוגזם), בעת ניתוק המצבר והחזרתו(יש לי ניתוק מהיר), אם אתה לא עושה ריסט כלומר: פותח עם השלט ונועל ופותח שוב, המערכת לא תעשה ריסט וברוב המקרים, הרכב לא יניע, אני שברתי את הראש שעתיים עם בדיקות הצתה ומפלג,יש סטארטר והוא לא מינע,כבר איבדתי עשתונות, בסוף עליתי על זה בעזרתו של מי שהתקין לי אותה.

צביקה,קבל ח"ח עצבני.

לא יאומן.

לפותח השירשור: למשאבה יש 2 חוטים , חבר אותם למקור מתח 12V, למצבר, תבדוק אם היא עובדת.

משה שלום רב !

כוונתך, בוודאי לשרשור הזה, אני כנראה דלגתי עליו, ולא נכנסתי אליו כלל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318684

ובנוגע לתגובתך האחרונה, רצוי שתקרא את כל השרשור מתחילתו ועד סופו, ואז תיווכח, שהמוסך ניתק משום מה את המצסר בזמן הטיפול, ובכך גרם מבלי משים, וללא כוונה תחילה, לשיבוש בקודן מה שמנע את התנעת הרכב, אך המוסך החליט על דעת עצמו, להחליף החלפה מיותרת של משאבת הדלק, והוא אכן עשה זאת, וחייב את הלקוח בעלות המשאבה.

ציון התקשר אלי ביום ראשון השבוע, ומבלי לדעת מראש את פרטה מקרה, משום שפיספסתי את השרשור שנפתח בסוף השבוע, ובסופו התברר שציון לקוח וותיק שלי, וזכר אותי לטובה ובקש יעוץ טלפוני ללא שום התחייבות מצידי, ולאחר שסיפר לי שבמוסך נותק המצבר, הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת במקרים שכאלה" שאין צרוף מקרים רק הצטרפות מקרים", והמלצתי לו לחזור למוסך לבקש את המשאבה הישנה שלו, ולבדוק את תקינותה, במוסך אחר האמון עליו.

בדיעבד התברר שהמשאבה חובלה, וכנראה לא ניתן לבדוק את תקינותה, ולכן הספק ישאר בגדר ספק בלבד, וניתן לחברי הפורום לשפוט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

היום לאחר שראיתי שה"מוח" של הקודן שנמצא מעל המשאבת דלק מתחת לספסל האחורי.

ניסיתי להפעיל את האוטו ללא הקלדת הקוד אכן הפלא ופלא האוטו מניע כך שבנוסף לכל הוא חיבל לי בקודן.

ועוד כחודש שאצטרך לבטח את האוטו חברת הביטוח תידרוש אישור של תקינות הקודן.

מה בסך הכל היה כל התחלת הסיפור טיפול שוטף לאוטו.

תודה

פורסם

אין צירוף מקרים- יש הצטרפות מקרים:

עוד דבר,שכנראה לי לפחות נותן תמונה כוללת :

ציטוט :

"הרמתי את הספסל האחורי בכדיי לבדוק שהכל סגור כמו שצריך

וגילית שהקודנית חתוכה וזרוקה מתחת לספסל,והאוטו מניע ללא קוד סודי"

מה שגילית שם (לפי דעתי האישית והלא מחייבת), זו בעצם העלוקה שהיא למעשה הניתוק שהיה לך מלכתחילה על משאבת הדלק, ולכן הרכב שלך מניע עכשיו גם בלי קודן, רק עם ניטרול האזעקה בשלט, הוא ניתק לך את העלוקה, ניטרל אותה.

עכשיו מה שקורה זה בתלות בתנאי הביטוח שלך, תבדוק אם המקיף תופס גם בלי קודן.

פורסם

שלום.

תודה על ההתיחסות.

האוטו ללא הזעקה,חשוב לי לשמוע דעה גם של בעלי מוסך ומשתמשים כי דרך המקרה אפשר ללמוד הרבה לא רק

הצד הטכני,השאלה האם יש דרך לפעול כנגד בעלי מקצוע לא הגונים,או להגיד "אכלתי אותה" ולהמשיך הלאה

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום.

איזה סמכות יש לאיגוד המוסכים לפעול נגד המוסך,והאם יש טעם בפניה אליהם.

כמו כן מחר מוקדם בבוקר אני מכניס את האוטו למוסך ניסאן להחלפת שמן גיר,פילטר שמן מקורי,נוזל קירור.

האם יש טעם שיבדקו אם הוחלפו הפלאגים ואיזה סוג,משאבת הדלק,אולי גם שמן מנוע שהם בדרך כלל מחליפים.

תודה

בוודאי שיש טעם שמוסך שעובד לפי הוראות יצרן ומכיר את הדגם הכי טוב יעבור על העבודה של מוסך אחר.

גם אני משוכנע, כבעל מקצוע שקורא את השרשור ומכיר טוב טוב את הרכב, שהייתה בעיה פשוטה של קודן או עלוקה ואתה שלמת בגדול על חוסר ידע ומקצועיות של המוסך.

לא נורא - יכל היה להגמר יותר גרוע, החשוב הוא שלומדים את הלקח ולא חוזרים על אותה טעות פעמיים.

• תוכן חדש...