Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התשובה.

מה עם השמן האם להחליף אותו שוב?

והאם להחליף את פילטר השמן למקורי?

תודה

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני סבלתי מבעיה דומה עם ההנעה,

מוסך ראשון לאחר בדיקה אמר לי שמדובר במשאבת דלק תקולה ודרש אלפים לתיקונה.

מוסך שני פתר את הבעיה תמורת 50 שקל - בעיה בקודנית.

לך לחשמלאי לפני שאתה מתחיל לזרוק כסף.

בהצלחה

כבר חתמתי...

פורסם

שלום.

מה עליי לעשות מנהל המוסך כרגע דיברתי איתו הוא אומר שהחליף משאבת דלק והאוטו מניע,המחיר שהוא דורש

550 ש"ח על משאבה

150 ש"ח עבודה.

תודה

פורסם

שלום.

הגעתי למוסך,מנהל המוסך לא הסכים לשחרר את האוטו ליפני שאני משלם לו 550 ש"ח,שילמתי.

מנהל המוסך נתן לי את המשאבה ואז ראיתי שהחלק ליד הזנת החשמל שבור זהוא צינור בצורת ר

שדרכו זורם הדלק,יום שישי החלק הזה היה שלם ראיתי במו עיניי.החלק השבור מאוד מסיבי איני יודע כיצד נשבר.

אמרתי לו שהמכונאי שבר אך לא הועיל כל הסבר שאמרתי,ניגשתי עם החלק למוסך המרכזי ניסידאן הם מאוד ניסו לעזור

לי אף לא היה להם חלק כזה במחסן,המחסנאי אמר לי שהוא לא יצא לו בשנים האחרונות להזמין חלק כזה כך שלא

ניתן לדעת את מקור המשאבה,על המשאבה כתוב חברת bosh mede in germany

מה לדעתכם קרה,כי ביום שישי ראיתי ניסיונות כנים של המוסך לפתור את הבעיה?

היום בבוקר קישרתי בין מתקין הדיבורית ומנהל המוסך.

אני מרגיש מרומה.כיצד עליי לפעול?

וכיצד נמנעים בעתיד ממקרים כאלה?

אני הגעתי למסקנה ששוה לשלם מחיר של מוסך מורשה מטעם החברה.

תודה

פורסם

לא חייב - גם חצי סינטטי מתאים למנוע הנ"ל , בצמיגויות 10W-40 ו 5W-30 - לדעתי, עדיף ה 10W-40 .

אם אין רעש חריג או בעיה כל שהיא , הייתי נשאר עם השמן הנ"ל, ומבצע החלפה לפי הוראות הטיפול .

פילטר שמן - רצוי של פירמה ידועה וכמובן עדיפות למקורי .

בדוק את סוג פילטר השמן שהותקן , אם הוא של חברה טובה איכותית ומתאים לרכב , אני הייתי נשאר איתו .

עכשיו נכנס הנושא של השקט הנפשי - אם אין לך ידע מה סוג שמן המנוע ופילטר השמן שהוכנסו - שקול ללא לחץ החלפה .

( שוב - אם שמן המנוע של חברה איכותית ובצמיגות נכונה, פילטר השמן כנ"ל , כגון של MANN , אני הייתי נשאר עם זה )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האם החלק השבור הוא בעצם חלק בלתי נפרד מהמשאבה?

אתה יודע מה,לפי דעתי:

בדיוק בגלל דברים כאלה תמיד צריך להיות לייד הרכב בזמן הטיפולים, עדיף להפסיד כמה שעות עבודה,חצי יום ואפילו יום שלם ,לו רק בשביל השקט הנפשי ומניעת הסבל הנפשי שיבוא בעקבות הטיפול המרושל.

אני ,יש לי מוסך שגיליתי אותו לפני כמה שנים במקרה ,מנוהל ע"י משפחה אחת,באמת מקום מסודר,נקי ומקצועי,והכי חשוב יעשה כל מה שאבקש ממנו על הצד הטוב ביותר,בחיים, אם אני הולך למוסך, אין מצב שמשאיר את הרכב לבד, אני על הראש של המוסכניק,ולא רק זה,אני רוצה הכל לפי הספר כולל טיפולי אקסטרא כגון גירוז ושימון חלקים ,ניקוי וליקוק, ובקיצור כל מה שצריך בלי חיפוף,לי יש את כל הזמן שבעולם, ואני משלם,אם לא נאה לו אז בבקשה, אני יכול ללכת למקום אחר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שלום.

המשאבה היא צילינדר ממתכת החלק ששבור בה הוא בצורת ר בגודל 1 ס"מ.

האם מישהוא מכיר את חלק הזה?

תודה

פורסם

שלום.

הדבר המוזר בכל הסיפור שמנהל המוסך עשה עליי רושם של בין אדם אמין,מה האינטרס שלו לא להחליף לי שמן גיר

ונוזל קירור,ולהרויח עוד כסף ,הרי אמרתי לו שלפי הספר צריך להחליף בכל 60000 מוזר ביותר לנסות להרויח בצורה כזו

כמו כן ביום שישי ראיתי אותו ואת המכונאי מנסים לפתור את התקלה בזמן שכל המכונאים כבר הלכו הביתה.

מהניסיון שלכם עם מוסכים מה זה יכול להיות.

תודה

פורסם
צביקה קרבורטור בטח יגיד לך שאין צרופי מקרים, דעתי שכאן זה בדיוק המקרה.

נכנסת למוסך לטיפול עם רכב מניע ועכשיו הוא לא מניע.

בהיסטוריה היו בעיות הנעה עם הקודן, זה הכוון הכללי של התקלה. תתקשר למתקין שעבד על הרכב שיכוון אותך מה הייתה התקלה דאז, את תשובותיו מסור למוסך ובקש מהם לבדוק זאת לפני שמחליפים חלקים יקרים.

דניאל שלום רב !

אני חייב לציין שפספסתי את השרשור הזה, במהלך סוף השבוע!

אך אני חייב לציין, שציון התקשר אלי אחר הצהרים, ומבלי שידעתי פרט כלשהו מהשרשור הזה, ואכן הייתי חייב לציין בפניו, את המשפט השגור תמיד בפי " אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים", ואכן ציינתי בפניו, שאם הרכב נכנס מניע, אין כל סיבה הגיונית, שמשאבת הדלק תלך מהרגע להרגע, ואני ממליץ לקחת את המשאבה הישנה, ולבצע בדיקת תקינות, במוסך אחר, שאמין על ציון, על מנת לקבל "חוות דעת שנייה", ואם יתברר שמשאבת הדלק תקינה ופועלת, לדרוש את תמורתה המלאה כולל העבודה.

בהמשך השיחה הטלפונית, התברר לי פרט נוסף ומשמעותי, שבעל המוסך ששמו מוכר לי, ניתק את המצבר משום מה, במסגרת הטיפול, ולכן יש הסתברות, שהקודן, היה זקוק ל"ריסט" איתחול, משום שהמחשב לא קיבל גבוי ממצבר עזר נוסף, ולכן כנראה שזאת הסיבה לחוסר ההדלקה, ולניתוק נוסף הקיים במערכת, שהמוסך הנדון לא עלה עליו, והחליט ביוזמתו להחליף משאבה תקינה, ולאחר שהתברר לו לאחר החלפת המשאבה, שקיים ניתוק נוסף, והוא עלה עליו, החליט לחייב את ציון בעלות המשאבה.

אני חייב לציין שזאת השערה בלבד, ואין לי כל הוכחה לכך, ולכן ביקשתי ממנו לדרוש את המשאבה הישנה, שמתברר שהיא חובלה, אולי כדי להסתיר את העובדה שהמשאבה היתה מראש תקינה.

יש לציין שבוש הוא ספק של משאבות אוניברסליות, לדגמי רכב רבים, ולכן העובדה שמצויין שיצרן המשאבה הוא בוש, אינו אומר דבר.

מכיוון שלכל מטבע יש שני צדדים,

ולא שמענו כאן את גירסת המוסך, וכדי להמנע מתביעת דיבה, אני ממליץ לא לציין כאן את שמו של בעל המוסך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

זאת הייתה ההשערה שלי אך העדפתי לשמוע חוות דעת של אחרים,אני מגיע מתחום אחר ויודע ששימור לקוח זה

נושא חשוב מהמעלה הראשונה אז איפה ההיגיון העיסקי?

האם מישהוא יכול להמליץ לי על מוסך אמין ומקצועי באיזור נתניה.

תודה לכל העונים

פורסם

שלום רב !

מוסך מרכזי,"ניסדן" הוא המוסך המומלץ בשבילך, להבא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

אם יש מוסך טוב אין סיבה לא לשלם בהתאם,בסופו של דבר שווה את השקט הנפשי זה יותר חשוב מלחסוך עוד כמה שקלים.

תודה

פורסם

שלום.

עם הזמן אני מגלה עוד ועוד דברים,האוטו מסריח מדלק,הרמתי את הספסל האחורי בכדיי לבדוק שהכל סגור כמו שצריך

וגילית שהקודנית חתוכה וזרוקה מתחת לספסל,והאוטו מניע ללא קוד סודי.האם יש לי עילה להגשת תלונה והאם איגוד

המוסכים יכול לפעול כנגדו,הרגשה מאוד לא נעימה שעושים לך דבר כזה.

תודה למשיבים.

• תוכן חדש...