Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבים עדיין אינם יודעים כיצד פועלת מכונית היברידית ומה הן היתרונות שלה.

למכונית היברידית יש מנוע בנזין (או לפעמים סולר),מנוע חשמלי שהוא משמש גם כדינמו או אלטרנטור וסוללה גדולה בה נאגרת אנרגיה חשמלית כשניתן.

אין שום כביש או דרך שהוא לגמרי מישורי.יש לפעמים עליות ויש ירידות. מבחינה לוגית אם אתה נוסע למשל מתל אביב לאילת,הליעות בכיוון אחד הן העליות בכיוון שני וכך ניתן לומר כחצי מהדרך,המכונית נוסעת בעליה ומחצית הדרך היא בירידה.

כשמכונית הברידית נוסעת בירידה,מנוע בנזין איננו פועל והאנרגיה שמתקבלת מ"הדרדרות" המכונית ,המנוע החשמלי הופך לחשמל שמאוחסן בסוללה הגדולה. כשהמכונית נוסעת בעליה,מנוע בנזין פועל ומנוע חשמלי משתלב עמו בסינקרוניזציה מושלמת כך שלצורך הנסיעה,הנהג לא חייב ללחוץ על "הגז" כאילו היה לו רק מנוע בנזין. התוצאה היא שהמכונית צורכת הרבה פחות דלק מאשר מכונית רגילה. טעינת הסוללה מתרחשת גם כל פעם שבולמים הרכב. אם המכונית עוצרת אפילו לזמן קצר,מנוע הבנזין כבה אבל אל דאגה,לחיצה קלה על דבשת הגז והמנוע פועל מחדש,אם צריך. כל הפעולות האלו מבוצעות אוטומטית על ידי מחשב מרכזי כך שהנהג יכול לנהוג רגיל. לא נכנסתי לפרטי פרטים מפני שרציתי רק שעיקרון ההיברידי יובן.

היתרון הראשי הוא צריכת דלק נמוכה ובכך,הרכב מזהם הרבה פחות ממכוניות אחרות.יתרון נוסף הוא שמכוניות אלו נהנות מפטור משמעותי במיסים עקב רצון המדינש במכוניות לא מזהמות או מזהמות פחות, כך שנכון להיום,ניתן לרכוש מכונית היברידית במחיר זול מאשר מכוניות אחרות שאינן היברידיות.

יש מחקרים ופיתוחים של סוגים אחרים של מכוניות היברידיות,שצורכות מימן או פשוט רק חשמלים.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכל טוב ויפה, אבל איפה החסרונות (או שמא הכל כל-כך טוב)?

כמו שאמר ידידנו קלארקסון, הדבר הכי בעייתי במכונית היברידית הוא לספר להורים שלך שאתה גיי.

Auto Emoción

פורסם
הכל טוב ויפה, אבל איפה החסרונות (או שמא הכל כל-כך טוב)?

מחיר, עם הנחה גדולה במיסים היא עולה 151K, למי שיש את הסכום ,רוצה חסכון ואמינות ולא מפריע לו המראה החייזרי, המכונית יותר משתלמת ממשפחתית רגילה שזולה ממנה רק ב20K, כשתגיע האוריס ההיברידית כנראה שמחיר היברידית ירד עוד.

לרכב עבודה שנוסע בעיקר בבין עירוני, הדיזל עדיין עדיף לדעתי, מוזר לי שלא משלבים את השניים ביחד .

פורסם

החיסרון העיקרי הסיכון הבריאותי. במחקרים מהזמן האחרון טוענים מדענים שהמטען החשמלי הגבוה פולט קרינה המסוכנת לבריאות,

בינתיים היצרניות מתכחשות לעניין.

http://www.motocar.co.il/article/12052.aspx

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1535489

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

קודם כל יש את המחיר הגבוה. אחר-כך יש את סוללות המטאל היידריד שבזמן תאונה או פריקה מהירה עלולות להתפוצץ או לגרום לשריפה. יש גם את נושא הקרינה, שאולי לא הוכח סופית, אבל מי באמת משלה את עצמו שזה כיף לשבת על ערימת סוללות?. ומה עם העלות הגבוהה של הסוללות? ומה עם הסוללות המשומשות להן יצטרכו למצוא פתרון "ירוק"?

פורסם

גורגי דווקא כן משלבים בין השניים.

יש ניסיון לשווק בשנה הקרובה מספר דגמים בשילוב של דיזל עם חשמלי מקרב היצרניות האירופאיות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני גם הבנתי שהייצור של המצברים מאוד מלוכלך, בפני עצמו, ובעקיפין גורם נזק סביבתי די משמעותי.

מפיקים את העופרת, או מה שזה לא יהיה בקנדה, מה שגורם לגשמים חומציים באזור.

אחר כך משנאים את חומרי הגלם לסין ואח"כ ליפן - באוניות שמזהמות את הסביבה, ואחר כך למפעלים, שחלקם ממוקמים בארה"ב, כלומר עוד הובלה על פני כל העולם.

ומעניין איזה קומבינה ימציאו בארץ להחלפת המצברים אחרי 8 שנים (תום אחריות על מערכות החשמל, אם אני אל טועה) , כי העלות אמורה להיות די כבדה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אני גם הבנתי שהייצור של המצברים מאוד מלוכלך, בפני עצמו, ובעקיפין גורם נזק סביבתי די משמעותי.

מפיקים את העופרת, או מה שזה לא יהיה בקנדה, מה שגורם לגשמים חומציים באזור.

אחר כך משנאים את חומרי הגלם לסין ואח"כ ליפן - באוניות שמזהמות את הסביבה, ואחר כך למפעלים, שחלקם ממוקמים בארה"ב, כלומר עוד הובלה על פני כל העולם.

ומעניין איזה קומבינה ימציאו בארץ להחלפת המצברים אחרי 8 שנים (תום אחריות על מערכות החשמל, אם אני אל טועה) , כי העלות אמורה להיות די כבדה.

יואב

טופ גיר (:

Auto Emoción

פורסם

החסכון העיקרי בדלק לא מושג מניצול אנרגיית הבלימה .

הבעיה במנוע שריפה פנימית בטכנולוגיה המוכרת לנו הוא תחום צר של סלד בו המנוע יעיל ותחום רחב בו המנוע אינו יעיל כמו כן מנוע שריפה פנימית בזבזני מאוד בשינוי סלד.

הרכב ההיברידי האולטימטיבי הוא הרכבת .

ברכבת יש גנרטור דיזל שמייצר חשמל ומנועים חשמליים מזיזים את הרכבת .

למיטב הבנתי גם הוולט של שברולט עובד באותה שיטה.

פורסם

זכור לי שקראתי שבמהלך 5 שנים החיסכון של ההייבריד הוא סה"כ 5 אל"ד. לא זכור לי לאיזה רכב היא השווה.

פורסם

יש לך טעות מאוד קריטית בהבנה ,

חוץ מהמצב בו אתה עומד לחלוטין(נאמר רמזור או פקק ארוך בעודך לוחץ על דוושת הברקס יותר מ2 שניות) , מנוע הבנזין עובד - תמיד!!

אמנם בסל"ד נמוך של 1000~2000 סלד , אבל עובד, מה שקורה הוא טעינה חוזרת של בנזין-->חשמל בסל"ד נמוך.

בזמן תאוצה אתה מקבל את המצב ההפוך חשמל-->בנזין ,בעזרה בתאוצה,מכיוון שהמנועים של הבנזין הם יחסית קטנים וחלשים(1.4 עם כ 90 כ"ס שלא מספיקים להזיז מכוניות של טון 300 ויותר).

כלומר לסיכום , מכוניות הברידיות הן מכוניות עם מנועי בנזין קטנים וחסכוניים שנעזרות במנועי חשמל.

מה שאומר שאם יש לך רגל כבדה על הגז או שאתה מתנייע בעיקר בפקקים - לא תקבל ניצולת גבוהה במיוחד שמצדיקה את ההפרשים האדירים במחירים של המכוניות האלו.

לי מהעבודה יש הונדה סיביק היברידית - לא מצליח לעלות מעל 7 ליטר ל100 קילומטר , סתם לשם השוואה הייתה לי קליאו ספורט לפני , ובנסיעות רגילות הייתי מגיע לאותו יחס....

כך שאם אתה לוקח את המחיר ההתחלתי שגבוה ב30 אלף שקל מרכב רגיל ומחלק אותו במחירי הדלק של היום - תגלה שהסיפור לא כדאי בכלל..

ועוד לא התחלנו לדבר על מוסכים וטיפולים.

• תוכן חדש...