Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות דאף בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לדעת איזה דגמי דאף הגיעו לארץ? ובאיזה שנים? והאם שרד משהו?

פתאום נזכרתי שלפני 15 שנה ראיתי אחת במצב גרוטאה זרוקה בשדה ושמעתי מאבא שזה היה חרא של אוטו והבנתי שגם היו כאלה אוטומט??

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דגמים עיקריים שאני זוכר שהיו לדאף - 33 ו-55.

daf55 אני בטוח שהיו בארץ, היו גם אוטומטיות (או חצי אוטומטיות), אבל לא נראה לי ששרדו את הזמן (לא נצפו כאילה באחרונה).

לגבי דגם 33 - איני סגור אם היו (יובאו) בארץ.

alfa 156 2.5.

פורסם
דגמים עיקריים שאני זוכר שהיו לדאף - 33 ו-55.

daf55 אני בטוח שהיו בארץ, היו גם אוטומטיות (או חצי אוטומטיות), אבל לא נראה לי ששרדו את הזמן (לא נצפו כאילה באחרונה).

לגבי דגם 33 - איני סגור אם היו (יובאו) בארץ.

אני כמעט בטוח שהמכונית שראיתי בשדה הייתה דאף 33 (לפי התמונה שמצאתי בגוגל) אני זוכר את החלק הקדמי המוזר

Daf-33-Luxe-1969.jpg

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

לי דווקא זכורות 66.

מין וולוו קטנות שכאלה.

3087921780_ae8888c6b1.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ושמעתי מאבא שזה היה חרא של אוטו והבנתי שגם היו כאלה אוטומט??

לא היו "גם" אוטומטיות. היו רק אוטומטיות...

"דאף" היתה זאת שפיתחה את ה"ואריומטיק" - ממסרת אוטומטית רציפה, הפועלת באמצעות שתי רצועות גומי וקונוסי פלדה (אחת לכל גלגל אחורי).

ממסרה זאת היא ה"אמא" של כל הממסרות הרציפות, עד היום. ראו: http://en.wikipedia.org/wiki/Variomatic

ה"דאף" הראשונה היתה ה"דאפודיל" (בגלגולה המאוחר נקראה דאף 33), נמכרה בארץ החל משנת 1962(מופיעה בפוסט של A900, מעלי). היא היתה, כמובן, האוטומטית הקטנה היחידה בארץ. המנוע היה 2 צילינדרים, קרור אויר (מאד דומה במבנה וברעש לזה של הדה-שבו / דיאן/ אמי 6). לא היתה מעולם גירסה חצי אוטומטית.

"דאף" המשיכה לייצר גם את הדגמים הבאים עם הממסרת הרציפה בלבד. רק ב-וולוו 343 (שהיה למעשה "דאף", לאחר שוולוו השתלטה על חטיבת מכוניות הנוסעים שלה) היתה אפשרות גם לתיבה ידנית.

עודד

פורסם

לי היו דאף 55 ווולבו 66 שזה כמעט אותו דבר ,

היו עם מנוע רנו 1100 ,ו1300

אוטו מעולה 0 תקלות

כל דאף שהיתה מוצעת למכירה הייתי קונה

כבר הרבה זמן שאני מחפש ולא מוצא

ראובן נזירי,

פורסם

אוטו מעולה 0 תקלות

כל דאף שהיתה מוצעת למכירה הייתי קונה

כבר הרבה זמן שאני מחפש ולא מוצא

תייבא

פורסם
"דאף" המשיכה לייצר גם את הדגמים הבאים עם הממסרת הרציפה בלבד. רק ב-וולוו 343 (שהיה למעשה "דאף", לאחר שוולוו השתלטה על חטיבת מכוניות הנוסעים שלה) היתה אפשרות גם לתיבה ידנית.

הוולוו מהדור החדש יותר הגיע עם מנוע 810 1.3/1.4 של רנו 12 וגיר רצועות של דאף.

אני יודע על אחד כזה שעדיין נוסע. צליל מאוד מיוחד יש לאוטו הזה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

הדאף 55 היה הדגם שקדם לדאף 66 והיה לו מנוע 1.1 בלבד.

לדאף 66 היו מנועי 1.1 ו 1.3 שמקורם ברנו.

הדאף 66 יוצרה עד 75', השנה בה השתלטה וולבו על חטיבת המכוניות הפרטיות של דאף.

משנת 75' נקראה המכונית וולבו 66, ובהתאם למוניטין הבטיחות של החברה השבדית, גם בה הוכנסו שיפורים;

מוט ההגה שונה והפך לקורס בעת תאונה, נוספו מוטות הגנה בדלתות ותיבת ההילוכים קבלה מצב P בה הממסרה ננעלה, למען הבטיחות בחנייה.

ייצור המכונית נמשך עד 80' ולא קמה לה יורשת, מהטעם הפשוט שמכירות וולבו היו מצויינות באותה תקופה והיא לא ממש ניזקקה למכוניות קטנות בהן שולי הרווח נמוכים יחסית.

פריט מעניין במכונית היו גודל הצמיגים - 135X14.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הדאף 55 היה הדגם שקדם לדאף 66 והיה לו מנוע 1.1 בלבד.

לדאף 66 היו מנועי 1.1 ו 1.3 שמקורם ברנו.

הדאף 66 יוצרה עד 75', השנה בה השתלטה וולבו על חטיבת המכוניות הפרטיות של דאף.

משנת 75' נקראה המכונית וולבו 66, ובהתאם למוניטין הבטיחות של החברה השבדית, גם בה הוכנסו שיפורים;

מוט ההגה שונה והפך לקורס בעת תאונה, נוספו מוטות הגנה בדלתות ותיבת ההילוכים קבלה מצב P בה הממסרה ננעלה, למען הבטיחות בחנייה.

ייצור המכונית נמשך עד 80' ולא קמה לה יורשת, מהטעם הפשוט שמכירות וולבו היו מצויינות באותה תקופה והיא לא ממש ניזקקה למכוניות קטנות בהן שולי הרווח נמוכים יחסית.

פריט מעניין במכונית היו גודל הצמיגים - 135X14.

הוולוו 340 לא החליפה את הוולוו 66? היא מכונית "קטנה" עם גיר רציף והגיע לארץ ב1980.

ואגב איזו דף בתמונה ? (האדומה שזרוקה בחצר)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=110677

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

ביצחק שדה פינת המסגר, בפינה הדרום מערבית, יש בית עסק שמוכר חלקי פח משומשים של רכבים.

איך שאתה נכנס, מצד שמאל, מתחת הררי טמבונים, כנפיים ודלתות שחכבת לה דאף 66 בצבע חרדל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...