Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברכב של בת הזוג של גיסתי (קורסה מודל 96' עם 180,000 ק"מ) נדלקה נורת לחץ שמן בנסיעה.

היא לקחה אותו למוסך שלקח 1000 ש"ח ולא עשה שום דבר (בשבת ראיתי את האוטו. לא הוחלף שמן/פילטר שמן ולא עשו כלום). הוא טוען שאין לו מושג מה הבעייה.

בשבת כשבדקתי את האוטו פתחתי את מכסה השמן והסיבה האפםשרית קפצה לנגד עיניי. על מכסה פתח המילוי של השמן ועל כל האיזור הנראה דרכו יש שכבה של בוצה בעובי של כמה מילימטרים.

ההיגיון שלי אומר קודם לפרק קרטר ואח"כ למלא שמן נקי עם תוסף להמסת המשקעים (וכמובן אח"כ פתיחה מחודשת, ניקוי והחלפת שמן אבל אשמח לשמוע רעיונות של המומחים כאן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שלום לכולם, ברכב של בת הזוג של גיסתי (קורסה מודל 96' עם 180,000 ק"מ) נדלקה נורת לחץ שמן בנסיעה.

היא לקחה אותו למוסך שלקח 1000 ש"ח ולא עשה שום דבר (בשבת ראיתי את האוטו. לא הוחלף שמן/פילטר שמן ולא עשו כלום). הוא טוען שאין לו מושג מה הבעייה.

בשבת כשבדקתי את האוטו פתחתי את מכסה השמן והסיבה האפםשרית קפצה לנגד עיניי. על מכסה פתח המילוי של השמן ועל כל האיזור הנראה דרכו יש שכבה של בוצה בעובי של כמה מילימטרים.

ההיגיון שלי אומר קודם לפרק קרטר ואח"כ למלא שמן נקי עם תוסף להמסת המשקעים (וכמובן אח"כ פתיחה מחודשת, ניקוי והחלפת שמן אבל אשמח לשמוע רעיונות של המומחים כאן.

סיפור מוזר.

למה שולמו 1000 ש"ח למוסך שלא עשה כלום וטען שאין לו מושג מה הבעיה?

לפי כמות הבוצה שתיארת כנראה לא הוחלף שמן בתדירות הנכונה, מכיון שלא מומלץ לבצע פלאשינג מנוע אזי תבצע

פלאשינג "טבעי" . תרוקן שמן מנוע , תמלא שמן חדש 20/50 פשוט , תן למנוע לעבוד 5 - 7 דקות ותרוקן שוב ( להיזהר

השמן חם ). החלף מסנן שמן חדש + שמן מנוע איכותי .

כמו כן בדוק את יוניט לחץ שמן מנוע, החלף במידת הצורך.

פורסם

זהו שמנוע שמדליק נורת לחץ שמן מפחיד אותי לתת לו לעבוד 5-7 דקות.

לגבי המוסך כנראה שהוא קלט בחורה שאין לה מושג מהחיים שלה ולהערכתי בונה על לשכנע אותה למכור לו את הרכב במחיר מגוחך (זה רכב שלישי אצלהן ואין לו כמעט שימוש).

פורסם

הקשר בין הבוצה על המכסה של השמן לבין הנורית שנדלקה היינה מדוייקת לדעתי , יש בוצה ונסתם מעבר שמן במנוע .

בושה וחרפה למוסך שגבה 1000 שקלים ! במחיר הזה היא הייתה עושה לרכב טיפול מדהים :?

פורסם

תכניס חתיכת עץ דק וגמיש דרך החור של המדיד עד הקארטר (בהנחה והחור של המדיד ישיר ולא מעוקל יותר מידי) ותוציא.

ככה תוכל לראות אם יש בוצה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

כזאת כמות של בוצה דורשת יותר מפלאשינג.

לך על הורדת קרטר, וראש מנוע והשריה בחומר כדי לפתוח את כל המעברים הקטנים שבטח נסתמו.

נכון שזה נשמע קיצוני אבל מתקלה דומה שהיתה לי, זה מה שהציל את המנוע.

פורסם

הורדת קרטר זה ברור אבל הורדת ראש לא חושב שמחיר הרכב מצדיק.

פורסם
זהו שמנוע שמדליק נורת לחץ שמן מפחיד אותי לתת לו לעבוד 5-7 דקות.

לגבי המוסך כנראה שהוא קלט בחורה שאין לה מושג מהחיים שלה ולהערכתי בונה על לשכנע אותה למכור לו את הרכב במחיר מגוחך (זה רכב שלישי אצלהן ואין לו כמעט שימוש).

שיז,מנוע עם ליפטרים הדראוליים ללא לחץ שמן תקין היה מתקתק לך חזק במרימים,אל תחשוש כל כך אם נשמר השקט.

פורסם
כזאת כמות של בוצה דורשת יותר מפלאשינג.

לך על הורדת קרטר, וראש מנוע והשריה בחומר כדי לפתוח את כל המעברים הקטנים שבטח נסתמו.

נכון שזה נשמע קיצוני אבל מתקלה דומה שהיתה לי, זה מה שהציל את המנוע.

נכון מאד. ברכב של אישתי קרתה תופעה דומה בשבוע שעבר (מצוף שמן נתקע והציג כאילו חסרים 2 ליטר שמן) וכרגע משופץ הראש, זה מה שהציל את המנוע שלה...

לדעתי, אם הרכב המדובר שווה את ההשקעה (מיועד להמשיך לנסוע עוד מספר שנים או שאין לה יכולת להחליף אותו בעתיד הקרוב) אז שווה לבצע הורדת ראש וניקוי מעברים.

דרך אגב, בדוק את הנקודות הבאות:

האם המנוע התחמם מאוד ב 5-10K האחרונים (אפילו פעם אחת)?

1. האם היה חוסר או ירידה במפלס נוזל קירור?

2. האם היתה עליה במפלס השמן?

3. האם השמן נראה בהיר ודליל?

אם התשובה לשאלות 1-3 היא כן אז סביר שהלך הראש.

פורסם
נכון מאד. ברכב של אישתי קרתה תופעה דומה בשבוע שעבר (מצוף שמן נתקע והציג כאילו חסרים 2 ליטר שמן) וכרגע משופץ הראש, זה מה שהציל את המנוע שלה...

לדעתי, אם הרכב המדובר שווה את ההשקעה (מיועד להמשיך לנסוע עוד מספר שנים או שאין לה יכולת להחליף אותו בעתיד הקרוב) אז שווה לבצע הורדת ראש וניקוי מעברים.

דרך אגב, בדוק את הנקודות הבאות:

האם המנוע התחמם מאוד ב 5-10K האחרונים (אפילו פעם אחת)?

1. האם היה חוסר או ירידה במפלס נוזל קירור?

2. האם היתה עליה במפלס השמן?

3. האם השמן נראה בהיר ודליל?

אם התשובה לשאלות 1-3 היא כן אז סביר שהלך הראש.

עדכון

נפגשתי עם מנועים של מנועי ליסינג יונדאי גטס עם כמויות שמן סמיך כמו זפת בעובי עצום וכמות לא נורמלית,מסתבר שהמכוניות נוסעות ככה ועוקפות את ה150000 קמ וצפונה.

לא יודע מה עתידן אבל לא הייתי נלחץ בשל תופעה זו,ראשית שיבדוק לחץ שמן,בלי לחץ הליפטרים היו נוקשים חזק,כמובן שנקי עדיף על גלידה משמן.

• תוכן חדש...