Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנגו 99' של חבר.

כבר מזמן הייתה נזילה מהמשאבה בהתנעות בוקר וקושי מסוים בהתנעה, אבל בשבועיים האחרונים זה החמיר ובשישי האחרון האוטו סירב לחלוטין להניע, תוך כדי נזילת סולר רצינית בהחלט:shock:.

נשאלת השאלה: החלפה? שיפוץ? התנקשות במנכ"ל רנו?

ועד כמה קשה לבצע פירוק והרכבה של המשאבה?

מצורפת תמונה של הנבלה..הבנתי שבשנת 2000 השתנתה המשאבה. הרכב 99' אבל עבר החלפת מנוע ואולי עוד דברים אצל הבעלים הקודמים. זהו הסוג הראשון או השני?

תודה וחג שמח!

DSC00652.jpg

DSC00655.jpg

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
קנגו 99' של חבר.

כבר מזמן הייתה נזילה מהמשאבה בהתנעות בוקר וקושי מסוים בהתנעה, אבל בשבועיים האחרונים זה החמיר ובשישי האחרון האוטו סירב לחלוטין להניע, תוך כדי נזילת סולר רצינית בהחלט:shock:.

נשאלת השאלה: החלפה? שיפוץ? התנקשות במנכ"ל רנו?

ועד כמה קשה לבצע פירוק והרכבה של המשאבה?

מצורפת תמונה של הנבלה..הבנתי שבשנת 2000 השתנתה המשאבה. הרכב 99' אבל עבר החלפת מנוע ואולי עוד דברים אצל הבעלים הקודמים. זהו הסוג הראשון או השני?

תודה וחג שמח!

שלום אליה

זוהי משאבה מהדגם הישן מתוצרת לוקס . אין שום בעיה לשפץ אותה במחיר של בין 1200 ש"ח ל-1700 ש"ח.

יתכן שרק תיקון הנזילות יפתור את הבעיה, יש לבדוק במוסך מדוע הנבלה לא מניעה.

דוקא המשאבות האלקטרוניות מהדגם החדש בעיתיות יותר ולפעמים עושות צרות צרורות.

המחיר לפ"ה של משאבה כזאת הוא 540 ש"ח. קח בחשבון שיתכן ויהיה צורך להחליף טימינג באותה היזדמנות.

חג שמח

פורסם

תודה.

*לגבי פירוק והרכבה-אפשרי לעשות בבית?

*יש לי אפשרות לקנות משאבה מפירוק באלפיה בערך. האם כדאי? ניתנת אחריות, לא זוכר לכמה חודשים בדיוק.

חג שמח.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

דגם המשאבה הוא LUCAS DPC

בקנגו שלי הייתה בדיוק משאבה כזאת, המעבר למשאבה אלקטרונית (LUCAS EPIC) היה בשנת 2001.

שיפצתי אותה פעמיים, המחיר כולל הכל הוא בערך 3000 ש"ח.

כלומר המחיר שציין מוסך אם הדרך הוא בהחלט נכון, אבל זה מחיר לשיפוץ המשאבה בלבד.

1700 ש"ח שיפוץ + 550 פירוק והרכבה + לפעמים גם יש נזילה ממקדם הזרקה (רואים אותו בתמונה, זו יחידה חשמלית עגולה בחלק הקידמי תחתון של המשאבה ) שעולה עוד כ 500 ש"ח + מע"מ והנה הגעת ל 3000 ש"ח.

אני לא הייתי מרכיב משאבה מפירוק כי א - יש להעביר את יחידת האימובלייזר מהמשאבה שלך, וזה לא תמיד מצליח, ב- המשאבות האלו בדרך כלל מתחילות לנזול באיזור 200-250 אלף קילומטר, ויש מצב טוב שהמשאבה שאתה קונה עברה את הקילומטרז' הזה.

ועוד דבר - במוסכים לא מורשים אף אחד לא מקפיד על זה, אבל הוראת יצרן של רנו מחייבת להחליף רצועת טיימינג בכל פירוק משאבת הזרקה.

יותר נכון ההוראה אומרת שאין להחזיר שנית רצועת טיימינג אחרי שהיא פורקה מהפולים, ויש להחליף אותה בחדשה.

אני בשיפוץ הראשון עשיתי גם טיימינג, ובשיפוץ השני - לא.

אבל תדע, שההוראה קיימת.

ועוד דבר - השיפוץ הראשון החזיק כשנה וחצי ובערך 70 אלף קילומטר, שזה לדעתי מעט מידי. לגבי השיפוץ השני - אין לי מושג, האוטו נמכר מייד אחר כך.

תוספת - בשני המקרים המשאבה הייתה רק נוזלת (חזק מאוד בבוקר, אחרי הגעה לטמפ' עבודה הנזילה הייתה נחלשת), אבל האוטו היה מניע ונוסע רגיל.

פורסם
תודה.

*לגבי פירוק והרכבה-אפשרי לעשות בבית?

*יש לי אפשרות לקנות משאבה מפירוק באלפיה בערך. האם כדאי? ניתנת אחריות, לא זוכר לכמה חודשים בדיוק.

חג שמח.

שלום אם אתה חושב שאתה משוגל להחליף מערכת טימינג בבית , תוכל גם להחליף את המשאבה, אבל אני חושב שלא כדאי לך לנסות לבד, כי אם אתה טועה בכיוון הטימינג אתה יכול לגרום נזק גדול למנוע.

בוקי צודק לגבי משאבה מפרוק, אפשר לדעת אם היא תקינה רק אחרי ההרכבה, ואז הלכו פייפן 540 ש"ח . כי לצריך לעשות את כל העבודה מחדש.

דרך אגב 1700 ש"ח זהו תשלום מקסימלי עבור שיפוץ המשאבה. פעמים רבות השיפוץ עולה פחות.

חג שמח

• תוכן חדש...