Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני ממש כמה ימים לפני קניית מערכת ראשונה שלי, וראיתי פה בפורום כל מיני מושגים, כמו גיין, לחתוך את הסאונד או משו כזה, ורציתי לשאול מה הדברים האלו אומרים?

מזה גיין, למה הוא משמש?

ולחתוך גם כן, מה הכוונה בלחתוך, למה זה עוזר?

לפי הבנתי, משתמשים בדברים האלה כשיש קומפוננט וסאב ומגבר,ואצלי יהיה רק קומפוננט ומגבר, אז נראלי שזה דיי רלוונטי לי...

פורסם

גיין זה רגישות המגבר לסיגנל בכניסה.

חיתוך הכוונה לנקודה שממנה התדר מתחיל לדהות.

אודי A4

דימה.

פורסם

אממ אתה יכול להסביר את זה אולי בצורה שתהיה יותר מובנת למי שלא בקיא בתחום הזה בכלל?

כי אין לי מושג מזה אומר מה שכתבת.

פורסם

בשפה פשוטה - גיין "אומר" למגבר איזה מתח חשמלי הוא מקבל מהרדיו דיסק, ברגע שהם תואמים ההגברה מקסימלית (לפי יכולת המגבר) תוך כדי כך שאין עיוות לצליל (עיוות מינימאלי כמובן)

פורסם

הכוונה בחיתוך זה סינון של תדרים לא רצויים.

99% מהרמקולים לא יכולים לנגן את כול תחום התדרים, בשביל שהרמקולים לא ינגנו את מה שהם לא יכולים לנגן צריך לחתוך את התדרים שלא רצויים.

יש שתי סוגים של חתך

HPF - high pass filter מסנן את כול הצלילים מנקודת החיתוך ומטה.

LPF - low pass filter מסנן את כול הצלילים מנקודת החיתוך מעלה.

בשביל קומפוננט אתה צריך שלושה פילטרים 2 HPF ואחד LPF.

הפילטר הראשון HPF צריך לסנן(לחתוך) את כול התדרים מ200 ומטה.

הפילטר השני LPF מבנן(חותך) כול תדר מעל ל3K מלהגיע לרמקול המיד.

הפילטר השלישי HPF מסנן(חותך) תדרים שהם מתחת ל3K מלהגיע לטוויטר.

הפילטר הראשון ממוקם במגבר או בHU , השני והשלישי ממוקמים בקרוס אובר.

אודי A4

דימה.

פורסם

AVE מעליי אמר הכל נכון.

רק בשפת העם למתחילים (כמוני), בשביל פותח האשכול.

יש בעיקרון שלושה איזורים של תדרים.

HIGH- תחום תדרים גבוה, שבו תשמע את הסנרים, טרבל, שבשבילו משתמשים בסוג רמקול שנקרא טוויטר.

MID- תחום תדרי ביניים, שבו תשמע את הקול (ווקאל) של הזמר (למחשה), ובשבילו יש רמקול שנקרא מיד.

LOW- תחום תדרים נמוך, שבו תשמע באסים, ובשבילו יש את הרמקול שנקרא סאבוופר.

כל אחד מהרמקולים האלה מסוגל להוציא תחום תדרים מסויים ולכן יש צורך בחיתוך.

החיתוך אומר, להגדיר לכל רמקול לפי סוגו את התדרים שהוא מסוגל להפיק, כדי להוציא ממנו את המיטב.

פורסם

GUNNER תודה על התרגום לשפת העם , זה ממש עזר לי.

עכשיו יש לי עוד שאלה, איך אני יודע איפה צריך לחתוך? או שמי שמתקין לי את זה יעשה את זה ואני לא אצטרך לגעת בזה?

• תוכן חדש...