Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבטיח שלא מעלה את השרשור הזה לפני שעברתי על כמה עשרות שרשורים לגבי המכוניות הנ"ל אבל עדיין אשמח לעזרתכם בלסדר את הבאלגן.

קצת רקע לגבי נתוני הנהיגה והצרכים שלי מרכב - רק ידני. עדיפות לרכב קטן במרכב האצ'בק. ב-3 השנים האחרונות, עברתי בממוצע כ10.5 אלף ק"מ בשנה, הרוב נהיגה באזור המרכז, אבל חשוב לציין שלא בשעות הלחץ, זאת אומרת, למזלי אין לי הרבה שעות "פקקים".

בעוד כמה שבועות מתפנה לי תקציב של כ90 אלף שקל.

הסתכלתי בעיקר על:

איביזה החדשה - 1.4, ידני כ94 אלף ש"ח. (המבצע של ה-88 אלף אמנם נשמע מפתה, אבל אני לא מעוניין ב3 דלתות. מה גם שאין אופציית טרייד-אין למבצע)

יתרונות

- נכון שהדעות חלוקות, אבל אני מאוד אוהב את המראה של הרכב, ואולי זה ישמע שטחי, אבל המראה חשוב לי.

- 94אלף לרכב חדש מהחנות, מחיר סביר (יחסית כמובן)

- יש מבצע טרייד אין.

חסרונות

- איבוד ערך חד יחסית/בעיית סחירות

- טיפולים יקרים

פולו החדשה - 1.4, ידני כ98 אלף.

יתרונות

- הרכב נראה מצויין (אך פחות מאיביזה - עניין של טעם).

- בית טוב (נכון, גם איביזה שייכת לקונצרן, אבל בעת פולקסוואגן זה פולקסוואגן)

חסרונות

- טיפולים יקרים (יותר מאיביזה?)

- אין מבצע טרייד אין(?) - מחכה לתשובה מנציגי צ'מפיון מוטורס.

היום בבוקר התקשרתי לסוכן הביטוח שלי בכדי לבדוק את הקרקע למחירי ביטוח לרכבים אלו. הסוכן אמר "כבר שנים שלא עשיתי ביטוחים לסיאט, אין טעם לקנות את הרכב, אי אפשר למכור אותו, מאבד מערכו, בזבוז כסף". האם זו באמת כזו מכה למכור את הרכב הזה? למה?

רכבים אחרים - ראיתי בפורום הרבה מחמאות לפיאסטה החדשה, אבל הרכב ממש לא מוצא חן בעיני ויורד מהפרק. סוויפט/מאזדה 2 מרגיש לי מצועצע. אפשרות נוספת ששקלתי היא לקנות מאזדה 3 ספורט יד שניה 07-08, אולי מליסינג, למרות שאני יודע שקשה למצוא את הדגם הזה בחברות.

מה דעתכם? עיקר השאלה היא סביב הרכבים שציינתי בכותרת - פולו או איביזה?

תודה מראש!

פורסם

אני יכול להגיד לך לגבי איביזה דור קודם שהיתה לי שממש לא היתה שום בעיה למכור אותה. לגבי הירידת ערך זה לא ידוע, אבל כנראה הפולו תשמור יותר על הערך שלה.

נסיעת מבחן עשית?

emotion of motion

פורסם

אם הגודל לא חשוב אז ממליץ לך לבדוק גם אתץ ה-I10 הידנית, בעיקר אם רוב הנסיעות שלך הם עירוניות. אתה תשאר עם עודף של 10K ש"ח מהכסף שיש לך בשביל רכב חדש.

תוכל לבדוק גם את ה-I20 אבל נראה לי שהיא עולה קצת יותר מ-90K ש"ח.

ד"א, אני לא חושב שאתה צריך להקשיב לסוכן שלך. אני מוכן להתערב אתך שהוא נוסע במאזדה/טויוטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אם הגודל לא חשוב אז ממליץ לך לבדוק גם אתץ ה-I10 הידנית, בעיקר אם רוב הנסיעות שלך הם עירוניות. אתה תשאר עם עודף של 10K ש"ח מהכסף שיש לך בשביל רכב חדש.

תוכל לבדוק גם את ה-I20 אבל נראה לי שהיא עולה קצת יותר מ-90K ש"ח.

ד"א, אני לא חושב שאתה צריך להקשיב לסוכן שלך. אני מוכן להתערב אתך שהוא נוסע במאזדה/טויוטה.

כיון שלמראה הרכב יש משקל, i10 לא בא בחשבון.

אני מחפש רכב "צעיר ואנרגטי". i10/20, סיריון, מיקרה, סוזוקי לא ממש מתאימים מבחינה זו.

alexk - עדיין לא, מתכוון בקרוב. למען האמת, אני לא לגמרי בטוח אם ארגיש משהו בנסיעת מבחן שיגרום לי לבחור דווקא את הרכב הספציפי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אישית בחרתי באיביזה במבצע אחרי אותה התלבטות בדיוק.

אך אם לא מתאים לך 3 דלתות אני הייתי בוחר בפולו, שניי הדגמים המדוברים עירומים כמעט לחלוטין (האיביזה קצת פחות), לך תראה אותם השאלה מה עדיף מבחינת איבזור - שניהם עם אותו מנוע ואותו גיר.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני דווקא חושב שנסיעת מבחן יכולה לעזור לך לגבש החלטה. לגבי מכירת סיאט.. נשמע לי כמו שטויות. למרות שאני מניח שאתה בחור של טריידאין אז זה בכלל לא רלוונטי עבורך...

עכשיו אני מבין שהקונפליקט שלך נמצא בין האיבזיה לפולו. אז שתבין של על הסיאט יש את המנועים של הפולו הישנות, מנועים חזקים ואמינים. פולו היא פשוט פולו, עם הגודל הזה שלה היא מצליחה איכשהו לתת תחושה של מנהלים.

אני הייתי לוקח את הסיאט כי לטעמי (הרבה אנשים הולכים שלא להסכים) היא מאוד יפה! ועדיין יש לה עצמה מספיקה דיה להנות ממנה (במיוחד ידנית).

בהצלחה אחי!

פורסם

שקלת את הפאביה עם מתיחת הפנים שאמורה להגיע בקרוב? למעט עיצוב שונה (עניין של טעם) תקבל את כל המנגנונים שיש בפולו עם יחס מחיר/אבזור טוב הרבה יותר

פורסם

שתי האופציות מצויינת והבחירה היא עניין של טעם ודרישות.

אם תוכל להסתדר עם 3 דלת' - קח את האיביזה.

מעניקה חבילת איבזור טובה משמעותית והתמורה למחיר היא מעולה.

ממליץ לבצע נסיעות מבחן בכל מקרה.

יתכן ואתה אישית תעדיף את הפולו על פני האיביזה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין וגם אין כוונה לייצר.

אגב, לבחור שהציע פביה מתוחה - היא תנחת בארצנו רק לקראת יולי. יש זמן...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תיגש לסוכנות רכב ותעשה כבר השבוע סיבוב על שניהן כדי שאולי תצליח לחסוך את כל המאמצים להשוואת ביניהם על עיוור.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

תודה על הצעותיכם.

אני כבר יומיים מנסה להשיג איש מכירות מצ'מפיון מוטורס בכדי לברר האם יש מבצעי טרייד-אין לפולו החדשה - מסתבר שהם ממש עסוקים(?).

ברגע שאקבל תשובה לשאלה הזו, אזמין נסיעת מבחן בשני הרכבים.

תודה שוב, אעלה עידכון ברגע שהרכב ייבחר :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חיפשתי בפורום ולא מצאתי -

האם יש "מדריך" כלשהו למה צריך לבדוק בעת נסיעת מבחן בסוכנות רכב?

מה השאלות שחשוב לשאול בעת קניית רכב חדש? אילו דברים לא לשכוח ותמיד כדאי לציין?

כמו כן, אשמח לקבל המלצה לסניף עם שרות טוב (או אולי אפילו מוכר ספיציפי) של פולסווגן וסיאט באזור המרכז.

תודה וחג שמח.

פורסם
מה צריך לבדוק בעת נסיעת מבחן בסוכנות רכב?

מכיוון שהזמן שמוקצב לך לנסיעת מבחן הוא מאוד מאוד קצר (פחות מחצי שעה בדרך כלל), תנסה להתמקד

רק בדברים שאתה לא יכול לבדוק באולם תצוגה.

הנה כמה המלצות:

1. תגיע לאולם התצוגה כחצי שעה לפני מועד נסיעת המבחן, שב ברכב ו"שחק" בכמה שיותר כפתורים,

כדי שכשתנהג לא תבזבז זמן על חיפוש מתגים ותוכל להתרכז בתחושות הנהיגה.

2. בחר נתיב נסיעה שיתאים ככל הניתן לאופי הנסיעה האמיתי שלך. אם אתה נוסע הרבה בתוך העיר,

תישאר בתוך העיר ואל תתפתה לנסיעה בדרך בינעירונית, ולהיפך. כדאי גם לבחור בסוכנות שקרובה למקום

מגוריך, כך שתיסע בכבישים שמוכרים לך היטב. אחר כך אפשר לרכוש את הרכב מסוכנות רחוקה יותר,

אם תרצה.

3. אל תפעיל רדיו! בנסיעת המבחן תתמקד ברעש המנוע, רעש צמיגים, רעשי מתלים על שיבושים ונוחות

הנסיעה.

4. אל תפחד להיכנס לכביש משובש או לבדוק את תאוצת ובלימת הרכב (תוך שמירה על זהירות כמובן).

5. אם הסוכן שלידך מבלבל את המוח ומוציא אותך מריכוז - אל תתבייש לבקש ממנו להיות בשקט כדי

שתוכל להתרכז. יהיה לו מספיק זמן לספר לך כמה וואט יש במערכת כשתשבו שוב באולם התצוגה.

6. שים לב לבעיות אפשריות: תנוחת נהיגה, ראות לאחור, האם רואים טוב במראות? האם קל לראות את

קצוות הרכב?

בהצלחה ותתחדש :-)

• תוכן חדש...