Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת מה יהיו השלכות איזון לקוי של גלגלי מגנזיום (מקורים של היצרן אך לא של הרכב, באותה המידה 15", אך היו על רכב שצמיגיו בחתך 60 ורוחב הצמיג 205, בעוד שעל רכבי קוטר הצמיג אמנם כאמור זהה - 15" - אך החתך 65 והרוחב 195) והאם רעשי כביש מוגברים ורעש בלימה מעט חריג כלול?...

האיזון לא בהכרח לקוי אך אני מנסה לפסול גורמים לכביכול בעיות,

תודה

פורסם

איזון גלגלים לקוי גורם בדרך כלל לרעידות בהגה (כמה שיותר לקוי ככה יופיעו במהירות נמוכה יותר), משיכות (ימנה או שמאלה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה שקורה בצורה מעשית היא שמרכז המסה של הגלגל אינו נמצא במרכז הכובד(ציר הסיבוב) ולכן נוצר בזמן סיבוב הגלגל מומנט שמנסה להשכיב את הגלגל.(בשני הצירים הניצבים לציר הסיבוב)

בעיקר ההשפעות הן: עומס על מיסבי הגלגלים, רעידות חזקות לאורך הציריות ובעיקר לא נעים לנסיעה.

בברכה רונן

בברכה, רונן8-)

פורסם

לילה טוב

אני לא יודע יש לי בעיקר "לא נעים לנסיעה" ובנוסף ורעש של רפידות בלימה גמורות בעת בלימה ולעיתים האטה ללא לחיצת ברקס למרות שהרפידות מקוריות ובסדר גמור.

האם לפנצ'רמאכר יש אפשרות לבדוק אם הגלגל מאוזן כיאות או שמא עליו לעשות את כל העבודה מחדש? חבל לי לשל 200 שקל על איזון מחודש של שני הגלגלים ושייצא שהם מא5וזנים, אני מעדיף ללכת לשים את הכסף במוסך לבדיקה (למרות שכצפוי בצ'מפיון בני ברק לא מצאו כלום)

אגב, האם עצם העברת שני הגלגלים האחוריים קדימה בגלל שיש להם יותר "בשר" עלולה לגרום לתופעות לוואי כלשהן?

תודה

פורסם

לילה טוב

רעש בבלימה אינו מעיד על בעיה או רפידה "גמורה", גם לי יש רפידות חדשות שגורמות לרעש קל.

בקשר לאיזון הגלגל, שינוי המיקום או טיב הצמיג אינו משפיע על איזון הצמיג.

בפנצריה איזון גלגל לא צריך לעלות יותר מ 40 שקלים וגם אני מגזים.

בהצלחה

בברכה, רונן8-)

פורסם

אם הרעידות מופיעות בזמן האצה ורעשים בזמן סיבוב (לא תמיד) אז הבעיה אינה בגלגלים.

אלה פעמוני ציריות.

בברכה, רונן8-)

פורסם

ערב טוב

בהמשך לדברי הקודמים,

החלטתי לבצע איזון חוזר לרביעיית הג'אנטים בפנצ'ריה. נאמר לי שם כי האיזון שנעשה לי היה לקוי ביותר.

הג'אנטים אוזנו שוב, ובמשך יממה הנסיעה חזרה לחיות "חלקה" ושקטה כמעט לגמרי.

אתמול עליתי שוב על הרכב ורעשי הכביש+הרעשים המוזרים בעת בלימה, אלה שנשמעים כמו רפידה גמורה, חזרו. - משמע, הרעשים חריגים ומקורם כנראה בג'אנטים, לא בשאר מכלולי ההיגוי\בילום\הינע. נסעתי על כביש מהיר, ואכן הנסיעה הייתה לא נעימה ורועשת. בתוך העיר בעת בלימות והאצות נשמעו הרעשים מכיוון הפרונט כאילו לוחצים על ברקס עם רפידות גמורות, גם ללא לחיצה על דוושת הברקס.

את הג'אנטים רכשתי משומשים מאדם פרטי, ולמעט עיקום קל, הם עושים רושם בסדר, (או שלא) וזאת לדברי שני הפנצ'רמכרים שהייתי אצלם. כמו כן הג'אנט יוצא מאוזן בסוף האיזון, ככה שנראה לי שהם בסדר. ארבעתם אגב, מקוריים.

בכל אופן רציתי לדעת מה יכולות להיות אם כך הסיבות בגינן חזר רעש הכביש המציק ורעשי הלוואי הנוספים לאחר שהאיזון הנוסף העלים אותם ליממה? האם כנראה יש בעיה בג'אנטים שכנראה לא פתירה, או שמא יש סיכוי שאיזון נוסף יתקן את המצב ?

אשמח לעצות ופתרונות אם יש,

תודה

פורסם

חיים שלום,

גם אני בעלים גאה של גולף דור 5 שנת 2006 חדשה מהנילונים.

אני שוב פעם כותב לך כי הרכב לא שקט במיוחד בנסיעה על כבישים מסויימים, כמו כן בזמן בלימה אחרי שהרכב כבר נעצר נשמעים רעשים של חריקות מאיזור המתלים הקדמים וגם האחורים ודבר זה לא מצביע על תקלה כולשהי.

גם שאתה נוסע ברוורס ללא לחיצה על דוושת הברקס הרעשים הללו נשמעים.

זה הרכב ויש לחיות עם הרעשים כול עוד הדבר לא מצביעה על תקלה מכנית כולשהי (מהתכתבות בפרטי הבנתי שאין בעיה מכנית).

הגיע לידי מסמך של הייצרן המתייחס למקרה דומה לשלך.

ייתכן שזו הבעיה.

vw.tb.46-05-02 Customer States Vibration when Braking[1].pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...