Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כניראה שאני רק ילטש את הצילינדרים בזהירות עם נייר עדין.

עכשיו לגבי השסתומים, אני אצטייד מראש בכלי לכיווץ הקפיצים, לאחר חילוץ השסתום ממקומו, כיצד מחלצים את הגומיות שסתומים יש לזה כלי מיוחד, איך הוא ניראה בדיוק והאם אפשר להסתדר בלעדיו?

עוד שאלה בקשר לברגי ראש מנוע, איזה בוקסה צריך בשבילם?

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, אז כניראה שמחר אני מתכוון לרכוש את כל החלקים, ושוב יש לי חשש כלשהו לגבי מייסבי ההחלקה.

שוב אני מתאר שהמנוע עובד שקט ולא דופק, האם לאחר החלפת מייסבי ההחלקה בגל הארוכה תיתכן בעיה כלשהי לאחר מספר ק"מ, מבחינת רעשים וכדומה? או שעדיף שלא ליגוע במייסבי ההחלקה?

הצילינדרים יעברו האונינג ממש עדין בזהירות, והרינגים יוחלפו.

בראש מנוע יפורקו השסתומים ויוחלפו גומיות של מובילי השסתומים, ניקיון ושלייף...

בכל זאת זה האוברול הראשון שלי, אומנם על מנוע כמעט ותקין לחלוטין ואני רוצה לבצע את העבודה כמו שצריך בלי טעויות.

פורסם

שלום לך,

קראתי את כל מהלך השרשור הזה, וברצוני לנסות לעצור אותך לפני שאתה נכנס לפרוייקט שאתה לא יכול להעריך איך יגמר.

יתכן ונסיוני פחות מחלק מבעלי המקצוע כאן, אך יש לי נסיון של שני אוברולים, אמנם לאופנועים (שם הרבה יותר קל להוריד את המנוע מהשלדה) אבל בכל זאת, אני פונה אליך דוקא כאדם לא מקצועי -

נראה כאילו אתה מחפש הרפתקאה, פרוייקט, ולאו דוקא לתקן מצב אנוש של המאזדה שלך, שיכולה לנסוע עוד הרבה זמן.

למה לא תעזוב את המאזדה לבינתיים, משום שאיך שלא תסתכל על זה, היא עדיין במצב נסיעה דיי טוב, ותמשיך לנסוע עוד זמן לא מועט בכלל, ותחפש לך פרוייקט קטן ופשוט יותר, שגם אתה לא תלוי בו ככלי תחבורה עיקרי, ואתה יכול לקחת את הזמן בנחת, ולעשות דברים כמו שצריך.

שוב, מנסיוני, הגלישה בתקציב ובזמן יכולה להיות עצומה... מכלי עבודה שאתה נאלץ לרכוש, להזמנת חלקים, לעבודה אצל בעלי מקצוע, וכו'...

רוצה דוגמא?

יש לי דייהטסו שרייד 93' מנוע 1000 3 צילינדרים עם מנוע גמור. הרבה יותר קל יהיה לך גם לפרק את המנוע מהרכב, גם לעבוד על מנוע פשוט בתור התחלה, וגם להעריך את סיכויי ההצלחה.

אולי תעבוד על איזה אופנוע קטן?

בכל אופן, את המאזדה, לדעתי, עזוב לבינתיים.

בהצלחה!

פורסם

סליחה לא ציינתי שבעבר ביצעתי אוברול למנוע של קטנוע ויצא טוב מאוד.

ביצעתי יחד עם חבר טוב שמבין אוברול למנוע של סובארו DL שהיה מותקן על באגי.

בכל זאת אני מעוניין לבצע את האוברול, ובבקשה תתייחסו לשאלות.

פורסם

אני אישית אשמח מאוד עם תעלה תמונות של כל המהלך, אם תצטרך עזרה(נכון אני מודה לעובדה שאני לא מבין בזה יותר מידי) אבל אני ממש אשמח לבוא ולעזור לך, גם כשאני הולך למוסך אני עוזר לאדם שעובד על הרכב ונהנה לראות איך העבודה מתבצעת.

שיהיה לך בהצלחה.

קובי

פורסם

אני לא ממליץ לך...

אני גם עשיתי ראש בחיפושית וזה התגלגל עד להחלפת בוכנות ואני שוקל לפתוח בלוק.

בנתיים הגעתי כבר ל3000 שקל חלקים ועבודה.

אני חשבתי שרק הראש התחמם ואני מחליף ראש אחד ושולח את שניהם לשיפוץ ,ואז התגלה שהבוכנות סדוקות ,צריך להחליף ואז גם לחרוט טלטלים .

עבודה שהתכנון היה תוך שבוע לסיים וכבר עוד מעט 3 חודשים האוטו עומד...

כל הסיפור היה אמור להיגמר ב1000 שקל שיפוץ ראשים ורינגים ועבודה ותראה לאן הגעתי אני כבר עוד מעט עובר את המילה "חצי אוברול".

אם אני הייתי יודע שאני יגיע לסכום הזה הייתי קונה מנוע משופץ ב4000 שקל עם אחריות ובלי כל הכאב ראש הזה...

וכל הסכום הזה זה עם בוכנות משומשות אם הייתי שם חדשות זה עוד 1500 שקל ..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי אתה כניראה לא קראת את התגובות, המנוע אצלי כמעט ותקין לחלוטין, הוא רק מעשן שקר מאוד בחוץ, ואם כבר אני פותח ראש מנוע אני מחליף רינגים ומייסבים, ועכשיו אני סך הכל שאול אם ניתן להחליף את המייסבים מבלי לחרוט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

היום הורדתי ראש מנוע, מהתבוננות ראשונית עולה כי הצילינדרים די נקיים אין הרבה פיח בצילינדרים, המעברים בראש מנוע ממש חדשים, לא סתימות ולא איכול, השטח של הראש ניראה מבריק, ואני חושב שלא צריך לבצע יישור ראש.

עם מה אני ינקה אם השטח של הראש, חשבתי לשייף אותו עם נייר מים, השאלה היא איזה נייר יתאים לעבודה הזו 150?

לאחר פירוק חלק מהשסתומים רואים בבירור שהצריכת שמן היא מהגומיות, הסעפת יניקה הייתה מלאה בפיח מעורבב עם שמן, כאשר הוצאתי את השסתומים הם יצאו רטובים משמן, הגומיות שסתומים פורקו והם יבשות.

הצילינדרים ניראים טוב, חלקים מאוד כמו מראה, ורואים שיש את ההאונינג המקורי, שריטות של האונינג עדינות מאוד.

כרגע אני בשלב המשך פירוק השסתומים וניקוי ייסודי לראש המנוע, מחר אני ממשיך עם הבוכנות.

את השסתומים טבלתי בסולר, יותר מאוחר אני ימשיך בניקוי.

על השסתומי פליטה יש שכבה המזכירה אבנית(אין איבוד נוזל קירור), האם ניתן לטבול את השסתומים במסיר אבנית של קומקום?

יש לי מברשת בלדה שמתחברת למקדחה עם סיבים דקים, ניתן לנקות עם זה את השסתומים?

סלחו לי על צורת הכתיבה עבדתי עד מאוחר בלילה.

פורסם

אם כבר אנחנו מתעסקים בראשים..:lol:

1-הרכב מרימים או כוסיות כיוון?

2-אל תהפוך את הקפות של הקמשפטים

3-אל תנסה לפוצץ את הגומיות שסתומים עם מברג,יש פלייאר מיוחד

4-עדיף שתתן למישהו שמבין את הראש מנוע כי אתה לא בכיוון.

פורסם

אני כבר יודע את זה, לקחתי קרטון ותקעתי עליו את הקאפות עם הברגים לפי הסדר.

את השסתומים גם סימנתי יחד עם הקפיצים והקסוות כל שסתום עם חלקיו בכוס חד"פ, כדי שכל שסתום יחזור למיקומו המדוייק.

אותו הדבר המרימים הידראולים.

את הגומיות שסתומים הוצאתי עם מברג שטוח מהחלק החיצוני שלהן טיפה טיפה בזהירות כדי לא לגרום לשריטות.

עכשיו, מהיא הדרך היעילה לנקות את השסתומים, את השטח של הראש ואת המעברים בסעפת יניקה??

תודה ושבת שלום.

יקיר

פורסם

אנחנו מנקים אותם על מברשת ברזל שולחנית,תראה שהשסתומים יפים ואין על הכיפה עצמה קנט במפגש עם התושבת.

תזכור בראשי מנוע מברשת ברזל היא הידיד הכי טוב שלך :-)

אגב קח סרגל מברזל שים אותו במאונך על הראש ותראם אם יש מעבר של אור דרך הסרגל על מנת לראות אם הוא עקום.

פורסם

כבר בדקתי עם סרגל ומאחורה הנחתי פנס, והראש ישר לחלוטין.

מברשת פלדה על אלומיניום לא תזיק? היא תגרום לשריטות כי פלדה חזקה יותר מאלומיניום.

הראש כרגע מפורק לגמרי כלום לא מורכב עליו, במה הכי טוב לטבול אותו באיזה חומר כדי לעשות לו שטיפה טובה?

פורסם

מברשת פלדה אומנם יותר קשה מאלומניום אבל לא צריך להתחרע איתה על הראש עד שאתה רואה שבבים עפים,הכול בעדינות,נזק זה לא יעשה.

אנחנו משתמשים בחומר שנקרא סאסקלין אבל לשימוש ביתי היתי משתמש בחומר חזק לשטיפת מנועים ושוטף אותו כמה פעמים עם גרניק,הראש אמור לצאת יפה מאוד.

• תוכן חדש...