Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש לדעת מספר דברים לגבי הנורות הללו:

1. מהי הנורה המומלצת לפי דעתכם וניסיונכם (איזה יצרן)?

2. האם נכון שיש שנאי מובנה בכול נורה?

3. האם נכונה השמועה שהנורות הלבנות (יש גם כאלה צהובות) הופכות לעכורות/צהובות עם השנים?

4. האם הן כולן פלואורוצנטיות?

5. האם נכון הדבר שהן זקוקות לחום מינימלי על מנת לפעול, ולכן לא יתאימו לחדרי קירור, למשל?

אם יש עוד הבהרות או הערות בנושא - אשמח לשמוע.

תודה מראש.

פורסם
אני מבקש לדעת מספר דברים לגבי הנורות הללו:

1. מהי הנורה המומלצת לפי דעתכם וניסיונכם (איזה יצרן)?

אוסרם

2. האם נכון שיש שנאי מובנה בכול נורה?

יש סוגים שבהם יש שנאי מובנה ( בדר"כ נורות התבריג) ויש סוגים שבהם השנאי לא מובנה.

3. האם נכונה השמועה שהנורות הלבנות (יש גם כאלה צהובות) הופכות לעכורות/צהובות עם השנים?

אני לא נתקלתי בנורה שנותנת אור לבן ושלאחר זמן מה תיתן אור צהוב, מה שכן עוצמת התאורה יורדת עם גיל הנורה.

4. האם הן כולן פלואורוצנטיות?

5. האם נכון הדבר שהן זקוקות לחום מינימלי על מנת לפעול, ולכן לא יתאימו לחדרי קירור, למשל?

אני התקנתי נורות כאלה בחדרי קירור וגם הקפאה, הן עבדו ללא בעיות.

אם יש עוד הבהרות או הערות בנושא - אשמח לשמוע.

תודה מראש.

תשובתי באדום

פורסם

שלום רב !

אני ממש לא מומחה לעניין, אבל בביתי שמתי מספר מנורות כאלה.

בעיה אחת ששמתי אליה לב, זה שבתחילת הפעולה, האור עמום. אולי אפילו 50% מהעוצמה.

לאחר מספר דקות האור מגיע למלוא העוצמה.

זה דיי מרגיז.

אגב, אם זה מקום שאתה לא זקוק בו לאור למשך זמן ארוך - כמו שירותים למשל.

אז עדיף מנורת ליבון רגילה. כי ההדלקה והכיבוי לא ממש מומלצות למנורות אלה - כך הבנתי.

לכן אצלי בשירותים יש מנורות ליבון.

סלון ומטבח יש את המנורות החסכוניות.

פורסם

1. לא יודע. התקנתי כמה נורות כאלו עד כה, כל אחת מיצרן אחר ואני לא שם לב להבדלים משמעותיים בין החברות השונות. יש כאלו שזמן ההדלקה שלהן ארוך יותר ותופעת האור העמום בתחילת הפעולה (שתיאר V8Driver) משמעותיות יותר ויש כאלו שפחות אבל עוצמת האור של כולן טובה. עד כה אף לא אחת נשרפה.

2. אפשר לומר שכן. מה זה משנה?

4. לא. יצאו לשוק לא מזמן נורות מבוססות לד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אצלי בכל הבית מותקנות נורות תבריג של יונדאי,כבר שנתיים ורק נורה אחת מתוך כ 45 נשרפה(והוחלפה בחדשה ללא תשלום,יש אחריות לשנה או שנתיים אני לא זוכר),אני באופן אישי מאוד מאוד מרוצה,דבר חשוב לפי דעתי הוא: להשתמש בנורות איכותיות ולא להתפתות למבצעים על חברות עלומות שם,אוסרם לדעתי נורות לא איכותיות (מנסיון אצל ההורים שלי),בנורות איכותיות,גם זמן ההגעה לאור מקסימלי הוא קצר בהרבה.

דבר אחרון,אצלי האור הוא לבן,ואני לא שם לב לשינוי בצבע שלו עם הזמן(כבר שנתיים כפי שרשמתי).

פורסם

OSRAM היא החברה הכי טובה בעולם בתחום הנורות.

אצלי שמתי רק במטבח ובאמבטיה כי אני לא אוהב את הצבע שהם נותנות.

בכל אופן, נדלקת מיד והאור אחיד כבר מעל שנה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

שים לב שהיחס הכתוב על הקופסא, בין הספק הנורה החסכונית לבין המנורות הליבון אינו נכון ובמציאות הוא נמוך יותר.

אם אינני טועה, נטען כי 23w=100w (פלוס-מינוס, משתנה בין יצרן ליצרן), אך במציאות כדאי לקנות 28w+ כדי להגיע לרמת תאורה הדומה לנורות 100w.

פורסם

ל-OSRAM אפשר להוסיף גם את philips,

ועל הדרך המלצה להימנע מ-hyundai.

ההערה של romer נכונה - 23W לא מקביל ל-100W, צריך קצת יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק אני שם לב שהנורות האלו מוציאות את הצבע מהחדר ?

תראו למשל צלחת של סלט ירקות תחת אור של נורת ליבון ותחת אור של נורה כזאת, הנורה החדשה עושה הכל חיוור.

או שאני רק מדמיין.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

מצטרף להמלצה על אוסרם.

האמת שציפיתי שהנורות האלה יחזיקו כבר יותר - יש לי בבית כ8 נורות כאלה, ובשנתיים האחרונות החלפתי 4 נורות שהפסיקו לעבוד.

מצד שני - יש להן 5 שנות אחריות ואין בעיה לממש.

את הבדלי הצבע בין הפלורסנט לנורה רגילה אפשר לפתור עם פלורסנט בצבע WARM ולא בצבע לבן.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

או שאני רק מדמיין.

ממש לא מדמיין. הנורה מפיקה בעצם רק אורכי גל מסוימים (באזור הכחול)

ולא ספקטרום מלא כמו ליבון. הציפויים שבתוכה עוזרים להפוך את הכחול

גם לאורכי גל אחרים, אבל זה עדיין לא אור שמש. אני בטוח שעם הזמן

יצליחו לפתח נורות שנראות ממש טוב, וכולנו נשכח מהנורות הישנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=276237

אור לבן (כחלחל) נותן הרגשה של תאורה חזקה יותר (באותו הספק) אבל נעים פחות. אור צהבהב נעים הרבה יותר, כמו נורת ליבון.

1. ביחס עלות / תועלת, יונדאי הן דיל טוב יותר מאוסרם ופיליפס. לדעתי איכותן דומה. תתרחק מחסרי השם. הספירלות בד"כ טובות יותר מהנורות הישרות. גם הנורות 11 ואט של איקאה מצויינות.

2. שנאי דוקא אין שם, למיטב ידיעתי, אבל יש שם את כל מה שדרוש להפעלתן (כשמדובר בנורות תבריג, מסוג EL).

3. לא נכון. רק ירידה בעוצמה, לא שיוני גוון.

4. כן.

5. לא.

:turn-l:
פורסם

יונדאי זולות יותר, אבל האיכות ממש לא דומה.

23W של יונדאי מאיר פחות מ-23W של פיליפס, והפלא ופלא, גם מתקלקל מהר יותר.

זאת תמצית ההבדל בין "לדעתי" לבין "לניסיוני".

אין שום יתרון לספירלות, להפך, דווקא הנורות עם הלולאות יעילות יותר.

ספירלות זה יפה יותר, לכן אנשים נוטים לחשוב שזה טוב יותר.

הנה, בקושי המציאו משהו, כבר צצו סביבו אגדות אורבניות.

פורסם
יונדאי זולות יותר, אבל האיכות ממש לא דומה.

23W של יונדאי מאיר פחות מ-23W של פיליפס, והפלא ופלא, גם מתקלקל מהר יותר.

זאת תמצית ההבדל בין "לדעתי" לבין "לניסיוני".

אין שום יתרון לספירלות, להפך, דווקא הנורות עם הלולאות יעילות יותר.

ספירלות זה יפה יותר, לכן אנשים נוטים לחשוב שזה טוב יותר.

הנה, בקושי המציאו משהו, כבר צצו סביבו אגדות אורבניות.

תבדוק מה שרשמתי בתחילת השרשור..

לך אולי אין נסיון טוב אולם הנסיון שלי מצויין ואני ממליץ בחום עליהם.

פורסם

הנס,

יש לי בבית רק נורות חסכוניות, ומכל החברות, ככה שזה לא רק דעתי, אלא גם מנסיוני.

יש אולי יתרון קל לאיכות של אוסרם ושות', אבל יש גם פער מחירים גדול, ולכן לדעתי, היונדאי משתלמת יותר.

מבחינת אמינות, דוקא האוסרם מפגינות אצלי אורך חיים קצר משל המקבילות של יונדאי.

הספירלה מאפשרת "לדחוס" יותר שטח נורה ולכן נותנת תוצאות עדיפות לגודל נורה, במיוחד בנפח מוגבל (בית מנורה). אגב, ה"מותגים" משתמשים כמעט ורק בצורה זו, ואילו האנונימיות הן ישרות לרוב.

תבדיל בבקשה בין אגדות אורבניות להתרשמות אישית לדיעה סובייקטיבית. ובכלל, כדאי שתוריד קצת את הטון.

:turn-l:
  • תוכן חדש...