Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מה שנאמר נכון - מי שמרוצה מהמערכת שלו ואיך שהיא נשמעת, שלא יגע - זה רק יהרוס.

אני, אצלי, אישית, לא מרוצה כרגע מהסאונד ולא הצלחתי לכייל אותה בלי שהרסתי משהו אחר - לכן אני מכין לי RTA, שכנראה גם יעזור לי בעתיד לעוד דברים.

GUTZ-לגבי כיול - יש גבול לכל דבר, והחלטתי שהוא פה. ה-ECM8000 בהחלט שווה, ומתאים יותר למשימה מכל מיקרופון פשוט אחר ומשמש ברחבי העולם למדידות. אגב, החל מסוף 2005 ברינג'ר החלו בסדרת יצור חדשה למיקרופון שהפכה אותו ליותר FLAT עם פחות roll-off ופחות סטיות תקן..

אפשר גם לומר שצריך לבדוק ולכייל את תגובת התדר של כרטיס הקול הדוגם שלי (M-Audio), את תגובת התדר של כאבל הXLR שמחבר ביניהם, וכו' וכו'...

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניר ואלי פספסתם את הנקודה שלי אבל אני לא חושב שאני יכול להסביר את זה יותר טוב ממה שעשיתי לכל אורך הפוסט..

אולי כשאני אצבור קצת יותר ידע ונסיון אני אוכל לכתוב את זה בצורה ברורה עם דוגמאות

דרך אגב, כן ניתן לקחת באמצעות RTA מדידות בזמנים שונים ובמיקומים שונים (spacial mesurments) ולבצע ממוצע בין המדידות ולתקן לפיהם. רוב המכוונים באמצעות RTA ממליצים לבצע מס' מדידות תוך הזזת המיקרופון קצת לכיוונים שונים ולכוון לפי הממוצע בין המדידות.

פה אלי דווקא כן קלעת קצת לנקודה שלי

אתה יודע מה אתה רואה כשאתה עושה מדידות במרחב ( spatial ) ועדיף האמת בקפיצות של זוויות ( polar ) על פני תזוזה במרחב ?

אתה יודע מתי הבעייה היא משהו שגורם הרמקול או משהו בקרבה שלו

ומתי הבעייה היא משהו שקשור ברכב ( החזרים ממשהו )

וככה אתה יודע מה אתה צריך לתקן..

אני אתן דוגמא

אתה עושה 5 מדידות כל אחת בזווית של 5 מעלות לשנייה כלומר 0 , 5 , 10 , 15 , 20

גילית בכולן פיק ב1.5khz ( דיפ מיד אחריו כמובן )

לעומת זאת גילית פיק ב7khz שמופיע רק ב2 מהמדידות

זה בדיוק אומר לך שאת הפיק ב1.5khz הדרייבר שלך מייצר או משהו בסביבה הקרובה שלו

את הפיק ב7khz משהו אחר ברכב מייצר שהוא לא קרוב אליו ( וגם יש אפשרות לחשב באיזה מרחק מהדרייבר יהיה הגורם לבעייה )

היית יכול לדעת את זה בלי מדידה?

כמובן שככל שאתה צריך להתאים את הgate שלך לתחום התדרים שאתה מודד אחרת תקבל החזרים לא רלוונטיים

mindbomb -

לכייל את הכרטיס קול שלך זה בדיוק שנייה אבל אם הוא usb אין צורך כי הליין אין שלו זה בעצם הxlr ולא אמור להיות שום רעש פה..

כמו שאמרתי מקודם את המערכת שלך ברכב אתה יכול לכוון עם לא מכוייל בתחום המידריינג' כי הוא באמת די פלאט בכל המיקרופונים

אם אתה מתכוון להשתמש בזה בבית שלך לroom corr. תשכח מזה - התדרים הבעייתיים בבית הם בעיקר הנמוכים

בכל מקרה תעשה מה שבא לך אנחנו רק ממליצים..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

mindbomb -

לכייל את הכרטיס קול שלך זה בדיוק שנייה אבל אם הוא usb אין צורך כי הליין אין שלו זה בעצם הxlr ולא אמור להיות שום רעש פה..

לכייל את הכרטיס זה בדיוק שניה? איך?

ליין אין שלו זה XLR? רעש? נראה לי שעשית קצת סלט...

לכרטיס יש כמה כניסות XLR - שזה פשוט חיבור balanced, חלקן ברמת LINE חלקן יודעות לעבוד ברמת microphone

כל כניסה כזו מכילה קדם-מגבר מתואם - וגם לו תגובה מסויימת במרחב התדר (בלי קשר לרעש שזה נתון SNR, שונה לגמרי מFrequency response)..

פורסם

סליחה חשבתי שאתה משתמש בmicmate שאין ממש איך ומה לכייל בו

בגלל שהכניסה היחידה שלו היא xlr והוא מתחבר בusb

לא מכיר את הכרטיס שלך אז אני לא אגיב סתם

ולא אמורה להיות כזאת בעייה לכייל כרטיס קול רגיל למרות שלא ביצעתי את זה בחיים

אבל ממה שהבנתי זה פשוט לחבר בין הline in לline out שלו ולבצע כיול

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני עוקב אחרי הת'רד הזה ולא מבין כ"כ את הפואנטה של האנטי-RTA.

זה נכון שבהיררכיית סדרי העדיפויות - המיקומים, הזוויות והנפחים הם בראש ובראשונה.

זה נכון שטיפול אופטימלי בנקודות חיתוך ובפאזות הוא הא"ב של כוון מערכת.

זה נכון שיש חשיבות גבוהה למקור טוב.

זה נכון שיש חשיבות גבוהה להגברה איכותית.

זה נכון שיש חשיבות גבוהה לרמקולים איכותיים.

זה נכון שיש חשיבות גבוהה להתקנה איכותית.

זה נכון שיש חשיבות גבוהה לטיפול באקוסטיקה.

אבל מדוע בשם אלוהים, ישוע הנביא ומוחמד זה סותר את השימוש בRTA?

הרי אין לדבר סוף. למיטב ידיעתי אין כמעט רכבים שיכולים לסמן V בפונט מודגש בכל הסעיפים הללו גם יחד. בוודאי שלא בארץ.

כמעט לעולם תתפשר על משהו, כפי שכל עולם האודיו ברכב זה פשרה אחת ענקית. תן לסמי-אודיופיל ביתי אמיתי לשבת ברכב עם מערכת ב2950295$ הוא הרי יגחך ויצחק לך בפנים. הרי זה לא שאתה מעיף את הדשבורד שלך, שם את הכסא שלך באמצע, מול זוג רצפתיים, מפזר ספוגים אקוסטיים בתקרה, דוחף קורנרים בפינות הרכב ומקנח ברצפת פרקט איכותית. זה פאקן אוטו שביחס לחדר בבית הוא עם מיליון ואחת בעיות, רחשים, רעשים, קרקושים, וויברציות, השתקפויות והחזרים. גם אם תשים 10 שכבות איטום.

אז אנו מנסים בכל כוחנו בעזרת לא מעט משאבים, אנרגיות, כסף, זמן, עצבים ורצון, לנגוע באותו SQ חמקמק, משא נפשנו, ומגיעים לא אחת לתוצאות נהדרות גם אם לא טיפלנו כפי שצריך באמת בכל הסעיפים הנ"ל יחדיו.

ובזה בהחלט יכול לעזור לנו RTA. כשאתה מתפשר מחוסר ברירה על טיפול אופטימלי באחד או יותר מן הסעיפים הכ"כ חשובים.

אתה יכול לעגל פינות באמצעותו. גם אם כמובן לוקחים בחשבון את 'טיב' המדידה עצמה כשנלקח בחשבון סביבת הרכב הקשה ביותר מבחינה אקוסטית.

לא לכל אחד יש "עוזני רהדער" [יכיהל©]. אם יש בהישג יד ולא צריך לרוץ לסוף העולם או לשלם ים כסף, אין סיבה שלא להיעזר גם בזה, בייחוד שמדובר באנשים ששואפים ליותר, בעיקר מבחינת רכיבים והתקנה. לא אמליץ זאת לסטאפים מבוססי דולפינים ו6X9..

ודבר אחרון, התחביב הזה, מעצם הגדרתו, הוא "התעסקות" באודיו ומסביב לו. זה לא שאנחנו רק יושבים ושומעים כל הזמן מוסיקה אודיופילית ברכב. אנחנו משוטטים בפורומים, חושבים ועוסקים בשידרוגים, שינויים, ניסויים וכו'. אני לא רואה כדבר רע, להיפך, בדיקות ומדידות בעזרת ציוד כזה או אחר.

כמובן שאין טעם למדוד אם אין לך אקולייזר ברזולוציה של שליש אוקטבה בעל טווח רחב של באנדים [שגם זה לפעמים לא מספיק:-(], שתוכל לתקן באמצעותו.

פורסם

זאת פעם שני שאני רואה את צמד המילים " אנטי-RTA".

מי אנטי?

אני לפחות מאוד בעד הנושא, אבל כאקט אחרון שנועד לFINE TUNE.

כל אופציה אחרת סותרת את מטרת השימוש בRTA.

זאת בנוסף לייחוס סגולות לRTA שאינו מסוגל לבצע.

פשוטו כמשמעו.

וצביקה, עם עקבת מתחילת השרשור, אני לא מצליח להבין אך מכל מה שנכתב הגעת למסקנה שמישהו הוא אנטי RTA?

כי בטח שלא אנטי(וציינתי את זה) וגם לא אליקו שהגיב(עם RTA ב1000 דולר בבית).

under construction..

• תוכן חדש...