Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היה פילטר?

msigal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צ'מעו קטע - אתמול, אחרי כמה שעות רצופות של עבודה על סיכומים בתיק מעצבן (ותשאלו כל עורך-דין - סיכומים זה החלק ה"אהוב" ביותר בניהול התיק) החלטתי שלפני שאני יוצא מדעתי, אני חייב לבקר את הספיידר במוסך. אז בדרך עצרתי וקניתי נוזל לרדיאטור, פלאגים, שמן, נוזל שטיפה לרדיאטור, נוזל FLUSH (שטיפה) למנוע, פילטר אויר ופילטר שמן. אתם יודעים, סתם אחר-צהריים שגרתי.

אז ככה, אחרי ניקוי המערכות חיברתי מחדש את הרדיאטור ומילאתי מים ירוקים, החלפתי פילטר אויר, החלפתי פלאגים, רוקנתי שמן ובאתי להחליף את פילטר השמן, ואז... איפה הוא לעזאזל? חיפשתי ימינה, חיפשתי שמאלה ולא יצא הפילטר! חשבתי אני מה אומרים משתגע - מנוע כ"כ קטן, הרבה מקום לחפש סביבו ואין פילטר? ואז יצא המרצע מהחתול (כנראה שהם היו ביחד באותו השק :wink: ) - לפיאט ספיידר 850 עם מנוע 903 אין פילטר שמן!

שמעתי כבר על מנועים עם פילטרים רגילים להחלפה, מנועים עם פילטר קבוע שצריך רק לשטוף (כמו הקרמן גיהה והחיפושית) ואפילו פילטר צנטריפוגלי, אבל בלי פילטר בכלל?

מה דעתכם - אני עוור :( או שבאמת האיטלקים המציאו מחדש את הגלגל?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
צ'מעו קטע - אתמול, אחרי כמה שעות רצופות של עבודה על סיכומים בתיק מעצבן (ותשאלו כל עורך-דין - סיכומים זה החלק ה"אהוב" ביותר בניהול התיק) החלטתי שלפני שאני יוצא מדעתי, אני חייב לבקר את הספיידר במוסך. אז בדרך עצרתי וקניתי נוזל לרדיאטור, פלאגים, שמן, נוזל שטיפה לרדיאטור, נוזל FLUSH (שטיפה) למנוע, פילטר אויר ופילטר שמן. אתם יודעים, סתם אחר-צהריים שגרתי.

אז ככה, אחרי ניקוי המערכות חיברתי מחדש את הרדיאטור ומילאתי מים ירוקים, החלפתי פילטר אויר, החלפתי פלאגים, רוקנתי שמן ובאתי להחליף את פילטר השמן, ואז... איפה הוא לעזאזל? חיפשתי ימינה, חיפשתי שמאלה ולא יצא הפילטר! חשבתי אני מה אומרים משתגע - מנוע כ"כ קטן, הרבה מקום לחפש סביבו ואין פילטר? ואז יצא המרצע מהחתול (כנראה שהם היו ביחד באותו השק :wink: ) - לפיאט ספיידר 850 עם מנוע 903 אין פילטר שמן!

שמעתי כבר על מנועים עם פילטרים רגילים להחלפה, מנועים עם פילטר קבוע שצריך רק לשטוף (כמו הקרמן גיהה והחיפושית) ואפילו פילטר צנטריפוגלי, אבל בלי פילטר בכלל?

מה דעתכם - אני עוור :( או שבאמת האיטלקים המציאו מחדש את הגלגל?

קנית פילטר שמן בלי דוגמא? :?::?:

פורסם

אמרתי כבר שהייתי עצבני בגלל הסיכומים?

קניתי את הפילטרים לפי המק"ט של פיאט 127 עם מנוע 903, וסברתי לתומי (או לטמטומי) ש"זה בטח יתאים". האמת היא שבאופן כללי הפלאגים, פילטרים וכדומה באמת זהים, כמו גם לדגמי פיאט/סיאט אחרים, מכייון שהמדובר במנוע בסיסי ונפוץ מאוד עד לשנות התשעים. אבל מי יכול היה לנחש שדווקא פילטר שמן אין...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אמרתי כבר שהייתי עצבני בגלל הסיכומים?

קניתי את הפילטרים לפי המק"ט של פיאט 127 עם מנוע 903, וסברתי לתומי (או לטמטומי) ש"זה בטח יתאים". האמת היא שבאופן כללי הפלאגים, פילטרים וכדומה באמת זהים, כמו גם לדגמי פיאט/סיאט אחרים, מכייון שהמדובר במנוע בסיסי ונפוץ מאוד עד לשנות התשעים. אבל מי יכול היה לנחש שדווקא פילטר שמן אין...

מסקנה - אף פעם אל תפסיק באמצע סיכומים :!:

פורסם

יש לך פילטר צנטריפוגלי,בפולי היוצא מגל הארכובה,דורש נקוי אחת ללא זוכר כמה ויש להצטייד באו רינג מתאים שיושב בי בסיס הפולי למכסה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אותי דווקא מטריד הקטע עם הסיכומים, למה זה טוב? מקורות מוסמכים מוסרים ששופטים לא קוראים סיכומים (נו טוב,החרוצים קוראים רק את 3 העמודים הראשונים), סיכומים ארוכים נדרשים רק כשאין לך CASE :shock:

מעבר לכך,למה להשחית זמן כשיש ספיידר בחניה?

האם העדרו של הפילטר נובע מבעיית מקום? ככל הזכור לי ב-850 הרגילה יש פילטר ובפיאט 127 903 סמ"ק בוודאי ובוודאי. אולי שווה לשקול התקנת פילטר וחייבת להיות אפשרות מעשית לכך, הבלוק אותו בלוק ויש להניח שעל שדרת לחץ השמן יש אפשרות להתקין את הבסיס לפילטר או להוציא צנרת מתאימה. אם אין אפשרות צריך לשקול שימוש בתוסף כמו NRG שמקטין את מקדם החיכוך ויכול למזער נזקים של חלקיקים קטנים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

האופל רקורד שלי , זו שמופיע בתמונה גם כן ללא פילטר שמן !!!

בשנת 60 כבר היו בלוקי מנוע זההים לגמרי רק בתוספת פילטר שמן ץ

מצחיק הא ...

זה מה יש ,

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אותי דווקא מטריד הקטע עם הסיכומים, למה זה טוב? מקורות מוסמכים מוסרים ששופטים לא קוראים סיכומים (נו טוב,החרוצים קוראים רק את 3 העמודים הראשונים), סיכומים ארוכים נדרשים רק כשאין לך CASE :shock:

מעבר לכך,למה להשחית זמן כשיש ספיידר בחניה?

האם העדרו של הפילטר נובע מבעיית מקום? ככל הזכור לי ב-850 הרגילה יש פילטר ובפיאט 127 903 סמ"ק בוודאי ובוודאי. אולי שווה לשקול התקנת פילטר וחייבת להיות אפשרות מעשית לכך, הבלוק אותו בלוק ויש להניח שעל שדרת לחץ השמן יש אפשרות להתקין את הבסיס לפילטר או להוציא צנרת מתאימה. אם אין אפשרות צריך לשקול שימוש בתוסף כמו NRG שמקטין את מקדם החיכוך ויכול למזער נזקים של חלקיקים קטנים.

אין לא היה ולא יהיה מסנן שמן חיצוני למנוע הספציפי הזה.

הוא רק דומה למנוע פיאט 127 רק דומה ולמה א) המנוע מיסתובב בכיוון הפוך

ב)הקרנק חלול ויש בו מעבר שמן מיוחד לפולי האחורית ובפולי יש לא מסנן שמן צנטרפוגלי

ג) החיבור של משאבת המים שונה ד)אין מקום בתעלת לחץ השמן(פקק) לחיבור מסנן

ואגב לא בפיאט 850 ולא ב600 אין מסנן שמן חיצוני... :roll:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה רבה. באמת תודה. עכשיו, כשכבר חשבתי שגמרתי, אני צריך להתחיל לחפש את הפילטר הצנטריפוגלי הבן-ז**ה שלך תדע איך להחליף אותו... אולי כדאי שאני באמת אשאר בעריכת-דין ולא אעשה הסבה למכונאי.

• תוכן חדש...