Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה חשקה נפשי ללמוד כיצד ואיך מאבחנים ומשפצים תיבות אוטומטיות בצורה מקצועית.

מצאתי מספר מאמרים מצויינים בחסות חברת SONNAX שהינה אחת החברות המובילות בייצור חלקי חילוף לתיבות אוטומטיות.

מצורפים מספר מאמרים בנושא:

1. חדירת מים לתיבה וערבוב עם נוזל ATF מאיפה ולמה ?

2. למה הממיר לא ננעל ?

3. טיפים לתיבות של חברת ZF

ועוד....

ZF tips with a European flavor.pdf

Audi A8 Quattro ZF5HP24 TCC Cycling Bang.pdf

AW55-50 Differences between Manufacturers - Part One.pdf

AW55-50 Differences between Manufacturers - Part Two.pdf

No Lockup for No Reason.pdf

Water, water everywhere.pdf

Transmission versus Cooler Line.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מן הראוי לתת קרדיט מלא וקישור לאתר ובייחוד לינק, שבו נמצאים כל המאמרים המקצועיים האלו:

http://www.sonnax.com/tech_info_results.php?category_id=2&subcategory_id=8&go=GO

אם רוצים ללמוד עוד על תיבות אוטומטיות אפשר להכנס למגזין האינטרנטי של איגוד משפצי התיבות האוטומטיות בארה"ב:

http://www.gearsmagazine.com/currentissue.aspx

פורסם

דניאל, האם קראת את המאמר Water, water everywhere ?

במאמר מציינים מספר עובדות כיצד חודרים מים ומתערבבים עם נוזל ATF כגון: דרך נשם התיבה,דרך מדיד השמן,פריצת קולר נוזל ATF.

בהרבה תיבות חדשות של קונצרן VAG וגם ייצרנים אחרים לא קיים מדיד שמן וגם לא קיים נשם (אולי קיים אבל משום מה לא מצאתי בתיבה המותקנת ברכב שלי מסוג 09G\09M טיפטרוניק) האם השמטת מדיד שמן וגם נשם מנוע נובעת מהסיבה צמצום האפשרות של חדירת מים וגם מבנה פשוט של התיבה לפי דעתך ?

פורסם

חבל שבארץ לא קיים מוסד שמלמד לשפץ תיבות אוטומטיות בצורה מקצועית כמו בחו"ל.

האם המשפצים בימינו נוסעים לחו"ל בכדי ללמוד את נושא שיפוצים תיבות אוטומטיות ?

פורסם

קראתי מאמר והוא מאוד משכיל.

אבל אני רוצה להבין למה נפרץ קולר של גיר האוטומת ובעצם יש חדירת מיים?האם זה קשור לאיכות נוזל הקירור?מה דעתכם?

לדוגמא :

באוקטביות או בבורה זה הפך למחלה כבר.מה צריך לעשות טיפול מונע שזה לא יקרה

פורסם

אם תרצה ללמוד על נושא המקרני נוזל תיבה אוטומטית של VAG תוכל לקרוא על זה כאן.

דניאל, האם קראת את המאמר Water, water everywhere ?

במאמר מציינים מספר עובדות כיצד חודרים מים ומתערבבים עם נוזל ATF כגון: דרך נשם התיבה,דרך מדיד השמן,פריצת קולר נוזל ATF.

בהרבה תיבות חדשות של קונצרן VAG וגם ייצרנים אחרים לא קיים מדיד שמן וגם לא קיים נשם (אולי קיים אבל משום מה לא מצאתי בתיבה המותקנת ברכב שלי מסוג 09G\09M טיפטרוניק) האם השמטת מדיד שמן וגם נשם מנוע נובעת מהסיבה צמצום האפשרות של חדירת מים וגם מבנה פשוט של התיבה לפי דעתך ?

לא קיימת ממסרה ללא נשם, יתכן כי הוא מוסתר במבנה גוף התיבה אך הוא חייב להיות קיים. הסיבה להשמטת המדיד בתיבות מסויימות היא הרצון של היצרן למתן שירות לתיבה שיבוצע במוסכים מורשים וכן המעבר למכלולים sealed for life.

כמו כן חוסר מדיד קיים בעיקר בתיבות להם נדרש נוזל ממסרה יעודי ועל-ידי כך מהסיכוי למילוי נוזל לא תואם פחות אפשרי.

חומר לימוד בנושא תיבות אוטומטיות הוא חלק מתוכנית הלימודים הרגילה של מכונאים והוא בהחלט רחוק מלהיות מספק וחבל. כמדינה שרובה רכבים בעלי תיבה אוטומטית המצב הקיים הוא אבסורד.

הדרך היעילה ביותר ללמוד היא לעבוד במכון שיפוץ תיבות אוטומטיות ולקוות שילמדו אותך שם, כי בתור פועל יתנו לך לבצע פירוק והרכבות של תיבות מהרכב ולא כל כך מהר ילמדו אותך איך לאבחן ולתקן תיבות אוטומטיות, או באמת לנסוע לארה"ב, שם נושא התיבות האוטומטיות מאוד מפותח ומתקדם עד לרמה של שינויים בתכנון ויצור קיטים מושלמים לתיקון תקלות מסויימות שקיימות.

• תוכן חדש...